24 episodes

POWERED BY MEUG & Negroni.be

Een podcast over bier, wijn, spirits en cocktails.

Van Dyck en Van Dyck, de Advocaten van de Smaak, nodigen elke aflevering een gast uit de drankenwereld uit op de beklaagdenbank. Hun doel is de gast vrij te pleiten van aantijgingen of veroordelen voor bewezen feiten.

Van Dyck & Van Dyck - De Smaakadvocaten MEUG

  • Arts

POWERED BY MEUG & Negroni.be

Een podcast over bier, wijn, spirits en cocktails.

Van Dyck en Van Dyck, de Advocaten van de Smaak, nodigen elke aflevering een gast uit de drankenwereld uit op de beklaagdenbank. Hun doel is de gast vrij te pleiten van aantijgingen of veroordelen voor bewezen feiten.

  S2 #11 Shilton Almeida (M&H Distillery)

  S2 #11 Shilton Almeida (M&H Distillery)

  Another English episode!  For those in the whisky industry, our next guest needs little introduction: Shilton Almeida is a familiar face at whisky festivals. Born in India, relocated to Scotland, and working for an Israeli distillery, Shilton has covered many miles in the wonderful world of whisky. Recently, he is also known in our country as "De Shilton" because independant bottler Klubb23 (see also our episode with Dominic Verstappen) released a whisky in his honour and his name. His face is even on the bottle!  Voor de mensen uit de whiskyindustrie heeft onze volgende gast weinig introductie nodig: Shilton Almeida is een graag geziene gast op de whiskyfestivals. Geboren in India, verhuisd naar Schotland en werkende voor een Israelische distilleerderij. Shilton heeft letterlijk en figuurlijk al heel wat kilometers op de teller in de wonder wereld van de whisky. Sinds kort staat hij ook in ons land bekend als "De Shilton" omdat Klubb23 (zie ook onze aflevering met Dominic Verstappen) een gelijknamige whisky uitbracht ter ere van Shilton.

  • 1 hr 4 min
  S2 #10 Yochen Verbeeck (eigenaar cocktailbar Hootch)

  S2 #10 Yochen Verbeeck (eigenaar cocktailbar Hootch)

  Heistenaar Yochen Verbeeck werd voor zot verklaard toen hij als jonge ondernemer samen met een vriend een high end-cocktailbar wilde openen in zijn thuishaven Tijdens de corona-pandemie bovendien. Nu 2 jaar later, hebben Yochen en zijn kompaan Diego bewezen dat cocktailbars ook  buiten de grootsteden van ons land een groot succes kunnen worden, en dat er toch post-covid nog steeds toekomst zit in onze horeca. Voor de opname van deze aflevering trekken we naar Yochen's zaak, Bar Hootch, in Heist-op-den-Berg om de proef op de som te nemen. We proeven een van zijn heerlijke cocktails en trakteren Yochen op iets lekkers uit het geboortejaar van Jeroen.   

  • 1 hr 19 min
  S2 #9 Lander Van Hoye (Bottleneck / Winelovers)

  S2 #9 Lander Van Hoye (Bottleneck / Winelovers)

  Lander Van Hoye is al van in het begin een Meug-vriend. Met Bottleneck is hij intussen een referentie in de wijnwereld, en importeert en verdeelt hij absolute topwijnen uit onder andere Slovenië en Bulgarije. Afgelopen zomer was hij te gast in de tuin van Jeroen voor een tasting van Oost-Europese wijnen met bijhorende Oost-Europese hapjes. Deze keer doen we het zonder hapjes, maar wederom met fantastische Oost-Europese wijnen! We praten met Lander ondermeer over de (on)zin van natuurwijn, over nieuwe tasting notes, over Clement Peerens en over het Romeinse rijk.

  Met dank aan onze vaste partner: Jones Foodbar (http://www.jones-antwerp.be)

  Music by: Blue Wave Theory  De wijnen die Lander verdeelt vind je op http://www.bottleneck.be en http://www.winelovers.be

  • 1 hr 19 min
  S2 #8 Dominic Verstappen (Independent Bottler BYOB-C & Klubb23)

  S2 #8 Dominic Verstappen (Independent Bottler BYOB-C & Klubb23)

  Hoewel Dominic Verstappen zichzelf geen whisky-nerd laat noemen, wordt er toch serieus wat generd over whisky in deze aflevering! Op professioneel vlak zette Dominic zijn eerste stappen in de wereld van whisky als mede-oprichter van BYOB-C oftewel Bring Your Own Bottle Club. Na het organiseren van proefavonden was zelf eigen whisky-bottlings uitbrengen een volgende stap. Na enkele jaren van bottlen onder de vlag van BYOB-C besloot Dominic om een tandje bij te steken en Klubb23. Op die manier kan hij volledig autonoom en aan een sneller tempo fijne whiskies op de markt brengen. Een van de recentste edities is een eerbetoon aan zijn moeder die op 2 juni 2023 om het leven kwam in een verkeersongeval. Smaakadvocaten Jeroen en Yannick Van Dyck hadden de eer om 1 van deze slechts 46 flessen te mogen openen, ter nagedachtenis van Gabrielle, de mama van Dominic.  Met dank aan:

  Jones Foodbar (locatiesponsor)

  Blue Wave Theory (muziek)

  • 1 hr 22 min
  S2 #7 Vincent Schietse (Brown-Forman)

  S2 #7 Vincent Schietse (Brown-Forman)

  Vincent Schietse heeft zijn passie voor dranken ontdekt tijdens zijn studies 'Sommelier Conseil' aan de Université du Vin in Suze-La-Rousse, Frankrijk. Na wijn ontdekte Vincent ook zijn liefde voor gedistilleerde dranken.

  Al bijna 10 jaar is Vincent terug te vinden in de wondere wereld van spirits. In 2022 maakte hij de overstap van Filliers naar Brown-Forman, het moederbedrijf achter merken zoals Jack Daniel's, Woodford Reserve en Benriach.

  Naast zijn reguliere werk heeft Vincent 'The Cocktail Consultant' opgericht, de perfecte manier om ook met mixologie vertrouwd te geraken.


  Met dank aan onze vaste partner Jones Foodbar (Schilde) voor de locatie en ondersteuning en Blue Wave Theory voor de muziek.

  • 1 hr 17 min
  S2 #6 Billy Walker (Master Distiller The GlenAllachie)

  S2 #6 Billy Walker (Master Distiller The GlenAllachie)

  Opnieuw een Engelse aflevering, maar ook weer een geweldige gast!

  Tegenwoordig staat hij vooral bekend als Master Distiller bij The GlenAllachie, maar dat is slechts een van zijn prestaties in de whiskyindustrie. Al meer dan 5 decennia (!) lang creëert hij enkele van de meest begeerde whisky's ter wereld. Sinds 2021 mag hij zich lid noemen van de Whisky Magazine Hall of Fame, een eer die wereldwijd nog geen 100 mensen toegekend is. We overdrijven niet als we zeggen dat Mr. Billy Walker een levende legende is in de prachtige wereld van whisky!

  Another English episode, but another great guest as well!
  Nowadays he's best known for being the Master Distiller at The GlenAllachie, but that's only one of his achievements in the whisky industry. For over 5 decades(!) he has been creating some of the most coveted whiskies in the world. In 2021 he was inducted into the Whisky Magazine Hall of Fame, an honour that's bestowed on less than 100 people worldwide so far. It's easy to say, Mr. Billy Walker is a living legend in the wonderful world of whisky!

  Met dank aan/Thanks to:
  Premium Spirits
  The Flavor Shop (Gooik)
  Blue Wave Theory

  • 45 min

Top Podcasts In Arts

NPR
The Moth
iHeartPodcasts and Pushkin Industries
Roman Mars
Avery Trufelman
Fantasy Fangirls

You Might Also Like