
20 episodes

Transparency Loop l دایره شفافیت Kowsar Gowhari
-
- Government
-
-
4.7 • 34 Ratings
-
من کوثر گوهری هستم و تصمیم دارم پادکست دایره شفافیت را به شما معرفی کنم. پادکست دایره شفافیت قراراست گفتگوهایی با کسانی باشد که در حوزه شفافیت و فعالیتهای مبارزه با فساد، در سراسر دنیا کار میکنند و در این گفتوگوها، تجربه هاشان را در اختیار ما میگذارند. دایره شفافیت اشاره به مسیر دایره واری است که ما باید طی کنیم تا بتوانیم با فساد مبارزه کنیم. این مسیر از شناسایی «مشکل» شروع میشود، در قدم بعدی برای این مشکل «راه حل» پیشنهاد میشود و در قدم آخر در این مسیر دایره وار، قرار بر این است که راهحل پیشنهاد شده به طرف اجرا برود تا مشکل حل بشود. بعد از این مرحله قاعدتا دایره بسته می شود و این مسیر با شناسایی یک مشکل دیگر ادامه پیدا می کند.
در مورد خودم بگم که من حقوق خواندم و تجربه کاری من در زمینه تحقیق و پایش و ارزیابی است. حدود دو سال در افغانستان کار مبارزه با فساد کردم و الان هم در همین زمینه فعالیت دارم.
-
اپیزود ۲ - فصل ۳ - بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۱
در اپیزود دوم فصل سوم پادکست دایره شفافیت به ارزیابی لایحه بودجه ۱۴۰۱ که اخیرا توسط دولت سیزدهم معرفی شد میپردازیم. توجه به بودجه کشور و بررسی آن٬ قدم کلیدی برای شناخت فساد و راه های مبارزه با آن است. بنابراین در این سند٬ ما چهار حوزه را مورد توجه و نقد قرار داده ایم.
👇🏼برنامه های پادکست دایره شفافیت را از اینجا دنبال کنید
🌐 Libsyn
🌐 Google Podcast
🌐 Apple Podcasts
🌐 Namlik
🌐 CastBox
🆔Twitter
🆔Telegram -
اپیزود ۱- فصل ۳ - سند ملی پیشگیری و مبارزه با فساد
فصل جدید پادکست دایره شفافیت
در اپیزود اول فصل سوم پادکست دایره شفافیت به ارزیابی اصول ۱۲ گانه سند ملی پیشگیری و مبارزه با فساد میپردازیم. این سند ماه شهریور امسال توسط رییس جمهور معرفی شد. اصول این سند چشمانداز دولت سیزدهم را در پیشگیری و مبارزه با فساد روشن میکند.
👇🏼برنامه های پادکست دایره شفافیت را از اینجا دنبال کنید
🌐 Libsyn
🌐 Google Podcast
🌐 Apple Podcasts
🌐 Namlik
🌐 CastBox
🆔Twitter
🆔Telegram -
اپیزود دوم-فصل دوم-نقش شرکتهای پوستهای در انفجار لبنان در تابستان ۱۳۹۹
در اپیزود دوم فصل دوی پادکست دایره شفافیت٬ درباره نقش شرکتهای پوستهای ثبت شده در انگلستان در انفجار لبنان صحبت کردهایم.
اطلاعات شرکتها٬ صاحبان و بخشی از ذینفعان آنها در کشور انگلستان در دسترس عموم است. بررسی این اطلاعات نشان میدهد که چندین شرکت ثبت شده در این کشور در انفجاری که در بندر بیروت در تابستان ۱۳۹۹ اتفاق افتاد نقش داشتهاند. این شرکتها در شبکه نسبتا پیچیدهای بهم متصلند. برخی فعالیت خود را متوقف کردهاند درحالیکه اسناد نشان میدهد برخی دیگر هنوز فعالند. این در حالیست که برخی از صاحبان آنها در لیست تحریمهای آمریکا هستند.
Dark Money Files :منبع
اسامی استفاده شده در اپیزود
Shell Company شرکت پوستهای Firas Hatoum فراس حاطوم Marina Silu مارینا سیلو Dormant غیرفعال Savarro Limited شرکت ساوارو People with Significant Control فرد کلیدی Interstatus Limited شرکت اینتراستیتس Hesco Engineering and Construction شرکت هسکو Alfa Procurement and Machine Limited
شرکت آلفا IK Petroleum Industrial Company Limited
شرکت آی کی
👇🏼برنامه های پادکست دایره شفافیت را از اینجا دنبال کنید
🌐 Libsyn
🌐 Apple Podcasts
🌐 Namlik
🌐 CastBox
🆔Twitter
🆔Telegram
#شرکت_پوستهای
#اطلاعات_ذینفعان
#فساد
#تحریم
#انفجار_لبنان -
اپیزود اول-فصل دوم-پادکست دایره شفافیت-مصاحبه با بهنام ذوقی درباره آرای مشتاق خان
در اپیزود اول فصل دوم پادکست دایره شفافیت٬ با بهنام ذوقی درباره آرا و نظریات مشتاق خان صحبت کردهایم.
مشتاق خان استاد دانشگاه سواز لندن و از پژوهشگران پیشرو در حوزه اقتصاد نهادگرا است. پژوهشهای او عمدتا بر اصلاحات در نظام حکمرانی، سیاستگذاری صنعتی و مبارزه با فساد کشورهای در حال توسعه متمرکز بوده است. مشتاق خان منتقد بسیاری از پروژهها و برنامههای مبارزه با فساد در کشورهای درحال توسعه است. او معتقد است برای مبارزه موثر با فساد٬ باید نگاه و روش را در تدوین استراتژی برای این برنامهها تغییر داد. او فعالان مبارزه با فساد را دعوت میکند تا در قدم اول به طور دقیق نوع فساد و نقشی که رانت و ذینفعان رانت در جامعه بازی میکنند را مطالعه کنند. مشتاق خان این شناخت را برای طراحی موثر برنامههای مبارزه با فساد کلیدی میشمارد چرا که اکثریت برنامههای کاهش فساد در کشوهای درحال توسعه به موفقیتی که پیش بینی میشده نرسیدهاند.
بهنام ذوقی دانش آموخته رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه شهید بهشتی است و از سال ۹۷ به پژوهش در زمینه توسعه مشغول بوده است. آقای ذوقی همچنین کتاب خشونت و نظامهای اجتماعی نوشته داگلاس نورث و همکارانش را به فارسی ترجمه کرده و مقالات متعددی در زمینه توسعه و مبارزه با فساد و دموکراسی نوشته است. نوشتههای او درباره نظریات مشتاق خان در سایت مرکز توانمندسازی حاکمیت و جامعه و همچنین نشریه مشق فردا قابل دسترسی است
👇🏼برنامه های پادکست دایره شفافیت را از اینجا دنبال کنید
🌐 Libsyn
🌐 Apple Podcasts
🌐 Namlik
🌐 CastBox
🆔Twitter
🆔Telegram
#شفافیت
#مشتاق_خان
#مبارزه_با_فساد
#رانت
-
اپیزود دوازدهم-پادکست دایره شفافیت-معرفی به آرای مشتاقخان٬ اقتصاددان برجسته در زمینه مبارزه با فساد
حتما این جمله این معروف را شنیدهاید که میگوید اگر به جنگ فساد بروی٬ فساد هم سلاحش را برمیدارد و با تو میجنگد. این به این یعنی است که اگر اراده کنیم که فساد را کاهش دهیم٬ افراد و گروههای فاسد منفعل نخواهند ماند و اجازه نخواهند داد که ما برنامهها و کمپینهای مبارزه با فساد را به راحتی اجرا کنیم. در واقع٬ این اتفاقی است که تاکنون افتاده و این تقابل منجر به شکست بسیاری از کمپینهای مبارزه با فساد در کشورهای در حال توسعه شده است. به گفته بسیاری از صاحب نظران٬ یکی از دلایل این شکست٬ این بوده که طراحان برنامههای مبارزه با فساد در کشورهای درحال توسعه٬ دمکراتیزاسیون را اولویت کمپینها و برنامههای خود قرار دادهاند.
در این ایپزود٬ به معرفی مشتاق خان٬ اقتصاددان برجسته و استاد دانشگاه سواَز خواهیم پرداخت. مشتاق خان منتقد بسیاری از پروژهها و برنامههای مبارزه با فساد در کشورهای درحال توسعه است. او معتقد است برای مبارزه موثر با فساد٬ باید نگاه و روش را در تدوین استراتژی برای این برنامهها تغییر داد. او فعالان مبارزه با فساد را دعوت میکند تا در قدم اول به طور دقیق نوع فساد و نقشی که رانت و ذینفعان رانت در جامعه بازی میکنند را مطالعه کنند. از نظر مشتاق خان٬ این شناخت کلیدی است چراکه میتواند به فعالان این حوزه سرنخ بدهد که چطور فساد را نشانه بگیرند طوری که رانتخوارها و افراد فاسد برنامههای مبارزه با فساد را به سمت شکست نبرند
👇🏼برنامه های پادکست دایره شفافیت را از اینجا دنبال کنید
🌐 Libsyn
🌐 Apple Podcasts
🌐 Namlik
🌐 CastBox
🆔Twitter
🆔Telegram
#شفافیت
#مشتاق_خان
#مبارزه_با_فساد -
اپیزود یازدهم-اسناد فینسن و افشای نقش بانکها در پولشوییهای بینالمللی
وقتی از پولشویی صحبت میکنیم دقیقا از چه چیزی داریم حرف میزنیم؟ پولشوییهای کلان بینالمللی چگونه در بانکها انجام میشود؟ چه بازیگرانی در این فعالیتها درگیرند و کدام نهاد قانونی مسئول پیگیری پروندههای پولشویی است؟
نهاد فینسن مخفف "شبکه اجرای قانون جرایم مالی آمریکا" است که پروندههای پولشویی را در تبادلات بانکی پیگیری میکند. اخیرا مدارک محرمانهای منتشر شده که نشان میدهد این نهاد در پیگیری پروندههای پولشویی ناتوان بوده است.
اسناد محرمانه فینسن که به تازگی توسط سایت بازفید فاش شده آشکار میکند که بانکهای معروف بینالمللی به کلاهبرداران و شبکههای تروریستی اجازه داده میلیونها دلار را در سرتاسر جهان پولشویی و جابجا کنند و این انتقال پول حتی بعد از اطلاع بانک هم ادامه داشته است.
در این اپیزود روایت دو کارمند بانک بریتانیایی استاندارد چارتر را خواهید شنید که تلاش کردند پولشویی بانک را به مقامات پلیس گزارش کنند ولی در ادامه راه با مشکلات و چالشهای جدی روبرو شدند. داستانهای این اپیزود از پادکست سایت بازفید خلاصه شده است.
👇🏼برنامه های پادکست دایره شفافیت را از اینجا دنبال کنید
🌐 Libsyn
🌐 Apple Podcasts
🌐 Namlik
🌐 CastBox
🆔Twitter
🆔Telegram
#شفافیت
#پولشویی
Customer Reviews
عالی
Concise, intellectual, well thought-out podcast.
اپیزود دوازده پادکست دایره شفافیت
این اپیزود بسیار عالی بود
برای کشورهایی با شرایط ایران باید راهکارهای مبارزه با فساد به شکل منعطف و هوشمند انتخاب و اجرا شوند. بنده با این نظر اقای دکتر مشتاق خان موافقم که حکرانی خوب، نتیجهی توسعه است ولی توانمندسازی تیمهای متخصص برای مقابله با فساد به روش سیستماتیک یک نیاز اساسی وریشهایست. شاید هم توانمندسازی مدیران با گرایش ضد فساد برای نفوذ و تحلیل شبکههای رانت.
نمونههایکاملموفق از اجرای این نظریه اگر هست لطفا معرفی کنید
دغدغه متعالی
این پادکست حاصل تلاش و پیگیريهای خانم گوهری است. فعالیتی که امیدوارم ادامه دار باشه