18 episodes

Welcome to the Plate Sessions. You'll find inspirational conversations with business leaders in technology, marketing, and digital transformation.

The Plate Sessions Plate

  • Business

Welcome to the Plate Sessions. You'll find inspirational conversations with business leaders in technology, marketing, and digital transformation.

  Consumptive or Generative AI? Larry Swanson on Artificial Intelligence in Content Experiences

  Consumptive or Generative AI? Larry Swanson on Artificial Intelligence in Content Experiences

  Larry Swanson sheds light on the significance of Comsuptive Content, a paradigm that goes beyond churning out content for the sake of it. Learn how AI can revolutionize the way you engage your audience, creating content experiences that leave a lasting impression.

  Delve into the fascinating realm of AI-driven content curation and personalization, as Larry Swanson highlights its importance in capturing and maintaining your readers' attention. Explore the strategies to craft captivating content that speaks directly to your audience's desires and needs.

  Unleash the true power of Comsuptive Content as Larry Swanson unveils the transformative role of AI in enhancing content experiences. Gain insights into the practical applications of AI, enabling you to deliver exceptional content that resonates deeply with your readers.

  Join us on this thought-provoking journey with Larry Swanson as we explore the world of Comsuptive Content and embrace the profound impact of AI in content creation. Discover why generating content is no longer enough, and how AI can elevate your content strategy to unprecedented heights.

  0:00 Introduction
  3:20 The biggest 'content lessons'
  7:21 AI's impact on content
  10:55 Why Consumptive AI is crucial
  12:55 Why non-stop generating content is clueless
  19:30 Why you need to start with Content Modelling
  26:20 Headless CMS Implementation advice

  Link to Larry's website: http://larryswanson.com
  Learn more about Plate: https://www.getplate.com

  • 30 min
  Content Strateeg Janneke Belt: "Zo verhoog je de impact van CX en Branding met Content Governance"

  Content Strateeg Janneke Belt: "Zo verhoog je de impact van CX en Branding met Content Governance"

  In dit boeiende gesprek gaan we in gesprek met contentstrateeg Janneke Belt. Janneke heeft uitgebreide ervaring in diverse facetten van content, waaronder Content Governance - de processen en het bestuur van content. Content Governance biedt tal van voordelen, zoals het garanderen van een consistente merkbeleving voor bezoekers, het waarborgen van de gebruikerservaring, het regelmatig controleren van de relevantie van content en het bieden van een efficiënte editorervaring voor de auteur/CMS-beheerder.

  Samen met Janneke duiken we in de details van Content Governance, bespreken we wanneer je hiermee moet beginnen en hoe je zelf aan de slag kunt gaan met deze belangrijke strategie. We hebben ook een diepgaande discussie over de structurering van contentteams - moeten deze centraal, decentraal of hybride zijn? Janneke deelt haar voorkeur voor centrale contentteams en legt uit waarom dit model vaak het meest effectief is.

  Meer weten over Plate? Check www.getplate.com/nl

  • 37 min
  Op zoek naar een Multisite CMS? Voorkom deze VALKUILEN

  Op zoek naar een Multisite CMS? Voorkom deze VALKUILEN

  Het selecteren van een nieuw CMS om slim meerdere sites te ontwikkelen en beheren is nog niet zo eenvoudig. Door de jaren heen zijn we bij meer dan 100 multisite implementaties betrokken geweest. 

  Zodoende weten we wat de grootste valkuilen zijn voor bedrijven die starten met multisite of hun huidige multisite willen vervangen. Die valkuilen zitten net zo vaak in techniek als in hoe deze techniek gebruikt wordt: de multisite configuratie. Wat zijn de valkuilen?
  Te weinig flexibiliteit in design
  Het is cruciaal om van te voren te analyseren hoe flexibel je bent in het beïnvloeden van de vorm van de websites binnen een multlsite. Is het binnen de multisite alleen mogelijk om het logo aan te passen? Of kun je bijvoorbeeld ook huisstijlkleuren en specifieke styling (wel of geen ronde hoeken) doorvoeren, eigen fonts toevoegen of zelfs van thema wijzigen binnen de site, waardoor alle onderdelen een andere vorm krijgen?
  We komen regelmatig (mislukte) multisite implementaties tegen waarbij de stakeholder van een individuele website klaagt over de beperkingen in het template als het bijvoorbeeld gaat om het doorvoeren van de branding van het individuele merk.
  Te weinig structuur en gelaagdheid in de multisite architectuur
  Een beperkte flexibiliteit in de multisite architectuur kan een risico betekenen voor het succes van de implementatie en adoptie door de content marketeers. Kijk daarom goed naar de structuur van het multisite framework en besteedt extra aandacht aan onderdelen zoals het moedertemplate, de mogelijkheid voor child themes, centrale updates en integraties.
  Als het framework onvoldoende in elkaar zit, kan dit leiden tot extra kosten voor het aanpassen van de structuur en kan het ook leiden tot een lagere gebruiksvriendelijkheid voor de content marketeers, wat kan resulteren in een lagere acceptatie en gebruik van het CMS.
  Dit kan op zijn beurt leiden tot een lagere productiviteit en een hogere TCO (total cost of ownership). Het is daarom belangrijk om de gelaagdheid van de multisite techniek goed te begrijpen en te kiezen voor een oplossing met voldoende flexibiliteit om aan de behoeften van de organisatie te voldoen.
  Te afhankelijk van een development partner
  Iedere marketeer heeft er een hekel aan om voor ieder wissewasje naar development te lopen. En dus moet je bij een multisite van te voren goed uitdenken welke zaken je ‘no-code’, dus zelfstandig, wilt kunnen aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan de styling van onderdelen, het toevoegen van een extra taal of de complete inrichting van nieuwe pagina’s. Het gaat hier om zaken die verder gaan dan een eenvoudige tekstwijziging of het toevoegen van een nieuwsbericht. Uiteraard hangen deze meer complexere wijzigingen aan de vorm samen met de flexibiliteit van het multisite CMS.
  Geen multicontent mogelijkheden
  Met multicontent kun je content globaal of lokaal maken en beheren in een multisite structuur. Dit kan kosten besparen door het voorkomen van dubbele opslag van mediabestanden en het verminderen van het aantal handelingen wat nodig is om deze te bewerken of te vervangen.
  Bovendien moet de multisite wel de mogelijkheid om toegangsbeheer in te stellen voor het maken en bewerken van content, wat kan helpen om de productiviteit en efficiency te verhogen en de veiligheid te waarborgen.
  Het ontbreken van een multisite visie
  Misschien wel de belangrijkste valkuil die we bij multisite implementaties zien. Er is vaak te weinig kennis van multisite waardoor er gekozen wordt voor een CMS wat nooit is opgezet voor multisite doeleinden zoals bijvoorbeeld WordPress. Zowel bij de implementatie partner als de klant ontbreekt het aan een goede visie op schaalbaarheid en be

  • 8 min
  Waarom je holistisch naar content moet kijken om te schalen | Rafaela Ellensburg (Albert Heijn) en Pieter Versloot bespreken het boek Designing Connected Content

  Waarom je holistisch naar content moet kijken om te schalen | Rafaela Ellensburg (Albert Heijn) en Pieter Versloot bespreken het boek Designing Connected Content

  In dit boeiende gesprek ontleden we hoe je een enorme impact met content in je organisatie kunt bewerkstelligen zonder dat je telkens nieuwe content specialisten nodig hebt. Het geheim is gestructureerde content, het definiëren van het content domein, nadenken over de 'jobs to be done' en een blauwdruk over waar je start voor het maken en een digitale klantervaring

  Het boek waar we het over hebben is 'Designing Connected Content'

  • 40 min
  Waarom Headless Commerce niet zonder Headless CMS kan en hoe je het juiste e-Commerce platform kiest

  Waarom Headless Commerce niet zonder Headless CMS kan en hoe je het juiste e-Commerce platform kiest

  In deze podcast zijn de mannen van Legacy te gast. We praten over waarom e-commerce systemen vaak geen goed antwoord hebben op het maken van content experiences en waarom dit wel cruciaal is voor het succes van webshops.

  Pim de Koster en Erik Floor hebben samen meer dan 25 jaar ervaring binnen het e-commerce landschap. Ben je je aan het orienteren voor een nieuw e-Commerce platform, wil je weten wat Headless Commerce nu zo anders maakt dan tradtionele systemen als Prestashop, Magento, etc of wil je uit ervaring horen waarom een Headless CMS een cruciale toevoeging is op Headless Commerce systemen? Bekijk of beluister deze podcast dan.

  Meer weten over Plate? Check https://www.getplate.com/nl
  Meer weten over Legacy? Check https://legacy.nu

  • 31 min
  Waarom blijf de marketing-adoptie van Headless achter en waar moet je op letten bij een CMS traject?

  Waarom blijf de marketing-adoptie van Headless achter en waar moet je op letten bij een CMS traject?

  Wil je bijgepraat worden over de ins en outs van het huidige CMS landschap? In deze podcast praten we met Wouter Remmers, hij heeft met meer dan 15 verschillende CMS'en gewerkt dus als je in je zoektocht naar je volgende Content Management Systeem of DXP (Digital Experience Platform) kennis en kunde wilt opdoen ben je bij deze video zeker aan het juiste adres.

  In deze podcast bespreken we de G2 matrix waarin de best presterende CMS'en op een overzichtelijke manier gepresenteerd worden op basis van reviews. In hoeverre is dit een goede representatie van hoe Wouter naar de verschillende opties kijkt? En hoe ziet een Content Management selectie adviestraject eruit?

  Wil je meer weten over Plate? Check dan https://www.getplate.com/nl 
  Wil je meer weten over Crossphase? Ga naar https://www.crossphase.nl

  • 28 min

Top Podcasts In Business

Ramsey Network
BBC Radio 5 Live
NPR
iHeartPodcasts and Warner Bros
Money News Network
Dan Fleyshman