7 episodes

“Under Regnbuen” er din Podcast, når det handler om LGBT+ miljøet i Danmark. I hver udsendelse inviterer jeg en gæst, som med sine egne ord og historie kan bidrage til emnet.

Under Regnbuen Henrik Salling

  • Education

“Under Regnbuen” er din Podcast, når det handler om LGBT+ miljøet i Danmark. I hver udsendelse inviterer jeg en gæst, som med sine egne ord og historie kan bidrage til emnet.

  S1:E7 - Søren Pape Poulsen, politiker og snart ægtemand

  S1:E7 - Søren Pape Poulsen, politiker og snart ægtemand

  Jeg havde Søren Pape Poulsen i studiet før Corona-krisen indtraf og derfor har jeg gemt interviewet med de konservatives formand, som faktisk er ret enestående. For første gang fortæller Søren i et længere interview nemlig helt ærligt om sit liv som homoseksuel.
  For kan man være homoseksuel og samtidig være formand for Det Konservative Folkeparti, som jo hylder de gode borgerlige værdier om kærnefamilien? Det mener Søren naturligvis og det taler vi blandt meget andet om i denne udsendelse.
  Søren er langt fra aktivist og i hans politiske liv fylder homoseksualiteten ikke meget. I udsendelsen taler vi også om at blive outet på forsiden af aviserne, og om man som offentlig person har en forpligtelse til at gå forrest.
   
  Og så fortæller Søren om, at han i mange år gemte sin seksualitet væk. Og så får vi også et lille hint om, om der langt om længe er fastsat en dato for brylluppet med kæresten Josue?

  • 52 min
  S1:E6 - Christine Walsøe - lesbisk med et kristent livssyn

  S1:E6 - Christine Walsøe - lesbisk med et kristent livssyn

  Christine Walsøe medvirkede for år tilbage i udsendelsen “Homohelbredelsen”. En udsendelse som fulgte den lesbiske kvinde på en rejse, hvor formålet var at forsage den lesbiske levevis og i stedet følge Gud.
  Det kristne har fulgt Christine hele livet og i hele hendes opvækst, men det var 100% hendes eget valg, da hun i udsendelsen vælger at følge Herren og kristendommen.
  Jeg taler med Christine om at vælge en vej, som man ikke nødvendigvis ved er den rigtige, og om hvad Gud kunne tilbyde hende.
  For beslutningen var ikke uden omkostninger og gennem forløbet måtte hun sige farvel til en del af vennekredsen, som følte sig set ned på af den kristne kvinde.
  Men vi kommer naturligvis også ind på, hvor Christine er i sit liv i dag. Har hun valgt det lesbiske liv fra eller har hun fundet kærligheden?

  • 45 min
  S1:E5 - Andreas Gylling Æbelø, direktør i AIDS-Fondet

  S1:E5 - Andreas Gylling Æbelø, direktør i AIDS-Fondet

  Andreas Gylling Æbelø har i bedste Olsen Banden-stil en plan. Han vil gøre Danmark til det første land i verden uden nye hiv-smittede.
  Det og meget andet får vi en spændende snak om i det femte afsnit af Under Regnbuen. For Andreas Gylling Æbelø er jobbet som direktør i AIDS-Fondet nemlig et drømmejob og hver dag er han med til at gøre en forskel for hiv-smittede i Danmark og i udlandet. Og så får du som lytter de sidste profetier og resultater om AIDS-forskning.
  Men Andreas fortæller også om at vokse op i et kristent hjem i Jylland, hvor det at være bøsse måske ikke var det mest gængse.
   
  Og så fortæller Andreas om at være gift med tv-værten Abdel Aziz Mahmoud, sparringspartner, soul mate og love of life.

  • 55 min
  S1:E4 - Jakob Faurby, skuespiller og Vild Med Dans-vinder

  S1:E4 - Jakob Faurby, skuespiller og Vild Med Dans-vinder

  Jakob Faurby er skuespiller. Kendt fra tv, film og ikke mindst teaterscenen, hvor han i mange år har været en del af den musikalske comedy-trio "Plattform".
  Men Jakobs navn kom også på manges læber, da han takkede ja til at medvirke i Vild Med Dans på TV 2.
  Var det det hele værd at medvirke i dansekonkurrencen og insistere på at danse med en anden mand. Og havde de to danse-mus en plan for, hvordan de agerede som samkønsdansende mænd. Disse spørgsmål og mange andre får I svar på i Episode 4 fra Studie 1 i Valby.
  Men vi taler også om retten til at være den man er og om hvor går grænsen for, hvad man skal finde sig i. Og så taler vi om, at Jakob netop er blevet far og hvad det indebærer af bekymringer…
   
  Fik du ikke hørt forrige afsnit, vil jeg anbefale, at du starter med Nikolais personlige historie eller måske helt fra starten, hvor det er tidligere ambassadør Rufus Gifford, som er i studiet. Og hey...Lyt med på Spotify og nu også på iTunes (Podcast app)

  • 51 min
  S1:E3 - Nikolaj Bonde, journalist og homo

  S1:E3 - Nikolaj Bonde, journalist og homo

  Nikolaj repræsenterer en generation, som er villig til at gå langt, for at være den man er. Men for nogen har det helt urimelige konsekvenser. Som for Nikolaj, som selv har været udsat for overfald i nattelivet og som ofte får tilråb på gaden på grund af sit udseende og påklædning. Er det rimeligt og prisen for at være den, man er? Og så efterlyser Nikolaj flere homo elitespotsfolk, som tør stå frem i offentligheden, som rollemodeller for andre.

  • 46 min
  S1:E2 - Lars Henriksen, forperson for Copenhagen Pride

  S1:E2 - Lars Henriksen, forperson for Copenhagen Pride

  Hvad driver aktivisten Lars Henriksen og hvordan ser han på LGBT+ miljøet i Danmark. Og hvordan føles det, når man stikker næsen frem og ind i mellem også får lidt klø - selv fra egne rækker.
   
  Lars er i 2020 med til at stable Copenhagen Pride på benene for syvende gang og der arbejdes på højtryk frem mod 2021, hvor København er vært for World Pride og Euro Games. Det får vi blandt andet en snak om, ligesom vi også hører om, hvorfor Lars altid er så velklædt og hvorfor det stadig er vigtigt, at vi afholder og deltager prides - også i Danmark. Og så fortæller Lars om at have en Tyrkisk kæreste og om hvilke problemer og udfordringer det giver.

  • 51 min

Top Podcasts In Education