22 episodes

Deze podcast gaat over het 100% Pure Leven als Ondernemende Ouders. Alles wat voorbij komt in de combinatie ouderschap & ondernemend leven delen wij met jou. Puur en echt, zoals het voor ons is.  Elke week mag je een nieuwe aflevering verwachten!

100% Puur Podcast Richard & Josien Westveer

  • Kids & Family

Deze podcast gaat over het 100% Pure Leven als Ondernemende Ouders. Alles wat voorbij komt in de combinatie ouderschap & ondernemend leven delen wij met jou. Puur en echt, zoals het voor ons is.  Elke week mag je een nieuwe aflevering verwachten!

  Amerikaans Avontuur: Een Schooljaar om Nooit te Vergeten

  Amerikaans Avontuur: Een Schooljaar om Nooit te Vergeten

  Deze aflevering een solo waarin Josien de voordelen deelt van het meedoen aan een uitwisselingsprogramma als student. 
  Denk je erover om ook zo’n avontuur aan te gaan? Ontdek dan hier waarom Josien het iedereen zal aanraden!
  24 Jaar geleden kreeg zij zelf die kans om een jaar high school in Amerika te volgen. Een prachtig avontuur wat op haar leven daarna een grote invloed had.
  Het kan een levensveranderende ervaring zijn om mee te maken!
  Hoe het zo tot stand kwam, de voordelen van blootgesteld worden aan een andere cultuur, taal en buiten je comfortzone gaan in een onbekend land komen aan bod.
  Josien werd zelfstandiger, flexibeler en zelfverzekerder. Het is een ervaring die haar gevormd heeft op manieren die zij vooraf nooit bedacht had.
  Je hoort dat er nog steeds contact met het gastgezin van toen is, het is alsof je een tweede thuis en familie hebt aan de andere kant van de wereld.
  Een bewijs dat de banden die je vormt met je gastgezin, medestudenten of mensen van over de hele wereld een leven lang kunnen meegaan!
  Bedankt voor het luisteren naar deze aflevering! Jouw perspectieven en gedachten zijn waardevol voor ons en voor andere luisteraars. We zijn heel benieuwd naar jouw ideeën over een jaar high school en lezen jouw review dan ook erg graag!
  Tot de volgende keer!

  • 30 min
  Onderwijs: Is het Tijd voor Verandering?

  Onderwijs: Is het Tijd voor Verandering?

  Welkom bij dit gesprek over Onderwijs!
  Het onderwerp wat ons na aan het hart ligt. Als ouders van 4 kinderen zijn we al zo’n 16 jaar 'geconfronteerd' met het huidige onderwijssysteem en vragen ons af hoe dit wellicht kan verbeteren, en ook wat er juist waardevol aan is. 
  Een gesprek over ‘onderwijs’ gaat eigenlijk ieder mens aan. Als je tenminste het principe van een ‘Leven Lang Leren’ omarmt zoals wij dat graag doen ;)
  Helpt technologie ons daadwerkelijk om beter te leren of leidt het ons alleen maar af van de essentie van onderwijsStaat ons huidige onderwijssysteem nog steeds garant voor de beste leermogelijkheden? Of zijn er andere methoden die we moeten overdenken voor een meer holistische leerervaring zoals bijvoorbeeld het Democratisch onderwijs?Het beoordelingssysteem: is het een juiste weerspiegeling van het vermogen van een kind?Allemaal vragen waar wij bij stilstaan in dit gesprek.
  De school voor Democratisch Onderwijs die genoemd wordt waar Sven heen gaat is Polderwijs in Nagele.
  Het boek wat Richard kort noemt aangaande het verhaal van Ford heeft de titel 'Think and Grow Rich' (Denk groot en wordt rijk) en is geschreven door Napoleon Hill. Overigens een echte aanrader kwa boekentip vinden wij!
  Bedankt dat je vandaag de tijd nam om te luisteren. Ons onderwijssysteem vormt de toekomstige generaties, en wij vinden het belangrijk dat we blijven nadenken over hoe we dit kunnen verbeteren. Vergeet niet om je gedachten en ideeën te delen in de comments! Tot de volgende keer!

  • 38 min
  Achter de Schermen van Solliciteren: Richard's Verhaal deel II

  Achter de Schermen van Solliciteren: Richard's Verhaal deel II

  In deze aflevering duiken we dieper in het sollicitatieproces van Richard en verkennen we het moment waarop hij het belangrijke telefoontje ontving - het verlossende antwoord of hij wel of niet was doorgegaan...
  Solliciteren is een reis vol spanning en onzekerheid. We gaan verder met Richard's verhaal, waarbij we nu de emoties en gedachten bespreken die gepaard gaan met het horen van het beslissende nieuws. 
  We onderzoeken ook het thema van teleurstelling en vertrouwen in relatie tot sollicitatieprocedures.
  In deze aflevering komen de volgende onderwerpen aan bod:
  Het moment van anticipatie: Richard's telefoontje over de uitkomst.Het omgaan met goed nieuws en afwijzingen in sollicitatieprocessen.Vertrouwen in het pad en geloven dat afwijzingen soms leiden tot betere kansen.De emotionele aspecten van solliciteren en het behouden van een positieve mindset.We hopen dat dit vervolggesprek niet alleen inzichten biedt in Richard's ervaring, maar ook dient als een bron van inspiratie voor iedereen die door vergelijkbare situaties gaat.
  Solliciteren is een leerproces dat ons kan vormen en versterken, ongeacht de uitkomst!
  Bedankt voor het luisteren naar deze aflevering. Jouw perspectieven en gedachten zijn waardevol voor ons en voor andere luisteraars. Deel je ervaringen en reflecties in de reacties hieronder. Tot de volgende keer!
  ps; excuses voor het missen van onze vertrouwde muzikale bijdrage bij de start en aan het eind van deze aflevering; de techniek zat ons even in de weg!

  • 25 min
  Achter de Schermen van Solliciteren: Richard's Verhaal deel I

  Achter de Schermen van Solliciteren: Richard's Verhaal deel I

  Welkom bij dit gesprek over iets wat Richard onlangs heeft gedaan…een sollicitatiegesprek gevoerd!
  Bijna iedereen die een baan heeft zal dit wel eens bij de hand hebben gehad: solliciteren. 
  Of je nu aan het begin van je carrière staat of een ervaren professional bent, een sollicitatieproces kan best veel impact hebben.
  Het heeft te maken met uitdagingen en kansen en Richard verteld hoe hij dit proces ervaren heeft tot nu toe. Ook deelt hij zijn tips voor iedereen die een sollicitatiegesprek in gaat.
  Wat verder voorbij komt:
   Richard’s voorbereiding en ervaring tijdens het sollicitatieproces. Het belang van zelfreflectie en groei, ongeacht het resultaat.Hoe om te gaan met verrassende vragen tijdens sollicitatiegesprekken.Het vinden van een balans tussen persoonlijke interesses en de vereisten van de functie.De waarde van feedback, zowel positief als constructief, ook achteraf.De volgende stappen nu hij het gesprek erop heeft zitten.We hopen dat dit gesprek jouw inspireert om met een frisse kijk naar het sollicitatieproces te kijken. Het is een reis van groei en ontwikkeling!
  Dank je wel voor het luisteren naar deze aflevering. Jouw ervaringen en gedachten zijn waardevol voor ons en voor anderen die deze aflevering beluisteren. Deel je inzichten en ideeën in de reacties hieronder, dat helpt ons echt enorm! Bedankt alvast en… tot de volgende keer!
  Het sterke punten rapport waar Richard het over heeft kan je via 'Gallup Strenght Finder' ook voor jezelf maken. Via Richard kan je een code ontvangen om dit met korting te doen. Het geeft veel inzichten in je eigen talenten en valkuilen wat super handig kan zijn in een sollicitatie proces!

  • 22 min
  Relaties en Communicatie: De Basis van Verbondenheid

  Relaties en Communicatie: De Basis van Verbondenheid

  We hebben het over een super belangrijk onderwerp dat in ieders leven speelt, ongeacht je achtergrond of levenssituatie - en dat is 'Relaties en Communicatie'. We bespreken hoe ze voor ons de basis van verbondenheid vormen.
  Het belang van open en eerlijke communicatie, de impact van actief luisteren en hoe je conflicten op een constructieve manier kunt aanpakken zijn allemaal aspecten die aan de orde komen.
  We delen onze eigen ervaringen en inzichten, en de lessen die we hebben geleerd over het navigeren in onze relaties als een stel, als ouders, en als ondernemers. 
  Of het nu gaat om een persoonlijke relatie met een vriend of familielid, of een professionele relatie met een collega of klant, communicatie is de lijm die mensen samenbindt.
  Door effectieve communicatie kunnen we relaties opbouwen en onderhouden. Of het nu gaat om luisteren, spreken, lichaamstaal of zelfs stilte, communicatie is in de wereld van vandaag een krachtig middel om verbinding te creëren en te behouden.
  We sluiten niet uit dat we over dit onderwerp nog eens in gesprek gaan! Er zijn tenslotte enorm veel dingen die bij communiceren komen kijken!
  Het boek wat genoemd wordt is van van Stephen Covey getiteld: 'De 7 eigenschappen van effectieve families'
  Ook de genoemde 'emotionele bankrekening' komt in dit boek naar voren.
  We horen graag je feedback. Wat heeft je geraakt? Wat heb je geleerd? Wat is jouw communicatiestijl en hoe brengt dit voor jouw die verbinding? Deel het met ons. Elk stukje feedback helpt ons!
  Blijf authentiek, blijf puur, en onthoud dat JIJ het verschil kunt maken in je eigen leven en dat van anderen, één gesprek tegelijk ;)
  Ons GRATIS stappenplan downloaden? Klik hier!

  • 37 min
  Sporten: Optioneel of Essentieel?

  Sporten: Optioneel of Essentieel?

  Welkom bij een nieuwe aflevering van de 100% Puur Podcast. Vandaag een aflevering volledig gericht op sport en het belang ervan voor een fit en gezond leven.
  In deze aflevering bespreken we:
  Is er een verschil tussen bewegen en sporten?Hoe motiveer jij jezelf om actief te blijven, zelfs op dagen dat je er geen zin in hebtDe rol van voeding bij sportHoe jij je eigen trainingsroutine kan bepalenVerschillende ‘functie’s’ van sportenDe invloed van sporten op de jeugdNaast deze punten delen we tips die ons helpen om werkelijk te sporten. Als je op zoek bent naar praktische, realistische adviezen, dan wil je deze aflevering niet missen ;)
  We willen je ook aanmoedigen om ons boek 'In 10 Stappen Fit en Gezond' te lezen. Uiteraard is er een hoofdstuk gewijd aan het belang van bewegen! 
  Je kunt het boek hier vinden: https://www.pureolien.nl/een-fit-gezond-leven-in-10-simpele-stappen/
  We horen graag wat je van de 100% Puur Podcast vindt. Elke recensie helpt ons enorm, dankzij jouw feedback hopen wij meer gesprekken te kunnen voeren die jou écht inspireren om jouw 100% Pure Leven te leven!
  Dank je wel voor het luisteren en onthoud: jij hebt de controle om je leven te verbeteren, één workout tegelijk!

  • 34 min

Top Podcasts In Kids & Family

National Geographic Kids
Dr. Becky Kennedy
WBUR
Tinkercast | Wondery
Dear Media, Aliza Pressman
American Public Media