100 episodes

Så skal der nørdes film! For her handler det om film, film og atter film. Vi ser på aktuelle biograffilm, diskuterer trends og interviewer filmpersonligheder. Vi lyttes ved - og ses på kino.dk!

kino.dk filmpodcast kino.dk

  • TV & Film
  • 5.0 • 2 Ratings

Så skal der nørdes film! For her handler det om film, film og atter film. Vi ser på aktuelle biograffilm, diskuterer trends og interviewer filmpersonligheder. Vi lyttes ved - og ses på kino.dk!

  Den varme biografstol: Lone Scherfig

  Den varme biografstol: Lone Scherfig

  I denne episode har jeg besøg af en af de mest succesfulde danske filmskabere, der udover at have lavet den måske bedst indtjenende danske film nogensinde på verdensplan, nemlig ”Italiensk for begyndere”, og hun har som få har haft succes uden for Danmarks grænser.
  Det er instruktør Lone Scherfig, som sidder med i studiet i dag, hvor vi i anledning af hendes nye film, ’Pigen der fortalte film’, dykker ned i Lones udenlandske karriere, som bl.a. tæller ”An Education”, der fik 3 Oscar-nomineringer, og ”One Day” med Anne Hathaway.
  Lone fortæller, hvorfor hun har foretrukket at arbejde i England over Hollywood – som hun lige har sagt nej til igen – hvordan det er arbejde med nogle af filmverdens største stjerner, hvordan hun bibeholder sin stemme i store udenlandske produktioner, og sidst, men ikke mindst, hvordan hun er endt med at lave en spansksproget-film, der udspiller sig i Chile.
  ’Pigen der fortalte film’ kan ses i de danske biografer fra 2. maj.

  • 1 hr 9 min
  Den varme biografstol: Kurt Ravn

  Den varme biografstol: Kurt Ravn

  Gæsten i denne episode har intet mindre end 50-års erfaring fra både film, tv og teater. Han er operasanger, har vundet en Grammy, to Bodil-statuetter og udgivet flere musikalbums.
  Kurt Ravn er med i denne omgang af vores interview-format "Den varme biografstol", hvor vi selvfølgelig vender hans ikoniske rolle som Lauritz Røde Jensen i ’Matador’ og hele seriens arv.
  Kurt fortæller om sin debut i en Morten Korch-film, som hans unge kollegaer så ned på, hans forskellige optrædener i Olsen-banden-universet, hans tilgang til komik og satire, og sidst, men ikke mindst hans store kærlighed til skurke.
  Kurt Ravn er nemlig netop nu aktuel i 5. sæson af ’Sommerdahl’, hvor han spiller skurken Otto også kendt som Kongen. En rolle som han gentager for 3. sæson i træk.
  Den danske skuespiller ser også frem og fortæller, hvordan han bibeholder sin passion til faget.

  • 36 min
  Den varme biografstol: Caspar Philipson (JFK-special)

  Den varme biografstol: Caspar Philipson (JFK-special)

  Episodens gæst er den dobbelt aktuelle Caspar Philipson, som man lige nu kan opleve i 2. sæson af DR-serien ’Orkesteret’ og i biograffilmen ’Hammarskjöld’ om den svenske FN-generalsekretær Dag Hammarskjöld, instrueret af danske Per Fly.
  I netop ’Hammarskjöld’ gentager Caspar Philipson rollen som den amerikansk præsident John F. Kennedy for femte gange i karrieren – med endnu en sjette på vej. Ligesom at han optrådt som JFK ved flere live begivenheder i Danmark og i udlandet.
  Derfor skal denne episode også står i den amerikansk præsidents navn. Caspar Philipson gennemgår den danske skuespillers karriere som John F. Kennedy – fra hans første optræden i den Oscar-nominerede ’Jackie’ overfor Natalie Portman over en UFO-serie, hvor JFK var tiltænkt en kæmpe rolle til den biografaktuelle film, hvor han for første gang instrueres af en dansker som JFK.
  Hvordan forbereder man sig til rollen som JFK? Hvad har Kennedy-familien sagt til hans optrædener? Kan man nogensinde blive træt af spille ham? Hvad har været hans vildeste oplevelse? Og hvad fik ham til at sige ja til at medvirke i ’Blonde’, som sætter den amerikanske præsident i et noget andet lys end hidtil?
  Vi tager dog et par svingærinder undervejs. Caspar Philipson er nemlig en af de få danskere, som har spillet overfor Tom Cruise. Det skete i Mission: Impossible – Fall Out. Hør meget mere om den oplevelse i podcasten, hvor den danske skuespiller også afslører detaljerne om nu skrottet amerikansk serie, hvor han skulle have spillet Hollywood-ikonet Robert Redford overfor Nikolaj Coster-Waldau.

  • 1 hr 42 min
  Den varme biografstol: Michael Noer

  Den varme biografstol: Michael Noer

  I denne episode har vi besøg af instruktør og manuskriptforfatter Michael Noer.

  Michael startede karrieren med dokumentarfilm, før han sprang ud i sin fiktionsdebut, den brutale fængselsfilm ’R’ i 2010. Herefter er det blevet til 4 danske spillefilm, en populær serie og en Hollywood-film.

  Vi kommer forbi alle titlerne, der altså tæller ’Nordvest’, ’Nøgle hus spejl’, ’Papilion’, ’Før Frosten’, DR-serien ’Huset’ og hans biografaktuelle værk ’Birthday Girl’ med Trine Dyrholm, der besøgte podcasten i sidste episode.

  Vi kommer forbi den røde tråd i Michaels film, hvordan han bruger socialrealisme og indignation til at skabe historier, Ghita Nørby, fængselsfilm, problemer på settet, oplevelsen med at lave amerikansk film med Hollywood-stjerner og hvorfor han sagde nej til at lave ’Sicario’, der senere blev til en stor actionfilm af Dune-instruktør Denis Villeneuve.

  ’Birthday Girl’ kan ses i de danske biografer fra 4. april, og handler om Nanna, der er taget på cruisetogt for at fejre datteren 18-års fødselsdag. Men turen går langt fra som håbet.

  • 1 hr 29 min
  Den varme biografstol: Trine Dyrholm

  Den varme biografstol: Trine Dyrholm

  Episodens gæst har intet mindre end 7 Bodil-statuetter, 10 Robert-statuetter og masser af film og serier på CV’et. Hun er blevet kaldt dronningen af dansk film: Trine Dyrholm.
  Trine Dyrholm er nu aktuel i en ny dansk film. I ’Birthday Girl’ spiller hun moren Nanna, som vil fejre sin datters 18-års fødselsdag på et cruisetog til Bahamas. Men de festlige begivenheder tager en ubehagelig drejning.
  Vi dykker ned i Trine Dyrholms lange karrierer. Vi kommer forbi Melodi Grand Prix som 14-årig, debutfilmen – som Dyrholm vandt sin første Bodil for – flere af karrierens film og serier; Festen, TAXA, I Kina spiser de hunde, Forbrydelser, En Soap, Hævnen, Den skaldede frisør, Kollektivet, Dronningen og mange flere.
  Vi runder Trine Dyrholms udenlandske karriere – der kun lige er begyndt! Vi taler herunder bl.a. om en tysk zombie-film, en ny britisk serie med Julianne Moore og meget mere.

  • 1 hr 37 min
  Den varme biografstol: Lærke Winther

  Den varme biografstol: Lærke Winther

  Denne episodes gæst er Lærke Winther, som lige nu er aktuel i komedien ’Jagtsæson 2 – i medgang og modgang’, hvor hun sammen med Mille Dinesen og Stephania Potalivo udgør filmens trio. Denne gang står den på Polterabend.
  Vi taler om den første films store succes, og Lærkes egen rejse i skuespillerfaget, der starter i London. Lærke blev i starten af karrieren mest kendt for sin humoristiske talent, men hun fortæller i podcasten her, hvordan hun har kæmpet med at komme ud af den kasse.
  Vi berører således flere af Lærkes store roller – fra hendes Bodil-normering over ’Den som dræber og ’Dicte’ til julekalendere og en britiske serie fra 2017.
  Til sidst snakker vi om den nye 2’er, anmeldere vs. publikum og hvad fremtiden byder på.
  Tak for at lytte med.

  • 51 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
2 Ratings

2 Ratings

Top Podcasts In TV & Film

That Was Us
Mandy Moore, Sterling K. Brown, Chris Sullivan
Two Ts In A Pod with Teddi Mellencamp and Tamra Judge
iHeartPodcasts
Watch What Crappens
Ben Mandelker & Ronnie Karam | Wondery
When Reality Hits with Jax and Brittany
PodcastOne
The Rewatchables
The Ringer
Bridgerton: The Official Podcast
Shondaland Audio and iHeartPodcasts

You Might Also Like

Verdens bedste film
DR
Troldspejlet - podcast
DR
Dårligdommerne
Dårligdommerne, Podads
Hva så?! med Christian Fuhlendorff
Christian Fuhlendorff
PORTRÆTALBUM
Radio4
Det, Vi Taler Om
Podimo