119 episodes

CuriosITy e despre noi, un podcast în care dezbatem noutăți din lumea tehnologiei. E despre prezent și viitor și este scuza noastră să rămânem la zi cu știrile care ne schimbă viața.sity

CuriosITy George Buhnici, Radu Neagu

  • News

CuriosITy e despre noi, un podcast în care dezbatem noutăți din lumea tehnologiei. E despre prezent și viitor și este scuza noastră să rămânem la zi cu știrile care ne schimbă viața.sity

  CURIOSITY 122 - Baterii din ALGE, Peștii de pe OnlyF0ns, VR în 4K la 120Hz pentru Furie, NFT Spotify

  CURIOSITY 122 - Baterii din ALGE, Peștii de pe OnlyF0ns, VR în 4K la 120Hz pentru Furie, NFT Spotify

  Am început această ediție cu o controversă, nu dați cu pietre vă rugăm. Discutăm despre Jordan Peterson, despre cărțile lui și despre opiniile puternice ale sale care l-au făcut să părăsească Twitter. În principiu e vorba despre dreptul la dominanță și la opinii minoritare.

  Apropo, am publicat cel mai recent prim contact cu Mercedes EQE și vă spun în clipul de pe blog de ce este poate o variantă mai bună decât EQS, atunci când va fi disponibil. Noua versiune de WhatsApp vine cu funcții noi, mai exact modalitatea de a ieși din grupuri în liniște, fără să mai anunți pe toată lumea, iar cele mai noi căști de la Sennheiser sunt la noi pe masa de review. 

  Headset-urile de VR avansează și ele cu display-uri 2K+2K și rată de refresh de 120 Hz și pot fi folosite pentru managementul furieri, un fel de terapie cu forța ca să fii mai calm. Elon Musk cică nu mai cumpără Twitter, din diverse motive, iar chinezii au ceva probleme cu rachetele lor. Sunt mai la început și e normal să le mai pice din cer. NASA Marsquake se apropie de sfârșit pentru că robotul lor staționar de pe Marte are prea mult praf pe panourile solare, iar astronauții au schimbări fiziologice mari, după ce stau mai mult în spațiu.

  • 1 hr 59 min
  CURIOSITY 121 - Crypto la PĂMÂNT, Adio iPod, VR-ul te sufocă, Asteroidul ”Periculos” DJI Mini 3 Pro

  CURIOSITY 121 - Crypto la PĂMÂNT, Adio iPod, VR-ul te sufocă, Asteroidul ”Periculos” DJI Mini 3 Pro

  Bună dimineața tuturor pasionaților de tehnlogie, spațiu, știință și chiar crypto! Episodul 121 din Curiosity este aici, cu știri noi din toate domeniile. Astăzi vorbim despre cele mai noi gadget-uri ca DJI Mini 3 Pro, cea mai nouă și cea mai mică dronă de la DJI, despre noua gamă completă de laptop-uri de la ASUS din seria ZenBook. Voprbim despre motivele reale pentru care Netflix și Youtube se au scăzut calitatea streaming-ului (Uniunea Europeană e de vină) și cum UE face totuși un pas în direcția cea bună și cere producătorilor USB-C pe toate dispozitivele mobile de dimensiuni mici și medii. Apple s-ar putea să renunțe la Lightning din acest motiv.

  Avem desigur și știri din VR cu o cască ce nu te lasă să respiri corect, coșmarul tuturor soțiilor din întreaga lumea, și chiar și gadget-uri noi de la Google, căști, telefoane, smartwatch-uri și chiar ochelari noi de VR/AR. Bine, majoritatea sunt prototipuri ce urmează să fie lansate în toamnă. Cresc prețurile din nou la cipuri, iar informația vine direct de la TSMC, cel mai mare producător global de cipuri, și vedem tehnologii noi pe plăcile grafice, pe procesoare și chiar pe HDD-uri. Am ajuns la fantastica capacitate de 26 TB pe un singur HDD și ne așteptăm la 52 TB peste 1-2 ani.

  • 1 hr 31 min
  CURIOSITY 120 - Păianjeni pe limbă VR, Ryzen 7000, Poze NUD pentru Extraterești, Meze ADVAR, UFS 4.0

  CURIOSITY 120 - Păianjeni pe limbă VR, Ryzen 7000, Poze NUD pentru Extraterești, Meze ADVAR, UFS 4.0

  Bine ai venit la un nou episod CURIOSITY, podcast-ul nostru preferat de știri și dezbateri din tehnologie, știință spațiu și chiar psihologie. Ne mai aventurăm și pe domenii conexe câteodată, pentru că tehnologia este totuși creată pentru noi. Deocamdată.. Până ia naștere acel Umbrella Corporation și ne lichidează pe toți.

  Revenind la ordinea zilei, avem ”pe masa de review” o mulțime de produse interesante, și situații excepționale. Dell face un refresh la seria de laptop-uri XPS cu un design relativ nou dar îndrăzneț. AMD vine în curând cu procesoare noi din seria 7000, mai performante, mai spectaculoase și sperăm noi la același nivel cu oferta celor de la intel care ne-a surprins și pe noi cu seria 12 din care am cumpărat deja două modele de top. Urmează desigur un video pe această temă.

  VR-ul o ia puțin razna cu senzori care îți vor permite să și ”guști” din metaverse, iar Meta oferă ”GRATIS” limbajul de programare pentru.. Metaverse. Ca să construiești desigur pe platforma lor și ei să se transforme în acel Umbrella Corporation.

  NASA are planuri mari pentru omenire, ne lasă pe noi să decidem cum folosim la cercetare pietricelele care se vor întoarce de pe Marte în 2033, și vrea să trimită poze cu noi dezbrăcați în spațiu. Poate așa atragem extratereștrii. Ce zici, e o idee bună să trimitem ”dick pics” în spațiu, ca să fim observați de o rasă mai evoluată și mult mai dezvoltată din punct de vederete tehnologic ca noi? Simt că orice altă știre va deveni irelevantă după această veste așa că te las să savurezi acest episod în liniște.

  • 1 hr 18 min
  CURIOSITY 119 - Hackerii Atacă România, iPhone 14, Mema de Azi, Dictatură, RTX 4090, NFT-uri Nike

  CURIOSITY 119 - Hackerii Atacă România, iPhone 14, Mema de Azi, Dictatură, RTX 4090, NFT-uri Nike

  Aveam planificată o altă introducere pentru acest episod, însă nu puteam să nu vorbim despre faptul că rușii ne-au dat jos site-urile guvernului al ministerului apărării, al băncii OTP și desigur, singura variantă cu adevărat viabilă de transport din România, CFR călători. Da, am fost hăckuiți pentru că susținem Ucraina. Se mai întâmplă, nu? Am făcut un video pe cavaleria.ro pe acest subiect pe care vă invit să îl urmăriți ca să înțelegeți mai bine ce se întâmplă, ce puteam să facem noi ca să nu fim în dezavantaj și de ce nu suntem încă pregătiți pentru așa ceva.

  Mergem mai departe cu știri din tehnologie, știință și spațiu. Apropo de tehnologie, Elon Musk chiar și-a cumpărat cea mai scumpă jucărie posibilă, platforma de social media numită Twitter. Ce o să facă cu ea nu știm, cert este că și-a dorit-o foarte mult, suficient cât să scoată 42 de miliarde de dolari ”din buzunar” pentru ea. Avem vești noi despre noile plăci de la Nvidia RTX 4090, ecranele e-ink au primit un plus de culoare și realitatea virtuală face avansuri spectaculoase în ceea ce privește utilizarea ei în industria auto.

  • 1 hr 30 min
  CURIOSITY 118 - Covid Micșorează Creierul, Coduri Netflix, Oneplus N20, Audi Grandsphere, Asteroizi

  CURIOSITY 118 - Covid Micșorează Creierul, Coduri Netflix, Oneplus N20, Audi Grandsphere, Asteroizi

  Bine te-am regăsit într-o frumoasă zi de sâmbătă, într-o mini vacanță în care sperăm că ai reușit să te relaxezi și să evadezi de viața cotidiană, cu familia sau cu prietenii. Avem multe știri pregătite pentru tine, unele dintre ele mai mult sau mai puțin șocante decât celelalte. Cum ar fi faptul că această Pandemie ne micșorează creierul, la propriu, mai ales celor care au avut nenorocul de a se infecta de Covid. Nici Netflix nu o duce prea bine după ce a fost foarte profitabil în timpul pandemiei, Oneplus vine cu telefoane noi de buget, sau cel puțin așa sperăm noi. Audi lansează un nou prototip pe care s-ar putea să îl vedem și în realitate în câțiva ani, iar asteroizii care au trecut razant pe lângă planeta noastră ne puteau face pilaf.

  Am testat Starlink și m-am urcat în cea mai nouă limuzină BMW i7, și avem clipuri cu ambele aici pe canal. Mai discutăm și despre noile procesoare de la Apple și de ce nu și despre Nvidia RTX 4090 care va avea probabil un preț exorbitant. California bate recorduri la energie verde și ar putea alimenta toată populați folosind doar energie din surse regenerabile, iar chinezii inventează bețișoare electrice care te ajută să mănânci mai puțină sare. Un electroșoc la fiecare îmbucătură.

  • 1 hr 42 min
  CURIOSITY 117 - Prețuri Construcții, Ucraina Hacked, România Locul 1, Găuri Negre, Fuziune Dinozauri

  CURIOSITY 117 - Prețuri Construcții, Ucraina Hacked, România Locul 1, Găuri Negre, Fuziune Dinozauri

  Astăzi suntem puși pe glume, și ca să avem o energie cât mai bună vom face această ediție din picioare. Așa cum filmăm de altfel toate celelalte clipuri de aici de pe canal. Mai puțin podcast-ul. Viața fără cafeină e tristă, ar trebui sărămânem slabi dacă nu mâncăm, fără poze cu Lizzo și libertate și egalitate pentru cei care gândesc ca tine. Acestea sunt motto-urile zilei și hai să trecem la treabă cu cele mai importante știri din lume, gadget-uri, tehnologie spațiu și știință.

  Ah, apropo, emisiunea propriu-zisă începe pe la minutul 17, dar și până atunci avem câteva lucruri importante de spus. Elon Musk face o ofertă de 43 de miliarde de dolari ca să cumpere Twitter. Twitter încă se mai gândește la asta. Hackerii ruși încearcă să oprească curentul în Ucraina, dar nu prea reușesc pentru că și Ucraina are hackeri buni. Waze vine cu ceva teme retro pentru aplicație, TikTok lansează platforma de dezvoltare pentru realitatea augmentată și SteamDeck-ul se pare că permite montarea unei plăci grafice externe pe PCI-Express. Fitbit primește aprobare pentru măsurarea AFi-b-ului, adică a bătăii inimii și poți să mergi cu citirile pe termen lung la doctor ca să le interpreteze.

  Apropo, știai că sunt mai multe PC-uri în acest moment care rulează Windows XP decât cele cu Windows 11? Na poftim rată de adopție.

  • 1 hr 14 min

Top Podcasts In News

The New York Times
The Daily Wire
NPR
CBC Podcasts
Serial Productions
Cumulus Podcast Network | Dan Bongino

You Might Also Like

George BUHNICI
Recorder
Mind Architect
Dj Dark
Optick
Starea Natiei