44 episodes

Job Eksperten (jobeksperten.dk) handler om jobsøgning, og hvordan vi bliver bedre til at søge job og finde drømmejobbet. Jeg snakker med eksperter indenfor områder som er relateret til jobsøgning, både direkte, så som hvordan en ansøgning ser ud og mere indirekte omkring personlig udvikling, mm. Jeg glæder mig til at dele min viden med dig. Vh Diana Lund Andersen

Job Eksperten Diana Lund Andersen

  • Business

Job Eksperten (jobeksperten.dk) handler om jobsøgning, og hvordan vi bliver bedre til at søge job og finde drømmejobbet. Jeg snakker med eksperter indenfor områder som er relateret til jobsøgning, både direkte, så som hvordan en ansøgning ser ud og mere indirekte omkring personlig udvikling, mm. Jeg glæder mig til at dele min viden med dig. Vh Diana Lund Andersen

  Q&A med Steen Kræmer Rasmussen

  Q&A med Steen Kræmer Rasmussen

  Q&A med Steen Kræmer Rasmussen

  Dette er episode 2 fra mit interview med Steen. Vi har lavet en spændende Q&A session med spørgsmål fra dem som fulgte med live da vi lavede optagelsen. Så har du ikke lyttet til den første episode, så vil jeg anbefale at du gør det først. Du kan også lytte til episoden om Steens første bog Hit med jobbet, som vi har lavet tidligere. 

  • 44 min
  Scor jobbet til samtalen med Steen Kræmer Rasmussen

  Scor jobbet til samtalen med Steen Kræmer Rasmussen

  Steen er forfatter til bøgerne ’Hit med jobbet’ og 'Scor jobbet til samtalen'. I denne episode dykker vi ned i sidstnævnte. Vil du høre mere om hvordan du skriver ansøgninger er der en tidligere episode. Steen er uddannet journalist og har tidligere arbejdet afdelingsleder på et uddannelsescenter og ansat mange mennesker og læst endnu flere ansøgninger.

  Hvor finder du Steen  
  Bogen hjemmeside https://scorjobbet.dk/
  Du kan købe Steens bøger her: https://hitmedjobbet.dk/butik/

  Go’ Job

  • 39 min
  Skriv dig til jobbet med Steen Kræmer Rasmussen

  Skriv dig til jobbet med Steen Kræmer Rasmussen

  Hit med jobbet – Skriv dig til jobbet med Steen Kræmer Rasmussen
  Steen er forfatter til bogen ’Hit med jobbet’. Han er uddannet journalist og har tidligere arbejdet afdelingsleder på et uddannelsescenter og i den sammenhæng ansat mange mennesker og læst endnu flere ansøgninger.
  Med udgangspunkt i de ansøgninger har han kigget på hvad der fangede ved dem. Overraskende nok var det IKKE dem der beskrev sig selv og fortalte om hvad de har lavet før. Det var derimod dem, som turde at have nogle holdninger og brænde igennem med deres faglighed.   
   
  Kan man skrive den rigtige ansøgning?
  Man kan ikke sætte en formel op for den rigtige ansøgning. Der er forskel på virksomheder og personer, så den enkelte ansøgning skal målrettes måde virksomheden og modtageren så meget, som det er muligt. 
  Netop derfor er research vigtigt i ansøgningsprocessen; du kan bruge alle informationer, du finder, til at målrette din ansøgning.
  Den rigtige ansøgning er den, der får dig til samtale.
   
  Genbrug gerne dele af din ansøgning
  Mange af de afsnit, en ansøgning består af, kan genbruges alt efter hvilken type virksomhed, du søger hos. Det er ikke alle afsnit, som nødvendigvis behøves at målrettes virksomheden.
  Det, som er vigtigst, er, at motivationen rammer plet hos den virksomhed, du søger hos.
   
  De 4 overordnede steps til at skrive en god ansøgning
  Research – du skal lave god research på virksomheden og samtidig kende dig selv, så du kan bringe dig selv i spil i forhold til det, du finder ud af. Skriv godt – sproget skal være i skabet, fordi hvert eneste ord, du skriver, sender signaler om dig. Hvad får virksomheden ud af mig – formuler det i forhold til den konkrete virksomhed Redigering og visuel præsentation  
  Det er et stort stykke arbejde at skrive sådan en ansøgning, men som Steen siger: ´Den er det værd´.
  Research er vigtig, fordi du skal skrive en ansøgning, som gør, at virksomheden har lyst til at møde os. Når du gør det, skal du altid tage udgangspunkt i virksomheden. Det er den, der beslutter, om du skal til samtale. Derfor skal du kende dem så godt at du kan skrive målrettet den konkrete virksomhed.
  Hvad kan researchen bestå af:
  Opsøge og ringe til folk
              Søg på nettet
              Brug biblioteket og deres ressourcer
   
  Med god research bliver ansøgningen også meget nemmere at skrive.
  Researchdelen kan også gøre at du finder ud af at du ikke har lyst til at arbejde for virksomheden, f.eks. fordi den har nogle værdier, som ikke passer til dig.
   
  Den professionelle personlighed
  Det er der, hvor du viser hvad du leverer til virksomheden, og hvordan du løser dens opgaver.
  Det skal bygges op som en faglig påstand efterfulgt af en uddybning, som handler om dig selv. Påstanden handler ALDRIG om dig.
  Der skal gerne være 2-3 afsnit i en ansøgning som omhandler din professionelle personlighed og ingen afsnit må være over 5 linjer.
  Hvis du starter ansøgningen med et af disse afsnit har du sat dig selv i scene med det samme, hvilket Steen anbefaler at man gør.
   
  Motivationen
  Motivationsafsnittet er vigtigt i ansøgningen. Det er noget af det, som virksomhederne efterspørger allermest.
  Det skal IKKE være ’Jeg synes, I er en spændende virksomhed, som jeg gerne vil arbejde for’. Det fortæller ikke virksomheden noget. Brug i stedet motivationsafsnittet på at rose virksomheden. Det skal være for noget som er relevant for det job du søger. Noget, du ved, de selv er stolte af. Bring så dig selv i spil i forhold til, hvad du kan byde ind med i den sammenhæng.
   
  Læs ansøgningen højt for dig selv og andre
  Start altid med at læse din ansøgning højt for dig selv.
  Få derefter en anden til at læse den højt, hvis du har muligheden for det.
  Du kommer til af fange mange flere fejl på d

  • 44 min
  Visualiseringsøvelse med Anne Mette Weng

  Visualiseringsøvelse med Anne Mette Weng

  • 4 min
  Hvordan tackler du nervøsitet i forbindelse med jobsamtalen med Anne Mette Weng

  Hvordan tackler du nervøsitet i forbindelse med jobsamtalen med Anne Mette Weng

  Hvordan tackler du nervøsitet i forbindelse med jobsamtalen med Anne Mette Weng
   
  Anne Mette er oprindelig uddannet natur og miljøteknolog, hvorefter hun har uddannet sig til bygningskonstruktør. Efterfølgende valgte hun at tage en uddannelse som hypnotisør og erhvervspsykolog. Oven i det har hun også haft meget med ledelsestræning at gøre.
  Hendes baggrund for at arbejde med mental træning er den store interesse i hvordan vi bruger os selv.
   
  Denne baggrund, gør at Anne Mette har en mere teoretisk tilgang til den mentale tilstand og træning.
   
  Hvad er nervøsitet
   
  Ofte opleves nervøsitet som en let hjertebanken, man ryster og adrenalinen begynder at suse i kroppen. I det fleste sammenhænge er dette en god ting, det betyder man er parat og opmærksom. Problemet opstår først når man bliver overnervøs i en situation.
   
  Er du spændt eller nervøs? Mærk din krops signaler, den vil altid forsøge at hjælpe dig ud fra den givne situation du er i. 
   
  Til jobsamtalen
   
  Vi skal levere vores bedste, og være skarpe. Det betyder at hjertet begynder at pumpe for at transportere mere ilt til hjernen, samt hænder og fødder.
  Vi bliver bedre til at tænke hurtigere, hvilket er det kroppen forsøger at hjælpe dig til i jobsamtale situationen.
   
  Hvad er forskellen på den gode og den dårlige nervøsitet?
   
  Først er det en god ide at finde ud af hvor nervøs er du egentlig, når du er helt vildt nervøs. På en skala fra 1 til 10, hvor ligger din nervøsitet lige inden samtalen?
   
  Når du har fundet ud af hvor du er, så overvej igen om du er nervøs eller i virkeligheden spændt. Om det er fordi du er spændt på hvad der skal ske, hvem der er til samtalen og hvad de spørger om.
   
  Hvor spændt er du så på en skala fra 1 til 10?
   
  På den måde kan du vende din måde at tænke på omkring situationen.
   
  Din hjerne bliver påvirket af dit ordvalg, så hvis du fortæller dig selv at du er spændt frem for nervøs, så vil din krop reagere anderledes positivt.
   
  Det vi træner bliver vi gode til
   
  De tanker vi træner bliver vi gode til. De spor vi laver i hjernen bliver dybere jo oftere de bliver anvendt. Så hvis du siger til dig selv hele tiden at du er nervøs, så bliver du det.
   
  Træner du derimod at sige til dig selv at du er spændt, så er det det din krop vil reagere på.
   
  Anne Mette fortæller hvordan du kan ændre din tankegang og din reaktion. Hvis du tænker over hvordan du gerne vil have samtalen bliver, hvordan det skal være når du kommer ind i rummet, så overbeviser du dig selv.
   
  Din hjerne kender ikke forskel på hvad der er virkelighed og hvad der er mental træning (tanke). Det du tænker er det din hjerne træner og hjælper dig med at frembringe i den givne situation.
   
  Træn dit oplæg, tag tøjet du skal have på til samtalen på.
   
  Overdriv gerne din visualisering, så du får stillet alle de rigtige spørgsmål, og får svaret dybdegående på alle deres spørgsmål.
   
  Jeg vil være chef
   
  Det er ikke nok bare gerne at ville have et arbejde. Du skal have et mål. F.eks. at du gerne vil have en bestemt type chefstilling inden for det næste år. På den måde kan du arbejde målrettet i mod det mål.
   
  Din hjerne danner de spor der skal til for at du kan nå dertil hvor du gerne vil.
   
  Hvad hvis jeg ikke er nervøs?
   
  Hvis du ikke mærker nogen forandring i din krop inden en samtale, så har du ikke noget på spil. Når du er nervøs eller spændt inden en samtale, så er det fordi det er noget du gerne vil. Der er noget på spil for dig, og din krop prøver på at hjælpe dig til at opnå det.
   
  Hvad er mentaltræning?
   
  Når du lærer at bruge dine tanker anderledes, og hvordan du kommer til at tænke i den retning du gerne vil. Ofte bruges det i sportens verden, men du kan også bruge det.
   
  Træninge

  • 48 min
  Mindfulness øvelse ed Jette Blok

  Mindfulness øvelse ed Jette Blok

  Jette Blok guider dig, som Job eksperten lytter igennem en 10 mins mindfulness session. 

  • 10 min

Top Podcasts In Business

Listeners Also Subscribed To