11 episodes

Likestillingssenteret KUNs podcast

Likestillingspodden Likestillingssenteret KUN

  • Society & Culture

Likestillingssenteret KUNs podcast

  - Jeg har stått på graven til 15 år gamle jenter som har tatt livet sitt på grunn av bildespredning.

  - Jeg har stått på graven til 15 år gamle jenter som har tatt livet sitt på grunn av bildespredning.

  Ifølge bildetyvjeger og etisk hacker Mia Landsem forteller ofre for bildespredning og digital vold at dette oppleves som et overgrep som aldri tar slutt.
  Mange utsettes for digital vold i nære relasjoner. Digital vold handler om kontroll, overvåking, trusler og trakassering. I denne episoden intervjuer Karin Hovde, seniorrådgiver KUN, Mia Landsem om temaet digital vold. Hva er digital vold, hvordan kan man få hjelp, og kanskje viktigst; hvordan kan man best forebygge digital vold? 
  Er du selv eller noen du kjenner utsatt for digital vold? Likestillingssenteret KUN har i samarbeid med krisesentersekretariatet også utviklet en digital veileder (se www.kun.no/vold.html). 

  • 49 min
  Jubileums-podcast del 2.

  Jubileums-podcast del 2.

  Andre del av vår jubileumspodcast, som er laget i forbindelse med likestillingssenteret KUNs 30-års jubileum. I studio hører vi Berit Woie Berg og Marit Alsaker Stemland, som opprinnelig etablerte stiftelsen Kvinneuniversitet Nord i Steigen, og Linn Braseth-Gulliksen, redaktør.

  • 34 min
  Jubileums-podcast del 1

  Jubileums-podcast del 1

  Første del av vår jubileumspodcast, som er laget i forbindelse med likestillingssenteret KUNs 30-års jubileum. I studio hører vi Berit Woie Berg og Marit Alsaker Stemland, som opprinnelig etablerte stiftelsen Kvinneuniversitet Nord i Steigen, og Linn Braseth-Gulliksen, redaktør.

  • 25 min
  Menn og maskulinitet

  Menn og maskulinitet

  I tredje episode av podcastserien «Snakk om det mann» har vår rådgiver Marianne Gulli intervjuet Luca Dalen Espeseth, transaktivist og rådgiver på kjønnsmangfold, om mannsrollen og hva det er som definerer det å være mann. Luca har en mastergrad i tverrfaglige kjønnsstudier og er også lektor i biologi.

  • 30 min
  Incels, ensomme menn, utenforskap og radikalisering.

  Incels, ensomme menn, utenforskap og radikalisering.

  Andre episode i miniserie om mannsperspektivet. Fredrik Langeland, seniorrådgiver ved likestillingssenteret KUN tar opp temaene incels, ensomme menn, utenforskap og radikalisering.
  Menn er overrepresentert på selvmordsstatistikken, vold og seksuelle overgrep mot menn er tabubelagt og lite snakka om, menn er dårligere enn kvinner til å ta vare på helsa si, det er blant annet manglende fokus på prostatakreft. Rasisme og islamofobi rammer menn annerledes enn kvinner: menn med minoritetsbakgrunn mistenkeliggjøres og diskrimineres. Menn topper også voldsutøver- og kriminalitetsstatistikken, og reintegrering i samfunnet er vanskelig. Trange maskulinitets- og kjønnsroller er begrensende for oss alle, også menn. Intro er v/ Are Saastad fra Reform Ressurssenter for menn.

  • 32 min
  - Snakk om det, mann!

  - Snakk om det, mann!

  Første episode i miniserie om mannsperspektivet. Har vi glemt gutter og menn i likestillingspolitikken og likestillingsarbeidet i Norge? Tar vi på oss kjønnsbriller som gjør at vi overser de utfordringene som gutter og menn sliter med? Og hva er det egentlig som er menns likestillingsutfordringer?
  Menn er overrepresentert på selvmordsstatistikken, vold og seksuelle overgrep mot menn er tabubelagt og lite snakka om, menn er dårligere enn kvinner til å ta vare på helsa si, det er blant annet manglende fokus på prostatakreft. Rasisme og islamofobi rammer menn annerledes enn kvinner: menn med minoritetsbakgrunn mistenkeliggjøres og diskrimineres. Menn topper også voldsutøver- og kriminalitetsstatistikken, og reintegrering i samfunnet er vanskelig. Trange maskulinitets- og kjønnsroller er begrensende for oss alle, også menn. Første intro er v/ Luca Dalen Espseth. Med oss har vi Are Saastad fra Reform Ressurssenter for menn. Are tar opp flere av utfordringene gutter og menn sliter med.

  • 40 min

Top Podcasts In Society & Culture

Apple TV+ / Pineapple Street Studios
Shan Boodram
Pushkin Industries
iHeartPodcasts
New York Times Opinion
Glennon Doyle & Cadence13