17 episodes

Om Israel, judar och sionism för en svenskspråkig publik.

Judefrågan Yair Elsner

  • News
  • 5.0 • 1 Rating

Om Israel, judar och sionism för en svenskspråkig publik.

  Michal Haimovich - bosättare och människa

  Michal Haimovich - bosättare och människa

  I Elkanah i Samarien besökte jag svenskspråkiga Michal Haimovich som berättar sin historia om sin koppling till Sverige och om sitt liv och identitet som "bosättare", men framför allt som människa och judinna. Michals historia är intressant, aktuell och djupt rörande.

  • 59 min
  Ari Shalit - En judisk bosättare från Göteborg

  Ari Shalit - En judisk bosättare från Göteborg

  Judefrågan inleder här en serie av samtal med svenskspråkiga judiska bosättare och först ut är Ari Shalit, uppvuxen i Göteborg men sedan många år boende i Efrat som ligger i Judéen, på den s.k. Västbanken, söder om Betlehem. Ari berättar här om sin uppväxt i Sverige, sin familj, sitt förhållande till judisk religion och om varför han valt att bosätta sig just i Efrat. Vi samtalar också om kriget i Gaza och om implikationerna av en potentiell palestinsk stat.

  • 51 min
  Erik Ullenhag - Sveriges ambassadör i Israel

  Erik Ullenhag - Sveriges ambassadör i Israel

  Sveriges ambassadör i Israel, Erik Ullenhag, gästar Judefrågan och vi diskuterar kriget i Gaza, Israels relationer med sina arabiska grannländer och västvärlden med fokus på Sverige och ur ett svenskt perspektiv. Vi tar också upp situationen för svenska judar och den ökade otryggheten.

  • 1 hr 20 min
  Yael Sages Wahlström - En sionistisk textilhantverkare

  Yael Sages Wahlström - En sionistisk textilhantverkare

  Judefrågan tar här steget från monologer till att också inkludera intervjuer, och som första gäst har vi en god vän som jag lärt känna genom vår gemensamma, sionistiska aktivism sedan den 7 oktober: Yael Sages Wahlstöm. Yael är textilhantverkare och berättar om hur hennes förhållande till branschkollegor förändrats sedan den 7 oktober och om sina tankar inför framtiden i Sverige.
  Ni kan hitta Yael här:
  https://www.instagram.com/yaelandthebags
  http://www.yaelandthebags.com/
  Följ mig på X:
  https://twitter.com/YairElsner

  • 1 hr 25 min
  Sionism i Sverige

  Sionism i Sverige

  Efter uppvakningen den 7 oktober har israeler och judar och de som står oss nära börjat organisera sig för att möta de hot vi står inför. Detta har bara börjat och det finns mycket som måste göras för att kontra det övertag som den andra sidan skaffat sig medan vi i många året sovit vid ratten. Vi diskuterar denna sionistiska kamp och dess betydelse för judarna, Israel, Sverige och hela västvärlden.

  • 16 min
  Reflektioner efter Eurovisionen

  Reflektioner efter Eurovisionen

  Tiden fram till och med Eurovisionen har varit intensiv för Sveriges judar och för vänner av judar och Israel i Sverige, och vi tar oss nu en kort men välbehövlig vilopaus från aktivismen och reflekterar över den senaste tiden, över resultaten från Eurovisionen och över manifestationen för Israel som tog plats i Malmö, samt kring vår tankar om framtiden.

  • 14 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Top Podcasts In News

The Daily
The New York Times
Up First
NPR
The Ben Shapiro Show
The Daily Wire
Pod Save America
Crooked Media
Morning Wire
The Daily Wire
The Tucker Carlson Show
Tucker Carlson Network

You Might Also Like

Mellanösternpodden
qast
DEKONSTRUKTIV KRITIK
Aron Flam
Fokuspodden
Fokus Redaktion
Under all kritik
Ivar Arpi och Anna-Karin Wyndhamn
Hotspot
Sverigekanalen och Världen idag
Rak höger med Ivar Arpi
Ivar Arpi