15 Folgen

I SeriX' podcast prater redaksjonen teikneseriar, både laust og fast og i dybden.

SeriX Trond Sätre

  • Bücher

I SeriX' podcast prater redaksjonen teikneseriar, både laust og fast og i dybden.

  Slik fekk eg Domino til Norge

  Slik fekk eg Domino til Norge

  Eit panel beståande av Kristian Hellesund, Arild Wærness og Trond Sätre følgjer  opp samtalen om Raptus-gjestene med ein diskusjon om Torunn Grønbekk. Arild Wærness fortel om korleis han fekk ei Marvel-heltinne som han ikkje ein gong kjente til Norge.

  Vi minnest Therese G. Eide sine koronateikningar nå som dei er samla, og drøfter kva som gjer dei så mykje betre enn Maja Lundes tilsvarande bok. Kva gjer Therese så god? Alle panelemedlemmer har svara klar.

  Til liks med Jens K. Styve har Therese gjort stort comeback innan teikneseriane, og skapt noko som «alle « vil ha. Styve vann som kjent Sproingprisen for beste norske teikneserie, og det er fortent, men panelet etterlyser likevel nye nominasjonsregler for prisen.

  Outlands minifestival blir gjennomgått, før det er på tide å sjå litt til haustens mange nye publikasjonar, både dei som allereie er ute, og dei kommande. Panelet er innom Sidequest, Pondus - Hey Nineteen, Solruns Saga, Kollektivet - Fulle Mugger, Lars Fiskes Mitt Liv Som Tegning, Jenny Jordahls Hva Skjedde Egentlig Med Deg, Miso, antologien Troll i Ord, Sigbjørn Lilleengs Inntrenger, Aukrust i 100, Knøttene - Det beste fra 1960-1969 med ny omsetjing av Knut Nærum, Anja Dahles Marbakken, Elastico og omsider den etterlengta Gulosten del 2.

  • 41 Min.
  Raptusvorspiel

  Raptusvorspiel

  Vi veit det ikkje er meininga at Raptusfestivalen skal vere så liten, men under forholda er det vel ikkje til å unngå. Men er det meininga at dei engelskspråklege utgåvene av"Skorpionen" skal vere så små?

  Kristian Hellesund har motteke sine engelskspråklege utgåver av Desberg og Marinis "Skorpionen", men er skuffa over formatet. Er dette typisk for Cinebook, UKs største utgjevar av europeisk albumseriar?

  Resten av denne vorpsielpocasten er sett av til meir dagsaktuelle tema, inkludert Raptusfestivalen, sjølvsagt. Norges lengstlevande teikneseriefestival var allereie redusert til nokre laurdagstimar på Bergen hovudbibliotek i år, og med ytterlegare koronarestriksjonar i Bergen kommune, spør vi om det i det heile tatt kjem til å vere publikum i salen i morgon, og om strømmeforholda er gode nok.

  Ein av gjestene som i alle fall kjem uansett, er Odin Helgheim. Vi drøfter første bindet av "Ragnarok", og snakkar om norrøn mytologi i teikneseriar generelt.

  • 17 Min.
  Krüger og Krogh til Bergen?

  Krüger og Krogh til Bergen?

  I andre del av SeriX’ sommarferiepodcast ser Kristian Hellesund, Arild Wærness og Trond Sätre m.a. på nytt om Tex Willer og Krüger & Krogh.

  Disclaimer: Overskrifta er basert på vill gjetting.

  • 23 Min.
  Så elegant og så tøft, og så dødt

  Så elegant og så tøft, og så dødt

  I første del av SeriX’ sommarferiepodcast ser Kristian Hellesund, Arild Wærness og Trond Sätre særleg på aktuelle fransk-belgiske teikneseriealbum.

  • 17 Min.
  Brynjer, sverd og slott

  Brynjer, sverd og slott

  I årets andre SeriX-podcast ser vi tilbake til Raptus 2014 og eit intervju som Knut Robert Knutsen gjorde med Prins Valiant-teiknar Thomas Yeates. 

  • 55 Min.
  Krypto-valuta (eller: Debutantar og store forventingar)

  Krypto-valuta (eller: Debutantar og store forventingar)

  I årets første SeriX-podcast ser Arild Wærness og Trond Sätre fram mot nye, norske teikneseriar.

  • 37 Min.

Top‑Podcasts in Bücher