5 episodes

A 444 podcast csatornája

444 negynegynegy

  • News
  • 5.0 • 1 Rating

A 444 podcast csatornája

  Pozitív 3. epizód: Nem vár vissza az iroda a járvány után

  Pozitív 3. epizód: Nem vár vissza az iroda a járvány után

  Harmadik adásával jelentkezik a Pozitív, a 444.hu podcast sorozata, amelyben arra keressük a választ, hogyan alakulhat át a világ a koronavírus-járvány után, hogy fogunk dolgozni, utazni, enni, érezni. A Pozitív adásai minden szombaton jelennek meg. A mai adásban azt járjuk körbe, hogy hogyan változik meg a járvány miatt az, ahogy és amit dolgozunk. Kotsis Ádámmal, a Boston Consulting Group tanácsadójával arról beszélgetünk, hogy a home office után visszatérünk-e valaha az irodákba, és ha igen, mit fogunk ott csinálni. Scharle Ágotával, a Budapest Intézet vezető kutatójával pedig azt vesszük sorra, hogy hogyan segíthetne az állam azoknak, akik a járvány alatt elveszítették az állásukat, hogy a válság után hamar el tudjanak helyezkedni. Szó lesz arról, hogy mi volt a legnagyobb meglepetés a távmunkára való átállásban, hogy hogyan változnak meg a városok akkor, ha másképpen fogunk dolgozni, és hogy kiket érintett a legrosszabbul a járvány okozta válság. 

  • 39 min
  Pozitív 2. epizód: Új gyógyszert kapott a gazdaság a koronavírus alatt

  Pozitív 2. epizód: Új gyógyszert kapott a gazdaság a koronavírus alatt

  Második adásával jelentkezik a Pozitív, a 444.hu podcast sorozata, amelyben arra keressük a választ, hogyan alakulhat át a világ a koronavírus-járvány után, hogy fogunk dolgozni, utazni, enni, érezni.A mai adásban azt járjuk körbe, hogy hogyan vészeli át a globális gazdaság a járvány okozta válságot, hogy ez a válság miben más, mint a korábbiak, és hogy a koronavírus milyen változásokat hozhat a gazdaságban. Két gazdasági elemző vendégünkkel, Zsiday Viktorral és Kovács Krisztiánnal arról beszélgetünk, visszafordítja-e a koronavírus a globalizációt, hogyan változik az, ahogy a kormányok és a jegybankok a válságokat kezelik, és hogy Magyarország hogy a magyar gazdaság hogy jöhet ki a válságból. 

  • 36 min
  Pozitív 1. epizód: Látjuk már a koronavírus-járvány végét?

  Pozitív 1. epizód: Látjuk már a koronavírus-járvány végét?

  A 444.hu új, hetente jelentkező podcast sorozatában arra keressük a választ, hogyan alakulhat át a világ a koronavírus-járvány után, hogy fogunk dolgozni, utazni, enni, érezni. A Pozitív adásaival minden szombaton jelentkezünk.Az első adásban Vargha Dóra orvostörténésszel és Müller Viktor biológussal beszélgettünk arról, hogy mikor mondhatjuk azt, hogy véget ért egy járvány, mit lehet sejteni ennek a járványnak a végéről, és mi marad velünk, ha egyszer a járványnak vége lesz. Szó lesz arról, mit lehet tudni az immunitásról, milyen társadalmi folyamatok nehezíthetik az oltást, és hogy jobban föl leszünk-e készülve, ha jön a következő nagy járvány. 

  • 40 min
  Mit tanultunk a 2020-as amerikai elnökválasztásból?

  Mit tanultunk a 2020-as amerikai elnökválasztásból?

  Amerika négyévente rádöbben a saját végzetes megosztottságára - mondja Király András, a 444 újságírója. Joe Biden nagy győzelmet aratott, de az is egyértelműen kiderült, hogy a trumpizmus nem az orosz hackereknek köszönhető, hanem mélyen amerikai jelenség. Hogy mi következik ebből? Itt a 444 podcastje az amerikai elnökválasztásról.

  • 47 min
  A 2018-as ellenzéki tárgyalások titkos története

  A 2018-as ellenzéki tárgyalások titkos története

  A 444 Makro című magazinunk második száma, ami azt a kérdést járja körül 80 oldalon: demokráciának nevezhető-e még Magyarország, leváltható-e a kormány szabad választásokon? A kérdés megválaszolásához Magyari Péter, a 444 oknyomozó újságírója a 2018-as ellenzéki tárgyalások történetét dolgozta fel minden korábbinál mélyebben, alaposabban és részletesebben.A 444 első podcastjében Magyari Péterrel beszélgetünkarról, hogy miért érezte úgy, ezt a történetet el kell mesélni,hogy mennyire más a sajtótól sokszor elzárkózó kormánypárti politikusokhoz képest ellenzékiekkel beszélni kényes témákrólés hogy mik a '18-as választás tanulságai a következő választásra nézve.A magazinban külön fejezetet kap a 2018-as mezőny minden fontos szereplője Simicska Lajostól az MSZP-n át az LMP-ig. A műsorban beszélünk többek között arról,hogy Simicska Lajos bukásának egyik fontos oka az volt, hogy a kilencvenes évek tapasztalataiból kiindulva akart bosszút állni Orbán Viktoron, de a világ közben megváltozott,hogy Karácsony Gergely már akkor is sokkal tudatosabban politizált, mint amilyen képet sugárzott magáról,hogy miért tartotta az MSZP a DK-val kötött egyezségét „a világ legszarabb megállapodásának”,és hogy mekkora befolyása van a Fidesznek az ellenzéki pártok működésére.

  • 54 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Top Podcasts In News