5 episodes

Over de zoektocht naar geluk.

MAMA TIJ‪D‬ Lies & Saar

  • Personal Journals
  • 5.0 • 2 Ratings

Over de zoektocht naar geluk.

  #5 Positieve mindset

  #5 Positieve mindset

  In deze aflevering nemen Saar en Lies 4 uitspraken over mindset onder de loep. Onafhankelijk van elkaar zochten ze hiervoor 2 persoonlijke elementen uit. Niet afgesproken bleken beiden het boek 'Ongetemd leven' te hebben geraadpleegd waardoor er enkele stukjes uit het boek geciteerd worden in deze podcast. Eindigen doen ze met enkele van hun eigen beste tips om tot een positieve mindset te komen. 

  • 34 min
  #4 Durven springen richting dromen

  #4 Durven springen richting dromen

  Op de één of andere manier is dromen najagen in onze maatschappij nog steeds iets 'not done'. 

  We vinden het altijd geweldig als iemand zijn/haar droom bereikt, maar dat is maar voor de paar enkelingen. 

  Wanneer je een hoofd hebt vol dromen en plannen dan krijg je meer te horen dat je het beter niet doet omdat het risico te groot is of je idee gewoon onhaalbaar is. Maar wie heeft deze regels bepaald? 

  In aflevering 4 van Mama Tijd vertellen Saar en Lies dan ook hoe zij beiden springen. In het verleden maar ook vandaag. 

  Een aflevering die je moet horen als je zelf met een droom zit waarvan je op dit moment denkt 'onhaalbaar'. Geen specifieke tips maar wel een transparant en eerlijk verhaal die toont dat springen helemaal zo gek niet is. 

  • 35 min
  #3 Instagram: over onzekerheid & verantwoordelijkheid in de weg naar geluk

  #3 Instagram: over onzekerheid & verantwoordelijkheid in de weg naar geluk

  Lies en Saar ontmoetten elkaar voor het eerst virtueel, dankzij het platform Instagram. Een mooi begin van een hechte vriendschap. Onzekerheid speelt in die eerste jaren Instagram een grote rol en heeft op beiden een soms te negatieve invloed. Wanneer Instagram ook in het dagdagelijkse leven van beiden voor verdriet zorgt, gaan ze samen actief op zoek naar hoe Instagram ingezet kan worden als een positief medium in hun zoektocht naar geluk.   Gelukstips in deze aflevering:


  Neem de tijd om na te denken over kritiek en reageer pas in een later stadium. 
  Beperk je schermtijd. 
  Neem verantwoordelijkheid voor je eigen rol op social media. 
  Weet dat er zo iets is als je eigen verhaal versus het verhaal van de ander. Plaats negatieve opmerkingen dan ook altijd in het perspectief van het verhaal van de ander. 
  Vergeet nooit dat er echt wel een verschil is tussen Instagram en realiteit. Elk huis heeft echt zijn eigen kruisje.   Boeken waar we naar verwijzen:


  The subtle art of not giving a f*ck

  • 43 min
  #2 Zijde gij zot?!?

  #2 Zijde gij zot?!?

  Lies en Saar zijn beide mama, onderneemster en letterlijk altijd in de weer. Meer dan eens krijgen zij de vraag of zij zot zijn. 'Moet jij dan niet slapen?' of 'Waar zijn je kinderen dan?' Ze constateren dat hun partners die vraag niet voorgeschoteld krijgen en klaren daarom even de boel uit. Eindigen doen ze met enkele praktische tips zodat ook jij voor en - en kan gaan i.p.v. of - of. 

  Gelukstips


  Doorbreek het verwachtingspatroon! Dit kan je doen door zelf foert te zeggen of je partner mee te betrekken in je takenpakket. Wij willen vaak alles perfect doen, durf hulp vragen en aanvaarden. 
  Laat je niet misleiden door social media. Wij zijn allemaal schuldig aan het delen van dat perfecte plaatje terwijl er buiten de foto een hoop rommel ligt.
  Neem tijd om eens na te denken over wat jou energie geeft? Wat vind je zelf echt fijn? Hoe wil je later herinnerd worden? Maak keuzes voor jezelf. 
  Mindset-werk: laat je niet tegenhouden door wat je omgeving denkt. Jouw gezin is wat telt, zij moeten achter je keuze staan. Jouw partner in het bijzonder.

  • 32 min
  #1 De zoektocht naar geluk

  #1 De zoektocht naar geluk

  In deze allereerste aflevering van de podcast Mama tijd stellen Lies en Saar zich voor. In sneltempo leer je deze twee dames kennen en vertellen ze je meer over hun zoektocht naar geluk, de rode draad doorheen deze podcast. 

  Gelukstips


  Altijd proberen relativeren. Tijd is een kostbaar gegeven. Kritiek en negatieve commentaar delen kost voor anderen slechts enkele minuten. Alleen is het aan ons om ervoor te zorgen dat wij die minuten niet laten dagen van onze tijd in beslag nemen. 
  Spuw gewoon even je gal, laat het uit je systeem. Verspil er dan geen energie meer aan.
  Falen mag, uit fouten kunnen we leren. Af en toe jezelf tegenkomen en met je hoofd keihard tegen een muur botsen hoort erbij

  • 28 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
2 Ratings

2 Ratings

Top Podcasts In Personal Journals