48 episodes

Elke week praat Henk Ketting op 1Twente radio met Singer Songwriters.
Niet alleen beginnende maar ook gevorderde artiesten maken hun opwachting.
Wanneer kwam muziek in hun leven, hadden ze musicale ouders? Waar willen ze heen met hun muziek
en waar zouden ze graag willen zijn over een aantal jaren.. Dit zijn zo maar een paar onderwerpen die we bespreken.
De podcast hoor je ook elke vrijdag op de radio.
De Kettingreactie:
Elke werkdag 15 uur op 1Twente.nl
Jouw verhaal ook eens in de podcast geef je dan op via h.ketting@1twente.nl

De Kettingreactie: Singer-Songwriter 1Twente

  • Music

Elke week praat Henk Ketting op 1Twente radio met Singer Songwriters.
Niet alleen beginnende maar ook gevorderde artiesten maken hun opwachting.
Wanneer kwam muziek in hun leven, hadden ze musicale ouders? Waar willen ze heen met hun muziek
en waar zouden ze graag willen zijn over een aantal jaren.. Dit zijn zo maar een paar onderwerpen die we bespreken.
De podcast hoor je ook elke vrijdag op de radio.
De Kettingreactie:
Elke werkdag 15 uur op 1Twente.nl
Jouw verhaal ook eens in de podcast geef je dan op via h.ketting@1twente.nl

  Maud

  Maud

  Maud doet haar opleiding aan het Artezz conservatorium in Enschede. Haar eerste nummers deed ze in het engels maar omdat ze hier niet zo sterk in was kreeg ze het advies om nummers in het Nederlands te schrijven. En dat gaat haar veel beter af. Maud is een lekkere prater. In deze podcast krijg je een goed beeld van deze jonge singer songwriter. Solo maakt ze leuke muziek maar het liefst treed ze op met haar band.Ze heeft wel een idee bij wie ze graag in het voorprogramma zou willen staan em ook nog het liefst op welk podium. Dromen die misschien wel uit gaan komen. Voor nu wwerkt ze hard aan haar eerste lp. Maak kennis met deze bewogen singer songwriter. En bekijk ook eens haar socials:www.tiktok.com/@maudweijtens of www.facebook.com/maud.weijtens

  • 21 min
  Christian Kuitert

  Christian Kuitert

  Hoewel je tegenwoordig omkomt in de Nederlandstalige muziek, word jij, lieve luisteraar, keer op keer geschoffeerd. Met slappe, door autotune uitgepoepte – en toch hapklare – teksten. Zonde: in je moerstaal kan een verhaal écht overkomen en kan optimaal gespeeld worden met woorden. Dit is het eerste wat je leest als je op de website komt van Christian (www.christiankuitert.nl)
  Christian Kuitert wil je wat vertellen met een mix van Nederlandstalige fluisterrock, badkamerblues en probeerpop. Samen met bassist Ward Bruning en gitarist Jesse Hollestelle (Christian Kuitert & De Hoop) spelen ze muziek met een boodschap en af en toe een – in deze tijden zo broodnodige – knipoog. Een melancholisch randje is hen daarbij niet vreemd, maar wat wil je met helden als De Dijk, Spinvis en Bob Dylan. 
  Luister naar de podcast en je komt veel meer te weten van Christian..

  • 22 min
  Wendy Moore

  Wendy Moore

  Wendy Moore zag het levens licht in Haarlem op 26 november 1998. Op 6 jarige leeftijd was het niet de muziek wat haar passie was maar de paarden ze deed aan dressuurpaardrijden. In haar tienerjaren pakte ze de gitaar op en dat was het begin van een nieuwe reis in haar leven.Ze stopte met school en paardrijden en begon aan haar nieuwe droom.Ze maakt nu een mix van pop,rock en alternatieve muziek. Bart Arends (NPO2) noemde haar zelfs de Nederlandse Avril Lavigne. Maar ze ook Shan Mendez en K-pop band BTS beinvloeden haar muziek stijl.
  Als openlijk lesbische artiest gebruikt Wendy Moore haar platform ook om op te komen voor LGBTQ+. Ze is een bekende figuur in de queergemeenschap, schrijft liedjes over liefde voor meisjes en treedt op tijdens pride-evenementen. Haar inclusieve en positieve boodschap is empowering voor de queer gemeenschap en daarbuiten.
  Wendy Moore is niet alleen een artiest, maar wil ook een inspiratie zijn voor velen, en bewijst dat muziek een krachtig platform is om authenticiteit uit te drukken en inclusiviteit te bevorderen. Met haar passie is Wendy Moore zeker een artiest om in de gaten te houden, want ze blijft harten raken en luisteraars over de hele wereld inspireren.
  Meer weten over Wendy: www.wendymoore.eu / www.tiktok.com/@wendymooremusic

  • 20 min
  Tommy Loco

  Tommy Loco

  Tommy Loco AKA Thomas Luttikhuis uit Denekamp is een Dj/Producer. Hij weet duidelijk wat hij wilt en vind zich zelf best een nerd, op een positieve manier dan. Hij Timmert hard aan de weg en hoopt binnenkort ergens op een groot festival te kunnen draaien. Toch zou je zijn muziek in binnen en buitenland te horen. Enkele grote dj's hebben namelijk een van zijn nummers in hun setlist staan.Groots dromen mag dus draaien in Dubai lijkt hem leuk. En wordt hij heel beroemd dan zal hij het öosten"alleen verlaten in een prive helicopter. Verhuizen naar de Randstad daar heeft hij niet 1,2,3, zin in maar verhuizen naar een grote stad in de regio is een optie.
  Hou je van dance, techno of house dan zit je goed in deze snoei harde (qua muziek) podcast.

  • 24 min
  Anne Linde

  Anne Linde

  Anne Linde is geen onbekende binnen 1Twente. Ze was al vaak te gast in verschillende programma's. Anne Linde deed de Kleinkunst Academie. Maar in de corona tijd was er weinig optredens en deed ze een opleiding in de gezondheidszorg. Nu alles weer "gewoon" is gaat ze helemaal los. Samen met haar vriend speelt ze in hun eigen band Lynn & The Rattleshakes. Ze speelt hier de bas en ze schuwt het niet om ook boven op bas te staan spelen. Anne Line is een persoon die positief in het leven staat en die blij is dat ze, samen met haar vriend, kan leven van de muziek. Ze zitten nog vol plannen voor de toekomst. Ze praat over van alles in de podcast ook over haar dyslexie waardoor er soms rare dingen op papier staat voor haar maar waar ze dan weer geweldig om moet lachen. Het verhaal en de muziek van Anne Linde moet je gewoon echt even beluisteren in deze podcast.

  • 26 min
  PYN

  PYN

  PYN of te wel Pien Breeuwsma is een singer songwriter maar ook dj en producer. Ze is al een poos bezig en maakte haar opleiding af op de muziek opleiding van INHolland. Ze stond al in het voorprogramma van Kim Wilde en niet voor eenmalig maar meerder optredens in Nederland en Belgie was ze te zien.
  Het liefst zit ze in de studio maar af en toe treed ze ook op met haar eigen band. Ze heeft mooie plannen voor de toekomst en weet duidelijk wat ze wilt. Een weg banen voor meiden die ook bijvoorbeeld Dj willen worden daarom geeft ze graag workshops.
  PYN is geinspireerd door de jaren tachtig en nineties house en daar geeft ze een moderne twist aan dat je terug vind in haar lekkere dans muziek. Die heerlijk in je gehoor blijft hangen. 
  Maak in deze podcast kennis met PYN en wil je meer weten kijk dan op haar website:  www.pynmusic.com

  • 24 min

Top Podcasts In Music

The Story of Classical
Apple Music
The Joe Budden Podcast
The Joe Budden Network
R&B Money
The Black Effect and iHeartPodcasts
Every Single Album
The Ringer
Friday Night Karaoke
Friday Night Karaoke
New Rory & MAL
Rory Farrell & Jamil "Mal" Clay & Studio71