64 avsnitt

Socialpædagoger arbejder med udsatte børn og unge, børn og voksne med handicap, psykisk syge, misbrugere og andre, der har brug for en særlig indsats for at få et godt liv. Vores fag giver os styrke til at være noget for andre. Denne podcast fortæller hvordan.

Socialpædagogerne Socialpædagogerne

    • Samhälle och kultur

Socialpædagoger arbejder med udsatte børn og unge, børn og voksne med handicap, psykisk syge, misbrugere og andre, der har brug for en særlig indsats for at få et godt liv. Vores fag giver os styrke til at være noget for andre. Denne podcast fortæller hvordan.

    LEDELSE: Hvordan håndteres konflikter?

    LEDELSE: Hvordan håndteres konflikter?

    Konflikter findes på alle arbejdspladser - ofte som et udtryk for, at de ansatte har forskellige behov og ønsker til faglighed, kommunikation, opgaver og værdier. I denne podcast har vi fokus på, hvordan du som leder håndterer og forebygger konflikter.

    • 20 min
    Kort fortalt: OK24

    Kort fortalt: OK24

    Lønstigninger, forbedrede tillæg for arbejde på skæve tidspunkter og en bedre pension. Det er nogle af resultaterne af overenskomstforhandlingerne på det offentlige område, OK24, der netop er afsluttet. Hør hvad resultaterne betyder for dig – og hvilke modydelser arbejdsgiverne har fået i forhandlingerne.
    I denne episode kan du også høre, hvad formand for Socialpædagogerne Benny Andersen er mest stolt af ved OK24 og han omvendt ville ønske, det var lykkes at få med i aftalen.
    Få svar på alle dine spørgsmål OK24 og se hvad aftalen betyder for dit arbejdsområde på www.sl.dk/ok24
     
    Medvirkende: Benny Andersen, formand for Socialpædagogerne
    Tilrettelæggelse og produktion: Mads Christian Heede / Kontekst & Lyd

    • 13 min
    LEDELSE: Medledelse i praksis

    LEDELSE: Medledelse i praksis

    Medledelse er et opgør med den traditionelle hierarkiske ledelsesform – og sætter i stedet teams, medarbejdere og fagligheden i fokus.
    Når medledelse fungerer, styrker det arbejdsfællesskabet omkring kerneopgave, og et team bliver mere effektive – ligesom det kan være med til at øge medarbejderengagement og forebygge meningstab, stress og sygemeldinger.
    I podcasten kan du høre, hvad medledelse er, hvordan man arbejder med det i praksis – og hvilke faldgruber man som leder skal undgå. Medledelsesrådgiver Mette Aagaard beskriver, hvad der skal til at for at indføre medledelse - og socialpædagog Simone Wils Lystbæk, som er ansat på et botilbud med medledelse, fortæller, hvad medledelse betyder for hendes faglighed, engagement og arbejdsglæde. 

    • 21 min
    Metoder og tilgange: Spiseforstyrrelser

    Metoder og tilgange: Spiseforstyrrelser

    Spiseforstyrrelser bliver tit betegnet som en mestringsstrategi og en måde at få orden på et indre kaos, der kan lindres med mad, restriktioner eller omfattende motion.Man kan være genetisk eller miljømæssigt disponeret for at udvikle en spiseforstyrrelse. Men ofte vil der være en udløsende faktor. Det kan være negative kommentarer om krop og vægt eller en livsbegivende, der fører til en psykisk belastning. Derfor er det vigtigt som fagperson eller pårørende at være nysgerrig på, hvorfor spiseforstyrrelsen er blevet et brugbart værktøj.I podcasten møder vi to socialpædagoger fra det specialiserede botilbud Windsor, som er målrettet mennesker med spiseforstyrrelser. Her arbejder man pædagogisk med Dialektisk Adfærdsterapi og med Low Arousal-tilgangen og at støtte beboerne i at lære at lave kædeanalyse – hvordan tanker, følelser og impulser hænger sammen.
    Medvirkende: Sabine Klinker, vicedirektør i Foreningen Spiseforstyrrelse, Berit Barnard, socialpædagog, Windsor, Liselotte Larsen, socialpædagog, Windsor
    Tilrettelæggelse og produktion: Mie Brandstrup, Genlyd Podcast

    • 27 min
    Metoder og tilgange: Livshistorier

    Metoder og tilgange: Livshistorier

    Hvad er din livshistorie?
    De fleste af os vil nok pege på vores kærester, familie og jobs som vigtige milepæle i vores liv. Men for personer med kognitiv funktionsnedsættelse såsom personer med udviklingshandicap kan det være svært at holde fast i erindringer og viden om, hvor de kommer fra, og hvem de er.
    Følelsen af ”historieløshed” kan have store konsekvenser for en persons udvikling. Det kan føre til mistrivsel og rodløshed. Og samtidig kan det gøre det socialpædagogiske arbejde i forhold til relationsdannelse og pædagogik sværere.
    I podcasten hører du om hvad livshistorier er og hvordan man bedst arbejder med dem til målgrupper som for eksempel personer med udviklingshandicap.
    BRUG PODCASTEN: Download dette refleksionsværktøj, og brug det som redskab til at forankre din nye viden om livshistorier
    Medvirkende: Anette Bech, socialpædagog i Landsbyen Sølund - Camilla Grann, Specialpædagogisk konsulent i Landsbyen Sølund
    Tilrettelæggelse og produktion: Mads Christian Heede / Kontekst & Lyd

    • 28 min
    Metoder og tilgange: Spædbarnsterapi

    Metoder og tilgange: Spædbarnsterapi

    Spædbarnsterapi er en metode til at løsne op for traumer, som er opstået i den tidlige start på livet. Voldsomme episoder såsom omsorgssvigt eller tvangsanbringelse kan sætte dybe spor i børns mentale og fysiske udvikling, og det er derfor vigtigt, at barnet møder forståelse og interesse for den traumatiserende oplevelse. 
    Spædbarnsterapi er en terapiform, hvor man går ind og samtaler om personens oplevede traumer, hvor terapeuten sætter ord på det oplevede og personen får fortalt sin historie. På den måde er ordene med til at bringe orden i kaosset og traumet bliver en identificeret del af personens liv. Terapien og dens metode kan være gavnlig både for børn, unge og voksne med traumatiske oplevelser i bagagen.
    I podcasten kan du høre om både den rene terapiform, og om, hvordan du kan bruge terapiens metoder pædagogisk i dit arbejde som socialpædagog eller plejeforælder.
    BRUG PODCASTEN: Download dette refleksionsværktøj, og brug det som redskab til at forankre din nye viden om spædbarnsterapi
    Medvirkende: Maj-Britt Weise, plejemor og socialpædagog - Jeanette Damgaard Skov, socialpædagog og familiebehandler - Inger Poulsen, psykoterapeut og partner i Dansk Institut for Spædbarnsterapi
    Tilrettelæggelse og produktion: Mads Christian Heede / Kontekst & Lyd

    • 30 min

Mest populära poddar inom Samhälle och kultur

P3 Dokumentär
Sveriges Radio
30s in the City med Hanna och Stella
Podplay | Hanna & Stella
Spöktimmen
Ek & Borg Productions
Gynning & Berg
Perfect Day Media
Flashback Forever
Flashback Forever
Morgonpasset i P3
Sveriges Radio

Du kanske också gillar

Brinkmanns briks
DR
HjerneRO
Mindcamp
Psykologen i Øret
Birgitte Sølvstein
Genstart
DR
Hjernekassen på P1
DR
ADHD Podcast med Manu Sareen
Manu Sareen, Podads