40 episodios

Informatiu nocturn de la ràdio d’À Punt conduït per Alba Requejo. Cada dia, una hora d'informació, serveis i agenda, i una hora més d'anàlisi i reflexió amb la tertúlia d'actualitat.

Les notícies de la nit À Punt Mèdia

    • Noticias

Informatiu nocturn de la ràdio d’À Punt conduït per Alba Requejo. Cada dia, una hora d'informació, serveis i agenda, i una hora més d'anàlisi i reflexió amb la tertúlia d'actualitat.

    26.04.2024 | Les notícies de la nit

    26.04.2024 | Les notícies de la nit

    En 'Les notícies de la nit', este divendres, hem parat atenció un dia més al període de reflexió de Pedro Sánchez. Un gir de guió que ha fet canviar l'agenda socialista: d'una banda, amb la presentació de les candidatures europees de hui, que s'ajorna a dimarts, l'endemà que el president del govern fa pública la seua decisió. D'una altra, el comité federal de demà, que ha transmutat en un gran acte de suport amb intervencions en obert, una pantalla de televisió instal·lada al carrer i una concentració de militants prevista a les portes de Ferraz. S'espera que a la seu socialista de Ferraz arriben més de cent autocars provinents de diversos punts d'Espanya. També de la Comunitat Valenciana. 
    En tribunals i en el cas Erial, la gestora de les societats de Luxemburg atribuïdes a la trama, Beatriz García Paesa, ha negat conéixer la participació de l'expresident Zaplana. Ho ha explicat en una declaració per videoconferència. I hui, un dels que havia de declarar, però finalment no ho ha fet, és l'excomissari José Manuel Villarejo, que manté que l'origen del cas va ser un muntatge.
    Centenars de persones han protestat hui a Requena demanant l'extinció definitiva de l'incendi a la planta de reciclatge de San Antonio. La Conselleria de Medi Ambient ha exigit a l'empresa propietària de la planta que netege els 135.000 metres cúbics de residus que deixarà l'incendi. 
    61 persones van morir l'any passat en accidents laborals a la Comunitat Valenciana, 16 més que l'any 2022. Darrere d'estes morts hi ha factors evitables, però també la influència cada vegada més creixent de la crisi climàtica i l'augment de les temperatures. 
    També els hem contat que el santuari de Sant Joan de Penyagolosa espera l'arribada dels dotze pelegrins de les Useres. Després de 35 quilòmetres de trajecte en silenci, d'ací a trobaran descans i aliments, com és tradició, declarada bé d’interés cultural immaterial, en la qual sols poden participar homes, veïns del poble, i majors de 21 anys, que demanen pau, salut i aigua, com en l'edat mitjana, on estan els orígens del pelegrinatge.
    I de l'exterior, s'estenen per Europa les protestes en favor de Palestina i contra la guerra a Gaza. Van començar fa una setmana als Estats Units i s'han reproduït a París, Berlín, Milà i Oslo. Hi ha desenes de detencions i la resposta de la policia ha sigut prou diferent en les concentracions de protesta.

    • 1h 5 min
    26.04.2024 | Les notícies de la nit

    26.04.2024 | Les notícies de la nit

    En 'Les notícies de la nit' hem anat a Benlloc, a la Plana Alta, on durant tres dies té lloc el projecte educatiu i musical Tu Kè? Enguany hi participen quinze centres educatius de secundària i batxillerat de les tres províncies. Una iniciativa que ha anat creixent des que va nàixer, després de la pandèmia, impulsat per l'alumnat que tenia moltíssimes ganes d'eixir a un escenari i poder mostrar tot el treball fet a l'aula amb els ukeleles i les veus. Van començar participant-hi dos instituts i una seixantena d'alumnes, i actualment són 15 centres i al voltant de 430 estudiants, amb una important diversitat d'instruments. L'organització apunta que sobretot és una trobada plena de música, d'alegries, d'il·lusió i, principalment de treball cooperatiu per fer realitat entre totes i tots el que millor saben fer, que és bona música.  

    • 5 min
    24.04.2024 | A qui pertanyen les muntanyes?

    24.04.2024 | A qui pertanyen les muntanyes?

    Espanya, segons Eurostat, és un dels estats amb les àrees forestals més extenses al si de la Unió Europea, ja que se situa en tercer lloc, amb 19 milions d'hectàrees estimades el 2021. El territori valencià té quasi 1,3 milions d'hectàrees forestals, és a dir, el 56% de la superfície de la Comunitat és terreny forestal. Una superfície que va en augment, principalment, per l'abandonament de superfícies de cultiu agrícola i a la colonització d'estes espècies forestals. De segur que els ve la imatge de la falda de muntanyes abancalades amb arbres fruiters anys arrere i ara amb pi, majoritàriament, però potser també amb alguna carrasca, algun om o alguna olivera.
    I aleshores ens preguntem: a qui pertanyen les muntanyes? Són de titularitat pública o privada? Qui les gestiona? Amb quina finalitat? En parlem de tot això amb la Confederació d'Organitzacions de Silvicultors d'Espanya (COSE), que esta setmana ha fet l'assemblea general a Xèrica, a l'Alt Palància. 

    • 19 min
    24.04.2024 | Les notícies de la nit

    24.04.2024 | Les notícies de la nit

    En 'Les notícies de la nit', este dimecres, hem parat atenció a la notícia de la vesprada, la carta a la ciutadania publicada per Pedro Sánchez en les xarxes. En la missiva, el president del govern espanyol anuncia que cancel·la la seua agenda per a reflexionar si ha de seguir o no en el càrrec. Tot després que un jutjat ha obert diligències contra la seua dona, Begoña Gómez, per presumpte tràfic d'influències. En la carta, publicada en la xarxa social X, Sánchez denuncia el que considera una campanya d'"acoso y derribo" per part de la dreta i la ultradreta. 
    També hem repassat l'actualitat del cas Erial. En la sessió d'este dimecres, el testaferro uruguaià Fernando Belhot ha apuntat cap a Zaplana. Assenyala que era el propietari d'actius en paradisos fiscals i ha explicat com movia uns diners que després feia arribar a l'expresident de la Generalitat. I en la sessió de control a les Corts, la llei de concòrdia, que impulsen el PP i Vox, ha sigut protagonista.
    I hem donat compte de l'última hora sobre l'incendi que des de primera hora de la vesprada crema a Cabanes. Estes i altres notícies, en el nostre pòdcast.

    • 1h 6 min
    23.04.2024 | De què parlem quan parlem de "cinema valencià"?

    23.04.2024 | De què parlem quan parlem de "cinema valencià"?

    Dimecres 24 d'abril se celebra al Saló de Graus de la Facultat de Filologia de la Universitat de València la jornada "El nou cinema valencià a debat". Es tracta d'una iniciativa del professor de Comunicació Audiovisual a la Universitat de València i membre del Consell de l'Audiovisual de la Comunitat Valenciana, Àlvar Peris, que sorgeix de la constatació que no hi ha una tradició d'estudis acadèmics ni línies d'estudi obertes sobre el cinema valencià.
    "L'objectiu", ha explicat Peris, "és reprendre des de la universitat un conjunt de reflexions i anàlisis que ja s'han plantejat en anteriors ocasions per part d’institucions i professionals. Bàsicament, volem parlar sobre si existeix el cinema valencià en la història i en l’actualitat i, si és així, com el podríem definir. En els darrers temps, el cinema valencià reviscola pel que fa a la quantitat i la qualitat de les pel·lícules i ens obliga a reflexionar sobre si és cert que ens trobem davant d’un «nou cinema valencià», com asseguren algunes veus”. 

    • 10 min
    23.04.2024 | Les notícies de la nit

    23.04.2024 | Les notícies de la nit

    El ple del Consell ha aprovat este dimarts el decret que recupera el districte únic a l'hora de triar centre escolar. S'incrementa la puntuació de les famílies amb rendes més baixes i també tindrà prioritat l’alumnat que haja de canviar de residència per violència de gènere o de terrorisme i els afectats per desnonaments. 15 punts per tindre germans, 10 per proximitat i 5 si es viu en les àrees limítrofes al centre educatiu. Són els principals criteris d'admissió de l'alumnat valencià que per al curs que ve dobla el pes de la renda familiar. El que per al Consell és llibertat d'elecció, per a l'oposició és segregació. Divisió també entre les associacions de mares i pares de col·legis públics i concertats.
    I de vesprada, el Consell s'ha compromés a negociar millores per al col·lectiu dels bombers forestals, entre altres aprovar el tercer torn. És el compromís a què el cap del Consell, Carlos Mazón, i la consellera de Justícia, Elisa Núñez, en la reunió amb representants sindicals. Els sindicats atorguen un vot de confiança a una mesura que Mazón ha anunciat que es començarà a tramitar de seguida. 
    També este dimarts hem conegut l'estudi de les cambres de comerç de la Comunitat Valenciana, que pronostiquen un augment d'un 65% fins a l'any 2030 si s'amplia l'aeroport de València. La instal·lació podria passar dels actuals 10,5 milions de passatgers anuals als 17,3 milions. I l'Associació de Residents Damnificats per l'Incendi de Campanar s'han reunit amb la regidora de Recursos Tècnics i Humans de l'Ajuntament de València per buscar fórmules d'ajuda a les persones que viuen provisionalment a l'edifici municipal de Safranar. Alguns casos d'extrema necessitat, de persones que vivien a l'edifici incendiat de Campanar i que ens han contat que estan trobant autèntiques dificultats per a trobar un lloc on poder viure. 
    També hem commemorat el Dia del Llibre amb les veus de joves lectores i lectors, la franja que més llig. Estes i altres notícies, en el nostre pòdcast. 

    • 1h 5 min

Top podcasts de Noticias

Más de uno
OndaCero
Es la Mañana de Federico
esRadio
Herrera en COPE
COPE
La Brújula
OndaCero
La Noche de Dieter
esRadio
Mañanas en Libertad
Radio Libertad

Quizá también te guste