84 episodes

Blå måndag är den svenska podden för mörk musik. Vi spelar ny och gammal synthmusik och pratar med intressanta gäster om vad som händer i Sveriges alternativa musikscen.

Blå måndag Måns Jonasson

  • Music
  • 5.0 • 2 Ratings

Blå måndag är den svenska podden för mörk musik. Vi spelar ny och gammal synthmusik och pratar med intressanta gäster om vad som händer i Sveriges alternativa musikscen.

  #81 Henric de la Cour

  #81 Henric de la Cour

  I avsnitt #81 bjuder vi på ett oväntat mörker med smurfar och Gargamel. Lisa har med sig ett optiskt kabinett och vår gäst Henric de la Cour har med sig demos som du förmodligen aldrig har hört av både Yvonne och Strip Music. Vi serverar också progtronica, sjungande grodor och blasé-electro. Rispa mastixen, det är Blå måndag!

  • 2 hr 1 min
  #80 Svensk hushållssynth

  #80 Svensk hushållssynth

  I detta våravsnitt besöker vi Daniel som driver Bullmatin Records i Göteborg. Det blir blockflöjt, tvärflöjt och Behringer. Den här gången har vi bjudit in Niklas Winde som stoppar ner lite allt möjligt i sin kreativa låda som han kallar för Svensk hushållssynth. Inhalera nässprayen, putsa vårkängorna och kontrollera dina Leif-cuts. Det är Blå måndag!

  • 1 hr 24 min
  #79 Blå Moogdag

  #79 Blå Moogdag

  Tommie Jönsson från podden DJ 50 spänn återvänder med en hel hög vinylskivor från förr och visar upp "Synth innan synth blev synth". Det handlar om "Moogskivor" och vi blir bjudna på storverk som Gnesta-Kalle och hans Moogmän, Johnny Cash i Moog-tappning och en katolsk mässa med synthar. Kontrollera cisternen - det är Blå måndag!

  • 1 hr 21 min
  #78 Tess de la Cour

  #78 Tess de la Cour

  Denna vecka välkomnar vi Tess de la Cour från bland annat Memoria och Snake till studion. Hon berättar om inspelningen av debutalbumet Cravings, att lära sig att spela instrument och hur det är att stå längst fram på scenen. Patreons val doftar sjögrässallad och smakar körsbärssaft. Det är spretig blandning bland inskickade bidragen. Det blir hårt, studsigt och melankoli. Varning för punk! Det är Blå måndag.

  • 1 hr 29 min
  #77 Johan Murén

  #77 Johan Murén

  I det 77:e avsnittet är vårsäsongen igång på riktigt. Den här gången träffar vi Johan Murén som bland annat drivit Snotty Seaside i Stockholm. Han berättar om hur det var att ha en restaurang och konsertlokal mitt under en brinnande pandemi. Måns presenterar ett nytt inslag, Lisa djupdyker i sitt kabinett om prat och elektronik och Peter har med sig en skivpåse. Dags för ett multimedia performance operaverk! Det är Blå måndag!

  • 1 hr 42 min
  #76 Skaldjursskivor och oktavpedaler

  #76 Skaldjursskivor och oktavpedaler

  Vi inleder säsongen 2022 med att prata om vintage oktavpedaler, Synthsläggan, skaldjursskivor och så ställer vi oss frågan om shuffle är synth eller ej. Det blir också ny svensk synth, en skivpåse samt mycket djup musikteori. Håll i munskyddet, ta tredje dosen och visa vaccinpasset. Det är Blå måndag!

  • 45 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
2 Ratings

2 Ratings

AudiobitsErgeon ,

Jag önskar att jag visste svenska språket!

Jag älskar synths och analog musik, det här skulle vara en fantastisk podcast att lyssna på men jag saknar språkkunskaper. Hoppas du får bli populär och en speciell rop ut till min man Cuckoo. Håll kreativa mina vänner 😀🎶🔊

Top Podcasts In Music

The Joe Budden Network
Barstool Sports
The Black Effect and iHeartPodcasts
Kirk Hamilton
Rory Farrell & Jamil "Mal" Clay
No Jumper

You Might Also Like

Lejon Media
Sveriges Radio
Tomas Andersson Wij
Flashback Forever
Somrig Ostsås AB
Acast