10 episodes

Sveriges enda podcast helt dedikerad åt gäddfiske.

Gäddpodden gaddpodden

  • Sports

Sveriges enda podcast helt dedikerad åt gäddfiske.

  10. Lars Öhman och 182 gäddor över 10 kilo

  10. Lars Öhman och 182 gäddor över 10 kilo

  Gäddpodden är tillbaka med tung ammunition. Lars Öhman är sannolikt Sveriges mest framgångsrike gäddfiskare någonsin sett till antal fiskar över 10 kilo. Äntligen gästar han podden. John och Oscar försöker så gott de kan kan att krypa under skinnet på en högst ödmjuk och mytomspunnen norrländsk gäddhjälte. Med gäddfiskeskribenterna Oscar Trowald och John Zafaradl.

  • 1 hr 13 min
  9. Fredrik Johansson och det svenska gäddrekordet

  9. Fredrik Johansson och det svenska gäddrekordet

  Gäddpodden är tillbaka med ett tungt avsnitt med en supertung gäst. Det svenska gäddrekordet på 21,07 kg från 2016 är nämligen brutalt tungt. Rekordinnehavaren Fredrik Johansson gästar podden och drömmer sig tillbaka, men tillåter sig också att reflektera - vad dröjer sig kvar från en sådan unik upplevelse och hur har rekordet påverkat honom? John och Oscar går också igenom en snårig historia med svenska gäddrekord från 1950-talet och framåt. Med gäddfiskeskribenterna Oscar Trowald och John Zafaradl.

  • 1 hr 25 min
  8. "Gädda the movie" och ismetetåget över Bält

  8. "Gädda the movie" och ismetetåget över Bält

  Gäddpodden tillåter sig en förbehållslös hyllning av den främsta svenska fiskefilm som någonsin gjorts - "Gädda the movie". En av filmen upphovsmän - den medieskygge Emil "Mille" Hjertberg gästar studion och uppmanas minnas allt det där fina som filmen står för. Oscar och John reflekterar också över en ismetesäsong i vardande och presenterar en framtidslösning för Gäddpodden.

  • 1 hr 14 min
  7. Buff i hela ansiktet

  7. Buff i hela ansiktet

  Gäddpodden möter gäddguden från Mora - Christer Lindström. Hur gör han egentligen? 20 gäddor över 13 kilo - ett unikt europeiskt gäddfiskefacit. Och varför fiskar han inte i tournament jersey?


  Dessutom avslöjar podden höstens tyngsta pangpjäs och ringer upp fångstmannen.


  Med gäddfiskeskribenterna Oscar Trowald och John Zafaradl.

  • 1 hr 31 min
  6. Alldeles för jävla hot stuff

  6. Alldeles för jävla hot stuff

  Gäddpodden summerar sommaren, snackar tailbeten och bjuder på två blytunga gäster. Claes ”Svartzonker” Claesson kände sig träffad av ”varmt vatten”-debatten i avsnitt 5 och berättar varför. Dessutom sätts Claes under det sylvassa svärdet i ”Johns dilemma”. I ”Veckans bete” dyker gäddfantomen själv upp – David Lundqvist, med 4 gäddor över 17 kilo, vet vad han pratar om och går all in på tailbeten och svårvunnen betesfilosofi. Med gäddfiskeskribenterna Oscar Trowald och John Zafaradl.  

  • 1 hr 9 min
  5. En välmenande vädjan i värmen

  5. En välmenande vädjan i värmen

  Gäddpodden går all in på det högaktuella fenomenet "gäddfiske i högsommarvarmt vatten". De gästas av fiskekologen Petter Tibblin som forskar kring "catch and release" på gädda. Tillsammans går de till botten med de risker som vi utsätter våra kära gäddor för vid fiske då vattentemperaturen nått en bit över 20 grader. Med gäddfiskeskribenterna Oscar Trowald och John Zafaradl.

  • 1 hr 17 min

Top Podcasts In Sports

Listeners Also Subscribed To