31 episodes

El primer podcast català sobre reporterisme, amb corresponsals catalans com Manel Alías o Rosa Maria Calaf que ens expliquen, en primera persona, l'altra cara del relat dels conflictes bèl·lics.

Hotel Palestina Catalunya Ràdio

    • Noticias
    • 4.7 • 12 Ratings

El primer podcast català sobre reporterisme, amb corresponsals catalans com Manel Alías o Rosa Maria Calaf que ens expliquen, en primera persona, l'altra cara del relat dels conflictes bèl·lics.

    Toni Arbonès, la veu d'una fita històrica al K2

    Toni Arbonès, la veu d'una fita històrica al K2

    Toni Arbonès Petit va començar la seva carrera radiofònica a Ràdio Minuto. El 1983 va entrar a Catalunya Ràdio i des d'aleshores ja no ha canviat mai de mitjà. Per a aquesta emissora ha cobert els conflictes al golf Pèrsic, Kosovo, l'Afganistan, el Pakistan i més recentment Ucraïna. Ha fet cobertures internacionals a Nova York, Nicaragua, l'Índia, Oman, Etiòpia, Algèria, el Nepal, Tailàndia, Turquia, Israel i Hong Kong. Ara, presenta i dirigeix "Els viatgers de la Gran Anaconda", un dels programes de Catalunya Ràdio amb una trajectòria més dilatada, que supera les mil emissions. Amb Toni Arbonès parlem de les primeres cobertures que va fer a Catalunya Ràdio, quan encara no tenia xarxa de corresponsals, de la guerra del golf, del Pakistan, de l'Afganistan i de la retransmissió de l'ascens al K2 per part d'una expedició catalana, una fita històrica per al món de la ràdio.

    • 44 min
    Gemma Parellada, l'altaveu de l'Àfrica subsahariana

    Gemma Parellada, l'altaveu de l'Àfrica subsahariana

    El nom de la periodista Gemma Parellada està intensament vinculat a l'Àfrica subsahariana. És la reportera espanyola que fa més temps que cobreix aquest territori, on es va establir fa 17 anys. Especialitzada en el conflicte de la República Democràtica del Congo, també ha cobert les guerres més cruentes del continent, alhora segueix i investiga els moviments socials, polítics i culturals de Kenya, Burkina Faso, Madagascar, Somàlia, Ruanda, Angola, Mali, el Níger, Sierra Leone, Uganda o Etiòpia, entre d'altres.
    La seva trajectòria ha estat reconeguda amb el Premi Miguel Gil, el DevReporter o el Joan Gomis de periodisme en dues ocasions.
    Amb Gemma Parellada parlem del continent africà, de les dificultats de cobrir-lo i de la poca sensibilitat i voluntat dels mitjans occidentals de donar-li espai informatiu.

    • 42 min
    Bernat Armangué, Pulitzer per un fotoperiodisme amb esperit crític

    Bernat Armangué, Pulitzer per un fotoperiodisme amb esperit crític

    Bernat Armangué va començar la seva carrera professional al Diari de Terrassa i a El Periódico de Catalunya. Des del 2003 treballa per l'agència de notícies americana Associated Press, per a qui ha cobert desenes de conflictes com el d'Israel i Palestina, l'èxode rohingya entre les fronteres de Myanmar i Bangladesh, la transició política a Egipte, la guerra de Líbia, la violència postelectoral de Kenya, el terratrèmol del Nepal o la guerra d'Ucraïna. Precisament per aquesta cobertura va rebre, juntament amb l'equip d'Associated Press, el Premi Pulitzer de fotografia. El seu treball també ha estat reconegut amb nombrosos guardons, entre els quals destaquen el Robert F. Kennedy Journalism Award, el Picture of the Year i el World Press Photo.
    Amb Bernat Armangué parlem del poder de les imatges, de la necessitat de documentar guerres i conflictes, del paper de les agències de notícies i d'alguns dels premis més prestigiosos del món que ha guanyat.

    • 46 min
    Lluís Caelles, els límits i l'ètica a l'hora d'ensenyar la guerra

    Lluís Caelles, els límits i l'ètica a l'hora d'ensenyar la guerra

    Lluís Caelles Garreta va començar la seva carrera periodística al diari Segre de Lleida, a la COPE Barcelona, a Cadena Catalana i al circuit català de Televisió Espanyola abans d'entrar a TV3, on actualment treballa a la secció d'internacional. Va cobrir els atemptats de l'11S a Nova York i Washington, la crisi de refugiats a Lesbos i Idomeni, la revolta del Maidan, l'accident nuclear de Fukushima, la guerra de Gaza del 2014 i la invasió russa a Ucraïna. És coautor, juntament amb Sergi Vicente, del llibre "Fukushima, crònica d'un tsunami nuclear".
    Amb Lluís Caelles parlem les cobertures que més l'han marcat com Gaza, Fukushima, Lesbos o Ucraïna. També parlem dels límits i les línies vermelles a l'hora d'ensenyar els efectes de la guerra, del debat entre ètica, dret a la informació i preservar la intimitat.

    • 48 min
    Eduard Sanjuán, protagonista de la primera generació de reporters de TV3

    Eduard Sanjuán, protagonista de la primera generació de reporters de TV3

    Eduard Sanjuán va començar la seva carrera periodística a Mundo Diario i Diario de Barcelona, abans d'entrar als serveis informatius de TV3, on va ser director del programa "30 minuts". Per la televisió pública catalana ha cobert gran part dels fets històrics més rellevants dels últims anys: les guerres del golf Pèrsic, la fi de l'era Marcos a les Filipines, el final de l'apartheid a Sud-àfrica, la guerra dels Balcans, el fenomen Zapatista a Mèxic, la caiguda dels talibans a l'Afganistan o la fi del mur de Berlín. És autor del llibre "Detrás de la cámara", i coautor dels llibres "Las huelgas contra Franco" i "El món en un minut i mig".
    Amb Sanjuán parlem de les primeres cobertures internacionals de TV3, de la forma d'afrontar els esdeveniments més històrics dels últims anys i de la mort dels periodistes Julio Fuentes i Maria Grazia Cutuli quan viatjaven junts cap a Kabul.

    • 42 min
    Núria Garrido, una veu jove i lliure informant des de l'ull de l'huracà

    Núria Garrido, una veu jove i lliure informant des de l'ull de l'huracà

    Núria Garrido Gómez va iniciar la seva carrera periodística a Levante Television, El Mundo, La Razón, À Punt televisió, i Eldiario.es.
    El 2021 cobreix la crisi de refugiats entre Polònia i Bielorússia i mesos més tard s'instal·la a Varsòvia. Des del país polonès cobreix la invasió russa a Ucraïna, i és de les periodistes que més temps han seguit des de dins aquest conflicte.
    Actualment, treballa per La Sexta, NMas, el diari Ara, El confidencial, Televisa, Univision i niusdiario. Amb tan sols 27 anys s'ha convertit en una de les poques periodistes que donen veu de forma continuada i des del terreny a les dues principals guerres contemporànies: la d'Ucraïna i la de Gaza.
    Amb Núria Garrido parlem de les dificultats, la inestabilitat, però també la llibertat de ser freelance.

    • 44 min

Customer Reviews

4.7 out of 5
12 Ratings

12 Ratings

Top Podcasts In Noticias

Más de uno
OndaCero
Es la Mañana de Federico
esRadio
Herrera en COPE
COPE
Javier Cárdenas - Levántate OK
JAVIER CÁRDENAS-Levántate OK
Hoy en la historia
El Orden Mundial
La Noche de Dieter
esRadio

You Might Also Like

En guàrdia!
Catalunya Ràdio
L'hora negra, amb Mayka Navarro
Catalunya Ràdio
Via lliure - Il·lustres execrables
RAC1
El búnquer
Catalunya Ràdio
La Sotana
La Sotana
La competència - Programa sencer
RAC1