217 episodes

Någon har sagt att ”Fiske är beviset på att Gud älskar oss och vill att vi ska vara lyckliga” ett påstående som vi skriver under på då fiske för oss handlar om livet, ett liv kantat av vatten. Vi som leder podden är Fredrik Löwgren och Johan Malm.

Fiskekompisen - fiske räddar liv Fiskekompisen

  • Sports

Någon har sagt att ”Fiske är beviset på att Gud älskar oss och vill att vi ska vara lyckliga” ett påstående som vi skriver under på då fiske för oss handlar om livet, ett liv kantat av vatten. Vi som leder podden är Fredrik Löwgren och Johan Malm.

  195. Tillsynen

  195. Tillsynen

  Ingen gynnas om det är High Chaparral och jävel vid våra vatten. Regler måste följas för att vattnen ska frodas och för att vi som gästar ska få en trevlig stund. Fisketillsynen är själva nyckeln för att allt ska funka! I programmet lyfter vi hur tillsynen är reglerad och vilka brister som finns! Vi tar hjälp av sportfiskarnas Jocke Eriksson men ni får också följa med på en fisketillsynsutbildning! Vi behöver nämligen fler tillsynsmän där ute, den saken är klar! Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren. 

  • 1 hr 28 min
  193. Abborrflugan

  193. Abborrflugan

  Abborren har i princip alla en relation till och på senare år har den också blivit allt mer poppis som sportfisk! Flugfiskare har också insett dess värde och allt fler har börjat vifta sina flugor efter dessa ryttlande firrar! Men hur gör man och vilka är de absolut bästa flugorna för borrarna om proffsen väljer själv? I detta avsnitt avslöjar Daniel Bergman, Rober Wollenius, Magnus Forsberg, Andreas Lindquist och Niklaus Bauer sina favomönster och hur de ska fiskas! Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren.

  • 1 hr 23 min
  192. Fjällrödingfrossa

  192. Fjällrödingfrossa

  Fiskekompisen tar sig isande fjällvatten över huvudet och försöker på var sitt håll pimpla upp fjällets Greta Garbo. Två oprövade och högst osäkra kort chansar sig fram ut på isarna med olika förutsättningar och prövningar längs pimpelvägen. Resultatet blir lika blandat som överraskande men för att dessutom få lite rätsida på rödingpimplingen så hör vi med proffsen tillika youtubarna Rödingfrossa hur man faktiskt lyckas där ute på fjällisarna! Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren.

  • 1 hr 21 min
  191. Mört om kriget kommer

  191. Mört om kriget kommer

  Världsläget har förändrats. Hoten har blivit fler och samhället måste förbereda sig om krisen eller kriget kommer. I veckans podd diskuteras hur mathållningen kan behöva anpassas för att klara vår försörjning. Kanske är det dags att återinföra mörten och braxen på tallriken? Vi pratar med Jonny Ståhl på insjöfiskares centralförbund om deras skrivelse till Regeringen att utreda vilken försörjningsförmåga våra sjöar har. Vi pratar också med kocken David Ly Baryard om hur man tillreder och självklart smakar vi även på mörten! Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren.

  • 1 hr 14 min
  190. Ekolod för pimpelfisket

  190. Ekolod för pimpelfisket

  Vad som händer under ytan är nog en av fiskarens stora funderingar. Lättare att läsa vattnet blir det inte när isen ligger tjock och kanske är det just den ovissheten som gör att många av oss får svårt med motivationen. Fiskekompisen tar i veckans program hjälp ikonen Pär Lindberg på Raymarine för att se om ekolodets ögon kan vara den motivationshöjaren vi behöver för att trotsa kylan och kanske också göra oss till bättre pimplare! Det blir ekolodstips, pimpeltrix och en skön dag på abborrisen! Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren.

  • 1 hr 25 min
  189. Tindrar fiskar?

  189. Tindrar fiskar?

  Hur gör fiskarna när dom ligger med varandra? Behöver dom tinder eller behöver dom fantastiska människor som hjälper dom? Ett av våra största och längst löpande fiskevårdsprojekt är alla kläckerier som på konstgjord väg IVFat fram miljontals yngel för utsättning runt om i våra vatten! Fiskekompisen tar er med på en resa om hur människan återställer det vi förstört! Vi tar hjälp av Anders Karlsson på Sportfiskarna och Daniel Holmqvist på Länsstyrelsen för att reda i rom och mjölke! Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren. 

  • 1 hr 15 min

Top Podcasts In Sports

Pardon My Take
Barstool Sports
The Bill Simmons Podcast
The Ringer
New Heights with Jason and Travis Kelce
Wave Sports + Entertainment
The Dan Le Batard Show with Stugotz
Dan Le Batard, Stugotz
Club Shay Shay
iHeartPodcasts and The Volume
The Dan Patrick Show
iHeartPodcasts and Dan Patrick Podcast Network

You Might Also Like

Älska Öring Podcast
Jon Hansson
Toppenjakt
Kalle Zackari Wahlström
Bygga åt idioter
Beijer Byggmaterial
Filip & Fredrik podcast
filipandfredrik.com
Historiepodden
Acast
Fördomspodden
Emil Persson / Perfect Day Media