140 episodes

Interviews en specials over de hoofdstad. Volg hier de podcasts van BRUZZ.

BRUZZ Bruzz

  • News

Interviews en specials over de hoofdstad. Volg hier de podcasts van BRUZZ.

  antipode #5 met Roberto Martinez en Caroline Pauwels

  antipode #5 met Roberto Martinez en Caroline Pauwels

  Voetbal is emotie. Het cliché is helemaal waar als zelfs Caroline Pauwels, rector van de VUB, moet toegeven dat het spelletje haar tot tranen toe kan beroeren. Schuif gezellig aan voor een gesprek over het streven naar excellentie en de geneugten  van meertaligheid en ja, voetbal dus. Op welke manier speelt wetenschap een rol in de voorbereiding van de Rode Duivels? En hoe ontspant bondcoach Roberto Martinez zich? De eerste Antipode  in English, om je op EK-temperatuur te brengen.

  • 45 min
  A La Carte met Marka

  A La Carte met Marka

  In A La Carte pleit Marka, alias Molenbekenaar Serge Van Laeken van 'Allez Allez', voor de afwezige vaderfiguur. "Ik wilde eerst hun manager worden. Maar Roméo Elvis en Angèle hebben mij geleerd om me vooral niet met hun carrière te bemoeien. En zie, uiteindelijk keren ze toch altijd naar hun vader terug."

  • 19 min
  U hebt geen nieuwe berichten (1)

  U hebt geen nieuwe berichten (1)

  Wat blijft er kleven als er een pandemie over je wereld spoelt? In 'U hebt geen nieuwe berichten' spreken we met Brusselaars over het afgelopen anderhalf jaar.

  Kaat, Sarah en Margot ruilden hun aula's en klaslokalen in voor hun slaapkamers. Wat dat betekent voor hun vriendschappen en hoe ze zelf zijn veranderd hoor je in deze eerste aflevering van 'U hebt geen nieuwe berichten'. 
  Koen Pepermans die voor de Universiteit Antwerpen meewerkt aan 'de grote coronastudie' geeft extra duiding.

  • 18 min
  A La Carte met auteur Helena Buckinx

  A La Carte met auteur Helena Buckinx

  Kiezen is verliezen, maar Helena Buckinx wilde verkeersleider worden met een diploma geschiedenis, koestert zowel Antwerpen als Brussel, schildert en heeft nu ook haar debuutroman uit: Reizigers op doorreis. Dat vertelt ze tegen Melina Verbeeck in A La Carte.

  • 16 min
  A La Carte met Elke Van den Brandt (Groen)

  A La Carte met Elke Van den Brandt (Groen)

  In A La Carte verdedigt Elke Van den Brandt (Groen) de keuze om het Brusselse gezondheidsbeleid in handen van één minister te leggen, met name bij Alain Maron (Ecolo). "Wij hebben in deze coronacrisis nood aan één kapitein in plaats van vier bevoegde collegeleden."
  Zelf zegt zij "vanuit de regering" over taalgevoelige kwesties te waken. Van den Brandt wil mistoestanden vooral op het terrein veranderen, onder meer via cursussen in het Huis van het Nederlands.
  Voor de kilometerheffing kan de Brusselse minister van Mobiliteit voorlopig nog geen deadline geven. Ze vindt trouwens dat de kilometerheffing beter voor het hele land wordt ingevoerd, "al voelt Brussel meer urgentie dan de andere gewesten." Ook de jongste weken zijn nog "stapjes gezet om het dossier, zonder grootse verklaringen, door te laten gaan." 

  • 20 min
  Doreen

  Doreen

  Jong in Brussel is een podcastreeks waarin jongeren aan het woord komen. Femke Gilis liep stage bij BRUZZ en sprak met hen over politiegeweld, relaties, activisme en eetstoornissen. Iedere woensdag hoor je een nieuwe aflevering en dat voor vier weken.

  Door corona is er een stijging van het aantal eetstoornissen bij jongeren, vooral bij 10 tot 15-jarigen. In de laatste aflevering van Jong in Brussel horen we het verhaal van Doreen. Ze is 14 en lijdt aan anorexia. Tijdens de lockdown is haar eetstoornis erger geworden en is ze opgenomen in het UZ Brussel. Ursula Van den Eede, coördinator van de eetkliniek van het UZ Brussel, geeft medische duiding in deze aflevering.
   

  • 19 min

Top Podcasts In News

Listeners Also Subscribed To