406 episodes

Podcasten om dansk politik med Henrik Qvortrup og Lars Trier Mogensen.

BorgenUnplugged Qvortrup Media

  • News
  • 4.9 • 19 Ratings

Podcasten om dansk politik med Henrik Qvortrup og Lars Trier Mogensen.

  Gamle mænd og Venstre

  Gamle mænd og Venstre

  CO2-afgiften på landbruget er en giftig sag for Venstre. Selv om landbruget ser ud til at slippe billigere end forventet, kæmper en fraktion af det klassiske V-bagland indædt mod partitoppen. Hvad gør Troels Lund? Retter ind - eller griber en gylden mulighed for at flytte partiet til en mere tidssvarende position. Hør også om, hvordan Mette Frederiksens mulige kandidatur til en international toppost giver hovedbrud i Socialdemokratiet.

  BorgenUnplugged produceres som altid i samarbejde med Sparekassen Kronjylland og alle, der støtter os på https://borgenunplugged.10er.app.
  I denne uge også med www.hellofresh.dk: Brug koden HFBORGEN og få op til 1.199 kr. i rabat på dine første fem måltidskasser. Tilbuddet gælder også, hvis du tidligere har været kunde hos HelloFresh og har opsagt dit abonnement for mindst 12 måneder siden.

  • 43 min
  Special: Vildere end '73

  Special: Vildere end '73

  Sidste valg var en "tsunami", der har væltet op og ned på det politiske landskab. Forandringerne er kun lige begyndt. Sådan lyder konklusionen i den nye, omfattende valgundersøgelse, som professor Kasper Møller Hansen har stået i spidsen for. Han er special guest i BorgenUnplugged, hvor han fortæller om de mange rekorder, der blev slået: Aldrig før har så mange vælgere skiftet parti, ikke engang tilbage ved jordskredsvalget i 1973. Og aldrig før har politikernes personlighed spillet en så udslagsgivende rolle. Hør hvad tumulten betyder for dansk politik, og få afmonteret nogle udbredte myter om, hvad vælgerne går op i.
  BorgenUnplugged produceres i denne uge med Sparekassen Kronjylland, Bagsværd Lakrids og som altid i samarbejde med alle, der støtter os på https://borgenunplugged.10er.app.

  • 52 min
  Umage succes-duo

  Umage succes-duo

  På hver side af den stadig mere upopulære regering triumferer to meget forskellige politikere. Har Alex Vanopslagh så meget tur i den, at han kan blande sig med de voksne og blive statsministe? Og hvorfor bejler Pia Olsen Dyhr nu til Lars Løkke Rasmussen for at komme i regering?

  BorgenUnplugged produceres som altid i samarbejde med Sparekassen Kronjylland og alle, der støtter os på https://borgenunplugged.10er.app.
  I denne uge også med www.hellofresh.dk: Brug koden HFBORGEN og få op til 1.199 kr. i rabat på dine første fem måltidskasser. Tilbuddet gælder også, hvis du tidligere har været kunde hos HelloFresh og har opsagt dit abonnement for mindst 12 måneder siden.

  • 46 min
  Sprækker i regeringen

  Sprækker i regeringen

  Hvedebrødsdagene er slut for SVM-regeringen. Det første års én for alle-alle for én stemning er afløst af dybe frustrationer. Lars Løkke Rasmussen har således på interne møder i regeringen kritiseret, hvad han kalder mangel på handlekraft. Og det føjer sig til, at Venstre åbent har kritiseret Socialdemokratiet.
  Vi ser også på Frederik Vad - Socialdemokratiets ildsprudlende værdikriger, der ligesom Mette Frederiksen tyr til at generalisere ud fra anekdotisk evidens. Det har klart sit publikum, men er der ikke et påfaldende fravær af konkret handling?
  BorgenUnplugged er sponsoreret af Sparekassen Kronjylland og som altid i samarbejde med alle, der støtter os på https://borgenunplugged.10er.app.

  • 37 min
  Bragesnak om ældre

  Bragesnak om ældre

  Med flere års forsinkelse kom regeringens ældreudspil endeligt, iscenesat med pomp og pragt af statsminister Mette Frederiksen (S). Men vil indholdet kunne tilfredsstille de tårnhøje forventninger, som Socialdemokratiets formand selv har bygget op til i årevis? Samtidig rasler Venstres formand Troels Lund Poulsen med sablen: Han advarer nu om en mulig russisk invasion i nær fremtid, og har samtidig skærpet fronten herhjemme over for Socialdemokratiet i miljøskandalen om Nordic Waste. Hør Lars Trier Mogensen og Henrik Qvortrup diskutere ugens vigtigste begivenheder i dansk politik.

  BorgenUnplugged produceres som altid i samarbejde med alle, der støtter os på https://borgenunplugged.10er.app.
  I denne uge med Sparekassen Kronjylland, Bagsværd Lakrids og www.hellofresh.dk : Brug koden HFBORGEN og få op til 1.199 kr. i rabat på dine første fem måltidskasser. Tilbuddet gælder også, hvis du tidligere har været kunde hos HelloFresh og har opsagt dit abonnement for mindst 12 måneder siden.

  • 43 min
  Jordskred

  Jordskred

  Miljøskandalen i Ølst har givet Socialdemokratiet blod på tanden: Nu kan der igen føres værdikamp om grådighed og retfærdighed, og skurken er et fund. Statsminister Mette Frederiksen og hendes håndgangne S-ministre giver den fuld skrue. Men kan de levere? Den kortsigtede gevinst kan hurtigt blive overskygget, hvis det viser sig bare at være snak. Er det hykleri, når S angriber Nordic Waste, men beskytter Aalborg Portland? Venstre hører man ikke meget til. Til gengæld har Troels Lund (V) trykket i land, når det gælder kvindelig værnepligt? Hvad handler den retræte om? Hør de to politiske kommentatorer Henrik Qvortrup og Lars Trier Mogensen diskutere ugens vigtigste begivenheder i dansk politik.

  BorgenUnplugged produceres i samarbejde med Sparekassen Kronjylland og som altid med alle, der støtter os på borgenunplugged.10er.app.

  • 54 min

Customer Reviews

4.9 out of 5
19 Ratings

19 Ratings

EnergyEnthusiast ,

Velkommen til Lars

Jeg var lidt bekymret da Lars tog over for Qvortrup eftersom Lars’ program “Det Røde Felt” på 24syv var lidt for Fox News-holdningsbaseret, men bare på venstrefløjen. Men jeg synes Lars gør det rigtig godt som mere neutral kommentator på Borgen Unplugged. Keep it up.

AlmuliTim ,

Så kan jeg også følge med

Som udenlandsdansker boende i USA er det ikke let, at følge med hvad der forgår i dansk politik. Det tager Borgen Unplugged sig lige af. Fætrene Qvortrup balancerer fint oversigt og dybere indsigt og diskussion og det er aldrig kedeligt.

Jakob 71 ,

All round nyheds-update

God og sober rundgang i aktuelle politiske emner serveret i godt og underholdende selskab med fætrene Qvortrup. Kun overgået af KBSKH. I det selskab er en 2. plads heller ikke helt tosset.

Top Podcasts In News

The New York Times
NPR
Crooked Media
The Daily Wire
SiriusXM
Cumulus Podcast Network | Dan Bongino

You Might Also Like

DR
B.T.
Ekstra Bladet
B.T.
Altinget.dk
Ekstra Bladet