36 episodes

Wat Flix Je Me Nu is de leukste podcast over alles streaming. Streamusketeers Ferry van Beek, Irma Tomas en Sander Kerklaan zijn je gids door stromenland. Elke aflevering hoor je van een BN'er (Bekende Netflixer) welke serie(s) hij/zij bingewatched. Heb je op- en/of aanmerkingen mail ze naar nouzeg@watflixjemenu.nl en volg ons op facebook: https://www.facebook.com/watflixjemenu

watflixjemenu Ferry van Beek

  • TV & Film
  • 5.0 • 1 Rating

Wat Flix Je Me Nu is de leukste podcast over alles streaming. Streamusketeers Ferry van Beek, Irma Tomas en Sander Kerklaan zijn je gids door stromenland. Elke aflevering hoor je van een BN'er (Bekende Netflixer) welke serie(s) hij/zij bingewatched. Heb je op- en/of aanmerkingen mail ze naar nouzeg@watflixjemenu.nl en volg ons op facebook: https://www.facebook.com/watflixjemenu

  Afl. 35 Met Raymond van der Vliet

  Afl. 35 Met Raymond van der Vliet

  Deze aflevering is Raymond van der Vliet, director content & programming VodafoneZiggo, te gast. Met hem praten we over de wonderlijke wereld van aggregators en content providers.

  Hij vertelt over hoe streamingplatforms toegang krijgen tot hun netwerk en wanneer we de Disney+ app kunnen verwachten. Ook legt hij uit wat er met de HBO series en de F1 gaat gebeuren. Bovendien heeft hij ook nog een paar goeie kijktips!

  Zo tipt hij Nine Perfect Strangers (Amazon Prime) van dezelfde makers als Big Little Lies. Qua pareltjes noemt hij de documentaire Ali Bouali (Videoland) die vanaf 16 oktober a.s. te zien zal zijn en Leonardo (Ziggo) een historische dramaserie over het leven van Leonardo da Vinci.

  Maar ook het nieuwe seizoen van Billions (Ziggo) een serie over de financiele wereld en Godfather of Harlem (Ziggo) waar nu seizoen 2 van te zien is mag je niet missen.

  Irma tipt Squid Game (Netflix) een Koreaanse serie die hard op weg is om de best bekeken serie allertijden te worden op Netflix. Een nogal sadistische serie.

  Op 12 oktober a.s. beginnen de nominaties voor de tweede Guidinc. Awards waar je nu series kunt opgeven waarvan jij denkt dat het absolute toppers zijn. Sander nomineert Handsmaid’s Tale (Videoland), Raymond nomineert Big Little Lies (Ziggo) en Ferry nomineert Sex Education (Netflix). En dat is ook gelijk zijn tip voor deze aflevering van WFJMN. Irma vindt het de beste serie van Netflix.

  Sander heeft de documentaire Untold Crime and Penalties (Netflix) over een nogal onorthodox ijshockey team gekeken. Het team wordt gekocht door iemand met maffiabanden. Ook nog een mooie link met Tony Soprano!

  Ferry tipt de film Victoria & Abdul (Netflix) over de relatie tussen Koningin Victoria en haar Indiase bediende Adbul.

  Er wordt zoals gewoonlijk afgesloten met de Tip van Sylvia, de post en Zeg Maar Dag Met Een Lach.

  • 59 min
  Afl. 34 Met Cees Wijburg

  Afl. 34 Met Cees Wijburg

  Gast deze keer: Cees Wijburg. Presentator, spreekstem, communicatie adviseur en media trainer.

  Hij heeft een voorliefde voor het combineren van media en sport en heeft o.a. mediatrainingen gegeven voor spelers en medewerkers van FC Twente, AZ, Sparta, Willem II en Heerenveen.

  Deze aflevering is nogal bijzonder voor de Streamusketeers omdat dit de eerste (!!) aflevering is dat ze bij elkaar zitten in een studio. Sterker nog: Ferry van Beek en Sander Kerklaan hebben Irma Tomas nooit eerder in levende lijve ontmoet!

  Qua talkshows is hij fan van Humberto (RTLXL) en Jinek (RTLXL) maar bij de laatste geeft ie aan dat je er ‘wel van moet houden’. En meent hij het als ie zegt dat ie voor HLF 8 (KIJK.nl) van Johnny de Mol thuisblijft? Khalid & Sophie (NPO Start) daarentegen vindt ie vreselijk. Bij OP1 (NPO Start) hangt het enorm af van welk duo er zit.

  Wat vindt Cees eigenlijk van reality TV? Daar is ‘ie op z’n zachtst gezegd geen groot fan van. Hij heeft gekeken naar Lang Leve de Liefde (KIJK.nl) en is verbaasd over de vragen die de deelnemers voorgelegd krijgen. Simpele concepten zijn vaak het best zoals Denkend aan Holland (NPO Start) onderhoudend en zeer succesvol.

  Irma tipt Cees een serie op Disney+ met Steve Martin, Martin Short en Selena Gomez getiteld Only Murder in the Building (Disney+). Ze zijn alledrie fans van crime podcasts en besluiten een eigen podcast te gaan maken nadat er een moord in hun flatgebouw plaatsvindt. Ferry tipt gelijk de special die beide heren op Netflix hebben, genaamd An Evening You Will Forget for the Rest of Your Life.

  Naar aanleiding van het fenomeen sit-com refereert Cees nog aan Toen Was Geluk Heel Gewoon (NPO Start) en aan Pipo de Clown. Ferry en Cees halen samen herinneringen op en Sander suggereert dat ze samen maar een nieuwe podcast moeten gaan beginnen. Wordt het niet tijd voor een streamingsdienst met alleen maar oude programma’s? Dat brengt het gesprek al snel op Zomergasten (NPO Plus). Vooral de aflevering met Hans Klok wordt gewaardeerd. Ferry tipt de film Stan & Ollie (Film1) die op verzoek van Hans Klok werd uitgezonden.

  Sander heeft een serieuze tip. Aangezien 9/11 alweer 20 jaar geleden is heeft hij gekeken naar Turning Point: 9/11 and the War on Terror (Netflix). 6 afleveringen om alle gebeurtenissen weer in perspectief te plaatsen.

  Ferry behandelt de post. Helaas is er geen tip van Sylvia want zij is ziek.

  En tot slot tipt hij zelf de serie Dave (Ziggo) over een blanke rapper van eind 20 die denkt dat ie voorbestemd is om één van de beste rappers ter wereld te worden. En natuurlijk wordt er weer afgesloten met Zeg Maar Dag Met Een Lach.

  • 57 min
  Afl. 33 Met Sander Verdonk

  Afl. 33 Met Sander Verdonk

  Te gast is Sander Verdonk, producent van de Nederlandse film De Oost (Amazon Prime) over de ‘politionele acties’ van Nederland in Indonesië tijdens de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog.

  Het maken van deze film heeft nogal wat tegenslagen gekend. Tijdens het draaien van de film kregen crew members tropische ziekten en moesten opnamen uitgesteld worden wegens hevige regenval, overstromingen en de presidentsverkiezingen. En vlak voor het uitkomen kreeg de film in Nederland behoorlijk wat tegengas van organisaties van Indische Nederlanders en Molukkers. Zij waren van mening dat de waarheid geweld werd aangedaan en vroegen de Rechtbank, tevergeefs, om de film van een disclaimer te voorzien. We spreken uitgebreid met Sander Verdonk over het maken van de film en waarom deze oorlog is gevoerd.

  Sander kijkt zelf, ‘als consument met gezonde beroepsdeformatie’, ook naar films en series op de streamings. Zo tipt hij 25 jaar Foute Vrienden (NPO Plus) een fantastische documentaire over 4 Amsterdamse bloedvrienden. Ook bijzonder De Kinderen van Ruinerwold (NPO Plus) over kinderen die 8 jaar opgesloten hebben gezeten thuis.

  Sander is blij dat nu seizoen 2 van The End of The F*****g World (Netflix) te zien is en is ook groot fan van de serie Explained (Netflix) waarin simpele dingen worden uitgelegd. The Night Manager (Amazon Prime) is ook een fantastische serie.

  Hij was op zoek naar de streamingsdienst waar hij Gangs of London (STARZ) kan zien. Het is namelijk een geweldige serie. Uiteraard weet Irma dat je dit kunt zien op STARZ. Dat is een extra abonnement onder Amazon Prime. Waar hij ook heel blij van werd is The White Lotus (Ziggo) en After Life (Netflix) van Ricky Gervais. Een zeer indrukwekkende documentaire is Collective (NPO Plus) over het onderzoek van journalisten naar een brand in een club. Dit onderzoek brengt een hoop corruptie aan het licht.

  Irma heeft uiteraard een leuke tip en dat is Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal & Greed (Netflix). Sander Kerklaan heeft deze ook gezien en is het volmondig met haar eens. De trees waren misschien happy maar achter de schermen speelden zich vreemde zaken af. Mooi maar triest. Irma heeft ook nog gekeken naar Post Mortem (Netflix) een hele leuke zwarte comedy over vampieren.

  Ferry tipt de serie Startup (Amazon Prime) over een upcoming bedrijf in de tech industrie. Probleem is alleen dat het gefinancieerd is met crimineel geld.

  Sander Kerklaan tipt tot slot de serie met John van den Heuvel De Jacht op de Mocro Maffia (Videoland).

  Verder wordt de post behandeld, is er nog een tip van Sylvia en wordt er afgesloten met Zeg Maar Dag Met Een Lach.

  • 1 hr
  Afl. 32 Met Sven van Veen

  Afl. 32 Met Sven van Veen

  Na de zomerbreak hebben we (DJ) Sven (van Veen). Bekend van de Holiday Rap, als side kick van Rob van Someren in Somertijd en van zijn eigen programma op Radio 10 genaamd Sven’s Classix.

  Irma trapt af en heeft gekeken naar een van de beste series van dit jaar The White Lotus (Ziggo). Het gaat over een resort op Hawaii en je volgt de gasten en het personeel. Irma was ook heel blij dat er nieuwe afleveringen van Grace & Frankie (Netflix) online staan. Helaas wel het laatste seizoen.Tot grote afschuw van de aanwezigen heeft Irma ook Cooking With Paris (Netflix) gekeken en ze kon niet stoppen met kijken. Ze begrijpt alleen niet waarom.

  Als actiefilm tip geeft ze Beckett (Netflix) een ode aan de jaren 70 spionagefilm.

  Sven geeft in rap tempo een heleboel tips zoals Fringe, Stranger Things (Netflix) en The Walking Dead (Netflix). Onlangs heeft hij de Spaanse series ontdekt en tipt o.a. La Casa De Papel (Netflix), Vis a Vis (Netflix), O Sabor das Margaridas (Netflix), Quién mató a Sara (Netflix) en als absolute topper Vivir Sin Permiso (Netflix). Deze serie gaat over een man die zich opgewerkt heeft in zijn dorp. Hij is nu een grote visser maar dat is eigenlijk een dekmantel voor zijn drugsactiviteiten. Dingen worden lastig als hij alzheimer krijgt en dat niet wil laten merken.Meest recent heeft hij de serie Hache (Netflix) afgekeken en die wil hij ook graag tippen.

  Als we Sven vragen om comedy tips komt hij met Friends (Netflix). Hij vindt trouwens Lisa Kudrow één van de grappigste vrouwen die er zijn. Haar bezoekjes aan de Late Late Show met Craig Ferguson (YouTube) zijn hilarisch.

  Aangezien de aanwezige mannen allemaal in de muziek werkzaam zijn gooit Irma Watch the Sound With Mark Ronson (Apple TV) in de groep.

  Sander zit nog steeds in Gomorra (Netflix). Daarnaast heeft hij met verbazing gekeken naar Shiny_Flakes: The Teenage Drug Lord (Netflix). Over een Duitse jongen die een webshop voor drugs begon toen hij slechts 19 jaar was.

  Ferry heeft ook nog een paar series die hij onder de aandacht wil brengen. The Movies That Made Us seizoen 2 (Netflix) met een aflevering over Back To The Future. Naar aanleiding daarvan is hij gaan kijken naar Myth & Mogul: John Delorean (Netflix) over de man achter de iconische auto.

  Maar een absoluut niet te missen serie vindt hij Red Oaks (Amazon Prime). Een lekkere coming of age serie in de stijl van de sex comedy’s van de jaren 80.

  Verder komt Sylvia met haar tip For Life (Netlfix), wordt de post behandeld en sluit deze aflevering ook weer af met Zeg Maar Dag Met Een Lach.

  • 57 min
  Afl. 31 met Alain de Levita

  Afl. 31 met Alain de Levita

  Deze keer schuift Alain de Levita, producent van Slag Om De Schelde, aan als gast. Dit is de duurste Nederlandse film ooit geproduceerd. Daarnaast is hij ook producent geweest van o.a. Bankier Van Het Verzet, Knielen Op Een Bed Violen, Mannenharten en De Zaak Menten.

  Alain vertelt uitgebreid over Slag Om De Schelde. Deze film is uitermate succesvol en heeft maar liefst € 14 miljoen gekost. Hij legt haarfijn uit hoe zo’n film wordt gefinancieerd en is er trots op dat het aantal van 250.000 bezoekers inmiddels is gepasseerd. In het najaar zal deze film als eerste Nederlandse Netflix Original speelfilm te zien zijn bij Netflix.

  Het blijkt dat het maken van films een kwestie van lange adem is en dat niet alle projecten die in ontwikkeling gaan doorgang vinden.

  Op de vraag van een luisteraar waar Alain van droomt dat hij ooit gemaakt zou hebben is het antwoord: The Shawshank Redemption (Pathé Thuis).

  Een andere luisteraar vraagt wat hij moet doen om op te vallen bij producenten en een rol te krijgen in films. Alain legt haarfijn uit hoe het allemaal werkt.

  Sander heeft een brandende vraag en krijgt eindelijk antwoord op de vraag wat het verschil tussen producent, regisseur en executive producent is.

  Ferry vertelt Alain dat hij veel moeite had met de titelsong die gebruikt werd in de serie De Zaak Menten. Hij vindt het gebruikte Baretta’s Theme helemaal niet passen bij deze serie. Het doet hem teveel denken aan de politieserie uit de jaren 70 waar de muziek origineel werd gebruikt.

  Irma vertelt uitgebreid over het ‘grote’ nieuws dat het internet in de greep houdt. Het gaat over de douche scene in aflevering 3 van Sex/Life (Netflix) waar een van de hoofdpersonen full frontal naakt is te zien. En wat blijkt? Hij heeft een enorme piemel. Irma heeft onderzoek gedaan en kan bevestigen dat er niks fake aan is.

  Sander vindt de serie Penoza (NPO Plus) van Alain een geweldige serie en vraagt zich af of hij zo’n soort serie nog eens een keer zou willen maken. Daarmee heeft Wat Flix Je Me Nu gelijk een scoop te pakken. Alain laat zich namelijk ontvallen dat hij voor de NPO een ‘meer Scandinavisch, donkere serie’ gaat produceren. We kunnen niet wachten!

  Sander tipt de documentaire This Is Pop (Netflix). Een serie over verschillende elementen van de pop muziek. Het boy band fenomeen, de auto-tune hype en het succes van Zweedse producers/componisten komen allemaal langs

  Irma heeft nog twee tips: Clarkson’s Farm (Amazon Prime) en de blockbuster film The Tomorrow War (Amazon Prime). Een lekkere vrijdagavond ‘met popcorn op de bank’ film!

  Ultieme kijktip van Alain is de New York Times documentaire over de bestorming van Capitol Hill.

  Tot slot tipt Sylvia Biohackers(Netflix) en wordt er weer afgesloten met de post en Zeg Maar Dag Met Een Lach.

  • 59 min
  Afl. 30 Met Willem de Beukelaer

  Afl. 30 Met Willem de Beukelaer

  Te gast is stunt icoon Willem de Beukelaer. Hij heeft meegewerkt aan Amerikaanse films zoals Mindhunters, Ocean’s Twelve en The Hitman’s Bodyguard en natuurlijk Nederlandse films waaronder Prooi, Rokjesdag en Zwartboek. Ook is hij lid van The International Academy of Television Arts & Sciences wat inhoudt dat hij mag stemmen voor de Oscars!

  Ook droevig nieuws: Dit is de laatste aflevering waar Heleen als Streamusketeer aan meewerkt.

  Willem vertelt ons niet alleen hoe het stemmen voor de Oscars in zijn werk gaat (dat blijkt best nog een hele klus te zijn……) maar ook hoe hij in de stuntwereld is terechtgekomen.

  Een schoolvoorbeeld van een geweldige actiescene is volgens Willem de speedboot achtervolging uit Amsterdamned. Staat na ruim 30 jaar nog steeds als een huis. Net als de stunts in Ronin.

  Favoriete series van Willem zijn o.a. Peaky Blinders (Netflix) en Gomorra (Netflix).

  Er wordt gesproken over het feit dat er nog maar weinig Nederlandse series op b.v. Netflix draaien. Irma vindt het vreemd dat de Nederlandse serie Ares, die wél op Netflix staat, zo ongelofelijk slecht is. Daar is iedereen het over eens.

  Stuntteam De Beukelaer heeft ook de stunts verzorgd voor Killing Eve (NPO Plus) wat nog steeds een van Heleen haar favoriete series is.

  Heleen komt maar haar allerlaatste tip voor Wat Flix Je Me Nu. Ze is superblij met On Becoming A God In Central Florida (Netflix) een serie in de categorie Fargo en Better Call Saul. Bizar maar het heeft wel humor. En een glansrol van Kirsten Dunst.

  Irma tipt de eerste IJslandse original serie op Netflix genaamd Katla. Ze denkt dat Heleen deze zeker leuk zal vinden. Er is een grote vulkaanuitbarsting geweest op IJsland en dat zorgt voor nogal wat ellende.

  Sander heeft op aanraden van Irma gekeken naar Coyote (Ziggo) maar vindt deze serie vallen in de categorie nix flix. Luister naar deze aflevering om te horen waarom.

  Wat vindt Willem trouwens de beste serie allertijden? Gomorra. Simpel omdat je naar ‘real life’ zit te kijken. Hard en rauw, helemaal geweldig. Op de tweede plek staat Chernobyl (Ziggo) en op plek 3 Red Light (NPO Plus).

  Ferry tipt de serie De Zaak Menten (Ziggo) over oorlogsmisdadiger Pieter Menten. 3 afleveringen waarin je kunt zien hoe Menten slim door de mazen van de wet manoevreert. Hij heeft alleen pech dat journalist Hans Knoop zich in zijn zaak vastbijt.

  Er wordt afgesloten met de Tip van Sylvia, de post en een afscheidscadeau voor Heleen.

  • 1 hr

Customer Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Top Podcasts In TV & Film

You Might Also Like