10 episodes

DJ Fer Drijver en DJ Gijs Velsink trekken er op uit, dwars door Noord, in de radio Canta.

Radio Noord Amsterdam DJ Fer Drijver en DJ Gijs Velsink

  • Society & Culture

DJ Fer Drijver en DJ Gijs Velsink trekken er op uit, dwars door Noord, in de radio Canta.

  Radio Noord Amsterdam voor NDSM X: Aflevering 02 - Arthur Kneepkens

  Radio Noord Amsterdam voor NDSM X: Aflevering 02 - Arthur Kneepkens

  De inspanningen van curator, performer en dramaturg Arthur Kneepkens worden ter plekke getemperatuurd.

  Radio Noord Amsterdam gaat dit keer de straat op om Amsterdammers o.a. te bevragen over lokaal talentontwikkeling en of het ‘Aan onze kant van het IJ’ niet een logischer naam is, voor het bekende theaterfestival op de NDSM….  U kunt de hele NDSM X podcast met als titel: Hoe breek je gebieden en kunst open naar publiek? Met Arthur Kneepkens en Hilda Moucharrafieh SoundCloud beluisteren.Welke rol kan social art spelen in het openbreken van gebieden en/of kunst naar het publiek? En wat betekent gedeeld eigenaarschap in kunst- of buurtprojectenprojecten? In de nieuwe aflevering van NDSM X praten we over deze onderwerpen met Arthur Kneepkens en Hilda Moucharrafieh. Wij gaan met hen in gesprek over hun werk en welke moeilijkheden zij tegenkomen op het gebied van participatie in projecten.

  Het bericht Episode 02: Arthur Kneepkens verscheen eerst op Radio Noord Amsterdam.

  Radio Noord Amsterdam voor NDSM X: Aflevering 01 - MACA

  Radio Noord Amsterdam voor NDSM X: Aflevering 01 - MACA

  NDSM is een nieuwe broed­plaats rijker: Moving Arts Center Amsterdam, aka MACA.

  Voor de NDSM X podcast maakt Radio Noord Amsterdam maandelijks een bijdrage. Selby en Gijs van Radio Noord Amsterdam leggen een koele hand op het voorhoofd, houden een vinger aan de pols en steken de thermometer diep in Noord. In de deze aflevering wordt MACA ter plekke getemperatuurd.NDSM is namelijk een nieuwe broed­plaats rijker: Moving Arts Center Amsterdam, aka MACA.  U kunt de hele NDSM X podcast over het nieuwe MACA op SoundCloud beluisteren.MACA, het Moving Arts Center Amsterdam is de nieuwe broedplaats voor audiovisuele kunst in samenwerking met o.a. Eye Filmmuseum. Oprichters Dajo Bodisco en Mike van Wetten wordt het hemd van het lijf gevraagd over het belang van deze broedplaats op de NDSM-werf en wat zij met dit project voor ogen hebben, zoals een talentontwikkelingsprogramma en buurtactiviteiten.  Het bericht Episode 01: MACA verscheen eerst op Radio Noord Amsterdam.

  Radio Noord Amsterdam - De Niets is Defintief in Noord Nood Uitzending

  Radio Noord Amsterdam - De Niets is Defintief in Noord Nood Uitzending

  De Niets is Defintief in Noord Nood UitzendingVanwege de semi-intelligente Covid-19 lock down regels, is de Spelen in Noord uitzending verplaatst naar 21 november om 16.00.In samenwerking met de partners Phila Rood, Warm Welkom, Sweet 70 en jongeren in los verband uit Noord stelde Radio Noord Amsterdam de Niets is Defintief in Noord Nood Uitzending samen.

  Playlist:Intro, Een moeilijke boodschap – DJ Fer A.F. Drijver & DJ Gijs VeslinkDiep in mijn hart – Japie de portierWij zijn op de wereld om mekaar te helpen nie waar – ’t Schaep met de vijf potenOp de Pont over t Y – Piet MuyselaarDe pont naar Noord – Jeroen ZijlstraArmoe in Amsterdam – Willem TeunisseMijn Amsterdam Noord – DrukwerkWerkelijkheid – De Banne BoysIn Amsterdam Noord – Jos de RooijGroen Amsterdam – Sophie StraatNikhet Duru – Ben Sana VurgunumQuadouk Al-Mayas – Sabah FakhriMeta – JadeDesigner Fiets – Massih HutakCerezo ft. B&B – Lil’ CBLaat me Toe – Saman AminiVerloren – De Ambassade 

  Het bericht Aflevering 12: De Niets is Defintief in Noord Nood Uitzending verscheen eerst op Radio Noord Amsterdam.

  Radio Noord Amsterdam - Anderhalvemeter in Noord

  Radio Noord Amsterdam - Anderhalvemeter in Noord

  Vrijheid in Quarantaine in NoordOp dinsdag 5 mei maakten radiomakers Selby Gildemacher en Gijs Velsink in tijden van Corona en social distancing een speciale Vrijheid in Quarantaine uitzending over de betekenis van vrijheid. Ze deden dit op het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord. Met buurtgenoten als sprekers en gasten praten ze op dinsdag 5 mei over Vrijheid in Quarantaine in Noord.  Gasten in de uitzending:Martha VrijTamer Allaloush van de  Open EmbassyMap Hoeburg-Zwager van PhiladelphiaJet Meijer van Tante TostiGeorge Eebeltjes, De Elvis van NoordMartha heet van achteren VrijEn dat vieren wijvandaag op 5 meiHet is daarom tijd haar op te bellenZodat zij ons over de bevrijding kan vertellen  Het bericht Aflevering 10: Buikslotermeerplein | Vrijheid in Quarantaine verscheen eerst op Radio Noord Amsterdam.

  Radio Noord Amsterdam - Anderhalvemeter in Noord

  Radio Noord Amsterdam - Anderhalvemeter in Noord

  Anderhalvemeter in NoordOp maandag 4 mei maakten radiomakers Selby Gildemacher en Gijs Velsink in tijden van Corona en social distancing een speciale anderhalvemeter uitzending over de betekenis van vrijheid. Ze deden dit op het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord. Met buurtgenoten als sprekers en gasten praten ze op maandag 4 mei over Anderhalve meter afstand houden in Noord.Het lied Corona werd gezongen met een text bijdrage van Danny Kiebert alias DJ Trebeik Ynnad.  Gasten in de uitzending:Evelien, kritisch over humorJef Andrea, Circusdirecteur,dierenvriend en radiohostRijk van den Hoek, columnistFred, radiomakerCorona woho,Corona wohoho.Je hebt het,of je hebt het niet.Je voelt je goed,of je voelt je ziek.Dode Vleermuis met Mihoen,Miereneter in de pasta,Gorillavoet in de vla,Dat moet je allemaal niet doen,Daarvan krijg je maar Corona.Ik houd het bij een blaadje sla,voor mij geen influenza.Corona woho,Corona wohoho.Je hebt het,of je hebt het niet.Je voelt je goed,of je voelt je ziek.  Het bericht Aflevering 09: Buikslotermeerplein | Anderhalvemeter in Noord verscheen eerst op Radio Noord Amsterdam.

  Radio Noord Amsterdam - Modestraat Talkshow

  Radio Noord Amsterdam - Modestraat Talkshow

  Modestraat Talkshow De Grote Modestraat Radio Noord Amsterdam Awardshow 2020De eerste editieEen spannende, voor deelnemers enerverende en voor het hoog geleerd publiek, een warme en boeiende talkshow met heel diverse bijdragen van kunstenaars die het artistieke programma gaan verzorgen voor de Modestraat in 2020..Gasten in de uitzending:Fleur Ouwerkerk, kunstenaarAnne Stoop, theatermakerHugo Schuitemaker, sociaal ontwerperTeun Castelein & Sasja Strengholt, kunstenaarsSemere Welday, muzikantKumia, danserCaro Bonink, fotograaf


  Het bericht Aflevering 08: Modestraat | Talkshow verscheen eerst op Radio Noord Amsterdam.

Top Podcasts In Society & Culture