89 episodes

De podcast van Jan-Paul Grootentraast en Daniel van Haren over aanstormend muziektalent uit Nederland die hun dromen najagen. Luister naar nieuwe muziek en boeiende gesprekken met enthousiaste muzikanten.

Wat Nou Als Het Lukt Jan-Paul Grootentraast

  • Music

De podcast van Jan-Paul Grootentraast en Daniel van Haren over aanstormend muziektalent uit Nederland die hun dromen najagen. Luister naar nieuwe muziek en boeiende gesprekken met enthousiaste muzikanten.

  #85 - He:Leen Special: Van Tastik - Between The Jars - Tom Strik - Norbert Pek

  #85 - He:Leen Special: Van Tastik - Between The Jars - Tom Strik - Norbert Pek

  Live van uit Café De Helling in Utrecht. Deze aflevering staat in het teken van He:Leen festival, de plek waar opkomend muziektalent een plek krijgt. Precies zoals onze podcast. Organisator en programmeur Tom Strik vertelt er alles over. Vele verschillende muzikanten met verschillende verhalen. Zoals bijvoorbeeld one-man-band Van Tastik. Maak kennis met deze excentrieke van oorsprong Amerikaan. Daarnaast hebben Jan-Paul en muziekjournalist Norbert Pek gejureerd voor de OPEN Call, het talentenpodium waar vele muzikanten en bands zich voor hebben aangemeld. De winnaar van deze contest, Between The Jars, hebben we ook uitgenodigd tijdens deze gezellige avond. Luister de podcast via Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

  • 1 hr 56 min
  #84 - WNAHL Radio - BANO // Bieke

  #84 - WNAHL Radio - BANO // Bieke

  Een uur lang veel muziek uit het archief van Wat Nou Als Het Lukt én je maakt kennis met artiesten die met veel passie aan hun muziek werken. Zoals BANO oftewel Dennis de Bruin uit Rotterdam. Hij richt zich op Nederlandstalige pop en r&b met inmiddels een nieuwe EP. 

  Zangeres Bieke is een oude bekende. We hebben haar eerder geïnterviewd samen met Len, waar ze een duo mee vormt. Nu is ze 'solo' gegaan en heeft een eigen nieuwe single uitgebracht.

  Luister 'Wat Nou Als Het Lukt' via Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl. En laat vooral je reactie achter via de socials!

  • 57 min
  #83 - WNAHL Radio - The Groove Supplier // Mirjam Sieben

  #83 - WNAHL Radio - The Groove Supplier // Mirjam Sieben

  WNAHL in een nieuwe vorm! Namelijk in de vorm van een radioshow, vandaar de naam WNAHL Radio. Jan-Paul neemt je mee in het muziekarchief van onze podcast, waarin we veel artiesten hebben geïnterviewd. Je hoort dus veel muziek uit eerdere afleveringen, maar ook nieuwe muziek. Zo hoor je in deze aflevering alles over dj en producer The Groove Supplier. En niet alleen muziek, we praten ook over marketing in de muziek. Mirjam Sieben weet hier alles van. Ze is frontvrouw van de band The Dirty Denims en heeft een eigen podcast en platform genaamd Marketing & Mindset = Rock&Roll Podcast. Vooral de beginnende muzikanten hebben veel aan haar kennis en ervaring. Luister Wat Nou Als Het Lukt via Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

  • 59 min
  #82 - Terugblik 2021: 10 hoogtepunten

  #82 - Terugblik 2021: 10 hoogtepunten

  We gaan eruit voor een break van onbepaalde tijd, maar niet voordat we terugblikken op het afgelopen jaar. Een jaar vol boeiende gesprekken en steengoede muziek van aanstormend muziektalent met grote dromen en ambities. Daniel en JP geven je 10 hoogtepunten uit de afleveringen van het afgelopen jaar. Luister en abonneer je met Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

  • 55 min
  #81 - Simona // Julian Du Perron

  #81 - Simona // Julian Du Perron

  De voorlopig laatste ‘reguliere’ aflevering van ‘Wat Nou Als Het Lukt’. Aan het eind van het jaar hebben we nog een terugblik op de afgelopen periode, waarin we heel veel interessante artiesten hebben gesproken. Daarna een break, waarna de podcast in een nieuwe vorm verder gaat.

  Zangeres Simona omschrijft haar muziek als experimentele ‘airy’ R&B. En dat klinkt goed. Tot de uitbraak van corona had ze een professionele dans-carriere, maar toen dat allemaal stopte richtte ze zich vol op haar muziek. Hierin heeft ze zichzelf eigenlijk opnieuw ontdekt. Ook spreekt ze vloeiend Russisch. Spreekt die hoek van de wereld haar aan? Hoe is het om in haar vriend niet alleen de liefde, maar ook haar producer te vinden? En welke dromen staan bovenaan haar lijstje?

  Als drummer heeft Julian Du Perron met grote namen opgetreden, zoals Herman van Veen, Ruben Hein en Duncan Laurence. Maar nu staat hij op het punt zijn eigen EP uit te brengen met mooie popliedjes met invloeden van soul en americana. Hoe is de stap van drums naar microfoon? Is de opleiding tot jazz-drummer net zoals in de film ‘Whiplash’? En wat heeft hij geleerd van de artiesten met wie hij heeft gespeeld?

  Luister met Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

  • 1 hr 12 min
  #80 - SABRI // Moods

  #80 - SABRI // Moods

  Tijd voor wat soul, r&b en jazzy invloeden, de favoriete stijlen van JP. En gelukkig komt er veel muzikaal talent uit Nederland.

  Zangeres SABRI laat zich inspireren door artiesten zoals Lauryn Hill en Amy Winehouse. Ze heeft internationale ambities, werkt inmiddels jarenlang aan haar muziekcarrière en verdeelt haar tijd tussen New York, Los Angeles, Londen en terug naar Den Haag. Met haar eerste single is ze in 2019 uitgeroepen tot '3FM Talent'. Haar nieuwe single is uit en we kijken terug op de afgelopen jaren die voor haar veel ups en downs kende. Hoe probeert ze in Amerika voet aan de grond te krijgen en werkt ze aan haar netwerk? En hoe was het ervaring tijdens het 'writing-camp' van Rihanna?

  Soulvolle melodieuze instrumentale muziek met hiphop en jazz invloeden is wat je krijgt van Nick Lubbersen, oftewel Moods, uit Rotterdam. Door goed te luisteren en leren van hiphop iconen zoals Pete Rock en J-Dilla, ontstond zijn liefde voor muziek en heeft hij zijn eigen stijl ontwikkeld. Zijn nieuwe album heet 'Music ruined my life', wat natuurlijk wat vragen oproept. Zijn grote dromen zijn een filmsoundtrack maken en een Grammy winnen. Hoe wil hij dit doen en werkt hij aan zijn grote ambities?

  Luister en volg de podcast via Spotify, je podcast-app of www.watnoualshetlukt.nl.

  • 1 hr 12 min

Top Podcasts In Music

iHeartPodcasts
The Joe Budden Network
REVOLT
Barstool Sports
Pushkin Industries
Vulture