62 Folgen

Podcast by Lænestolsrollespil

Lænestolsrollespil Lænestolsrollespil

  • Gesellschaft und Kultur

Podcast by Lænestolsrollespil

  Forbidden Lands

  Forbidden Lands

  I september 2017 lancerede Free League eller Fria Ligan kickstarteren for Forbidden Lands - Retro Open-World Survival Fantasy, som udkom efterfølgende i januar 2019. Forbidden Lands er et box set roleplaying game (dvs. det kommer i en æske med flere bøger og hæfter), og det er baseret på regelsystemet Year 0 Engine, som blandt andet også anvendes i Coriolis: The Third Horizon og Tales from the Loop foruden ALIEN RPG. Velkommen til den 48. episode om rollespil.

  Forbidden Lands følger OSR-bølgen og kombinerer den med de nyskabelser, som Year 0 Engine bringer til rollespil, og som noget helt særligt for at puste nostalgi-følelsen bruges artwork af Nils Gulliksson, der i sin tid også leverede artwork til Drager og Dæmoner (hvilket er genbrugt i Forbidden Lands). Forbidden Lands er efterfølgende blevet fulgt op af en revideret udgave, og af ny kampagne, som udspiller sig i de nordligt beliggende nabolande, The Bitter Reach (også via kickstarter; udgivet 2020).

  • 53 Min.
  Interviewrollespil - Palle Schmidt (Fusion)

  Interviewrollespil - Palle Schmidt (Fusion)

  I denne episode vender vi tilbage til rollespillet Fusion, og vi interviewer her den anden af spillets to designere, Palle Schmidt, som fortæller os om tilblivelsen af Fusion, men også om rollespilsmiljøet, som det så ud i slutningen af 80'erne og begyndelsen af 90'erne, og om periodens rollespilsmagasiner, særligt Saga og Føniks, og hvordan noirs og krimier stadig er en stor del af Palles hverdag og karriere.

  I episode 29 talte vi om noir-rollespillet Fusion, og senere interviewede vi Malik om Fusion. Denne gang bliver det en samtale med Palle.

  Palle Schmidt er mangeårig scenarieforfatter, tegneserietegner og krimiforfatter. Du kan se mere til Palle Schmidts alsidighed via hans hjemmeside palleschmidt.dk og høre mere til Palle på podcasten PlotCast.

  • 1 Std. 38 Min.
  The Expanse

  The Expanse

  Baseret på bogserien The Expanse og udgivet af Green Ronin i 2019 via kickstarter er The Expanse Roleplaying Game et science fiction rollespil baseret på AGE-systemet eller Adventure Game Engine

  The Expanse bøgerne udkom første gang i 2011 med bogen Leviathan Wakes, og den er blevet fulgt af flere bøger og noveller, og i 2015 af en tv-serie, og baseret på tv-serien kom også brætspillet The Expanse udgivet af WizKids.

  AGE-systemet kom til verden med Dragon Age-rollespillet (2010) baseret på det digitale spil af samme navn, og det var et af de projekter, som Green Ronin lancerede efter at havde produceret A Song of Ice & Fire-rollespillet, som vi har dækket i en tidligere episode. Efter Dragon Age, som blev præsenteret på youtube af Wil Wheaton is hans TableTop Show fulgte science fantasy-kampagnen Titansgrave: Ashes of Valkarna (2015), og herefter blev regelsystemet udviklet til et generisk system i to varianter: Fantasy AGE og Modern AGE. The Expanse RPG bygger oven på sidstnævnte.

  • 56 Min.
  Feltrollespil - Traveller Karakterskabelse

  Feltrollespil - Traveller Karakterskabelse

  I denne episode taler vi ikke om et specifikt rollespil, men i stedet kigger vi på karakterskabelsen i rollespillet Traveller (som vi tidligere har lavet en episode om), da karakterskabelsen i Traveller er ret særegen. At lave karakterer i Traveller er sit helt eget spil, og det er en lidt længere proces, da der skal gennemløbes en del af karakterens livsforløb, som en del af processen.

  Vi har desuden også lavet karakterer, da vi spillede Dungeon Crawl Classics, da man på ingen tid der kan lave fire karakterer hver klar til deres første eventyr. Traveller og Dungeon Crawl Classics er således to ret forskellige metoder, selvom begge har terningkast og tilfældighed til fælles.

  • 1 Std.
  Traveller

  Traveller

  I denne episode ser vi på en af de gamle klassiske rollespil, nemlig science fiction rollespille Traveller, hvis første udgave kom helt tilbage i 1977 og som i sin nyeste iteration er tilgængeligt fra Mongoose Publishing, der lancerede deres anden udgave i 2016.

  Traveller er mest kendt for at være spillet hvor man kunne dø under karakterskabelsen, men trods sin alder har det nogle ganske interessante tanker og leverer et solidt udgangspunkt for rigtigt sandbox rollespil. Og så har det en imponerende stor verden man kan hoppe rundt i. Tag bare et kig på Traveller Map (https://travellermap.com/).

  • 1 Std. 16 Min.
  Mothership & Dead Planet

  Mothership & Dead Planet

  Mothership Player's Survival Guide er et sci-fi horror rollespil udgivet af Tuesday Knight Games i 2018 og Dead Planet er det første modul udgivet til Mothership, og det udkom samme år. Spillet er forfattet af Sean McCoy, mens scenariet er forfattet af Fiona Maeve Geist, Donn Stroud og Sean McCoy.

  Mothership-rollespillet er en del af 'gys i rummet'/space opera-genren, som vi har berørt flere gange tidligere her på podcasten - Coriolis, ALIEN: Chariot of the Gods, The Expanse - og det er samtidig også en del af OSR-design traditionen, som tidligere har berørt i sine fantasy-udgaver her på podcasten: The God that Crawls, The Seclusium of Orphone of the Three Visions, Dungeon Crawl Classics

  Mothership er karakteriseret ved sin minimalistiske tilgang til emnet, og da vi tidligere har dækket den genre, som Mothership falder ind under, har vi valgt også at tage Dead Planet scenariet med i denne episode.

  • 45 Min.

Top‑Podcasts in Gesellschaft und Kultur

Zuhörer haben auch Folgendes abonniert: