20 episodes

DJ Fer Drijver en DJ Gijs Velsink trekken er op uit, dwars door Noord, in de radio Canta.

Radio Noord Amsterdam DJ Fer Drijver en DJ Gijs Velsink

  • Society & Culture

DJ Fer Drijver en DJ Gijs Velsink trekken er op uit, dwars door Noord, in de radio Canta.

  Radio Noord Amsterdam: Aflevering 11 - Corso in Centrum

  Radio Noord Amsterdam: Aflevering 11 - Corso in Centrum

  Corso in CentrumStille zaterdag, door het hart van Amsterdammet de Culturele Stelling Amsterdam  In deze uitzending behandelen uw hosts Selby Gildemacher alias DJ Fer A.F. Drijver, Gijs Velsink alias DJ Gijs Velsink met Radio Noord Amsterdam, de gesproken buurtkrant, de volgende onderwerpen: – Een introductiegesprek – Nieuws uit Noord – Ongevraagd propaganda advies aan Volodymyr Zelensky– Het langste hek ter wereld– Gedicht geïnspireerd door een gedicht van Bono geïnspireerd door de oorlog in de OekraïneDit is Radio Noord Amsterdam met Corso in Centrum.
  foto: Eric SelekyDe Culturele Stelling van Amsterdam (CSA) viert haar tien jarig bestaan met een demonstratief KunstCorso.Een parade van twaalf wagens met kunstwerken, performances, muziek en installaties.Onbetaalbaar Kapitaal ! De Culturele Stelling van Amsterdam (CSA) is een verdedigingslinie in en rond de stad waarin 40 zelfstandige woon-werkpanden, broedplaatsen en vrije culturele ruimten zich hebben verenigd. In deze panden en terreinen wonen en werken meer dan 3500 kunstenaars. Cultureel ondernemers en activistische geesten die niet alleen experimenteren en produceren maar ook met (sub)culturele programmering naar buiten treden waarmee ze vernieuwing, levendigheid en avontuur in de stad brengen.In het commercieel vermarkte stadslandschap van Amsterdam staan niet alleen de culturele vrijplaatsen, broedplaatsen en kunstenaarsateliers onder enorme druk, maar ook de alternatieve manieren van leven en werken die bij deze plekken horen. Zoals collectief eigendom, inclusiviteit , sociale betrokkenheid en duurzaamheid. De CSA zet zich in om het imago van Amsterdam als vrije, open en tolerante stad ook voor de toekomst te behouden.Met kunst, cultuur en sociaal maatschappelijke solidariteit op weg naar een eerlijkere stad: waardeer het Onbetaalbaar Kapitaal van de stad! fotografie: Ernst van Deursen


  Het bericht Corso in Centrum verscheen eerst op Radio Noord Amsterdam.

  • 42 min
  Radio Noord Amsterdam: Aflevering 10 - Mannen in Noord

  Radio Noord Amsterdam: Aflevering 10 - Mannen in Noord

  Mannen in Noordin opdracht van Alliantie Mannenemancipatie Amsterdam (AMA)  Op dinsdag 8 februari 2022 presenteerde de Alliantie MannenemancipatieAmsterdam ism Radio Noord Amsterdam live vanuit De Modestraat in Amsterdam-Noord; Mannen in Noord.In deze aflevering behandelen uw hosts Selby Gildemacher alias DJ Fer A.F. Drijver en Gijs Velsink alias DJ Gijs Velsink in de gesproken buurtkrant de volgende onderwerpen:– een Gesproken aankondiging
– een Introductiegesprek
– Goed nieuws– Middelmatig nieuws
– Slecht Nieuws– Jongerenwerk in Noord– Een commerciële boodschap– Aangekleed naast een kleedje– Mannen en macht– Het Radio Noord Amsterdam MannenliedDit is Radio Noord Amsterdam – Mannen in Noord


   Diverse gasten gingen in gesprek over:mannen en macht;jongerenwerk in Noord;kunst en mannelijkheid.Gasten: Joanneke Buntsma (programmacoördinator Qpido), Clemens Streng (jongerenwerker DOCK),Ahmet Polat (fotograaf en filmmaker Studio Polat) Nilab Ahmadi (BIJ1).Deze podcast is onderdeel van de Alliantie Mannenemancipatie Amsterdam. AMA is een samenwerking van Amsterdamse organisaties die streven naar een rechtvaardige samenleving waarin iedereen zich in vrijheid, gelijkheid en veiligheid ten volle als mens kan ontplooien. Mannenemancipatie draagt bij aan sociale rechtvaardigheid door jongens en mannen als deel van de oplossing te maken voor maatschappelijke vraagstukken. Meer informatie>>.
  fotografie: Nilab Ahmadi
  Het bericht Mannen in Noord verscheen eerst op Radio Noord Amsterdam.

  • 1 hr 5 min
  Radio Noord Amsterdam voor NDSM X: Aflevering 08 - Plot in Noord

  Radio Noord Amsterdam voor NDSM X: Aflevering 08 - Plot in Noord

  Plot in Noord voor NDSM X
  met buitengewoonverslaggever Afaina de Jong  In deze uitzending behandelen uw hosts Selby Gildemacher alias DJ Fer A.F. Drijver, Gijs Velsink alias DJ Gijs Velsink én buitengewoon verslaggever Afaina de Jong met Radio Noord Amsterdam, de gesproken buurtkrant, de volgende onderwerpen: – Een introductiegesprek – Nieuws uit Noord – Straatnaam – Bezoekers op de NDSM – FoxpopDit is Radio Noord Amsterdam met Plot in Noord.  foto: Eric SelekyEr was eens een leeg stukje grond op de NDSM-werf, op de plek waar ooit de oude sociëteit van de werfarbeiders was, wachtend op invulling…Wat willen Noorderlingen hier zien, doen of meemaken? In De Plotcast, een drieluik van Stichting NDSM-werf, gaat architect Afaina de Jong op onderzoek naar de behoeften van Noord, om deze uiteindelijk te vertalen naar een concreet ontwerp.Samen met verschillende podcastmakers spreekt ze in keukens, pleinen, koffiehuizen en de NDSM-werf met bewoners om te horen wat hun ideeën zijn over en voor de werf. Met deze ideeën in het achterhoofd maakt Afaina de Jong een architectonische interventie dat in 2022 op de NDSM-werf komt te staan.In deze aflevering schuift Afaina als buitengewoon verslaggever aan bij Radio Noord Amsterdam. Op de locatie waar zij zal gaan bouwen, bespreekt zij nu met voorbijgangers wat voor ideeën zij hebben voor dit plot.


  Het bericht Plot in Noord voor NDSM X verscheen eerst op Radio Noord Amsterdam.

  • 37 min
  Radio Noord Amsterdam voor NDSM X: Aflevering 07 - Drijven in Noord

  Radio Noord Amsterdam voor NDSM X: Aflevering 07 - Drijven in Noord

  Drijven in Noord voor NDSM X.  In Drijven in Noord behandelen uw hosts Selby Gildemacher alias DJ Fer Af Drijver en Gijs Velsink alias DJ Gijs Velsink bij Radio Noord Amsterdam, de gesproken buurtkrant, de volgende onderwerpen:Gesproken aankondigingIntroductiegesprekGoed nieuwsMiddelmatig nieuwsSlecht NieuwsAlex en zijn gitaarFred voegt de daad bij het woordEen reclameblokTactische besprekingen met Annemarie de Wildt van de ANOR aangaande onze queesteEen strijdlied voor het precariaatKaviaar van en voor het precariaatDit is Radio Noord Amsterdam: Drijven in Noord  Strijdlied voor het precariaatPROFIJT ZONDER SOLIDARITEITWij komen aan de deur met je pakketWij liggen voor snelle sex bij jou in bedWij poetsen met een dweil op je kantoorEn jij doet net alsof je ons niet hoort (2x) REFTreed uit de schaduw oh precariaatMarcheer strijdbaar over straatZing luidkeels ons strijdliedOpdat de ganse wereld u ziet Wij wonen niet op een vast adresWij hebben geen uitzicht op een vaste baanAlleen in de marge mogen wij bestaanEn jij doet net alsof je ons niet ziet (2x)REFTreed uit de schaduw oh precariaatMarcheer strijdbaar over straatZing luidkeels ons strijdliedZodat de ganse wereld u zietNa ons werk gaan we gelijk weer opwegWant jouw geluk is onze pechDaarop is onze verhouding gestoeldEn jij doet net alsof je ons niet voelt (2x) REF (2x)Treed uit de schaduw oh precariaatMarcheer strijdbaar over straatZing luidkeels ons strijdliedZodat de ganse wereld u ziet 
  kaviaar door en voor het precariaat
  Het bericht Drijven in Noord voor NDSM X verscheen eerst op Radio Noord Amsterdam.

  • 1 hr 6 min
  Radio Noord Amsterdam voor NDSM X: Aflevering 06 - Talen in Noord

  Radio Noord Amsterdam voor NDSM X: Aflevering 06 - Talen in Noord

  Talen in Noord voor NDSM X.  Uw hosts Selby Gildemacher alias DJ Fer Af Drijver en Gijs Velsink alias DJ Gijs Velsink behandelen de volgende onderwerpen: Toren van Babel met Perrine Philomeen, Stelcon Beach, Rivers of Babylon, goed nieuws, middelmatig nieuws, slecht nieuws, Fred & Arjen, LA GRANDA RADIO NOORD AMSTERDAMO LINGVA KVIZO, een strijdlied voor het grootkapitaal en nog veel meer!   Het strijdlied voor het grootkapitaal:Lachend naar de bankmisschien wat uitgekiend maar ‘k heb alles eerlijk verdiendécht hard werken is waar ik aan lij(dt)
de centen zijn niet zomaar _ van mijRefrein:HAHAHAHAHAHOHOHOHOHIHIHIHIHIHIHIHIHIHILachend naar de bankLachend naar de bankja wij gaan lachend naar de banken zeggen dank je wel als dankVerzamelen en sparenniet rollen maar bewarenin een sok en onder het matraszo is veel  _ van mijRefrein:be-zaten de paupers vroeger de zonzij van het IJnu bouw ik aan die waterkanten is de zonzij _ van mijRefrein: (2X)


  Het bericht Talen in Noord voor NDSM X verscheen eerst op Radio Noord Amsterdam.

  • 1 hr 5 min
  Radio Noord Amsterdam voor NDSM X: Aflevering 05 - Stenen in Noord

  Radio Noord Amsterdam voor NDSM X: Aflevering 05 - Stenen in Noord

  Stenen in Noord voor NDSM X.  Terwijl donkere wolken zich boven hunner hoofden samenpakken, strijken uw hosts DJ Fer AF Drijver en DJ Gijs Veslink neer op de NDSM werf. Anne Jan Reijn laat ons twijfelen aan onze luchtkwaliteit, Lola Bezemer informeert ons wat er plaats kan vinden in twee kubieke meter. Er worden inlichtingen verstrekt over een grote blauwe steen die Rosa Sijben over de werf laat zwerven, uw hosts breken een lans voor een nieuwe naam voor een foute straat en zingen, nog snel voordat het onweer en theater losbarst, een Strijdlied voor de Arbeider.  Deze keer behandelen Selby Gildemacher, alias DJ Fer AF Drijver en Gijs Velsink, alias DJ Gijs Velsink met Radio Noord Amsterdam, de gesproken buurtkrant: een frisse wind op de oude werf, 2 x 2 x 2 = 8 met Lola Bezemer, een luchtig intermezzo met The Hollys en Radiohead, een klinkende naam voor een hoopje stenen wat thans doorgaat voor de Ms. Van Riemsdijkweg, de ziel van de NDSM-werf en het strijdlied van de week.


  Het bericht Stenen in Noord voor NDSM X verscheen eerst op Radio Noord Amsterdam.

  • 55 min

Top Podcasts In Society & Culture

Where Everybody Knows Your Name with Ted Danson and Woody Harrelson (sometimes)
Team Coco & Ted Danson, Woody Harrelson
Stuff You Should Know
iHeartPodcasts
This American Life
This American Life
Come by Chance
CBC
Shawn Ryan Show
Shawn Ryan | Cumulus Podcast Network
Fail Better with David Duchovny
Lemonada Media