48 episodes

In "Radio Mama" praat Kristien Wollants met haar gasten over het hebben van jonge kinderen en alles wat dat met zich meebrengt.

Radio Mama Kristien Wollants

  • Kids & Family

In "Radio Mama" praat Kristien Wollants met haar gasten over het hebben van jonge kinderen en alles wat dat met zich meebrengt.

  Ik heb een nieuwe podcast!

  Ik heb een nieuwe podcast!

  Ik ben terug met een nieuwe podcast!
  In de spin-off “Uit mijn hoofd” ga ik samen met mijn gasten op zoek naar de balans tussen geest en lichaam. Als jij net zoals ik ook soms last hebt van een vol hoofd, dan heb je er misschien ook iets aan. 🙃
  Abonneer je alvast op de podcast door op "volg" te drukken, zodat je de eerste aflevering zeker niet mist! 
  Klik hier om te luisteren via Spotify
  Klik hier om te luisteren via Apple Podcasts

  • 1 min
  Wat een feest. Over het einde van de podcast.

  Wat een feest. Over het einde van de podcast.

  Dit is de allerlaatste aflevering van Radio Mama. Na vier jaar, vijf seizoenen en 58 afleveringen besloot ik te stoppen met de podcast. Met een warm gevoel en enorm veel dankbaarheid. In deze aflevering heb ik Eline Claeys te gast voor een gezellige nabespreking. Waarom stop ik ermee? Wat heeft de podcast mij gebracht? Wat zijn mijn favoriete afleveringen? Wat nu verder?
  Heel erg bedankt om te luisteren. ❤️

  • 59 min
  Trauma bij kinderen met Eva Kestens

  Trauma bij kinderen met Eva Kestens

  In deze voorlaatste aflevering van Radio Mama heb ik kinder- en jeugdpsychiater Eva Kestens nog eens te gast. In seizoen 2 hadden we het over de ontwikkeling van het brein en daar breien we nu een vervolg aan. We hebben het over trauma bij kinderen.
  Hoe verschilt dat van trauma bij volwassenen? Hoe kunnen we het herkennen? Wat als we zelf als kind trauma hebben meegemaakt? In hoeverre wordt ons ouderschap daar dan door beïnvloed? Waarom is het zo belangrijk dat we naar een meer traumasensitieve maatschappij gaan?
  Het is een optimistische aflevering waarin we ook stilstaan bij het potentieel van herstel. Dit voelt voor mij als een heel belangrijke aflevering. Luisteren en delen maar! :-)

  • 1 hr 10 min
  Zwangerschap na verlies met Jen Cnops

  Zwangerschap na verlies met Jen Cnops

  In deze aflevering heb ik Jen Cnops te gast. Zij verloor haar tweede kindje op het einde van de zwangerschap. We praten over hoe het voor haar was om na dat verlies opnieuw zwanger te worden, te bevallen en moeder te zijn. 

  • 50 min
  De betekenis van huilen en hoe we kunnen helpen met Tessa Bouâli

  De betekenis van huilen en hoe we kunnen helpen met Tessa Bouâli

  In deze aflevering heb ik klinisch psycholoog en psychotherapeut Tessa Bouâli nog eens te gast. We hebben het over huilen bij baby's, peuters en kleuters. Waarom huilen jonge kinderen? En hoe kunnen we hen helpen? Waarom spreken we liever over "excessief huilen" dan over een "huilbaby"? 
  Beluister zeker ook de aflevering "emotionele ontwikkeling bij baby's" uit het vorige seizoen, mocht je dat nog niet gedaan hebben.
  Je kan nog steeds vriend van de show worden om de podcast te steunen!
  Radio Mama wordt gesponsord door Voelende Mensjes. Voor de online training over emoties in het ouderschap, klik hier. Let op want de deuren sluiten bijna!

  • 1 hr 8 min
  Het belang van connectie voor het zenuwstelsel met Luc Swinnen

  Het belang van connectie voor het zenuwstelsel met Luc Swinnen

  In deze aflevering heb ik stressexpert dr. Luc Swinnen te gast om te spreken over het onderwerp van zijn nieuwste boek: Activeer je nervus vagus. 
  We hebben het over het belang van connectie voor ons zenuwstelsel, met de zenuw “nervus vagus” in de hoofdrol. Geen eenvoudige materie, maar belangrijk om te begrijpen hoe onze vecht-, vlucht- en bevriesreacties in elkaar zitten. Zowel bij onze kinderen als bij onszelf. 
  Word vriend van de show om de podcast te steunen.
  Radio Mama wordt gesponsord door Voelende Mensjes. Voor de online training over emoties in het ouderschap, klik hier. 

  • 1 hr 12 min

Top Podcasts In Kids & Family

Calm Parenting Podcast
Kirk Martin
Good Inside with Dr. Becky
Dr. Becky Kennedy
Greeking Out from National Geographic Kids
National Geographic Kids
Circle Round
WBUR
Raising Good Humans
Dear Media, Aliza Pressman
Brains On! Science podcast for kids
American Public Media

You Might Also Like

Zonder Zever. Over goe leven
Hana en Amber
Alles goed?
radio2
Touché
Radio 1
de volksjury
de volksjury
Het kwartier
VRT NWS
Uit mijn Hoofd
Kristien Wollants