63 episodes

Podcast by Johanna Ställberg

Talking to Experts Johanna Ställberg

  • Society & Culture

Podcast by Johanna Ställberg

  TTE # 63 INDIEN, THE BIG PICTURE med MALIN MENDEL

  TTE # 63 INDIEN, THE BIG PICTURE med MALIN MENDEL

  15 år som utrikeskorrespondent i Indien har givetvis gett Malin Medel en stor insyn i detta gigantiska land där 1/5 av världens befolkning bor. Det är svårt att skapa sig en bild av Indien, landet som har allt men med Malins hjälp kommer jag i varje fall en lång bit på väg. Och så mycket kan jag säga att den rädsla som jag tidigare kände för Inden nu har bytts mot nyfikenhet. Lyssna!

  • 1 hr 57 min
  TTE # 62 FORMAD AV HISTORIEN med DANIELLA MENDEL ENK

  TTE # 62 FORMAD AV HISTORIEN med DANIELLA MENDEL ENK

  Det som skiljer människor från andra levande organismer är bland annat att vi tror på berättelser och historier, som Yuval Noah Harari så skickligt berättar om i boken Sapiens. I det här avsnittet sitter jag och Daniella Mendel Enk och funderar kring de historier som omger oss, de vi berättar för oss själva, de vi berättar för andra, de vi lyssnar på eller de vi inte vill höra talas om. Vi funderar hur de formar oss, våra liv och tillvaron vi lever i. Vad de fyller funktion och varför vi behöver dem. Lyssna!

  • 2 hr 26 min
  TTE # 61 KIDS, KRÖK & KOKAIN med ANNA WILLIAM-OLSSON

  TTE # 61 KIDS, KRÖK & KOKAIN med ANNA WILLIAM-OLSSON

  Om du söker på "hink", "hinksmirnoff" eller "apotek" under konton på instagram så rullar det upp mängder med langare som vill sälja sprit och droger till våra tonåringar. Det är extremt lätt att få tag i allt vad du vill ha. Men hur jobbar samhället emot detta? Vad funkar och vad funkar inte? Varför är tendensen att vissa ungdomar inte alls dricker eller testar droger medan en annan grupp gör det mer än någonsin? Hur ska man tänka som förälder för att lodsa sina kids igenom tonåren utan större katastrofer på den här fronten? En som vet är experten och kriminologen Anna William-Olsson! Lyssna.

  • 1 hr 42 min
  TTE 60 # HINDERBANETRÄNING, BARNSKLIGT KUL! med ANNA-LEE MARKESTEDT

  TTE 60 # HINDERBANETRÄNING, BARNSKLIGT KUL! med ANNA-LEE MARKESTEDT

  (Ny uppladdning!) Svårt, kul, läskigt, utmanande och fantastiskt kul. Världens snabbast växande sport! Anna-Lee Markstedt började med ocr (Obstacle Course Traning) som 36-åring och sedan har det bara gått spikrakt uppför. Hon menar att alla kan hålla på med den här sporten? Jag måste säga att jag är sjukt sugen - även om jag inser att jag aldrig kommer gå 240 meter armgång, utsätta mig för hypotermi, krypa under elstängsel, springa 24 timmars-lopp i öken med hinder! ... eller ens komma i närheten av de färdigheter Anna-Lee bemästrar i klätterställningar, underbroar eller på höga höjder. Det låter ändå rimligt att vi som biologiska varelser borde praktisera mycket klättring, simning, hinderlöpning och utmana våra fysiska färdigheter på så många sätt som är möjligt. Så jag tror jag kommer börja ... LYSSNA!!

  • 1 hr 41 min
  TTE #59 PEDOFIL STÖRNING med CHRISTOFFER RAHM

  TTE #59 PEDOFIL STÖRNING med CHRISTOFFER RAHM

  Pedofil, vi vågar inte ens ta ordet i vår mun. För många är det det absolut hemskaste man kan fundera på. Så även för mig. Det är därför jag vill försöka förstå. En som verkligen gjort det är Christoffer Rahm, chefspsykiatiker vid Karolinska Institutet. Han har studerat personer med pedofil störning under många år, och i de mörkaste gränderna på bland annat Darkweb. I veckan kom han med en ny forskning som han tillsammans med kollegor och samarbetspartners på Anova genomfört, och som visar på en ny behandlingsmetod för personer med pedofili som är extremt effektiv och utan biverkningar. Det här är ett superintressant avsnitt om ont och gott, fri vilja eller inte. Om hur hela samhället kan ta tag i det svåra ämnet pedofili så att fler barn slipper bli utsatta. LYSSNA!!

  • 1 hr 29 min
  Talking to Experts # 58 KONSTEN ATT SPELA TEATER med CILLA THORELL

  Talking to Experts # 58 KONSTEN ATT SPELA TEATER med CILLA THORELL

  Skådespeleri, en konst där du använder sig själv som verktyg. Dina känslor, dina livserfarenheter och de människor du mött. Det är ett modigt yrke som är lika utmanande som givande och konkurrensen om rollerna är extremt tuff. Men vad gör ett bra och trovärdigt skådespeleri? Och hur jobbar skådespelarna? Cilla Thorell som gestaltat massor av intressanta karaktärer, både på scenen och framför kameran berättar. Foto: Petra Hellberg

  • 2 hr 4 min

Top Podcasts In Society & Culture

Listeners Also Subscribed To