120 episódios

I Plantetinget diskuterer vi primært mad, samfund, sundhed og kultur. Med godt humør, fængende historier, gode interviews og en lille smule selvironi, vil Plantetinget inspirere dig til at leve mere grønt og bevidst.

Plantetinge‪t‬ plantetinget

  • Nutrição

I Plantetinget diskuterer vi primært mad, samfund, sundhed og kultur. Med godt humør, fængende historier, gode interviews og en lille smule selvironi, vil Plantetinget inspirere dig til at leve mere grønt og bevidst.

  E120 - Brouers Plantebaserede Madvogn

  E120 - Brouers Plantebaserede Madvogn

  I dette afsnit er Adrian Brouer Andersen gæst!Adrian er indehaver af madvognen Brouers, der står i Ringsted Outlet. 
  I podcasten hører vi historien om, hvordan Adrian gik til en mission om at få danskerne til at spise mere plantebaseret, samt hvordan man giver et mad-koncept luft under vingerne i den Sjællandske by Ringsted. Derudover taler vi også om, hvordan man markedsfører et grønt madkoncept, uden at kalde det vegansk.
  Vi diskuterer også delebørn, hvor forældre kan have forskellige holdninger til maden, samt vender nogle opskrifter og hvilken grøntsag man kunne leve af, resten af sit liv.
  Brouers på Facebook
  Brouers på Instagram
  Støt Plantetinget på 10er

  • 1h 5 min
  E119 - Den Plantebaserede Sygeplejerske Vender Tilbage

  E119 - Den Plantebaserede Sygeplejerske Vender Tilbage

  I dette afsnit af Plantetinget er Stig Ladefoged gæst!Stig er kendt som Den Plantebaserede Sygeplejerske og afholder en lang række madworkshops, foredrag og konsultationer om sundhedsfremmende plantebaseret kost. I afsnittet taler vi om hans kommende bog 'Spis Mere Plantebaseret', der er en forskningsbaseret bog om, hvordan man ernærer sig på en sundhedsfremmende måde - og vi hører om det forestående bogrelease d.25 Marts.Vi diskuterer yderligere olie i kosten, kostrådenes indvirkning på de sundhedsfaglige, småt spisende ældre, omlægning af kost og meget mere.Stigs Bogrelease på Facebook 25. Marts kl.19.00
  Stigs hjemmeside
  Stig på Instagram
  Støt Plantetinget på 10er

  • 1h 7 min
  E118 - Vegansk Konfekture med Glean

  E118 - Vegansk Konfekture med Glean

  I dette afsnit er Anja Bindesbøll gæst!
  Anja driver iværksættervirksomhenden Glean, der producerer vegansk konfekture, bl.a. flødeboller, marengs, fudge, 'g-tærter' og meget mere. 
  I podcasten hører vi historien om, hvorfor en madblog forvandlede sig til en storproduktion af flødeboller, samt om hvordan et spildprodukt som kikærtevand, revolutionerede Anjas eksperimenter i det søde køkken og blev helt centralt for den forretning, der nu langer søde sager over disken, i Torvehallerne i København.Derudover diskuterer vi kvaliteten af veganske produkter i Danmark, om det er sundt at spise veganske flødeboller hver dag, om en kommende butik på Ægirsgade, målsætninger, drømme og meget mere.Glean online 
  Glean på Instagram
  Anjas mad-instagram
  Støt Plantetinget på 10er

  • 1h 3 min
  E117 - Positiv Aktivisme, Første Afsnit

  E117 - Positiv Aktivisme, Første Afsnit

  Dette afsnit af podcasten er første afsnit i en serie af 3 podcasts, lavet i samarbejde med Dansk Vegetarisk Forening, omhandlende positiv aktivisme.
  I podcasten deltager Katrine Ejlerskov, PhD og centerleder i Plantebaseret Videnscenter, Clara Drenck, projektleder i DVF, René Pedersen, brugsuddeler i Dagli' Brugsen Bårse og Dennis Baggers Laursen, kontorassistent i DVF.I podcasten bliver vi klogere på, hvordan supermarkeder kan indføre flere plantebaserede produkter. Vi diskuterer hvilke effekter det kan have på samfundsplan, vi hører et eksempel på en butik der omlægger sit udbud og sidst får vi inspiration til, hvordan man kan henvende sig til supermarkeder. DVFs guides til positiv aktivismeStøt Plantetinget på 10er

  • 1h 10 min
  E116 - Veganske Investeringer

  E116 - Veganske Investeringer

  I dette afsnit er Frederik Hasselkjær gæst.

  Frederik er en finansmand og business angel, som har investeret i flere selskaber og fonde, med veganske aktiviteter.

  I podcasten hører vi om hvad investeringer helt generelt er, samt hvordan Frederik investerer sine penge. Vi får også diskuteret hvad Frederiks kriterier er for at tilføre kapital til en grøn virksomhed, samt hvordan virksomheder kan gøre sig attraktive for investeringer.

  Vi vender også investeringer for private, samt hvilke aktier og fonde er relevante for at skabe en grønnere fødevaresektor. Vi diskuterer også en lang række veganske produkter og det erhvervsmæssige økosystem for veganske virksomheder i både Danmark og Verden.

  Frederik Online

  Frederik på LinkedIn

  • 1h 9 min
  E115 - Verdensmål i Hverdagsliv

  E115 - Verdensmål i Hverdagsliv

  I dagens afsnit er Anette Buus Rosholm gæst!Anette er forperson i foreningen Verdensmål i Hverdagsliv, der arbejder med at gøre FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling, til en håndgribelig størrelse i hverdagen.I podcasten snakker vi om, hvordan kooperativer og andelsbevægelser i vores fødevareproduktion, kan understøtte de forandringer der skal til, for at skabe en bæredygtig verden. Derudover taler vi også om, hvordan man skaber forandringer på både lokalt niveau og helt privat, for at få flere til at vælge bl.a. grønnere mad og mere bæredygtig adfærd.Vi diskuterer yderligere Andelsgaarde, Den Bæredygtige Stat, flere af foreningens aktiviteter, at få sin familie til at spise vegansk, at skabe forandringer på kommunalt niveau, en bedre fremtid for de fremtidige generationer og meget mere.Verdensmål i Hverdagsliv online
  Støt Plantetinget på 10er

  • 1h 3 min

Top podcasts em Nutrição

Ouvintes também assinaram