12 episodes

Wat als?! De wielerpodcast waarbij drie wielervrienden (Marnick, Jeffrey en Niels) jou willen informeren en inspireren over alle ins en outs uit de wielerwereld. Aan de hand van interessante stellingen, leuke rubrieken en gasten wordt er een handleiding geschetst voor jou als amateurwielrenner. Want jij wilt toch ook de beginnersfouten voorkomen? Sluit je dan nu aan bij ons peloton door te abonneren, dan gaan we samen opzoek naar de perfecte fietser.Heb jij een leuke stelling, stuur hem in via 06 82612419 en wie weet behandelen wij hem in de volgende aflevering.

Wat als?! De wielerpodcast Niels van Ekeren, Marnick Rekker en Jeffrey Wiese

  • Sports

Wat als?! De wielerpodcast waarbij drie wielervrienden (Marnick, Jeffrey en Niels) jou willen informeren en inspireren over alle ins en outs uit de wielerwereld. Aan de hand van interessante stellingen, leuke rubrieken en gasten wordt er een handleiding geschetst voor jou als amateurwielrenner. Want jij wilt toch ook de beginnersfouten voorkomen? Sluit je dan nu aan bij ons peloton door te abonneren, dan gaan we samen opzoek naar de perfecte fietser.Heb jij een leuke stelling, stuur hem in via 06 82612419 en wie weet behandelen wij hem in de volgende aflevering.

  TRAILER: Wat als?! De wielerpodcast

  TRAILER: Wat als?! De wielerpodcast

  Wat als je wilt beginnen met wielrennen of wat als je je training wilt verbeteren? Wat als je er gesoigneerd bij wilt lopen, want scheer jij je benen en waarom? Drie wielervrienden bestaande uit een tour-, amateur- en semiprofwielrenner gaan opzoek naar de perfecte fietser. Aan de hand van interessante stellingen wordt er een handleiding geschetst voor jou als amateurwielrenner. Want jij wilt toch ook de beginnersfouten voorkomen en je wielervrienden eraf rijden? Ook kronen wij iedere aflevering iemand met de Superkudo en komt er een nieuwe wielerterm aan bod. Ga jij mee op ons avontuur, sluit je dan nu aan bij ons peloton door te abonneren, dan gaan wij samen opzoek naar de perfecte fietser.  Heb jij een leuke stelling, stuur hem in via 06 82612419 en wie weet behandelen wij hem in de volgende aflevering.

  • 1 min
  Vakantie

  Vakantie

  In de eerste aflevering van de podcast behandelen de twee vrienden het thema ´Vakantie´.  Naast de leuke vragen en stellingen die in de podcast behandeld worden, introduceren ze ook de 'Wat als?! challenge' . Meer weten? Luister dan vlug de eerste aflevering! Heb jij nou een leuke wat als? Stuur hem in via de e-mail of de Instagram en wie weet behandelen wij hem!

  • 39 min
  Werken

  Werken

  In de tweede aflevering van de podcast behandelen de twee vrienden het thema ´Werken´.  In deze aflevering is Marnick de host en komen verschillende anekdotes, stellingen en tips voor. Zo stelt Marnick de wat als stelling: Wat als je de klant niet begrijpt? Een stelling waar Niels niet goed uit blijkt te komen. Lachen, gieren en brullen is het gevolg wanneer Niels verteld over zijn eerste klant bij de snackbar die een patatje met wilt bestellen. Ook verteld Marnick zelf over zijn werkervaring in de bouwmarkt, hoe je de klant de weg kunt wijzen zonder er iets van af te weten. Verder kom je erachter welke baantjes de vrienden allemaal hebben gehad en/of hoe ze geld verdienden. Tot slot wordt er deze aflevering voor het eerst afgesloten met een 'Wat als challenge' ingestuurd door de luisteraar. Ben jij benieuwd naar de eerste wat als challenge en wie hem moet gaan uitvoeren? Luister dan nu de podcast!

  • 45 min
  Onderwijs

  Onderwijs

  In de derde aflevering van de podcast behandelen de twee vrienden het thema ´Onderwijs´. Allereerst wordt er in de aflevering terug gekeken naar de challenge die Niels moest uitvoeren. Daarnaast worden er in deze aflevering verhalen verteld die de jongens hebben meegemaakt. Zo hebben ze het over de reisjes die zij hebben gedaan naar Londen en Tsjechië. Hierbij vertelt Marnick over zijn ervaring met de eerste keer skiën en Niels zijn ontmoeting met een deur. Daarnaast kijken de jongens terug op hun schooltijd. Waarmee zij de vraag beantwoorden of ze het anders zouden doen als ze hun schooltijd over mochten doen. Ook in deze aflevering wordt er afgesloten met de ‘Wat als?! challenge' die is ingestuurd door een luisteraar. Ben jij benieuwd naar de nieuwe verhalen van de jongen én wat de challenge is? Luister dan nu de podcast!

  • 43 min
  Sport anno 2020

  Sport anno 2020

  In de vierde aflevering van de podcast behandelen de twee vrienden het thema ´Sport anno 2020´. Naast de verschillende stellingen en verhalen rondom dit onderwerp blikken de jongen terug op hun uitgevoerde challenge uit aflevering 3, want wat was dat fantastisch! Verder probeert Marnick de host te spelen en komen er interessante stelling aan bod zoals: wat als sporten bij een vereniging gratis zou zijn? De jongens deelde hun mening dat het misschien wel beter zou zijn. Waarom dat hoor je natuurlijk in de aflevering! En wat als sporten geen uiterlijke voordelen zou hebben, zou jij dan nog sporten? Tot slot vertellen de jongens hun ervaringen over ongelukken tijdens het sporten, Marnick verteld over zijn bijna aanrijding en Niels klapt er overheen met zijn Kever verhaal! Ook dit keer sluiten de jongens weer af met het vaste thema de ‘Wat als challenge’. Ben jij benieuwd naar de rest van de verhalen of naar de challenge? Luister dan nu snel naar de podcast!

  • 39 min
  Sinterklaas special

  Sinterklaas special

  In aflevering 5 van 'Wat als?! De podcast' hebben de twee vrienden voor het eerst een gast in de aflevering. Een hele speciale gast, iemand die iedereen door en door kent, zijn naam? De enige echte Sinterklaas! (disclaimer +12 jaar)  In deze special komen verschillende leuke wat als stellingen aan bod zoals: wat als je het mooiste element van het sinterklaas feest moet kiezen? Sinterklaas spreekt over de mystiek van de traditie en het feest. Niels doelt op zijn favoriete activiteit, de Spaanse roffel waarin Marnick een spoedcursus krijgt! Daarnaast verteld Sinterklaas over zijn leukste, maar ook ergste ervaringen als goedheiligman. Want hoe moet je eigenlijk een paard besturen en wanneer ben je een AA Sinterklaas?  Tot slot mag de goedheiligman als gast in de podcast een uitdaging bedenken voor 'De wat als?! Challenge'. Wat als je in vol ornaat (als piet) alle 80+ers in Rijswijk een zakje pepernoten moet bezorgen? Vervolgens geeft de goedheiligman een spin aan het wat als rad, want wie gaat de challenge uitvoeren? Voor het eerst wordt er in het item de luisteraar gedraaid, dit betekent dat er ook een naam van de opgegeven deelnemers gegrabbeld moet worden. Er word eens goed in de mijter van de sint gegrabbeld, wie zal de gelukkige zijn?  Het is Jeffrey Wiese (de cameraman) die de challenge mag gaan uitvoeren, weet hij hem te voltooien, dan wint hij het wat als prijzenpakket!

  • 38 min

Top Podcasts In Sports