704 avsnitt

Fra den 13. november 2023 kan du lytte til Genstarts aktuelle episode – først i app’en DR Lyd.
DR's nyhedspodcast.
Tidens største og vigtigste nyhedshistorier.
Få et unikt indblik i én aktuel historie, få den fortalt fra starten og få besvaret de spørgsmål, du ikke anede, du ønskede svar på. Alle hverdage og søndage - fra klokken 03:00.

Genstart DR LYD Nyheder & Aktuelt

  • Nyheter
  • 4,9 • 9 betyg

Fra den 13. november 2023 kan du lytte til Genstarts aktuelle episode – først i app’en DR Lyd.
DR's nyhedspodcast.
Tidens største og vigtigste nyhedshistorier.
Få et unikt indblik i én aktuel historie, få den fortalt fra starten og få besvaret de spørgsmål, du ikke anede, du ønskede svar på. Alle hverdage og søndage - fra klokken 03:00.

  En georgisk knude

  En georgisk knude

  De står vrede og banker løs på barrikaderne, der står som en beskyttende mur hele vejen rundt om landets parlament. Vreden er vendt mod Georgiens regering, der netop har vedtaget den omstridte lov, der går under navnet, Russerloven. I Rusland er en lignende lov nemlig blevet brugt til at lukke ned for kritisk presse og uafhængige organisationer. Siden Sovjetunionens sammenbrud har flertallet i Georgien ellers kæmpet for at nærme sig vesten - og ultimativt EU. Men nu har den siddende regering altså ændret kurs og rettet blikket mod øst. I dagens Genstart fortæller DR's korrespondent Matilde Kimer om loven, der i værste fald kan sætte de demokratiske rettigheder under pres.
  Vært: Simon Stefanski.
  Program publiceret i DR Lyd d. 17/5.

  • 23 min
  Den danske våbensmugler

  Den danske våbensmugler

  Lastrummet i det lille propelfly er fyldt med våbenkasser, mens det svæver i natten over Indien. Pludselig sænker flyet sig og lader kasserne glide ud. Niels Holck ånder lettet ud, men ved slet ikke, hvad der venter ham. For da han kaster fire tons våben ud af lastrummet, så kaster han samtidig sig selv ud i årtiers flugt fra at blive retsforfulgt i Indien. Nu udspiller sagen om hans udlevering sig igen i en dansk retssal, og selv er han overbevist om, at han er brik i et storpolitisk spil, der vægter diplomatiet over hans liv. Så er Niels Holck terrorist, frihedskæmper eller en sødetablet i den diplomatiske kaffe? Det spørger Genstart ham om i dagens afsnit.
  Vært: Simon Stefanski.
  Program publiceret i DR Lyd d. 16/5.

  • 27 min
  En endefuld til Trump

  En endefuld til Trump

  På et hotelværelse i Lake Tahoe folder Stormy Daniels i 2006 et magasin sammen. Hun smækker Donald Trump med det bagi og efterfølgende har de sex i missionærstilling. Pornostjernen har tidligere fortalt de slibrige detaljer om sit intime møde Trump, men nu gør hun det igen. Den her gang under ed i en retssal i New York, hvor den tidligere amerikanske præsident er tiltalt for at have betalt sin daværende advokat Michael Cohen for at give skuespillerinden 130.000 dollars for at tie om sit møde med Trump. Tystys-penge, anklageren mener kan ses som et ulovligt kampagnebidrag, der kan have påvirket Trumps vej til det Hvide Hus. I dagens Genstart åbner Berlingskes USA-korrespondent, Jacob Heinel Jensen, dørene til retssalen og fortæller om den kulørte retssag, der sender den tidligere præsident - og nuværende præsidentkandidat - ud i lidt af en storm.
  Vært: Simon Stefanski.
  Program publiceret i DR Lyd d. 15/5.

  • 22 min
  Adieu Depardieu

  Adieu Depardieu

  Gérard Depardieu er en af de allerstørste og mest elskede skuespillere, Frankrig nogensinde har haft. Han har vundet store, internationale priser, modtaget hædersmedaljer, men i de senere år har han været hovedperson i en lang række anklager om seksuelle overgreb og voldtægter. Han har selv afvist anklagerne, den franske kulturelite har kaldt det en heksejagt, men nu står Depardieu over for en tiltale og en retssag. Karin Mørch er journalist på DRs udlandsredaktion, hvor hun især følger Frankrig og i dagens Genstart fortæller hun om Depardieus storhed og fald.
  Vært: Simon Stefanski.
  Program publiceret i DR Lyd d. 14/5.

  • 24 min
  Temulig billig

  Temulig billig

  "Shop som en milliardær" er sloganet på den kinesiske hjemmeside Temu, fordi hos dem kan du købe stort set alt - til ekstremt lave priser. I Danmark køber vi bunkevis af de her billige dingenoter. På bare to år er det blevet en af landets mest populære websider til nethandel. Men hvor tilsvarende europæiske virksomheder skal leve op til en lang række krav, både hvad angår sikkerhed og miljø, så opererer Temu i et nærmest lovløst land. Nu opfordrer miljøminister, Magnus Heunicke, forbrugerne til helt at stoppe handlen på den kinesiske webshop. Vi spørger Betina Schiønning, jurist og chefkonsulent hos Dansk Erhverv, der i ti år har advaret mod en kattelem ind til de europæiske storforbrugere, hvad problemet er.
  Vært: Simon Stefanski.
  Program publiceret i DR Lyd d. 13/5.

  • 26 min
  Bittersøde bær

  Bittersøde bær

  Søde, røde jordbær med strøsukker og fløde er sommerens højdepunkt. Men de har en kompliceret tilblivelseshistorie. Under kilometervis af hvide teltduge i den tørre, sydspanske region, Huelva, knokler migrantarbejdere under arbejds- og levevilkår, der slider på krop og sind. Marokkanske jordbærplukkere kommer til Sydspanien og drømmer om et liv med frihed, tryghed og muligheder inden for EUs grænser, men snart ser de sig fanget i et usynligt bur af midlertidighed og fattigdom. Teaterinstruktør Tue Biering har inviteret en håndfuld bærplukkere på scenen på Teater Republique og i dagens Genstart fortæller han om, hvilken pris bærplukkerne betaler for, at vi ubekymret kan spise søde, røde bær året rundt.
  Vært: Anna ingrisch.
  Program publiceret i DR Lyd d. 12/5.

  • 25 min

Kundrecensioner

4,9 av 5
9 betyg

9 betyg

Mest populära poddar inom Nyheter

Pelle och Gustav
Pelle och Gustav
SvD Ledarredaktionen
Svenska Dagbladet
Spår
Third Ear Studio
Spotlight
Dagens Nyheter
Söndagsintervjun
Sveriges Radio
Eftermiddag i P3
Sveriges Radio

Du kanske också gillar

Tiden
DR
Dato - arkivet
TV 2
Det, Vi Taler Om
Podimo
Third Ear
Third Ear
Du lytter til Politiken
Politiken
Brinkmanns briks
DR

Mer av DR

Norsken, svensken og dansken
DR
Go' Morgen P3
DR
Sorte tal
DR
Børnelokkeren
DR
P1 Debat
DR
Verden ifølge Gram
DR