34 episodes

In de podcast 'Cut The Crap' zit topsporter Pieter Loridon in de zetel met interessante mensen. De talks worden omschreven als gesprekken zonder plan maar met een reden.

Cut The Crap Pieter Loridon

  • Business
  • 4.5 • 30 Ratings

In de podcast 'Cut The Crap' zit topsporter Pieter Loridon in de zetel met interessante mensen. De talks worden omschreven als gesprekken zonder plan maar met een reden.

  CUT THE CRAP EPISODE #34 - VADER & ZOON - LEX LORIDON

  CUT THE CRAP EPISODE #34 - VADER & ZOON - LEX LORIDON

  Vandaag zit er iemand die zelfs niet weet dat hij er zit. Ik ben benieuwd wanneer het kwartje bij hem valt. Hij is al 23 jaar de belangrijkste persoon in mijn leven. Als hij me belt, verschijnt zijn naam als GOD ... simpelweg omdat ik hem als een geschenk van God beschouw. Maar wat ik niet wist, is dat God zelf de liefste, knapste persoon heeft gestuurd die ik al 23 jaar mijn zoon mag noemen. Jullie kennen hem van mijn sociale media. Klanten in de cafecouture store weten hoe behulpzaam, vriendelijk en rustig hij is bij het helpen. Maar wacht maar tot je ons hoort praten. Over hoe we naar elkaar kijken, met elkaar omgaan en samenwerken. Vader ... Zoon. Wanneer hebben we geen ruzie? Wanneer springen we? Wanneer huilen we? Onlangs nam ik hem mee naar een sportmarketingevenement en alle jonge topvoetballers gingen eerst vol enthousiasme naar Lex en pas later naar mij. TERECHT trouwens. Boy ... de beste ... de liefste ... Lex Loridon, welkom in mijn zetel.

  • 55 min
  CUT THE CRAP EPISODE #33 - LOSLATEN BIJ DE PSYCHOLOOG - STEVE VAN HERREWEGHE

  CUT THE CRAP EPISODE #33 - LOSLATEN BIJ DE PSYCHOLOOG - STEVE VAN HERREWEGHE

  Vandaag wordt een heftige aflevering. Een aflevering die weinigen zouden durven maken. Ik wil 'Open in Air time' in therapie gaan. Ik wil mijn diepste pijn en frustratie laten zien. Ik wil er vanaf. "Nothing Beats Love" is al 8 jaar mijn slogan. Deze moet weer de overhand krijgen als drijvende kracht. Niets anders. Toch heb ik persoonlijk zaken meegemaakt de afgelopen jaren waarvan ik dacht dat mensen in die functie dit niet zouden mogen doen. Mijn toenmalige huisarts weigerde zelfs om een bloedanalyse te doen. Laat staan mijn leiders. Mijn volksvertegenwoordigers. Ik... die vroeger door de overheid werd gevraagd om over sport en gezondheid te praten. Om ANTI ROOK campagnes te leiden op scholen. Dagenlang ging ik naar scholen en sprak ik duizenden jongeren toe over hoe belangrijk gezondheid was.

  Ik ga eerlijk zijn over hoe ik me voelde tijdens die virusperiod. Ik kon & mocht niet meer naar mijn eigen horecaklanten. Ik stond op de voorpagina's als de leider van de besmettingsbrigade. Ik kreeg als niet-gevaccineerde de stempel dat het onze pandemie was en dat wij de schuldigen waren. Maar ook voor zoveel andere mensen die geen prik hebben gehaald onder het mom "JE DOET HET VOOR EEN ANDER"... iets wat vandaag de dag veel wordt doodgezwegen.

  Het is tijd om eraan te beginnen en niet met de minste. Een psycholoog die zelf zijn ambt niet meer mag uitoefenen omdat hij zich ook heeft uitgesproken. Welkom Steve Van Herrewege.

  • 1 hr 11 min
  CUT THE CRAP EPISODE #32 - DUIVELS COACHEN MET VISIE - GILL SWERTS

  CUT THE CRAP EPISODE #32 - DUIVELS COACHEN MET VISIE - GILL SWERTS

  De Rode Duivels zijn het uithangbord van België. We hebben een ongelofelijke generatie gehad en wie had gedacht dat die nieuwe wolven (slash duivels) er al zo klaar voor zouden staan met verve. Misschien is de persoon die ik vandaag naast me heb in de zetel wel degene waar we op doelen? Hij is vandaag niet alleen de Nationale Voetbalcoach van de -21 jarige Rode Duivels, maar ook een voormalig profvoetballer met een indrukwekkende carrière bij zeer mooie teams. Er rust dus veel druk op zijn schouders met de opkomende generatie. Maar hoe werkt dat nu precies? Hoe zit het met het talent en hoe breken zij door? Ik wil hem al zo lang in deze podcast hebben! Hij is zelf een geweldige kerel en heeft zelf ook een prachtige carrière opgebouwd bij AZ & Feyenoord in Nederland. Hij is zelfs speler geweest van het Belgische nationale team en nog veel meer. Enjoy! 

  • 58 min
  CUT THE CRAP EPISODE #31 - MICRODOSING & PSYCHEDELIC - SIEBE VAN UFFELEN

  CUT THE CRAP EPISODE #31 - MICRODOSING & PSYCHEDELIC - SIEBE VAN UFFELEN

  Vandaag gaan we het hebben over een onderwerp dat zowel glad ijs is als niet. We gaan het hebben over de natuur, maar dan de natuur waar veel grote bedrijven geen geld aan verdienen. Toch zijn er op Netflix al series zoals "HOW TO CHANGE YOUR MIND" die de wereld en sommige medici wakker schudden. Naast mij zit een plantmedicine facilitator die al verschillende jaren werkt met ondernemers, bedrijfsleiders, professionele pokerspelers en beurshandelaren, met behulp van therapie en coaching. De belangrijkste onderwerpen waarvoor mensen naar hem toe komen, zijn mentale gezondheid en innerlijke balans, of beter gezegd innerlijke vrede. Ik had Siebe al eens op mijn platform www.your-wayoflife.eu gehad. Hij sprak zo mooi en het gesprek bleef maar doorgaan. Dit is iets wat we meer durven bespreken. Het raakt me persoonlijk sinds ik mijn vader aan dementie heb verloren. Ik heb het gevoel dat ik meer had kunnen doen in zijn laatste maanden. Maar eerst wil ik Siebe welkom heten. Siebe, welkom man! Ik ben blij dat je er bent. Welkom, Siebe.

  • 1 hr 5 min
  CUT THE CRAP EPISODE #30 - VOETBALLEN MET VISIE - DAAM FOULON

  CUT THE CRAP EPISODE #30 - VOETBALLEN MET VISIE - DAAM FOULON

  Het is een jongensdroom om een professionele sporter te worden, om voor publiek te spelen, te juichen en voor sommigen zelfs naar het buitenland te gaan. De ene speelt bij een topclub, terwijl anderen verder bouwen aan hun carrière. Maar velen, zoals ik, zijn zelfs nooit naar het buitenland gegaan, ondanks jaarlijkse aanbiedingen. Naast mij zit een beest op het veld, zoals ik hem heb leren kennen via Instagram. Zijn wilskracht raakt je op alle vlakken. En ik weet dat hij buiten het veld (en zijn club) nog meer doet om de beste versie van zichzelf te worden. Op het veld toont hij grinta en heeft hij ook nog eens een knap gezicht. Ik vind hem echt een speciale kerel met focus. Toen ik hem vroeg om hier te zitten, kwam hij direct met een antwoord. Oké Pieter, maar ik wil ook de mindere kant van het buitenland bespreken. Naast mij zit Daam Foulon, nu bij KV Mechelen en daarvoor bij Buenavento in Italië. Welkom Daam!

  • 1 hr 1 min
  CUT THE CRAP EPISODE #29 - KOKEN MET VISIE - CHLOÉ KOOKT

  CUT THE CRAP EPISODE #29 - KOKEN MET VISIE - CHLOÉ KOOKT

  Een aflevering met een persoon die velen van ons kan inspireren. De dame die naast mij zit, valt op verschillende vlakken op. Ze is bezig met haar master geneeskunde aan de KU Leuven, heeft een populaire pagina genaamd Chloekookt en heeft een unieke stijl die ze in alles wat ze doet naar voren brengt. Iedereen aan wie ik vertelde dat ze vandaag zou komen, vindt haar geweldig. Je hoort het goed, ze is divers en boeiend. Ik wil snel beginnen, want ik heb ook nog veel vragen... Welkom, Chloe Lauwers.

  • 1 hr 3 min

Customer Reviews

4.5 out of 5
30 Ratings

30 Ratings

wini floreal ,

Found my road to succes

Ik wil jullie bedanken voor jullie podcasts!
Al jaren loop ik tegen mijn plafond aan, letterlijk. Mijn vaste toertje van 5 km....
Excuses zat om niet langer te lopen...
‘Ik moet thuis zijn voor de kinderen’
‘Ik heb geen tijd’
‘Beter 5km dan niets’
...
Maar ik droom er nog steeds van om ooit een marathon te lopen!

Sinds 2 weken loop ik met jullie podcast een vol uur. 2 toeren in plaats van 1. Zonder te twijfelen om op te geven.
Wat een voldoening! Eindelijk heb ik het gevoel dat ik mijn grenzen verleg.
Dankzij jullie!

Top Podcasts In Business

A Book with Legs
Smead Capital Management
The Diary Of A CEO with Steven Bartlett
DOAC
Het Beurscafé
StockWatch
Money Stuff: The Podcast
Bloomberg
Notaires&CO
Notaire.be
Wired by Stitchly
Jana De Maré

You Might Also Like

Zonder Zever. Over goe leven
Hana en Amber
Welcome To The AA
Alex Agnew & Andries Beckers
De 7
De Tijd
KUKURU
Giel Beelen
LifeMe Podcast | Je levensstijl als medicijn
LifeMe - Len De Nys
Beetweters
Sven en Luck