333 episodes

Ultralöpning på svenska! Vår podcast tar avstamp i ultralöpning men handlar om så mycket mer. Vi grottar vi ner oss i vad som krävs för utveckling och förändring, hur man gör för att gå utanför sin komfortzon och utmana sig själv. Och så pratar vi löpning, alternativträning, kost, meditation, uthållighetssporter och allt som hör därtill. Pace on Earth Podcast drivs av Ellen Westfelt och Johnny Hällneby.

Pace on Earth podcast Ellen och Johnny – ultralöpare

    • Health & Fitness

Ultralöpning på svenska! Vår podcast tar avstamp i ultralöpning men handlar om så mycket mer. Vi grottar vi ner oss i vad som krävs för utveckling och förändring, hur man gör för att gå utanför sin komfortzon och utmana sig själv. Och så pratar vi löpning, alternativträning, kost, meditation, uthållighetssporter och allt som hör därtill. Pace on Earth Podcast drivs av Ellen Westfelt och Johnny Hällneby.

    Tomas Kvapil sprang över 29 000 höjdmeter på en vecka!

    Tomas Kvapil sprang över 29 000 höjdmeter på en vecka!

    Här får vi höra vinnaren av Vertical Challenge, Tomas Kvapil, om hur han lyckades få ihop makalösa 29 534 höjdmeter under en vecka. 
    Vi har precis avslutat vår Vertical Challenge för i år och förra året när Leonora Johnson vann med 22 000 höjdmeter så trodde vi att det rekordet skulle stå sig ett tag. Vertical Challenge är ett virtuellt event där det handlar om att samla så mycket höjdmeter som möjligt under en vecka. Vi hade väldigt bra priser från eventets sponsorer – två par trailskor från Joe Nimble, en ryggsäck från Black Diamond och en GPS-klocka från Coros. Och det är lite lustigt när man nu hör Tomas prata om hur han gjorde sina höjdmeter, för han behövde verkligen en ny klocka. Men det var inte bara chansen att vinna en ny klocka från Coros som sporrade honom att göra så mycket höjdmeter, utan framför allt att det blev en kamp med Johan Gustafsson som till slut blev tvåa med 28 207 höjdmeter. Dom här två killarna bjöd på en fantastisk uppvisning som var otroligt spännande att se från sidan!
    LÄNKAR Vårt tidigare poddavsnitt med Tomas Kvapil från 2021
    Kolla in vår shop på paceonearth.se/shop
    Tack till eventets sponsorer Coros Nordic, Black Diamond och Joe Nimble

    • 1 hr 4 min
    Bli stark och skicklig i nedförslöpningen

    Bli stark och skicklig i nedförslöpningen

    Enligt vår höst ovetenskapliga undersökning i sociala media tycker 57% att det är svårt och lite läskigt att springa utför. Och ju brantare och mer teknisk backen är, desto svårare är det att våga springa på i högre fart.
    Vi ger tips på olika metoder för att träna upp skickligheten och pratar om vad som oftast är de stora hindren. Du behöver också ha byggt upp tålighet i kroppen för att klara av långa utförslöpor utan att bli skadad. Men hur lite träning räcker? Och är en lång, lite flackare backe eller en kort och superbrant backe bäst?
    LÄNKAR Vårt tidigare poddavsnitt 170 – Allt om utförslöpning där vi berättar om magiska utförslöpor och olika tekniker på olika underlag. 
    10 månader mot 10 mil, start 1 juni https://paceonearth.se/lopcoaching
    Lär dig älska löpning med slowrunning – en sommarkurs på 100 dagar med Pace on Earth och Clara Henry
    Vår nya kurs i slowrunning startar 6:e juni, läs mer och anmäl dig nu på https://slowrunning.se
     

    • 56 min
    Bästa knepet för att lära sig älska löpning – slowrunning

    Bästa knepet för att lära sig älska löpning – slowrunning

    Varför måste vi värdera vilket tempo vi springer i? Vi är många löpare, både nybörjare och erfarna som har svårt att sänka tempot och att springa långsamt. Det här vill vi ändra på! Vi vill reclaima långsam löpning omvärdera det till något bra och värdefullt – något som kan stötta vår självkänsla, hjälpa oss att få mer lugn och närvaro, bli friskare och kunna springa skadefritt. Och på köpet kan vi lära oss älska löpning – med hjälp av slowrunning!
    Här ifrågasätter vi den vanliga normlöpningens idéer om långsamt och snabbt temp och om vad som behövs för att få utveckling, träningseffekt och att må bra i sig själv. Och att dessa saker inte alltid uppnås på samma sätt. Hur hänger dina värderingar kring vad löpning är för dig ihop med hur du springer idag?
    LÄNKAR Anmäl dig till vår kurs “Lär dig älska löpning med slowrunning, en sommarkurs på 100 dagar med Pace on Earth och Clara Henry”. Kl 20:00 måndag 27:e maj håller vi också en insta live från @paceonearth och @glasclara där vi pratar mer om kursen!
    Läs mer på https://slowrunning.se
    För dig som vill lära dig mer om ultra så startar 10 månader mot 10 mil 1:a juni, läs mer och anmäl dig https://paceonearth.se/lopcoaching

    • 1 hr 2 min
    Slowrunning och träning mot 100 miles med Clara Henry

    Slowrunning och träning mot 100 miles med Clara Henry

    Clara Henry är skådespelare och programledare och numera även en stor löparinfluencer.
    Johnny och Clara Henry träffades första gången i Vasaloppsstudion där de under pandemin sände live från Hemmavasan 2020. Clara började vårt coachingprogram 10 månader mot 10 mil och året efter sprang hon Hemmavasan 90 tillsammans med Ellen som sitt examenslopp. Clara är nu en av Johnnys individuella adepter och tränar mot att springa 100 miles på Sörmlands 100 i  i höst. 
    Här pratar vi om hur träningen går och vad som krävs för att springa den klassiska distansen 100 miles (16 mil). Clara delar också med sig av sina bästa knep för att komma ur en mental svacka på lopp. Sen pratar vi också mycket om slowrunning och det lite magiska i att sänka farten, släppa prestationskraven och bara njuta av rörelsen. Och att det kan vara nyckeln både till att kunna springa längre och mer, och att må bra!
    Vi avslöjar också en spännande nyhet. Den 6:e juni startar vi en helt ny kurs som vi kommer att göra ihop med Clara Henry, mer info på slowrunning.se
    Länkar
    Slowrunning.se - kursen startar 6 juni
    10 månader mot 10 mil - startar 1 juni
    Tidigare poddavsnitt med Clara Henry:
    205 - Clara och Ellens race report från Hemmavasan
    189 -Clara Henry, ultralöpning och konsten att springa långsamt
    Följ Clara på instagram som @glasclara

    • 1 hr 11 min
    Tävlingsinspiration från TEC, SM och WINTERBAY backyard ultra

    Tävlingsinspiration från TEC, SM och WINTERBAY backyard ultra

    Våren har dragit igång på allvar och vi har besökt tre olika tävlingar och fyllt på med massor av inspiration. Johnny blev så pepp efter TEC och SM i 24-timmars och 100 km att han bestämde sig för att själv ställa sig på startlinjen när det blev dags för Winterbay backyard ultra!
    Vi rapporterar om höjdpunkterna från de olika tävlingarna, hur vi tycker att TEC borde moderniseras och vi berättar också om vad vi fokuserar på i vår egen träning just nu.
    Länkar Anmälan till 10 månader mot 10 mil är öppen! Start 1 juni >
    Save the date: VERTICAL CHALLENGE 3-9 juni. Mer info kommer!
    Följ oss på instagram där du hittar filmer och bilder från tävlingarna:
    @paceonearth
    @weselle
    @hallneby
    Winterbay backyard ultra
    Täby Extreme Challenge (TEC)
    SM i 24h och 100 km på Växjö ultrafest

    • 1 hr 3 min
    Sanna Näslund, stjärna på canicross

    Sanna Näslund, stjärna på canicross

    Sanna Näslund tävlar i canicross och har totalt 6 stycken SM-guld, ett VM-guld från 2019 och ett VM-brons från 2023. Sanna har alltid idrottat men som 11-åring testade hon på skidåkning med draghund och tyckte det var så roligt att familjen helt enkelt fick skaffa en hund för att Sanna skulle kunna börja träna. 
    I det här samtalet får vi lära oss mer om hur träningen går till och hur man blir tillräckligt tålig för att klara att springa i 3-tempo, vilket är det tempo som Sanna och hennes vorsteh Bosse brukar snitta på sina tävlingar. Johnny och Sanna pratar en hel del om hur det är att springa i överfart. Vi tycker nämligen att det här med att springa bakom en stark hund väldigt mycket liknar att springa fort nedför en brant backe. Det finns många intressanta paralleller i hur man tränar för canicross och hur man tränar nedförslöpning. 
    Tack till United Spaces i Uppsala för att vi fick sitta hos er och spela in och tack till Non-stop dogwear för att ni gör bästa utrustningen! Missa inte rabattkoden PACEONEARTH30 som ger 30% på nonstopdogwear.com hela 2024.
    Artikel om hur du kommer igång med canicross från Non-stop dogwear
    Följ på Instagram
    @sannanaslund
    @nonstopdogwear
    @yowlingvidar
    Vi använder följande utrustning när vi springer med Vidar:
    Bälte till oss CaniX Belt 2.0 där vi också har plats för telefon och bajspåsar, eller CaniX Belt Pro som är lättast och smidigast.
    Sele till Vidar Freemotion Harness. Det finns flera andra bra selar (Freemotion Harness 5.0 och Freemotion Harness WD, men dessa görs inte i Vidars storlek).
    Elastiskt koppel som minskar rycken Bungee Leash 2 m. Verkligen superstor skillnad mot vanligt koppel eller ett koppel med bara en liten elastisk del.
    Favorit bland promenadselarna är Line Harness Grip WD (extra slitstark) och Line Harness Grip.

    • 50 min

Top Podcasts In Health & Fitness

The Mindset Mentor
Rob Dial
On Purpose with Jay Shetty
iHeartPodcasts
Break the Cycle with Dr. Mariel
Dr. Mariel Buqué
The Imperfects
Hugh van Cuylenburg, Ryan Shelton & Josh van Cuylenburg
Owning It: The Anxiety Podcast
Caroline Foran
Erotic Audio Stories
Britney

You Might Also Like

Maratonlabbet
Johan och Erik
RW-podden med LG & Peppe
Runners World Sweden
Prestera Mera by Umara
Simon Gustavsson & Tommy Ivarsson
Maratonpodden
Petra Månström
Löpning & Livet med Fredrik och Simon
Simon Wikstrand och Fredrik Stoltz
Spring Snyggt - med Jesus och Manne
Jesus och Manne