13 episodes

Wat Flix Je Me Nu is de leukste podcast over alles streaming. Streamusketeers Rob Stenders, Heleen de Geest, Ferry van Beek en Sander Kerklaan zijn je gids door stromenland. Elke aflevering hoor je van een BN'er (Bekende Netflixer) welke serie(s) hij/zij bingewatched. Heb je op- en/of aanmerkingen mail ze naar nouzeg@watflixjemenu.nl

watflixjemenu Ferry van Beek

  • TV Reviews
  • 5.0 • 1 Rating

Wat Flix Je Me Nu is de leukste podcast over alles streaming. Streamusketeers Rob Stenders, Heleen de Geest, Ferry van Beek en Sander Kerklaan zijn je gids door stromenland. Elke aflevering hoor je van een BN'er (Bekende Netflixer) welke serie(s) hij/zij bingewatched. Heb je op- en/of aanmerkingen mail ze naar nouzeg@watflixjemenu.nl

  Aflevering 12 Wat Flix Je Me Nu

  Aflevering 12 Wat Flix Je Me Nu

  Rob laat verstek gaan want zijn radiovrouw Caroline is vandaag 50 geworden en er is voor haar een surprise party georganiseerd. Bekende Netflixer is Antoinette Hertsenberg (Radar/Dokters van Morgen) en zij blijkt aardig wat series verslonden te hebben! Deze aflevering is ook de start van de samenwerking tussen WFJMN en Guidinc. Irma Tomas is redactrice bij dit online platform en vanaf nu zal zij met ons haar tips delen. Ook aandacht voor de Guidinc. Streaming Video Awards.

  Heleen zit nu in haar Oostblok periode en heeft met heel veel plezier To The Lake (Netflix) gekeken. Ze was aangenaam verrast door deze serie. Heel actueel want het gaat over de uitbraak van een virus in Moskou. Sander heeft Better Call Saul afgekeken! Aangezien Rob er niet is kan hij er nu niet lekker over praten. Op aanraden van een luisteraar heeft ie gekeken naar The Umbrella Academy (Netflix) maar hij heeft niet meer dan 2 afleveringen kunnen kijken. Moet ie nog even doorzetten? Irma vindt van wel. Sander gaat nog twee afleveringen kijken. In het kader van ‘Ken je deze nog, nog, nog’ heeft hij de serie Carnivale (Ziggo) weer bekeken. Oorsponkelijk heeft hij deze nog op DVD gehuurd…….

  Ferry heeft gekeken naar Godfather of Harlem (Ziggo) het op waarheid gebaseerde verhaal over Bumpy Johnson. Interessant verhaal maar hij vond de afleveringen niet allemaal even goed van kwaliteit.

  Antoinette Hertsenberg schuift aan en vertelt dat ze begonnen is met het eerste seizoen van KLEM (NPO Plus) onderkoelde humor en een tikkeltje Soprano’s achtig. Het verhaal gaat over een brave belastingambtenaar die via de vriendschap van zijn dochter met een meisje op school in contact komt met een bekende crimineel. Antoinette vindt het mooi als gewone mensen in ongewone situaties terechtkomen.

  De beste serie allertijden vindt ze The Handmaids Tale (Amazon Prime). Haar man vindt deze serie te naar en kan er niet naar kijken. Antoinette vindt het prachtig.

  Wanneer haak je te snel af bij een serie? Ferry en Sander waren b.v. bij Succession (HBO) al na 2 afleveringen afgehaakt, dit was volgens Antoinette te vroeg. Ze vertelt dat ze bij The Wire (HBO) wel 8 afleveringen heeft moeten doorbijten. Sander kwam niet verder dan 3. Hebben mannen geen doorzettingsvermogen? Moet je er direct inzitten of moet je er ingroeien? Een serie die wel hard is maar waar je lekker inglijdt is volgens Antoinette The Shield (Amazon Prime) die door geen van The Streamusketeers is gezien. Er volgt een warm pleidooi waarom je deze serie moet gaan zien. Het verhaal wordt pas afgerond in de laatste aflevering van het laatste zevende seizoen.

  Ook Antoinette heeft moeite met de standaard comedy series op de streamings. Series met een lachband eronder. Het blijkt dat er genoeg series zijn waar grappige personages inzitten maar die niet echt het stempel comedy mogen hebben.Irma heeft als comedy tip Ted Lasso(Apple TV+). Je ziet hoe een American Football coach terechtkomt in Engeland en zonder enige kennis van zaken een voetbalteam gaat trainen. Ze heeft zelden zo’n positief iemand gezien. Erg aanstekelijk.

  Keep on streaming!

  De beste streaming tips krijg je van Wat Flix Je Me Nu en Guidinc.

  • 54 min
  Aflevering 11 Wat Flix Je Me Nu

  Aflevering 11 Wat Flix Je Me Nu

  Deze aflevering hebben we Milan van Weelden als Bekende Netflixer. Je ziet hem regelmatig in Flikken Maastricht en hij heeft in de Nederlandse versie van de musical Billy Elliot gespeeld. Maar ook speelt hij de 21st Century Viking in de Netflix film The Story of Fire Saga. Reden te meer om hem te vragen hoe dat was en welke series hij graag kijkt op de streamings.

  Rob is nog steeds bezig met zijn marathonsessie van Homeland. Heleen heeft de serie Away inmiddels afgekeken en vond deze goed maar voorspelbaar.

  En kijkt nu ook naar Ratched (Netflix) een aparte serie maar heeft dat nou wel of geen echte link met One Flew Over The Cuckoo’s nest?

  Ferry is enthousiast over Hannah Gadsby’s stand up comedy show Douglas (Netflix). Behoorlijk foute, politiek incorrecte humor. Maar erg grappig. Rob gaat kijken.

  Sander is op aanraden van Ferry begonnen aan de documentaireserie Dirty Money (Netflix) en hij laat zijn licht schijnen over de aflevering The Confidence Man. Het verhaal over o.m. de shady zakendeals die Trump had lopen voordat hij president werd.

  Het verhaal doet Heleen denken over de documentaire die zij gezien heeft over Berlusconi. My Way, The Rise And Fall Of Silvio Berlusconi (Netflix). Ze denkt dat die twee het goed met elkaar zouden vinden.

  Rob vraagt of iemand Challenger The Final Flight (Netflix) heeft gezien. Ook deze documentaire is door Heleen verslonden omdat ze toch in haar ruimtevaart periode zat.

  Milan van Weelden komt er gezellig bij en vertelt hoe hij in de film The Story Of Fire Saga terecht is gekomen. De selftape die hij heeft gemaakt om de rol te krijgen is echt hilarisch. En je hoort hoe de opnamen zijn gegaan voor zijn deel in de film. Ook deelt hij met ons de projecten waar hij mee bezig is.

  Als kijktips geeft hij Ratchet waar ook hij enthousiast is over het acteren en de styling. Milan is naast acteren ook gek op fotografie en vindt de documentaire Tales By Light (Netflix) een genot voor het oog. Chef’s Table (Netflix) is nog een andere serie die hij te gek vindt. Natuurlijk stellen The Streamusketeers ook hem de vraag of hij een favoriet aller tijden heeft. Benieuwd? Luister en je komt erachter welke film het is en waarom. En op de valreep raadt hij ook Cobra Kai (Netflix) aan. Dit is zo leuk! Met dezelfde hoofdrolspelers als uit de originele Karate Kid.

  De aflevering wordt afgesloten met ‘Waaruit Komt Die Zin En Win! waarbij Ferry de aanwezigen weer een aantal quotes uit series laat horen en ze moeten raden uit welke serie deze komen. Toch moeilijker dan gedacht.

  Keep On Streaming!

  De beste streaming tips krijg je van Wat Flix Je Me Nu en Guidinc.

  • 48 min
  Aflevering 10 Wat Flix Je Me Nu

  Aflevering 10 Wat Flix Je Me Nu

  Rob is weer terug en dus zijn The Streamusketeers weer compleet! Bekende Netflixer is deze keer Tim Coronel. Het gesprek loopt niet geheel soepel wegens behoorlijk wat technische uitdagingen.

  Rob geeft direct aan eigenlijk maar één serie, opnieuw, te hebben bekeken namelijk Homeland. En aangezien dit 394.000 seizoenen betreft had ie voor weinig anders tijd.

  Heleen zit weer helemaal in Undercover(Netlix) en vindt het eigenlijk wel heerlijk dat er maar één aflevering per week beschikbaar komt. Ouderwets maar wel prima te doen.

  Ook heeft ze enorm genoten van My Octopus Teacher (Netflix). Deze documentaire ontroerde haar zeer. Sterker nog ze moest erom huilen!

  Rob bleek toch nog meer te hebben gekeken. Ook hij heeft zitten huilen. En wel bij een romcom die zo cliché is als romcoms horen te zijn: Love Guaranteed (Netflix). Ferry kan het beamen het is een absolute tearjerker.

  Sander heeft een hernieuwde poging gedaan en is weer begonnen aan Better Call Saul(Netflix). Een paar jaar geleden kwam hij er niet in maar nu is hij compleet verslaafd. Deze serie blijft de WFJMN afleveringen binnensluipen….. alleen Ferry heeft hem nog niet gezien.

  Rob vraagt zich af of iemand The Social Dilemma (Netflix) al heeft gezien. Hij ziet er namelijk regelmatig iets over verschijnen. Uiteraard heeft Heleen deze documentaire al versnaperd. Ex-medewerkers van Facebook, Twitter en Instagram vertellen je hoe verslavend al deze platforms zijn. En dat is niet per ongeluk.

  Heleen heeft ook nog naar The Truth Will Out (Netflix) gekeken. Een Zweedse serie die lekker wegkijkt als het weer wat minder wordt. Er wordt een cold case team samengesteld die op zoek gaan naar een serie moordenaar. De leden zijn echter ietwat apart.

  Het opzetten van de verbinding met Tim Coronel lukt niet echt en dus bespreekt Rob de stevige animatie serie Hoops(Netflix). Uit de categorie cynische en grove cartoons. Geinig, probeer hem eens uit.

  Sander heeft als leuk wegkijk advies Speed Cubers (Netflix) over gasten die binnen 3,6 seconden de Rubik’s Cube kunnen oplossen. Een bizarre wereld.

  Eindelijk contact met Tim! Hij kijkt op dit moment naar El Dragon (Netflix) wat ie erg leuk vindt. En A Star Is Born (Netflix) met Lady Gaga heeft hem echt geraakt. Ferry vond deze film zonde van zijn tijd. De rest vond hem prachtig.

  Tim heeft ook gekeken naar Formula 1: Drive To Survive maar vindt die te gepolijst. In het echt is het allemaal veel harder.

  Ferry heeft een paar hele leuke dingen op NPO Plus. Als eerste 50 Jaar Top Pop waarvan hij denkt dat Rob dat ook wel leuk vindt. Dat blijkt echter niet zo te zijn…. Ferry adviseert hem om dan naar de Andere Tijden aflevering te kijken over Top Pop. Dat klinkt Rob als muziek in de oren.

  Commando’s vindt hij ook een pareltje. Nederlandse commando’s die een black op uitvoeren in Nigeria maar die missie gaat gruwelijk mis.

  Deze aflevering wordt afgesloten met een aantal stereotypen in films en series. Er zijn dingen gezegd waarvan je je af kunt vragen of die vandaag de dag nog kunnen.

  • 55 min
  Aflevering 9 Wat Flix Je Me Nu

  Aflevering 9 Wat Flix Je Me Nu

  Rob is afwezig want die was tijdens de opname van deze aflevering druk bezig op NPO Radio 2 met de collecteweek van het KWF.

  Heleen begint met het overhoren van het huiswerk. Wie van The Streamusketeers heeft Norsemen (Netflix) gezien? Die tip kregen we van een luisteraar tijdens onze vorige podcast. Sander heeft de trailer bekeken! Ferry helemaal niet en Heleen heeft met tegenzin gekeken. Maar vond ze de serie wél of niet leuk?

  Ferry vind Ballers (Ziggo) een echte aanrader. Hoofdrol wordt gespeeld door Dwayne Johnson. Hij speelt de rol van een ex football speler die zakelijk manager wordt na zijn carrière.

  Heleen heeft op aanraden van Hans Schwarz (manager bij NPO Plus die vorige aflevering te gast was) gekeken naar De Geniale Vriendin (NPO Plus), ze had de boeken ook gelezen en vindt het een pareltje. Het tempo is wel wat traag.

  Sander heeft de documentaire The Great Hack (Netflix) zitten bekijken. Het verhaal achter Cambridge Analytica een bedrijf dat gespecialiseerd was in het beïnvloeden van verkiezingen aan de hand van Facebook profielen. Hij was erg onder de indruk van hoeveel social media van je weet en wat daarmee gebeurt.

  Ferry wil de documentaire Casbablancas(Netflix) even onder de aandacht brengen. Het verhaal over John Casablancas de man achter Elite Models. Wat gebeurde er allemaal achter de schermen van één van de grootste modellen agencies van de wereld?

  Heleen heeft nog tips voor als je een serie met (iets oudere) kinderen wilt kijken. De eerste is Biohackers(Netflix) een duitse serie over een studente die onderzoek doet naar een geniale docente aan de universiteit die zich bezighoudt met dubieuze gentherapie.

  Ook leuk in deze categorie is How To Get Away With Murder (Netlix). In deze serie leren studenten van hun hoogleraar rechten hoe je met een moord wegkomt. Maar op een gegeven moment vindt er in de werkelijkheid een moord plaats.

  En tot slot tipt Heleen ook nog Summertime(Netflix) dat zich afspeelt in een kustplaats aan de Adriatische Zee. Een serie die wegkijkt ‘alsof je een italiaans ijsje eet’. Het verhaal over ontluikende liefde tussen een rijke motorcoureur en een heel gewoon meisje.

  Ferry kwam de titel John Was Trying To Contact Aliens tegen op Netflix en dat trok zijn aandacht. Dit verhaal gaat over een jongen die door zijn opa en oma wordt opgevoed en een bijzondere hobby had. Hij wilde via radio in contact komen met aliens. De hobby loopt gigantisch uit de hand en hij is jaren bezig om met aliens in contact te komen. Gaat dat lukken? Binnen 16 minuten weet je het antwoord want langer duurt het niet! Gelijk na het beluisteren van deze podcast maar even kijken.

  Daarnaast heeft hij nog een comedy tip Fleabag (Amazon Prime) een heerlijke serie met bizarre humor.

  En heeft hij op basis van een tip van een luisteraar gekeken naar High Score (Netflix) over de ontwikkeling van computer games in de jaren 80. Absolute aanrader!

  Verder ook nog aandacht voor Years & Years (NPO Plus) en Restaurant (Netflix).

  Genoeg tips weer deze aflevering. Enjoy!

  • 50 min
  Aflevering 8 Wat Flix Je Me Nu

  Aflevering 8 Wat Flix Je Me Nu

  In deze aflevering is de BN’er een bekende NPO Plusser: Hans Schwarz werkt bij NPO Plus en hij is uitgenodigd n.a.v. onze actie om The Wonder Years te kunnen zien op NPO Plus. Gaat het lukken?

  Ferry heeft gekeken naar een aantal afleveringen van Dirty Money op Netlix. Wolf of Wall Street praktijken in het echt. 

  Sander is helemaal enthousiast over Perry Mason een serie die nu te zien is op Ziggo.  Je moet er wel even inkomen!

  Heleen heeft veel documentaires gekeken. Ze vindt het aantal goede series tegenvallen, lijkt wel of ze allemaal uit dezelfde mal komen. Voorbeeld van een tegenvallende serie vindt ze Dirty John. Seizoen 1 gaat nog wel maar seizoen 2 is niet te hachelen.

  Fear City is een documentaire waar iedereen erg enthousiast over is. Nu te zien op Netflix. 

  Heleen geeft ook nog als tip mee World’s Most Wanted. Ook te zien op Netflix. 

  Rob bespreekt Good Girls en dan blijkt dat Heleen deze ook heeft gezien terwijl ze twee weken in quarantaine zat! 

  Hans Schwarz vertelt meer over hoe het werkt bij NPO Plus. Welke series zijn er nu wel te zien en welke niet? Wat is het verschil tussen NPO Plus en NLZiet? En natuurlijk de belangrijkstre vraag: Krijgen we The Wonder Years weer te zien op NPO Plus? Het heeft allemaal te maken met de SVOD rechten!

  Een ongemeen ontroerende en emotionele en prachtige serie waar Hans met tranen in zijn ogen naar heeft zitten kijken is Normal People. Helaas is deze in Nederland (nog) nergens te zien.  En zijn tip voor NPO Plus: De Geniale Vriendin. 

  Ook nog aandacht voor Indian Matchmaking. Is het belangrijk dat een echtgenoot in spé humor heeft? En werkt een gearrangeerd huwelijk nog in deze tijd?

  Tot slot uitgebreid aandacht voor de ontvangen mails en FB berichten.

  Reacties? Mail naar nouzeg@watflixjemenu.nl. 

  • 1 hr 7 min
  Aflevering 7 Wat Flix Je Me Nu

  Aflevering 7 Wat Flix Je Me Nu

  Sander is op vakantie en Bekende Netflixer is deze keer Jeroen van Inkel.

  Ferry heeft het over The Marvelous Mrs Maisel die je kunt zien op Amazon Prime. Een serie waarvan hij vindt dat Rob en Heleen deze verplicht moeten gaan kijken. Hij waarschuwt ze alvast dat hij ze de volgende keer gaat overhoren! 

  Rob heeft The Comedians Of The World op Netflix gekeken en vond het echt ver-schrik-kelijk. Oordeel zelf en laat Rob weten wat jij ervan vindt. Ferry en Heleen vinden dat er weinig goede comedies te zien zijn op Netflix.

  Heleen wil het graag hebben over Stateless. Het verhaal over vier vreemdelingen wiens levens elkaar kruizen in een Australisch vluchtelingenkamp. De moeite waard en zeer aangrijpend. 

  Ook een aanrader volgens Rob en Heleen de documentaire Mucho Mucho Amor over Walter Mercado op Netflix. Is hij nou een kruising tussen Eddy Wally en Jomanda of toch meer de Puerto Ricaanse Rasta Rostelli? 

  Bekende Netflixer Jeroen van Inkel geeft als tip Tales From The Loop op Amazon Prime. Deze serie is gebaseerd op de science fiction tekeningen van Simon Stålenhag. Volgens Jeroen misschien wel de beste science fiction serie van de afgelopen 10 jaar. 

  Beste serie aller tijden is volgens hem 24 met Kiefer Sutherland. Nu weer te zien op Netflix.

  Jeroen en Ferry zijn het unaniem eens over de serie Detective van der Valk op NPO Plus. Een serie over de Nederlandse Polite en die zich afspeelt in Amsterdam. Alleen wel allemaal met Engelse acteurs en wat ziet Amsterdam er geweldig mooi uit. 

  Tot slot komt Jeroen nog met een lekkere serie voor ‘erbij’. Polizei Potsdam op NPO Plus.

  • 53 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Top Podcasts In TV Reviews

Listeners Also Subscribed To