99 episodes

In de HR Podcast geven we je elke twee weken inzichten in leiderschap en innovatie in HR. Om je te informeren én te inspireren. Zodat je weet wat er speelt en hoe je daarmee kan omgaan! Van de makers van CHRO, HR Praktijk en HR Academy

HR Podcast HR Academy, HR Praktijk en CHRO

  • Business

In de HR Podcast geven we je elke twee weken inzichten in leiderschap en innovatie in HR. Om je te informeren én te inspireren. Zodat je weet wat er speelt en hoe je daarmee kan omgaan! Van de makers van CHRO, HR Praktijk en HR Academy

  #99 Harold Vreeburg, directeur HR Croonwolter&dros over HR-leiderschap

  #99 Harold Vreeburg, directeur HR Croonwolter&dros over HR-leiderschap

  In deze aflevering van de HR Podcast is Harold Vreeburg, Directeur HR Croonwolter&dros te gast. Hij spreekt met Toine Al en Ruud Coumans over de ontwikkeling en transformatie van de onderneming om deze fit te maken voor de toekomst. Hierbij ligt voor Harold de nadruk op de mens, effectieve teams, cultuur en leiderschapsontwikkeling.  'Het contact tussen mensen levert uiteindelijk de beste prestaties is mijn stellige overtuiging'

  • 35 min
  #98 - Kim Inpijn, CPCO Bugaboo over innovatie op de HR-agenda

  #98 - Kim Inpijn, CPCO Bugaboo over innovatie op de HR-agenda

  Bij het van oorsprong Nederlands bedrijf Bugaboo zijn ze trots op hun creativiteit, diversiteit en culturele inclusie. Ook vindt het bedrijf duurzaamheid zeer belangrijk.

  Wat betekent dit voor de HR-uitdagingen bij Bugaboo en
  hoe kun je vanuit de HR-rol specifiek het verschil maken bij het realiseren van de ambities?

  Zo is innovatie voor Bugaboo de navelstreng met de toekomst. Hoe zie je dat terug op de HR-agenda?

  We gaan het horen van Kim Inpijn, Chief People & Culture Officer.

  • 28 min
  #97 - HR-projecten succesvol aansturen

  #97 - HR-projecten succesvol aansturen

  Onboarding, nieuwe HR-systemen, het functiehuis, Strategische Personeelsplanning, performancemanagement, reorganiseren, fuseren: als je met dergelijke onderwerpen aan de slag gaat, kan dat het beste in de vorm van een HR-project. Maar vaak
  ontbreekt het aan een heldere en doordachte aanpak.  'Een projectmatige aanpak vanuit HR helpt om tot meer impact te komen'  Daarom spreken Toine Al en Ruud Coumans in aflevering 97 van de HR Podcast met HR Project- & Programmamanager Erik Marcelis. Hij geeft antwoord op de vraag waar je rekening mee moet houden als je begint aan een HR-project. En hoe projectmatig werken HR-professionals en teams helpt om meer impact te hebben en tot betere resultaten te komen.  Erik is docent van de masterclass HR-projecten succesvol sturen van HR Academy. Deze masterclass geeft je in één dag de tools om urgente HR-projecten met succes aan te pakken. Je gaat daarbij aan de slag met een actueel project dat op dit moment speelt in jouw organisatie.

  • 25 min
  #96 - Gijs Staverman over de DJ als leider

  #96 - Gijs Staverman over de DJ als leider

  Hoe kan het werk van de landelijk bekende DJ Gijs Staverman ons helpen de verschillende facetten van het leiderschap beter te doorgronden?

   
  'Een DJ probeert mensen in beweging te brengen; dat doet een goede leider ook'

  In aflevering 96 van de podcast gaan Toine Al en Ruud Coumans in gesprek met radio-dj Gijs Staverman en Rick de Rijk, partner bij Gooiconsult over de DJ als leider.  Stilstaan bij leiderschap kan snel abstract worden, waardoor het erg allesomvattend kan aandoen. Daarom geven Gijs en Rick er een twist aan, door de leider als DJ neer te zetten.

  "Je wilt mensen in beweging krijgen – zowel in de rol van dj als in de rol van de leidinggevende. Het is daarbij noodzakelijk om je leiderschap te delen, en wel op zo’m manier dat anderen zin hebben om met jou te werken."

  • 30 min
  #95 Wat kunnen HR-leiders van natuurlijke leiders leren?

  #95 Wat kunnen HR-leiders van natuurlijke leiders leren?

  In deze aflevering van de podcast is Arnoud Raskin te gast, sociaal ondernemer en ontwikkelaar van innovatieve
  leiderschapsopleidingen.


  'Iedereen heeft potentieel. De vraag is alleen, is iemand empowered en wordt de juiste context geschapen?'


  Als oprichter van Mobile School.org combineerde Arnoud zijn passie voor onderwijs en zijn ervaring met straatkinderen in Colombia.

   

  De Mobile School biedt straatkinderen formal & playbased onderwijs in 37 landen wereldwijd. Tevens
  richtte Arnoud StreetwiZe op, dat bedrijven leiderschapsopleidingen biedt. Deze zijn gebaseerd op de ervaringen die hij opdeed met straatkinderen en het
  sociale ondernemerschap.

   

  Toine Al en Ruud Coumans praten met Arnoud over de lessen die leiders kunnen leren van straatkinderen.
  “Bij de winnaars zit een bepaalde mindset met een opportuniteitsfocus. Ze houden zich niet bezig met dingen buiten hun circle of control. Het zijn doorzetters met sterke wortels, ze weten wie ze zijn. Verder zijn ze veerkrachtig, proactief, creatief en ze kunnen met concurrentie omgaan en op een zeer effectieve manier samenwerken.”

  • 30 min
  #94 Bas van Leur over de succesvolle implementatie van de digitale assistent Copilot

  #94 Bas van Leur over de succesvolle implementatie van de digitale assistent Copilot

  In deze aflevering van de HR Podcast duiken we in de wereld van digitale assistenten op de werkplek. Samen met Bas van Leur, expert op het gebied van de digitale assistent Copilot voor Microsoft 365. Hij geeft ons inzicht in wat erbij komt kijken om deze technologie succesvol te implementeren in de organisatie.  'Je hebt iemand naast je die je al je 'corvee' kunt laten doen. Maar jij bent uiteindelijk eindverantwoordelijk'  Bas is oprichter van 1uur.nl en spreekt op 6 juni op het event AI en HR: The next step, waar hij HR-professionals laat zien wat Copilot kan betekenen voor jouw HR-werkzaamheden.

  • 26 min

Top Podcasts In Business

The Ramsey Show
Ramsey Network
REAL AF with Andy Frisella
Andy Frisella #100to0
Money Rehab with Nicole Lapin
Money News Network
Masters of Scale
WaitWhat
The Diary Of A CEO with Steven Bartlett
DOAC
PBD Podcast
PBD Podcast

You Might Also Like

Omdenken Podcast
Berthold Gunster
De Podcast Psycholoog
De Podcast Psycholoog / De Stroom
Napleiten
Wouter Laumans, Christian Flokstra, Ayse Çimen
Aaf en Lies lossen het wel weer op
Tonny Media
Japke-d. denkt mee
NRC
MISCHA!
NPO Radio 1 / AVROTROS