124 episodes

I denne podcast taler jeg med tidligere Jehovas Vidner om deres oplevelser og livserfaringer.
Mit håb er at det kan hjælpe andre i lignende situation til at befri deres lænker og komme videre med deres liv.

UDSTØDT - en podcast om Jehovas Vidner Frank Flemmings Facebook Feed

  • Religion & Spirituality
  • 5.0 • 2 Ratings

I denne podcast taler jeg med tidligere Jehovas Vidner om deres oplevelser og livserfaringer.
Mit håb er at det kan hjælpe andre i lignende situation til at befri deres lænker og komme videre med deres liv.

  #122 Frejas histoie

  #122 Frejas histoie

  Frejas historie er endnu en af dem der gør ondt at høre på. Her hører vi atter engang om seksuelt misbrug indenfor menigheden og hvor den anklagede slipper uden repressalier. "Vi må ikke kaste skam på Jehovas navn", lyder mantraet.
  Trods en vanskelig barndom, hvor JV var en stor faktor, fremstår hun i dag som en stærk ung pige ,der er 100% fri af Vagttårnsorganisationens doktriner og kan se frem til at leve sit helt eget liv.
  De sidste fire år har Freja boet på Færøerne - og det skal vi naturligvis også snakke om!

  • 1 hr 44 min
  #121 LIVE med Désirée Ohrbeck om pædofili og løsrivelsesprocessen fra Jehovas Vidner

  #121 LIVE med Désirée Ohrbeck om pædofili og løsrivelsesprocessen fra Jehovas Vidner

  Der var flere løse ender efter Désirées histiorie i søndags. Der var mange spørgsmål fra lytterne som vi blev nødt til at få svar på.
  Heldigvis indvilligede Désirée i at deltage i en LIVE podcast, og dette er resultatet.

  • 1 hr 20 min
  #120 Désirées historie.

  #120 Désirées historie.

  Désirées liv ser umiddelbart ud som den perfekte "american dream".
  Hun er uddannet cand. mag. og flyttede for ca. 10 år siden til staten Washington, for at fungere som sendelektor på University of Washington, Seattle. I dag sidder hun i Scandinavian Studies Departments Advisory Board og skriver jævnligt artikler for danske aviser og er fast blogger på JyllandsPosten.
  Men Désirée bærer også på en tung byrde fra sin barndom og ungdom som Jehovas Vidne og det har ikke været nemt for hende at nå dertil hvor hun er nu. Opdragelsen i JV har spøgt i baggrunden i alle disse år. Men nu har hun besluttet at det skal være slut med tabuer og hemmeligholdelse. Efter årtiers tavshed træder hun nu offentligt frem med sin meget personlige historie om seksuelle overgreb, selvmordsforsøg og frygten for fremtiden.
  Hør Désirées historie - og især hvis du er FIMU (Fysisk Inde, Mentalt Ude) som Jehovas Vidne. Det vil være en historie som kan være til stor inspiration for mange der frygter at forlade organisationen fordi de ikke tror at de kan skabe sig et godt liv "udenfor i verden". Men det KAN du! Faktisk kan du selv skabe dig "The Best Life Ever", hvis du er fast besluttet på at gøre det!

  • 1 hr 34 min
  #119 Stefanies historie

  #119 Stefanies historie

  Stefanie er en ung pige på 24 år som har en historie hun gerne vil fortælle.
  Rolig, fattet og afbalanceret sætter hun ord på det som mange unge i JV tumler med. Tvivlen, lysten til at være "normal" og tænke og tale frit og ikke mindst det store spørgsmål: Hvordan forlader jeg organisationen uden at blive udelukket.
  Det lykkedes desværre ikke for Stefanie. Efter at være flyttet til en anden by og startet et nyt liv og havde fået sig en kæreste, blev hun et par år efter opsøgt af to ældste der en aften bankede på hendes dør. Hun blev "inviteret" til et udvalgsmøde i den lokale rigssal, men hun takkede nej med ordene: "Hvorfor kan I ikke bare lade mig være?".
  Ugen efter blev hun udstødt og herefter afskåret fra at have forbindelse med sin mor. Heldigvis har hun i dag en god kontakt med sin far som også har forladt "Sandheden".
  Vi taler også om at man, som Stefanie, nemt kan komme ud i et stofmisbrug efter at man forlader organisationen og det at få kronisk PTSD.
  Hør hele Stefanies historie i denne podcast.

  • 1 hr 14 min
  #118 Frikirkerne vil tage negativ social kontrol alvorligt.

  #118 Frikirkerne vil tage negativ social kontrol alvorligt.

  Mikael Wandt Laursen er generalsekretær i FrikirkeNet, en organisation af frikirker i Danmark.
  Netværket tæller bl.a. Baptistkirken, Apostolsk Kirke, Missionsforbundet, Mosaik (Pinsekirken), Vineyard og Hillsong. Jehovas Vidner er ikke med i FrikirkeNet (ingen af parterne ønsker dette).

  Men FrikirkeNet ønsker at gøre op med fortidens synder, hvor præster er blevet afsløret i at udøve grænseløs sekterisk adfærd vha. negativ social kontrol overfor deres medlemmer. I nogle tilfælde har præster udnyttet deres position til at krænke unge mennesker seksuelt.
  Derfor afholder FrikirkeNet d. 30. september en konference der hedder "Når kirken svigter" (se hjemmesiden www.naarkirkensvigter.dk), hvor de tager emnet op.
  Men hvad er negativ social kontrol, har Mikael Wandt oplevet det på egen krop og hvad kan der gøres for at forhindre det?

  Det taler jeg med Mikael om.

  • 1 hr 4 min
  #117 Støttegruppen for tidligere Jehovas Vidner - 30 års jubilæum.

  #117 Støttegruppen for tidligere Jehovas Vidner - 30 års jubilæum.

  Forrige lørdag, d. 4. september 2021, havde Støttegruppen for tidligere jehovas Vidner 30 års jubilæum.
  Dét skal fejres, og derfor har jeg afsat hele denne podcast til at fortælle om foreningens store arbejde gennem årene. Jeg taler med Gudrun Jespersen som var en af dem der tog initiativ til at starte Støttegruppen. Jeg taler også med nogle af de mennesker der var med til årsmødet.
  Desværre er det en dårlig mikrofonlyd fra de interviews jeg optog (jeg beklager dybt), men hvis man spidser ører kan man godt høre hvad der bliver sagt.

  Hvis man har lyst til at støtte Støttegruppens vigtige arbejde, så kan man donere penge til følgende konto:
  Reg.nr: 9815
  Kontonr: 4575930285

  • 1 hr 8 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
2 Ratings

2 Ratings

Top Podcasts In Religion & Spirituality

You Might Also Like