47 episodes

Ein podcast frå Voss bibliotek

Faste bidragsytarar i 2022 er: Anne Arneberg, Helene Gjertsen, Kirsten E.E. Aga, Lene Rauland og Ritha Helland

Jingle: Christian Wallevik

VossaBib - Drøs Voss Bibliotek

  • Arts

Ein podcast frå Voss bibliotek

Faste bidragsytarar i 2022 er: Anne Arneberg, Helene Gjertsen, Kirsten E.E. Aga, Lene Rauland og Ritha Helland

Jingle: Christian Wallevik

  Lesetips til ferien

  Lesetips til ferien

  I dagens episode av podkasten tipsar Ritha om nokon av dei flotte novellesamlingene me har her på biblioteket, og Elli og Lene drøser om kva bøker dei har tenkt å lesa i sommar. Me ynskjer alle ein god sommar full av gode lesaropplevingar!  Bøker denne episoden:

  Endelig sommer, Vennskapets pris av Kjell Askildsen, Historien om Fru Berg av Ingvild H. Rishøi, Menn som ingen treng og Vente på fuglen av Frode Grytten, Noveller i utvalg av Tove Ditlevsen, No fær huset av Laura Djupvik, Et lite liv av Hanya Yanagihara, Extra Virgin av Annie Hawes, Hesteguttene av John Evo, Evelyn Hugos syv ektemenn av Taylor Jenkins Reid, Sommerboken av Tove Jansson, Tiggerne av Kristin Hauge, Det ender med oss av Colleen Hoover.

  • 25 min
  Vår og sommar på biblioteket

  Vår og sommar på biblioteket

  I denne episoden drøser me om frigjeringsdagen og om programmet for vår og sommar på Voss bibliotek. Helene tipsar om god lokallitteratur rundt okkupasjon og frigjering i 1945, Ritha fortel om den spenande nye arrangementsserien vår Lyrikk, lefser og livshistorier, Anne minner om frøbiblioteket og barnas hagedag og Kirsten informerer om sommarles. I tillegg får du som vanleg masse fine boktips.

  Bøker denne episoden:

  Fem år i krig og Fred og atterreising (Avisa Hordaland), Minne frå krigen og frigjeringa (Rongen skule), For fridom og fred (Rekve og Helleve), Gamalt frå Voss (Voss bygdeboknemnd, Voss sogelag, Voss Folkemuseum).

  Lukta av svart av Ali Hayder, Å kysse en ørken, å kysse en myr (Johanne Fronth Nygren (red.).

  Urtehagen på Knatten av Annemarta Borgen, Min egen kjøkkenhage av Bella Linde, Så et frø av Annelie Johansson, Hjelp småkrypene av Kristine Kujath Thorp.

  • 21 min
  Verdas bokdag, fabelprosa og boktips

  Verdas bokdag, fabelprosa og boktips

  23. april kvart år markeres Verdas bokdag, og i denne episoden av Vossabib - drøs får du vite kvar dagen har si opprinnelse. Du får også ei innføring i fantasy-litteraturen som står mange av våre hjarter nær, og fleire tips til dagsaktuell sakprosa.

  Bøker: Jølster Hotell av Katrine Sele, Hitlers rus av Norman Ohler, The First Law-serien av Joe Abercrombie, Alma Freng og solfangfangerne av Ida Tufte Michelsen, Calypso av David Sedaris, Fallesjuke av Randi Fuglehaug. Det blir lest frå Kalypso av Åse Marie Nesse og Det eventyrlige av Tor Åge Bringsværd.

  • 36 min
  Gjenoppståingsmyta i litteraturen

  Gjenoppståingsmyta i litteraturen

  Påska er her, og i dagens episode drøser me om gjenoppståingsmyta. Helene leser frå gjenoppståinga i det nye testamentet, og me trekker fram nokre tekster og bøker som på ulike måter knyttar seg til temaet.

  Bøkene det blir drøst om er Til troende av Ulla Svalheim, Ariel av Sylvia Plath, Harry Potter-serien av J.K. Rowling, Narnia-serien av C.S. Lewis og Ringenes Herre av J.R.R. Tolkien.

  • 16 min
  Krimtilrådingar

  Krimtilrådingar

  Det er eit gjetord som seier at "det er ikkje gull alt som glimar" og det samme kan kanskje seiast om noko av det me finn av bøker innafor krimsjangeren?

  Treng du ei tilråding til påskekrim er dette episoden for deg! Me har dessutan med ein særskild belest gjest, nemleg Marianne Bakketun, som har med seg ei flott liste med favorittar innafor krimsjangeren.  Bøker det blir drøst om:

  The End of Her av Shari Lapena

  A Good Girl's Guide to Murder av Holly Jackson

  Hendelser ved vann og Löpa varg av Kerstin Ekman

  Norsk: Varg Veum-serien og Bergens-serien av Gunnar Staalesen, Ole Vik-serien av Jørgen Jæger, Mikael Brenne-serien av Chris Tvedt, Randi Fuglehaug og Ruth Lillegraven, Elskede Poona av Karin Fossum, Marions Slør av Roy Jacobsen

  Barnekrim: Miljødetektivene av Ruth Lillegraven

  Svensk: Millennium-triologien av Stieg Larsson, Henning Mankell, Haakon Nesser, Camilla Läckberg, Karin Alvtegen, Kristina Ohlsson, Vivieka Steen, Lars Kepler

  Dansk: Jussi Adler-Olsen, København-serien av Katrine Engberg

  Islandsk: Arnaldur Indridason, Yrsa Sigurdardottir

  Britisk: Agatha Christie, Den lange søvnen av Raymond Chandler, P.D. James, Colin Dexter, Peter James, Ann Cleeves, Robert Galbraith

  • 37 min
  Håpet er lysegrønt! Grøne gleder i vente

  Håpet er lysegrønt! Grøne gleder i vente

  I denne episoden spirer gleda over våren og me drøsar om fine bøker, kjekke arrangement og minnar om frøbiblioteket.

  Bøker i episoden:

  Min egen kjøkkenhage, Barnas bok om norsk natur, Den hemmelige hagen /Den løyndomsfulle hagen, Den glemte hagen, Norges spiselige planter og bær, Plukk ville matvekster, Norsk smak : våre ville kryddervekster, Medisinplanter i Norge, Olav H. Hauge og trea : om å sjå naturen - og klimakrisa no!, Dyrk enkelt, Dyrk enkelt med drivhus

  • 17 min

Top Podcasts In Arts

NPR
The Moth
Roman Mars
ABC News | Charlie Gibson, Kate Gibson
Snap Judgment and PRX
Jason Weiser, Carissa Weiser