6 episodes

En podcast om pædagogik og læring. Viden på vejen er en del af Dafolo.

Viden på vejen Dafolo

  • Education

En podcast om pædagogik og læring. Viden på vejen er en del af Dafolo.

  Bære- og væredygtige rum i skolen med Stine Clasen og Christina Baluna Hostrup

  Bære- og væredygtige rum i skolen med Stine Clasen og Christina Baluna Hostrup

  Et rum er bære- og væredygtigt, når der er overensstemmelse mellem aktivitet og rammer, og når de børn og voksne, der færdes i rummet, finder mulighed for fordybelse og tryghed. 
  I denne episode af Viden på vejen er Mette Johnsen Elbeck taget på besøg hos forfatterne Stine Clasen og Christina Baluna Hostrup til en snak om rummets betydning for børns læring og trivsel. 
  God fornøjelse. 

  • 21 min
  Få det til at ske med Henrik Dresbøll

  Få det til at ske med Henrik Dresbøll

  I denne udgave af ”Viden på vejen” er pædagogisk konsulent, Christian Søndermand Bro taget på besøg hos forfatter og foredragsholder Henrik Dresbøll. 
  De to taler sammen om tankerne og pointerne i Henriks nye bog, FÅ DET TIL AT SKE.
  Henrik arbejder med adfærdsledelse i en bred kontekst af både offentlige og private virksomheder.
  Men i podcasten her skal det særligt handle om forandringer og adfærdsledelse i skolen. 
  Når man skal ændre adfærd handler det blandt andet om at finde de mikrohandlinger, der faktisk kan gøre en stor forskel.

  • 33 min
  Samspil og relationer i dagtilbud med Sofie Henriksen og Margrethe Brun Hansen

  Samspil og relationer i dagtilbud med Sofie Henriksen og Margrethe Brun Hansen

  Alle voksne i et dagtilbud står hver dag i et utal af samspilssituationer, hvor barnets og den voksnes verdensopfattelser mødes. Nogle gange er de helt på bølgelængde, men andre gange er det, som om der støj på linjen. 
  I denne episode sætter vi fokus på samspil og relationer i dagtilbud. Hvornår går det godt, og hvornår har vi brug for at reflektere over det, der gik mindre godt?
  Forlagsredaktør Mette Johnsen Elbeck taler med Sofie Henriksen, der er superviser og selvstændig konsulent med virksomheden Yndlingsunger, og Margrethe Brun Hansen, der også er selvstændig konsulent, børnepsykolog og foredragsholder.
  Sammen har de to skrevet bogen Blik for samspillet, som du finder et uddrag af her nedenfor. 

  • 26 min
  Intensiv læring med Frans Ørsted

  Intensiv læring med Frans Ørsted

  Intensive læringsforløb, også kaldet turboforløb, kan ses som et bud på, hvordan alle elever kan komme med i skolen. I denne episode gør Frans Ørsted Andersen os klogere på de intensive læringsforløb.

  Frans Ørsted Andersen er lektor på DPU og har beskæftiget sig indgående med intensive læringsforløb. De er et tilbud til de elever – de yngre som de lidt ældre – som af forskellige grunde ikke trives i skolen, og som trænger til et afbræk og til en anden form for undervisning, læring og hverdag. Det handler om succesoplevelser, relationer og mestring, og om at få en positiv fortælling om sig selv.
  Forlagsredaktør Esben Klange har stået for denne udgave af Viden på vejen. Hvis du vil læse mere om forskningen i de intensive læringsforløb og deres betydning for børn og unges skolegang og vej ind i uddannelse, har Frans Ørsted Andersen sammen med Lise Mølgaard, Tine Wåst og Lisbet Nørgaard skrevet bogen Intensiv læring.

  • 17 min
  Multimodalitet med Simon Skov Fougt og Anne Løvland

  Multimodalitet med Simon Skov Fougt og Anne Løvland

  Vi lever i en multimodal tekstkultur, hvor en tekst er meget mere en blot bogstaver på et stykke papir. Og for at forstå og læse fx billeder, farver, grafer, mimik og gestik må man have viden om multimodal tekstlæsning. I denne episode fortæller lektor Simon Skov Fougt og den norske professor Anne Løvland, om hvad multimodalitet er, og hvordan det kommer til at spille en rolle i skolen.

  Tatjana Novovic Fougt har stået for denne udgave af Viden på vejen. Hvis du vil læse videre om multimodalitet, og hvordan du bringer det i spil i din undervisning, har Simon Skov Fougt og Anne Løvland udgivet bogen Multimodalitet i skolen.

  • 17 min
  Omfortolkning med Anette Prehn

  Omfortolkning med Anette Prehn

  Omfortolkning handler om evnen til at skifte perspektiv og se på sine omgivelser med nye briller. Forskere siger, at evnen er så central, at den burde være i det vand, vi drikker. I denne episode kan du høre Anette Prehn fortælle mere om, hvad det er, og hvordan du kan prøve det af. Hjernen er plastisk og påvirkes at vores tanker, følelser og adfærd. Samtidig opfatter vi kun en brøkdel af den virkelighed, vi møder, gennem vores sanser. Derfor er der altid mange andre mulige fortolkninger eller billeder af en situation end den, som vi med vores opmærksomhed giver næring til. 
  Vi kan med andre ord skifte ”frame”, omfortolke eller tage nogle andre briller på. 
  I denne episode af Viden på vejen er Mette Johnsen Elbeck taget på besøg hos sociolog, foredragsholder og bestsellerforfatter Anette Prehn for at tale om værdien af at kunne omfortolke – både for børn, unge og voksne. 
  God fornøjelse!

  • 20 min

Top Podcasts In Education