43 episodes

The Daily Indie is het Nederlandse platform voor nieuwe en vernieuwende muziek. Geen snelle hypes, maar artiesten, festivals, poppodia, boekers en labels die in onze ogen meer aandacht verdienen. Check voor meer info: www.thedailyindie.nl

The Daily Indie Podcast The Daily Indie

  • Music

The Daily Indie is het Nederlandse platform voor nieuwe en vernieuwende muziek. Geen snelle hypes, maar artiesten, festivals, poppodia, boekers en labels die in onze ogen meer aandacht verdienen. Check voor meer info: www.thedailyindie.nl

  The Monthly #5: over de liefde voor én het tekort aan vinyl

  The Monthly #5: over de liefde voor én het tekort aan vinyl

  In aflevering #5 van onze podcast The Monthly hebben we het over de liefde voor vinyl én tegelijkertijd het tekort van het product zelf. Want de populariteit is zijn grenzen aan het bereiken. Zo kopen muziekliefhebbers meer vinyl dan ooit, maar tegelijkertijd is er een enorm tekort aan capaciteit om al die platen te produceren.

  Onze presentatrice Rian Moonen praat in deze aflevering onder meer met Madelief van de Bor van FlipIt. Met haar initiatief wil ze jongeren overtuigen dat de digitale wereld niet alles is. Hoe krijgen ze die twaalfjarige via Instagram en TikTok aan een platenspeler?

  Laurie Zantinge van de Paradiso Vinyl Club vertelt over haar eigen ervaringen met het vinyltekort én over hoe ze toch een paar keer per jaar bij bijna vijfhonderd mensen een EP in de brievenbus krijgt. Aan het begin van het gesprek moet Rian haar meteen excuses aanbieden, maar waarom?

  Afsluitend praat redactrice Jasmine Wouwenaar met DJ, podcasthost en labelbaas Nina de Koning. Een duizendpoot die eindelijk vinyl mee naar de club durft te nemen en bij haar podcast De Platencast meteen niemand minder dan Leo Blokhuis aan het werk heeft gezet.

  • 56 min
  The Monthly #4: over talentontwikkeling

  The Monthly #4: over talentontwikkeling

  Aflevering vier van The Monthly. Een podcast die we in samenwerking met Pinguin Radio produceren en waarin we iedere maand in een onderwerp duiken dat zij aan de hand van interviews en nieuwe muziek verder uitdiept.

  The Monthly #4 gaat over talentontwikkeling en vooral over de plek van talentontwikkeling in de muzieksector als die weer gaat ontploffen in het najaar. Hoe zorg je als band of podium dat je niet ondersneeuwt in het geweld van alle festivals en opstartende tours van internationale artiesten later dit jaar?

  Dirk Baart van poppodium EKKO in Utrecht vertelt over zijn programmering in het najaar, over hoe opkomende bands nog een plekje in die programmering kunnen veroveren, zijn kijk op talentontwikkeling in Nederland en hoe het 35-jarig bestaan van het poppodium gevierd gaat worden.

  Jasmine Wouwenaar van The Daily Indie spreekt met de mannen achter de podcast Wat Nou Als Het Lukt. Jan Paul Grootentraast en Daniel van Haren spreken tweewekelijks met nieuw muziektalent uit Nederland met grote dromen en ambities.

  En in Noord-Limburg: de enige 'popmuziek-proeftuin' van Nederland. Waarom juist die plek? En wat betekent dit voor jonge bands en artiesten? Kwartiermaker Thijs Schrijnemakers legt het uit - en vertelt meteen waarom hij kotsmisselijk wordt van het woord 'talentontwikkeling'.

  • 1 hr 1 min
  Podcast: blockchain, wat is het en hoe kan het muzikanten helpen?

  Podcast: blockchain, wat is het en hoe kan het muzikanten helpen?

  Onlangs stond onze podcast The Monthly in het teken van crypto en NFT's en daarvoor schreven we al over Audius, de eventuele potentiële Spotify-killer. Eigenlijk gaat het bij al die verhalen vooral over het onderliggende systeem: de blockchain. Jasmine Wouwenaar zocht uit wat artiesten hiermee kunnen doen.

  • 3 min
  The Monthly #3 - Mei 2021

  The Monthly #3 - Mei 2021

  Sinds twee maanden hebben we een gloednieuwe podcast bij The Daily Indie, gemaakt door onze kersverse host: Rian Moonen. Een podcast die we in samenwerking met Pinguin Radio produceren en waarin we iedere maand in een onderwerp duiken dat zij aan de hand van interviews en nieuwe muziek verder uitdiept.

  Aflevering 3 van The Monthly duikt in de wereld van crypto. Als je daar  niets vanaf weet, dan is dit je introductie! Wat kunnen de Nederlandse  muzieksector en NFT’s voor elkaar betekenen? Een gesprek op de redactie van The Daily Indie in Rotterdam (eindelijk niet via Zoom!) met deze keer: Maarten Walraven-Freeling, Joris Postulart en Ricardo Jupijn.

  • 49 min
  Om De Tafel #02: Internationale Vrouwendag 2018

  Om De Tafel #02: Internationale Vrouwendag 2018

  In Om De Tafel worden enkele gasten verzameld om met elkaar over een relevant onderwerp te praten. In het kader van Internationale Vrouwendag 2018 wordt onder leiding van Lisa Gritter de balans over gemaakt hoe vrouwen er nu voor staan in de Nederlandse muziekindustrie.

  Lisa Gritter (PR & Marketing voor bands en zalen, schrijfster voor o.a. The Daily Indie)
  Lisa Moree (tourmanager Jett Rebel en Dakota, muzikante in Bells of Youth)
  Eva van Netten (programmeur Welcome To The Village, muzikant BlackBoxRed)
  Mandy Woelkens (reporter en dj bij 3FM en Qmusic)
  Kevin Heller (hoofdportier bij vele clubs, columnist Vileine, geeft zelfverdedigingscursussen)

  Productie: Lisa Gritter, Ricardo Jupijn, Wessel van Hulssen
  Montage: Wessel van Hulssen

  • 36 min
  The Monthly #2 - April 2021

  The Monthly #2 - April 2021

  Sinds vorige maand hebben we  een gloednieuwe podcast bij The Daily Indie, gemaakt door onze kersverse host: Rian Moonen. Een podcast die we in samenwerking met Pinguin Radio produceren en waarin we iedere maand in een onderwerp duiken dat zij aan de hand van interviews en nieuwe muziek verder uitdiept. 

  In deze tweede aflevering praten we daarom met Erik Hitters en Arno van der Hoeven van de Erasmus Universiteit Rotterdam. In het project 'Poplive' laten zij zien welke impact livemuziek heeft op een stad. Daarna vertelt Berend van der Schans van VNPF (Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals) over de pilot-evenementen die er deze maand nog aankomen, over cultuur in de politiek en hoe de pandemie onze kijk op cultuur misschien wel heeft veranderd.

  En april is labelmaand bij The Daily Indie en dus krijg je nog een muzikale tip mee van Marieke McKenna, de oprichtster van Mink Records. 

  • 1 hr 6 min

Top Podcasts In Music