636 avsnitt

DR's nyhedspodcast.
Tidens største og vigtigste nyhedshistorier.
Få et unikt indblik i én aktuel historie, få den fortalt fra starten og få besvaret de spørgsmål, du ikke anede, du ønskede svar på. Alle hverdage - fra klokken 03:00.

Genstart DR LYD Nyheder & Aktuelt

  • Nyheter
  • 5,0 • 7 betyg

DR's nyhedspodcast.
Tidens største og vigtigste nyhedshistorier.
Få et unikt indblik i én aktuel historie, få den fortalt fra starten og få besvaret de spørgsmål, du ikke anede, du ønskede svar på. Alle hverdage - fra klokken 03:00.

  Pamela og Katja

  Pamela og Katja

  Med sit platinblonde hår, tunge lipliner og røde badedragt var hun 90'ernes helt store sexsymbol. Verden slubrede alle detaljer i sig om Pamela Andersons turbulente forhold, nøgenbillederne og hendes private sexvideo. Men der en anden side af historien. I en ny dokumentar fortæller hun om et liv, hvor hendes grænser konstant bliver overskredet af pressen, af mænd og af de mennesker, der stjal hendes private sex-video, og delte den med hele verden. Sussi La Cour, der blev kendt som Katja Kean i slutningen af 90'erne, hvor hun var Danmarks mest kendte pornostjerne, fortæller om Pamela Anderson og følelsen af at være fanget i en offentlig forestilling om, hvem man er.
  Vært: Anna Ingrisch.

  • 22 min
  Mord i Memphis

  Mord i Memphis

  I tre minutter slår og sparker fem politimænd på en sort mand, indtil han ligger livløs på jorden. Billederne ligner til forveksling dem, der de seneste år, har fået millioner på gaden i protest mod politibrutalitet og racisme. Men noget er anderledes. De fem politimænd, der banker 29-årige Tyre Nichols, er sorte.Og det har ændret debatten i USA. For er det racisme, når sorte politimænd slår en sort mand ihjel? Eller er drabet udtryk for en brutal politikultur, der er kørt af sporet?
  Birgitte Borup, Berlingskes udlandsredaktør, fortæller om endnu et politimord, der har rystet USA.
  Vært: Anna Ingrisch.

  • 27 min
  Kødkonkurs

  Kødkonkurs

  250 tons gammelt kød bliver beslaglagt efter et dramatisk kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsens rejsehold hos den familie-drevne milliardvirksomhed Skare Meat Packers i Vejen. Efter besøget bliver virksomheden politianmeldt. De får til den 1. februar til at dokumentere, hvor de 250 tons kød stammer fra. Men i stedet for at lægge sig fladt ned, så går kødgrossisten til kamp mod myndighederne. De kalder det uanmeldte kontrolbesøg for "ulovligt" og et "overgreb, men lige meget hjælper det. Kunderne - de store danske supermarkedskæder - skrider, og da den 1. februar oprinder, begærer familien virksomheden konkurs. Erhvervsjournalist på Berlingske, Emil Bo Rask og journalist hos DR Syd, Bo Beschsgaard fortæller om den spektakulære kød-kontrovers og de foreløbige konsekvenser.
  Vært: Anna Ingrisch.

  • 27 min
  Kulturelitens lort på dåse

  Kulturelitens lort på dåse

  Han er rasende, da det går op for ham, at hans hårdt optjente skattekroner går til meningsløs kunst i storbyen. Så rasende, at han sætter gang i en folkebevægelse, der går i krig mod kunststøtten og kultureliten. Lagermedarbejderen fra Kolding, Peter Rindal, lægger navn til rindalismen og bliver selve ansigtet på en kulturkamp, der tilsyneladende ikke vil dø. Her mere end 50 år senere er der stadig politiske kulturkrigere, der spejler sig i ham. Nok til at en af hans største fans, den tidligere kulturordfører for Dansk Folkeparti, Alex Ahrendtsen, nu har skrevet en biografi om Rindal. Han vil genoplive Rindals tanker og hans kamp mod statsstøttet kunst.
  Vært: Thomas Tjaerandsen.

  • 26 min
  Leoparder i Ukraine

  Leoparder i Ukraine

  Han har tøvet i månedsvis. Og hans ubeslutsomhed er blevet udstillet i alverdens medier. Men for nylig giver Tysklands kansler, Olaf Scholz, så endelig grønt lys til at Tyskland og flere andre europæiske lande kan sende de tysk-producerede Leopard 2-kampvogne afsted til Ukraine. Beslutningen bliver kaldt et vendepunkt - både i krigen i Ukraine, men også i Tysklands udenrigspolitiske linje, hvor traumerne fra 2. Verdenskrig har gjort dem forbeholdne overfor krig. Mikkel Vedby Rasmussen, professor i Statskundskab og dekan ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, fortæller om kanslerens tøven og leopardernes vej til Ukraine.
  Vært: Anna Ingrisch.

  • 22 min
  J***a Paludan

  J***a Paludan

  En uventet - og noget besværlig gæst - aflægger besøg i Stockholm, og pludselig er Sveriges medlemskab af NATO på højkant. Rasmus Paludans koranafbrænding får den tyrkiske præsident Erdogan til at fare i flint. Han er rasende og føler sig personligt krænket. Og lige præcis Erdogan sidder med den afgørende stemme, der skal give svenskerne adgang til forsvarsalliancen. Så kan Rasmus Paludan koste svenskerne deres medlemskab af NATO? Ole Ryborg, DRs korrespondent i Bruxelles, udruller Sveriges kattepine.
  Vært: Anna Ingrisch.

  • 25 min

Kundrecensioner

5,0 av 5
7 betyg

7 betyg

Mest populära podcaster inom Nyheter

Podplay
Aftonbladet
Sveriges Radio
Third Ear Studio
Sveriges Radio
Svenska Dagbladet

Du kanske också gillar

DR
B.T.
DR
DR
Politiken
Ekstra Bladet

Mer av DR

DR
DR
DR
DR
DR
DR