3 episodes

De Heembouw podcast - Verhalen over een positieve impact - is live! Met als eerste thema: wat is natuur waard?

De Heembouw podcast - Verhalen over een positieve impact Heembouw

  • Society & Culture

De Heembouw podcast - Verhalen over een positieve impact - is live! Met als eerste thema: wat is natuur waard?

  2. Hoe de bouw de natuur kan helpen!

  2. Hoe de bouw de natuur kan helpen!

  In deze tweede aflevering van de Heembouw Podcast verkennen we opnieuw het belang van natuur in onze omgeving en hoe dit een integraal onderdeel kan zijn van bouwprojecten. Rinus Verhey, onze directeur Bedrijfsruimten, benadrukt de schaarste van regelgeving rond natuurinclusief bouwen en pleit voor meer aandacht hiervoor binnen de bouwsector. Samen met Hagar Roijackers, gedeputeerde van Noord-Brabant en groene leefomgevingsambassadeur, en Lodewijk Hoekstra, oprichter van NL Greenlabel, duiken we dieper in hoe de bouw de natuur verder kan omarmen.
  Luister naar dit boeiende gesprek over ambitieuze doelen die de natuur ten goede komen en ontdek hoe de bouwsector een bondgenoot kan zijn voor de natuur

  • 29 min
  1. Hoe geven we de waarde van natuur een plek in onze bouwprojecten?

  1. Hoe geven we de waarde van natuur een plek in onze bouwprojecten?

  Natuur in onze omgeving helpt ons beter concentreren. We worden door natuur te ervaren creatiever in het oplossen van problemen. Patiënten met uitzicht op groen worden eerder uit een ziekenhuis ontslagen. En een plaatje van natuur zorgt al dat we minder stress ervaren. Maar hoe geven we de waarde van natuur een plek in onze bouwprojecten? Onze eigen Léon Heddes ging voor de eerste aflevering van de Heembouw Podcast in gesprek met Coert Zachariasse, CEO en eigenaar van Delta Developmente & Mark Bode, van de Rebel Group, over het bepalen van de waarde van natuur in de bouw en ontwikkeling.

  • 34 min
  Trailer

  Trailer

  Kan een kantoor je gezond maken? Kan een distributiecentrum goed zijn voor biodiversiteit? Kan je huis een thuis zijn voor vogels?
  De bouw legt een flink beslag op de bronnen van onze aarde. Energie, ruimte en grondstoffen. Kan dat anders? We onderzoeken het in deze podcastserie.
  Ontwerpende bouwer Heembouw nodigt elke aflevering interessante gasten uit. Experts met een heldere mening en waardevolle ervaring. Met onze gasten bespreken we hoe de bouw de natuur en het klimaat een handje helpen.
  Wat hebben we daarvoor nodig? Wie geven het goede voorbeeld? Wat maakt dat we die ambitie wél waar kunnen maken? Samen beantwoorden we deze en andere vragen.
  Een podcast voor nieuwsgierige bouwers, ontwikkelaars en investeerders.

  • 1 min

Top Podcasts In Society & Culture

Stuff You Should Know
iHeartPodcasts
Fail Better with David Duchovny
Lemonada Media
This American Life
This American Life
Shawn Ryan Show
Shawn Ryan | Cumulus Podcast Network
Freakonomics Radio
Freakonomics Radio + Stitcher
We Can Do Hard Things
Glennon Doyle and Audacy