30 episodes

Två gäster reder ut vardagens moraliska och filosofiska dilemman. Ansvarig utgivare: Caroline Lagergren

Vardagsfilosofiska rummet Sveriges Radio

  • Society & Culture

Två gäster reder ut vardagens moraliska och filosofiska dilemman. Ansvarig utgivare: Caroline Lagergren

  Kikki Danielsson & Nisse Hallberg

  Kikki Danielsson & Nisse Hallberg

  Hur står det till med Kikki Danielssons och Nisse Hallbergs moral egentligen? Hade Kikki kunnat dela livet med någon i hennes barns ålder? Får man ge bort något man har fått, till någon annan i present och får man rota i folks badrumsskåp? Tycker Nisse att man får skicka ett falskt klamydiabrev till sitt ex bara för att jävlas? Får man sno skämt från en kompis och hade han kunnat vara tillsammans med någon som har legat med alla hans syskon? Det och mycket mer smaskigt skvaller får ni höra här!

  Programledare: Johannes Cakar och Hanna Hellquist

  • 34 min
  Mona Masrour & Nisj

  Mona Masrour & Nisj

  Hur bra moral har egentligen nya stjärnskottet Mona Masrour och hennes producent Nisj? Får man stjäla låtar? Är det en dealbreaker om hen alltid behöver låna pengar av dig i slutet av månaden? Och, vad gör man när SVINET som din bästis är tillsammans med verkar vara otrogen??? DRAMA i studion och Hanna Hellquist kallas fortfarande för "thot."

  Programledare: Hanna Hellquist och Johannes Cakar.

  • 32 min
  Frasse Levinsson & Jessika Gedin

  Frasse Levinsson & Jessika Gedin

  Kaxiga Frasse Levinsson och Jessika Gedin är kritiska till om våra dilemman ens är dilemman, vilket kanske säger en hel del om deras moral? Frasse erkänner till och med att det finns en risk att han inte ens svarar är helt ärligt under programmet och det är DÅLIG MORAL om något. Hade han kunnat vara tillsammans med någon som vill att han lägger upp minst en pussbild på Istagram varje vecka och får man ge sin kompis en fillers-behandling i födelsedagspresent, trots att den inte önskat sig det? För Jessika är det verkligen ingen dealbreaker med någon som BARA äter chicken nuggets, för tydligen har det varit precis så med flera av hennes ex.. Tycker hon att man får skälla ut någon annans barn och hade hon kunnat vara tillsammans med någon som bara har läst EN bok, Zlatans självbiografi!

  Programledare:

  • 32 min
  Patrik Arve & Johanna Hurtig Wagrell

  Patrik Arve & Johanna Hurtig Wagrell

  Teddybears Patrik Arve visar sig vara moralens väktare, förutom när han tydligen FUSKADE i På Spåret. Komikern Johanna Hurtig Wagrell, som till vardags snackar mord i podcasten Vad Blir Det För Mord visar sig ha svajigare moral än Ted Bundy. Hanna Hellquist har INTE vida shorts på sig och Christopher Garplind drömmer om Jill Johnson i cowboyhatt, som vanligt. TJOFLÖJT!

  Programledare: Hanna Hellquist och Christopher Garplind

  • 37 min
  Edward Blom & Brita Zackari

  Edward Blom & Brita Zackari

  Edward Blom glider in sent i sändning, lagom rund under fötterna. Vad passar då bättre än att ta reda på om han hade kunnat vara tillsammans med någon som inte dricker alkohol? Är det okej att bjuda sitt barn på lite punsch när det fyller 16 år? Är det så fel att steka köttbullarna i margarin istället för i äkta smör och är det okej att skälla ut andras barn? Skulle han kunna bli tillsammans med någon som inte vill gifta sig? Vad tycker Brita Zackari om när någon stavar fel på hennes namn? Får man åka roddbåt på midsommar när man är lite, lite full? Självklart får ni följa med på alla pojkars dröm, en åktur in i Britas kärlekstunnel! Är det en dealbreaker om hennes partner spelar golf sex dagar i veckan? Hade hon kunnat bli ihop med någon med ansiktstatueringar och hade hon orkat med om hennes kille ville fixa alla bilder hon tog på honom i Photoshop innan hon får ladda upp dom på Instagram?

  Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist

  • 38 min
  Sabina Ddumba & Michaela Hamilton

  Sabina Ddumba & Michaela Hamilton

  Vi öppnar dörren för Michaela Hamilton och Sabina Ddumba, om det var någon som undra. Christoffer, Johannes och deras girls håller det hundra. Låser Eagles-manusförfattaren Michaela Hamilton in sina meningsmotståndare på toaletten? Får pojkvännen äta rå köttfärs till frukost? Är det en dealbreaker om han är världens längsta man? Alltså bokstavligen den längsta mannen i världen? Är det okej att recensera sin sexpartner inför vännerna, Sabina Ddumba? Och vad gör du om din granne spelar Jimmy Janssons "Vi kan gunga" så högt att du kan shazaama den genom parketten? Hanna Hellquist har tagit ledigt men storfotade Johannes Cakar styr skutan med van fot tillsammans med giftormen Christopher Garplind.

  Programledare: Johannes Cakar och Christopher Garplind.

  • 34 min

Top Podcasts In Society & Culture

More by Sveriges Radio