136 episodes

رسانه خاص، مخاطب خاص
در دنیای امروز که همه صنایع و کسب و کارها با موج تحول دیجیتال در حال دگردیسی اند، رسانه های دیجیتال نقش مهمی در توسعه فرهنگ، اطلاع رسانی و آموزش دارند. در همین راستا عصر پرداخت در آغاز سال ۱۳۹۹ شکل گرفته است و این رسانه فعالیت خود را پیرامون موضوعات مرتبط با حوزه فناوری اطلاعات، بانکداری و پرداخت الکترونیک دنبال می کند و امیدوار است با حمایت مخاطبان فرهیخته خود بتواند نقش خود را در عرصه اطلاع رسانی و فرهنگ سازی به خوبی ایفا کند.

عصر پرداخ‪ت‬ yashar oftadeh

    • Technology
    • 4.5 • 4 Ratings

رسانه خاص، مخاطب خاص
در دنیای امروز که همه صنایع و کسب و کارها با موج تحول دیجیتال در حال دگردیسی اند، رسانه های دیجیتال نقش مهمی در توسعه فرهنگ، اطلاع رسانی و آموزش دارند. در همین راستا عصر پرداخت در آغاز سال ۱۳۹۹ شکل گرفته است و این رسانه فعالیت خود را پیرامون موضوعات مرتبط با حوزه فناوری اطلاعات، بانکداری و پرداخت الکترونیک دنبال می کند و امیدوار است با حمایت مخاطبان فرهیخته خود بتواند نقش خود را در عرصه اطلاع رسانی و فرهنگ سازی به خوبی ایفا کند.

    E140 | میزگرد : فرصت‌ها، تهدیدها و چالش‌های اعتبارسنجی در ایران

    E140 | میزگرد : فرصت‌ها، تهدیدها و چالش‌های اعتبارسنجی در ایران

    پادکست : رادیو عصر پرداخت

    مدیرمسوول:  عبداله افتاده

    مهمانان: مهندس مهدی اسماعیلی مدیرعامل شرکت سیمرغ تجارت و مهندس هومن امینی مدیرعامل دیجی‌‌پی

    موسیقی : معین صالحی

    اسپانسر : گروه بهسازان فردا و بانک تجارت



    در زیست‌بوم اعتباری کشورهای مختلف، شخص می‌تواند با فرایند اعتبارسنجی و بهره‌گیری از امتیاز اعتباری، کسب‌وکار و هویت مالی خود را احیا کند. فرایند اعتبارسنجی، فرایندی بسیار قدیمی است که بعضی پژوهشگران، تاریخچه 5000 ساله برای آن برآورد می‌کنند اما گزارش اعتباری در مفهوم امروزی آن، کمتر از چهار دهه قدمت دارد. با این حال، در همین بازه زمانی کوتاه به میلیون‌ها نفر کمک کرده تا بدون توانایی مالی ویژه و فقط از طریق اعتبارسنجی، با تکیه بر امتیاز اعتباری خودشان، به رویاهای‌شان دست پیدا کنند.

    با بررسی جایگاه اعتبارسنجی در ایران، به فاصله بسیار آن با وضعیت جهانی اعتبارسنجی در کسب‌وکارها پی خواهید برد. در سایر کشورهای دنیا، شرکت‌های خصوصی، وظیفه اعتبارسنجی را برعهده می‌گیرند و با سرمایه‌گذاری و توسعه محصولات اعتبارسنجی، سعی در ارائه محصولاتی مطمئن با تضمین ریسک اعتباری پایین، به کسب‌وکارها دارند.

    از طرف دیگر، منابع اطلاعاتی از قبیل شبکه بانکی و اعتباری، اطلاعات اعتباری متقاضیان را در اختیارشان می‌گذارند. چالش اساسی حوزه اعتبارسنجی در ایران، از همین ابتدای کار مطرح می‌شود. این چالش، بحث مالکیت داده‌ها و اطلاعات است. شبکه بانکی و کشور و تامین‌کنندگان اطلاعات دولتی، به بهانه‌های مختلف از جمله محرمانگی یا هزینه‌های صرف‌شده برای جمع‌آوری و پردازش داده‌ها، خودشان را مالک اطلاعات و داده‌های مشتریان و متقاضیان می‌دانند و از ارائه آن به سازمان‌های دولتی دیگر اجتناب می‌کنند.

    در چنین وضعیتی، سرنوشت یک کسب‌وکار نوآور خصوصی در حوزه اعتبارسنجی و حتی عامه مردم، مشخص است. با این حال، در این زمینه، همچنان با چالش‌های متعددی روبرو هستیم که می‌توان به عواملی مانند عدم توجه به قوانین و مقررات و همچنین کمبود منابع و زمان اشاره کرد.

    از این‌رو، در یکصد و چهلمین میزگرد آنلاین از سلسله نشست‌های تخصصی بانکداری و اقتصاد دیجیتال (سی‌و‌یکمین برنامه اقتصاد مدرن)، که 22 اسفندماه 1401 برگزار شد، موضوع ««فرصت‌ها، تهدیدها و چالش‌های اعتبارسنجی در ایران»، با حضور مهندس مهدی اسماعیلی مدیرعامل شرکت سیمرغ تجارت و مهندس هومن امینی مدیرعامل دیجی‌‌پی، مورد بحث و تبادل‌نظر قرار گرفته است.

    • 1 hr 12 min
    E139 | میزگرد : بررسی چشم انداز کسب‌وکاری نئوبانک‌ها در ایران

    E139 | میزگرد : بررسی چشم انداز کسب‌وکاری نئوبانک‌ها در ایران

    پادکست : رادیو عصر پرداخت

    مدیرمسوول:  عبداله افتاده

    مهمانان: مهندس محسن زادمهر مدیرعامل نئوبانک بانکینو و مهندس امین‌رضا ریاضتی مدیرعامل شرکت آرمان وفاداری آریا

    موسیقی : معین صالحی

    اسپانسر : شرکت پرداخت نوین و بانک تجارت



    نئوبانک‌ به عنوان یک بانک دیجیتالی با استفاده از فناوری‌های نوین، در حال گسترش در ایران است. با این حال همانند هر کسب‌وکار جدید، نئوبانک هم با چالش‌هایی روبروست که برای رشد و توسعه این شرکت‌ها بسیار مهم هستند. یکی از چالش‌های مهم نئوبانک و سایر شرکت‌های فعال در حوزه فناوری و بانکداری دیجیتال در ایران، مسائل قانونی و حقوقی است.

    در ایران، هنوز قوانین و مقررات مربوط به بانکداری دیجیتال به صورت کامل تعریف نشده و گاهی اوقات، قوانین موجود به اندازه کافی انعطاف‌پذیر نیستند تا به مسائل بانکداری دیجیتال پاسخ دهند. همچنین رگولاتوری بانکی، قوانین و مقرراتی را برای کنترل و نظارت بر عملکرد بانک‌ها و موسسات اعتباری اعلام می‌کند که ممکن است برای شرکت‌های بانکداری دیجیتال مانند نئوبانک،‌ تحمیل هزینه‌های بالا و همچنین محدودیت‌هایی در حوزه فعالیت و توسعه بیشتر، به دنبال داشته باشد.

    ریسک‌های امنیتی بالاست، بنابراین نئوبانک باید در این زمینه هم با رعایت مسائل امنیتی و حفظ حریم خصوصی مشتریان، فعالیت خود را انجام دهد. همچنین در برخی موارد، شاید ارائه خدمات بانکداری دیجیتال برای برخی مشتریان، محدودیت‌های قانون داشته باشد. به عنوان مثال ممکن است برخی مشتریان به دلیل محدودیت‌های قانونی، نتوانند تراکنش‌های بزرگ مالی را به صورت آنلاین انجام دهند و باید به شعبه فیزیکی بانک مراجعه کنند.

    به طور کلی، چالش‌های قانونی برای نئوبانک و سایر شرکت‌های بانکداری دیجیتالی در ایران، ناشی از عدم تعریف دقیق و کامل قوانین و مقررات بانکداری دیجیتال و همچنین نیاز به رعایت مسائل امنیتی و حفظ حریم خصوصی مشتریان است. با توجه به اینکه نئوبانک، یک بانک دیجیتال است، می‌تواند سرویس‌های متعددی را به مشتریان ارائه کند که از جمله آنها، کارت اعتباری بین‌المللی، ارائه خدمات پرداخت‌های موبایلی، ارائه خدمات بانکی آفلاین و... است. به نظر می‌رسد مادامی که رگولاتور بانکی در این حوزه‌ها شفاف‌سازی نکند، امکان ارائه این سرویس‌های جدید در نظام بانکی، چه برای نئوبانک‌ها و چه برای بانک‌های سنتی، وجود ندارد. اینکه چرا نئوبانک‌ها با وجود داشتن توانایی برای ارائه سرویس‌های جدید، هنوز در پیچ ارائه سرویس‌‌های اولیه نظام بانکی گرفتار شده‌اند، از موضوعات بسیار مهم در این زمینه است.

    از این‌ر

    • 1 hr 25 min
    E137 | میزگرد : باید و نبایدهای ارزش‌آفرینی دیجیتال در نظام بانکی

    E137 | میزگرد : باید و نبایدهای ارزش‌آفرینی دیجیتال در نظام بانکی

    پادکست : رادیو عصر پرداخت

    مدیرمسوول:  عبداله افتاده

    مهمانان: دکتر محمد فرجود مدیرعامل هلدینگ فناوری و نوآوری بانک تجارت (تفتا) و مهندس سیدجعفر صدری مدیر امور فناوری اطلاعات بانک صادرات

    موسیقی : معین صالحی

    اسپانسر : شرکت سابین تجارت آریا و شرکت به‌­پرداخت ملت

    نهمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت، پس از چند سال وقفه به دلیل همه‌گیری کرونا، امسال با موضوع «ارزش‌آفرینی دیجیتال» به همت پژوهشکده پولی و بانکی، در روزهای اول و دوم اسفندماه 1401 در تهران، مرکز همایش‌های بین‌المللی برج میلاد برگزار می‌شود.

    مهم‌ترین بخش‌های این همایش را می‌توان سخنرانی‌های مقامات و صاحبنظران، میزگردهای تخصصی، جشنواره مرحوم دکتر نوربخش، ارائه مقالات علمی، کارگاه‌های آموزشی، معرفی نوآوری‌های برتر و نمایشگاه محصولات تخصصی در صنعت پرداخت عنوان کرد.

    بر اساس اعلام برگزارکنندگان در همایش امسال، تببین ابعاد و آثار بانکداری ارزش‌آفرین دیجیتال، تبیین کلان‌روندهای جهانی در حوزه مدیریت و بهینه‌سازی زنجیره ارزش‌آفرینی دیجیتال در بانکداری، تبیین ارزش‌های جدید پیشنهادی صنعت بانکی به مشتریان در عصر دیجیتال و در نهایت، تبیین چگونگی ارزش‌آفرینی در صنعت بانکی در بستر بانکداری دیجیتال، از اهداف برگزاری همایش امسال است. سوال اصلی اینجاست آیا خانواده بزرگ بانکی که بخشی از یک اکوسیستم بزرگ است، به تنهایی، بدون حضور و کمک سایر نهادها و سازمان‌های دولتی، می‌تواند در اقتصادی که طی چند سال گذشته به دنبال دیجیتالی شدن است، نسبت به ارزش‌آفرینی دیجیتال گام موثری بردارد؟

    اینکه هم‌اکنون در نظام بانکی، با وجود هزینه‌های بسیار در حوزه دیجیتالی شدن، هنوز راه به جایی نبردیم و همین جمع 30 و اندی بانک، هرکدام به صورت جزیره‌ای در حال فعالیت هستند و حتی دیتای ارزشمندی که از مشتریان بانکی در اختیار دارند، با هم اشتراک‌گذاری نمی‌کنند، اینکه امروز با این اوصاف، از ارزش‌آفرینی دیجیتال صحبت می‌کنیم، در حالی که هنوز فاصله زیادی تا دیجیتال شدن داریم، موضوعات مهم و ارزشمندی هستند.

    از این‌رو، در یکصد و سی‌وهفتمین میزگرد آنلاین از سلسله نشست‌های تخصصی بانکداری و اقتصاد دیجیتال (بیست‌وهشتمین برنامه اقتصاد مدرن)، که 1 اسفندماه 1401 برگزار شد، موضوع « باید و نبایدهای ارزش‌آفرینی دیجیتال در نظام بانکی»، با حضور دکتر محمد فرجود مدیرعامل هلدینگ فناوری و نوآوری بانک تجارت (تفتا) و مهندس سیدجعفر صدری مدیر امور فناوری اطلاعات بانک صادرات، مورد بحث و تبادل‌نظر قرار گرفته است.

    • 1 hr 24 min
    E136 | میزگرد : بررسی مصوبه مجوز راه‌اندازی مرکز میانی امضای دیجیتال توسط بانک مرکزی

    E136 | میزگرد : بررسی مصوبه مجوز راه‌اندازی مرکز میانی امضای دیجیتال توسط بانک مرکزی

    پادکست : رادیو عصر پرداخت

    مدیرمسوول:  عبداله افتاده

    مهمانان: آمنه نادعلی‌زاده مدیر اداره توسعه و تدوین مقررات اداره نظام پرداخت بانک مرکزی و رضا جوادی‌نیا معاون زیرساخت کلید عمومی و امنیت اطلاعات تجاری مرکز توسعه تجارت الکترونیکی

    موسیقی : معین صالحی

    اسپانسر : شرکت‌های آرمان وفاداری آریا، شرکت ایران کیش و بلوبانک 

    زمستان 1382، قانونی در مجلس ایران، با عنوان «قانون تجارت الکترونیکی» تصویب شد؛ قانونی مترقی که می‌توانست با وجود همه مشکلات، چارچوبی را برای تجارت الکترونیکی کشور ترسیم کند. حالا 19 سال از تصویب این قانون می‌گذرد اما هنوز بخش‌هایی از آن، به طور جدی، دنبال نشده و مغفول مانده است.

    اگر به بندهای 31 و 32 این قانون، نگاهی داشته باشیم، با موضوع گواهی الکترونیکی و امضای الکترونیکی مواجه می‌شویم. بر مبنای این بندها، یک آیین‌نامه اجرایی تنظیم شده که در آن، یک مرکز گواهی الکترونیکی تحت عنوان مرکز ریشه کشور شناخته می‌شود. این مرکز، ذیل شورایی فعالیت می‌کند که نمایندگانی از وزارت صمت، بانک مرکزی، وزارت اطلاعات و دیگر ارگان‌های مهم حاکمیتی در آن حضور دارند. مسئولیت این مرکز، برعهده مرکز توسعه تجارت الکترونیکی قرار دارد.

    این در حالی است که در بیش از یک دهه گذشته، همیشه زمزمه‌هایی در خصوص ایجاد مرکز ریشه‌ای مستقل توسط بانک مرکزی شنیده می‌شد. بانک مرکزی سال‌هاست تلاش می‌کند مرکز ریشه‌ای مجزا ایجاد کند تا امضای الکترونیکی بانکی در این چارچوب انجام شود. البته این، آغاز اختلاف جدی بین بانک مرکزی و مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، طی این سال‌ها شده است.

    در این میان، برخی نگران ایجاد انحصاری هستند که در قالب امضای الکترونیک بانکی شکل بگیرد و از سوی دیگر، مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، بر این باور است که هیچ مرکز ریشه دیگری به جز مرکز ریشه کشور نباید شکل بگیرد. اکنون نزدیک دو دهه از این اختلاف‌نظر می‌گذرد و عملا نظام بانکی به دلیل همین اختلاف‌نظرات، نتوانسته از مزیت‌های این سرویس استفاده کند تا اینکه در نهایت، 11 بهمن‌ماه امسال، در بیست و نهمین جلسه شورای سیاستگذاری گواهی الکترونیک کشور مصوب شد بانک مرکزی، مرکز میانی بانکی ایجاد کند.

    از این‌رو، در یکصد و سی‌وششمین میزگرد آنلاین از سلسله نشست‌های تخصصی بانکداری و اقتصاد دیجیتال (بیست‌وهفتمین برنامه اقتصاد مدرن)، که 24 بهمن‌ماه 1401 برگزار شد، موضوع «بررسی مصوبه مجوز راه‌اندازی مرکز میانی امضای دیجیتال توسط بانک مرکزی»، با حضور آمنه نادعلی‌زاده مدیر اداره توسعه و تدوین مقررات اداره نظام پرداخت بانک مرکزی و رضا جوادی‌نیا

    • 57 min
    E135 | میزگرد : چالش‌های توسعه زیرساخت‌های ارتباطی و بانکی

    E135 | میزگرد : چالش‌های توسعه زیرساخت‌های ارتباطی و بانکی

    پادکست : رادیو عصر پرداخت

    مدیرمسوول:  عبداله افتاده

    مهمانان: دکتر برات قنبری پیشکسوت نظام بانکی و فناوری و مهندس مصطفی درجزی مدیرعامل شرکت همراه کسب‌وکارهای هوشمند و مدیرکل کسب‌وکار سازمانی همراه اول

    موسیقی : معین صالحی

    اسپانسر : هلدینگ راهبرد هوشمند شهر و شرکت ارتباط فردا

    عصر حاضر، عصر رقابت برای بقاست و سازمان‌ها باید پیوسته خودشان را با نیازهای جدید مشتریان تطبیق دهند. توسعه خدمات جدید، امری ضروری برای بقا در این محیط متلاطم است. امروزه بانک‌ها با ارائه خدمات جدید می‌توانند باعث ایجاد رضایت‌مندی در مشتری و در نهایت، سودآوری شوند.

    از طرف دیگر، اینترنت و شبکه ملی اطلاعات، به عنوان زیرساخت توسعه اقتصاد دیجیتال و دسترسی عموم مردم به فضای مجازی و کسب‌‌وکارهای اینترنتی، طی چند سال گذشته، به‌ویژه یک‌سال اخیر، با کندی و اختلال متعدد مواجه شده که صاحبان کسب‌وکار و کاربران با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

    به اعتقاد کارشناسان، مهم‌ترین دلیل کندی اینترنت و اخیرا شبکه ملی اطلاعات، عدم تنظیم‌گری صحیح و به‌موقع در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، خصوصا در زمینه تعرفه خدمات است. در وضعیت موجود، صحبت کردن از توسعه اقتصاد دیجیتال، بیشتر شوخی و به نوعی شعار محسوب می‌شود. این در حالی است که نه تنها سرمایه‌گذاری جدید و توسعه زیرساخت‌ها متوقف شده، بلکه تعمیر و نگهداری شبکه موجود هم به خوبی انجام نمی‌شود. نتیجه آن، قطعی‌های مکرر طی ماه‌های گذشته، در نقاط مختلف تهران و اقصی نقاط کشور است.

    از طرف دیگر، نوسازی شبکه‌های زیرساختی در نظام بانکی، به دلیل استهلاک تجهیزات سخت‌افزاری، امروز به یکی از اولویت‌های اصلی بانک‌های بزرگ تبدیل شده است. از آنجا که افزایش نرخ دلار، برای به‌روز کردن تجهیزات، هزینه‌های هنگفتی را تحمیل می‌کند، امروز این موضوع به یکی از چالش‌های اساسی بانک‌ها تبدیل شده است.

    از این‌رو، در یکصد و سی‌وپنجمین میزگرد آنلاین از سلسله نشست‌های تخصصی بانکداری و اقتصاد دیجیتال (بیست‌وششمین برنامه اقتصاد مدرن)، که 17 بهمن‌ماه 1401 برگزار شد، موضوع « چالش‌های توسعه زیرساخت‌های ارتباطی و بانکی»، با حضور دکتر برات قنبری پیشکسوت نظام بانکی و فناوری و مهندس مصطفی درجزی مدیرعامل شرکت همراه کسب‌وکارهای هوشمند و مدیرکل کسب‌وکار سازمانی همراه اول، مورد بحث و تبادل‌نظر قرار گرفت.

    • 2 hr 3 min
    E134 | میزگرد : چالش‌ها و آینده شرکت‌ها و انجمن فین‌تک

    E134 | میزگرد : چالش‌ها و آینده شرکت‌ها و انجمن فین‌تک

    پادکست : رادیو عصر پرداخت

    مدیرمسوول:  عبداله افتاده

    مهمانان: مهدی فاطمیان مدیرعامل زیبال و رئیس هیئت مدیره انجمن فین‌تک و نوید رجایی‌پور مدیرعامل فردابانک و نایب رئیس هیئت مدیره انجمن فین‌تک

    موسیقی : معین صالحی

    اسپانسر : شرکت تجارت الکترونیکی پارسیان (تاپ) و بانک تجارت

    دو سال پیش انتخابات انجمن فین‌تک با مأموریت «قدرت بخشیدن به شرکت‌های فن‌آور مالی بخش خصوصی» برگزار شد. حمایت از توسعه کسب‌وکارهای نوین مالی و بهبود فضای کسب‌وکار، ایجاد زمینه‌های همکاری و توسعه ارتباطات کسب‌وکارها، آینده‌پژوهی و ترسیم نقشه راه فناوری‌های نوین مالی، آگاهی‌افزایی عمومی و اطلاع‌رسانی شفاف از جمله حوزه‌های فعالیت این انجمن بوده است.

    در آن زمان اعلام شد نقطه تمرکز انجمن، طی دو سال آینده حمایت از کسب‌وکارهای نوین مالی خصوصی و بهبود فضای کسب‌وکار خواهد بود. در همین راستا، این انجمن، اهداف مختلف از جمله مشارکت در تدوین قوانین اعم از برنامه‌های توسعه‌ای کشور، قوانین مجلس، آیین‌نامه‌های دولت و مصوبات شوراهای عالی، مقررات‌زدایی و خود تنظیم‌گری، تقابل با انحصار و رانت‌های دولتی و بهبود شرایط رقابت‌پذیری، زمینه‌سازی برای تسهیل حمایت‌های مالی و توسعه سرمایه‌گذاری، ترویج و حمایت بی‌قید و شرط از نوآوری باز، تعامل با نهادهای اجرایی اعم از قوه قضائیه، پلیس، سازمان امور مالیاتی، تأمین اجتماعی و پیگیری پرونده‌های حقوقی-عمومی اعضا از دستگاه‌های مربوطه مانند دیوان عدالت اداری و غیره را دنبال خواهد کرد.

    اینها در حالی است که با وجود تعاملات صورت‌گرفته در سال‌های گذشته، همچنان چشم‌انداز دقیقی که بیانگر رشد بیش از پیش این حوزه، با برداشتن سدهای قانونی و تدوین صلاحیت‌های فعالیت فناوری‌های مالی توسط دستگاه‌های ذیربط باشد، وجود ندارد.

    از این‌رو، در یکصد و سی‌وچهارمین میزگرد آنلاین از سلسله نشست‌های تخصصی بانکداری و اقتصاد دیجیتال (بیست‌وچهارمین برنامه اقتصاد مدرن)، که 10 بهمن‌ماه 1401 برگزار شد، موضوع «چالش‌ها و آینده شرکت‌ها و انجمن فین‌تک»، با حضور مهدی فاطمیان مدیرعامل زیبال و رئیس هیئت مدیره انجمن فین‌تک و نوید رجایی‌پور مدیرعامل فردابانک و نایب رئیس هیئت مدیره انجمن فین‌تک که در انتخابات اخیر این انجمن منتخب شدند، مورد بحث و تبادل‌نظر قرار گرفت.

    • 1 hr 25 min

Customer Reviews

4.5 out of 5
4 Ratings

4 Ratings

Top Podcasts In Technology

No Priors: Artificial Intelligence | Technology | Startups
Conviction | Pod People
All-In with Chamath, Jason, Sacks & Friedberg
All-In Podcast, LLC
Lex Fridman Podcast
Lex Fridman
Acquired
Ben Gilbert and David Rosenthal
Hard Fork
The New York Times
This Week in XR Podcast
Charlie Fink Productions