33 episodes

De podcast over avontuurlijke reizen, met inspirerende bestemmingen, reisverhalen en tips. Met Niels de Jager en Daisy Scholte.

Reisgenoten Reisgenoten

  • Society & Culture

De podcast over avontuurlijke reizen, met inspirerende bestemmingen, reisverhalen en tips. Met Niels de Jager en Daisy Scholte.

  E30 Sri Lanka

  E30 Sri Lanka

  In Sri Lanka vind je misschien wel de meest iconische spoorlijn en het lekkerste eten ter wereld. Ook ontdekte Daisy er een van de mooiste ecolodges die ze ooit heeft bezocht. Verder staat het eiland ook wel bekend als ‘India light’. Dus wie India nog een beetje te heftig vindt, kan het eerst eens proberen in Sri Lanka.

  Daisy is zelf een paar jaar geleden door het eiland gereisd en ze deelt haar belangrijkste tips. Hoe regel je bijvoorbeeld een rit op die beroemde spoorlijn tussen Kandy en Ella en waarom moet je absoluut naar de Tempel van de Heilige Tand? Ook vertelt Daisy hoe je enkele tourist traps in Sri Lanka kunt vermijden.

  • 53 min
  E29 Kan je leerplichtige kind mee op wereldreis?

  E29 Kan je leerplichtige kind mee op wereldreis?

  E29 Kan je leerplichtige kind mee op wereldreis?

  Veel reislustige ouders denken dat een wereldreis er niet in zit als hun kinderen tussen de 5 en 16 jaar oud zijn, maar dat is niet terecht. Ondanks de leerplicht zijn er namelijk manieren om je kinderen langere tijd mee te nemen voor een buitenlandse reis. Het is alleen wel erg ingewikkeld.

  Irene Hilhorst heeft het voor haar twee wereldreizen allemaal uitgezocht en deelt nu haar ervaringen. Niels sprak uitgebreid met haar over hoe je problemen met de leerplichtambtenaar voorkomt. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op haar site traveliciousfamilies.com.

  • 45 min
  E28 Armchair travel tijdens corona: ontdek de zuidpoolkip op de Kerguelen

  E28 Armchair travel tijdens corona: ontdek de zuidpoolkip op de Kerguelen

  Weer kunnen we door corona een tijdlang niet reizen naar het buitenland. En dat leidt bij ons reisverslaafden tot ontwenningsverschijnselen. Gelukkig heeft luisteraar Dennis Geurts een briljante tip: ga armchair travelen. Dat betekent veilig vanuit huis via Google Maps, atlassen en Wikipedia van alles opzoeken over een (bijna) onmogelijke bestemming.

  Dennis neemt ons mee naar de wondere wereld van de Kerguelen. Een IJsland-achtige eilandengroep in het zuiden van de Indische Oceaan, waar alleen een handjevol onderzoekers bivakkeren. De bootreis duurt vier weken, maar dan kom je wel oog in oog te staan met de kleine zuidpoolkip.

  Dennis heeft ook een blog geschreven over zijn virtuele ontdekkingsreis naar de Kerguelen: https://www.christelendennis.nl/blog/story/4/een-eiland-voor-mijzelf. En een paar jaar geleden schreef hij een boek over zijn reis door Australië, Go See The Kangaroos: https://www.boekenbestellen.nl/boek/go-see-the-kangaroos/7865.

  Heb je haast? Dan kun je met deze tijdcodes meteen doorklikken naar je favoriete onderdeel:
  13.42 Dennis Geurts over armchair traveling naar de Kerguelen;
  39.32 Niels en Daisy vertellen over hun ervaringen met armchair traveling.

  • 49 min
  E27 Bekijk de wereld door een treinraam

  E27 Bekijk de wereld door een treinraam

  Voor treinliefhebber Niels is een reis pas compleet als hij ergens in een trein heeft gezet: vanwege het mooie uitzicht, maar ook om te zien hoe de lokale bewoners onderweg zijn van of naar hun werk, studie of hobby. In deze aflevering deelt hij zijn mooiste treinreizen in Europa (plus een paar weetjes uit Rail Away). Daisy vertelt hoe een treinreis door Kenia meer leek op een Chinese rit.

  Voor de snelle zappers hier de tijdcodes van de verschillende onderwerpen:
  05:21 Bernina Express (Zwitserland) van Chur naar Tirano;
  17:40 Glacier Express (Zwitserland) van Zermatt naar Chur;
  25:24 Bergensbanen (Noorwegen) van Oslo naar Bergen;
  35:37 Spoorlijn van Mombassa naar Nairobi (Kenia);
  45:00 Spoorlijnen dichter bij huis: Höllentalbahn, Schwarzwaldbahn en Rheinstrecke (Duitsland)

  • 53 min
  E26 Zo plan je jouw wereldreis

  E26 Zo plan je jouw wereldreis

  Twee jaar en acht maanden was Daisy op wereldreis. En als corona er toen niet tussendoor was gekomen, zou ze misschien nu nog steeds onderweg zijn. Haar backpack zit dus boordevol reiservaringen en daarom deelt ze in meer dan een uur tijd haar belangrijkste tips voor jouw wereldreis. En ze moedigt je aan om niet te veel te twijfelen en gewoon te vertrekken.

  Niels is nog nooit langer dan 3,5 week weggeweest, dus hij heeft als wereldreisleek meer dan genoeg te vragen. En hij wordt door Daisy voor het blok gezet. Wat zou hij antwoorden als zijn vriend Remko hem de vraag der vragen zou stellen: "Wil je met me… op wereldreis?"

  • 1 hr 19 min
  E25 Op (wereld)reis in Nederland

  E25 Op (wereld)reis in Nederland

  Door corona ontdekken veel reisliefhebbers dat je ook in eigen land prachtige plekjes kunt ontdekken. Daisy en Niels delen hun favoriete bestemmingen. Ook vertelt Daisy’s vriend Patrick over zijn favoriete stad Amersfoort. En we hebben mooie nieuwe muziek voor de podcast, gecomponeerd door Tom Dicke.
  Tiengemeten: Niels heeft 24 uur doorgebracht op dit eiland van Natuurmonumenten. Doordat het laatste pontje om 17 uur vaart, had hij ‘s avonds het eiland bijna voor zichzelf alleen. Is het gelukt om een bever te spotten?
  Amersfoort: Patrick vertelt hoe je al wandelend het ideale dagje-Amersfoort kan beleven. Het kaartje van de wandelroute vind je hier: https://goo.gl/maps/B6yCr55MpbYE7jhp9.
  Friesland: Diasy heeft een paar jaar in Leeuwarden gewoond en is toen helemaal verliefd geworden op Friesland. Ze verklapt een paar onontdekte pareltjes.
  Maastricht: Volgens Niels kun je hier het gevoel hebben dat je in een ver buitenland bent, zonder dat je de grens hebt gepasseerd. Verder is Maastricht de ideale plek om door de historische straatjes te dwalen en luister goed, want je kunt ook stiekem meeluisteren met de repetities van conservatoriumstudenten.

  • 1 hr 1 min

Top Podcasts In Society & Culture

Listeners Also Subscribed To