95 episodes

SWEA-podden - livet som svensk utomlands.
En podd från SWEA International

SWEA-podden - livet som svensk utomlands SWEA International

  • Society & Culture
  • 5.0 • 7 Ratings

SWEA-podden - livet som svensk utomlands.
En podd från SWEA International

  Pernilla Ardeby

  Pernilla Ardeby

  I senaste avsnittet av SWEA-podden får vi höra om livet i Nepal när vi intervjuar Pernilla Ardeby. Nepal är känt för sin natur och fantastiska vandringsleder, Pernilla ger oss sina favoriter. Hon berättar även att levnadsstandarden överlag har blivit bättre sedan hon först besökte landet för över 30 år sedan. Vidare berättar hon med värme om naturen, maten och om en närhet mellan människor som hjälper varandra i vardagen. 

  • 52 min
  Arba Kokalari

  Arba Kokalari

  Arba Kokalari är EU-parlamentariker som bland annat brinner för konsumentskydd och kvinnors rättigheter, och för jämställdhet. Arba är född i Albanien och hennes samhällsengagemang delar hon med många i sin släkt. När Arba flyttade till Sverige på 90-talet så var svenskarnas kunskap om hennes hemland begränsade. Nu är Albanien ett populärt turistmål och vi passar på att fråga henne vad man inte får missa
   
  Länkar
  https://www.arbakokalari.eu/
  https://www.europarl.europa.eu/meps/sv/197406/ARBA_KOKALARI/home
  https://belgium.swea.org/
   
  SWEA-poddens team som medverkar detta avsnitt:
  Intervju: Anna Tvinnereim (SWEA Örestad) och Marija Borenius (SWEA Global)
  Redigering: Nina Hörnfeldt (SWEA Stockholm)
  Webb: Nina Hörnfeldt (SWEA Stockholm)
  Sociala medier: Veronica Strandell (SWEA Global)

  • 45 min
  Anna Bolick

  Anna Bolick

  I SWEA-podden nummer 94 i ordningen har Anna och Irina intervjuat Anna Bolick som bor i Seattle och arbetar som Hundpsykolog. Anna berättar hur hon hjälper hundägare som inget hellre vill än att hunden och övriga familjen ska få det bra tillsammans. Anna ger oss även tips på vad man ska tänka på innan man skaffar hund. 
   
  SWEA-poddens team som medverkar detta avsnitt:Intervju: Irina Nilsson (SWEA Singapore) och Anna Tvinnereim (SWEA Örestad)Redigering: Emma Hemström (SWEA Bangkok)Webbredaktör och sociala medier: Jenny Hammar (SWEA Seattle)

  • 43 min
  Frida Vesterberg

  Frida Vesterberg

  Frida Vesterberg bor i Kapstaden i Sydafrika och hon grundade barnrättsorganisationen Project Playground 2010, tillsammans med prinsessan Sofia. I podden får vi höra Frida berätta om hur verksamheten över tid har utvecklats och vad de har för planer för framtiden. Visionen är en trygg värld där alla barn och unga kan växa upp med framtidstro och möjlighet att påverka sitt eget liv i en positiv riktning. 

  • 47 min
  Ulrika Bengtsson

  Ulrika Bengtsson

  Ulrika Bengtsson är kock med många järn i elden! Lyssna på hennes resa från lilla Hylte,  som är den enda inlandskommunen belägen i två landskap, Halland och Småland. Hon arbetade på restaurang Aquavit i NYC 1989. Ulrika har lagat mat på Svenska General Konsulatet, haft egen restaurang som bar hennes namn och varit ansvarig för all mat och andra event på ett hotell beläget på Lexington Avenue. Idag driver hon Björk Cafe & Bistro. Ulrika berättar öppenhjärtigt om möten med gäster under åren. Positivitet och livsglädje går som en röd tråd genom veckans poddavsnitt. Ulrika bjuder verkligen på sig själv!
   
  https://www.bjorkcafe.com/
  https://newyork.swea.org/
   
  SWEA-poddens team som medverkar detta avsnitt:
  Intervju: Marija Borenius (SWEA Global) & Anna Tvinnereim (SWEA Örestad)
  Redigering: Nina Brunk Hörnfeldt (SWEA Stockholm
  Webb: Nina Brunk Hörnfeldt (SWEA Stockholm)
  Sociala medier: Veronica Strandell (SWEA Global)

  • 58 min
  Lovisa Löwenborg

  Lovisa Löwenborg

  Efter flera år som investerare, främst inom fastighetsbranschen, startade Lovisa 2016 WIRE (Women Invest in Real Estate). Målsättningen var att ge kvinnor som inte har ingångarna eller fått möjlighet att saminvestera i fastigheter. WIRE är en kvinnlig investerargrupp med över 600 kvinnor som har investerat i totalt 21 olika fastighetsprojekt tillsammans. I podden pratar vi med Lovisa om hennes bakgrund, hennes drivkrafter och målsättningar framöver. Hon har tagit lärdomarna från WIRE och lanserar under mars den första kvinnoägda fonden i Europa. Fonden har sitt säte i Luxemburg och i podden berättar Lovisa varför och hur hon har förverkligat sin dröm. 
  Lovisa beskriver i podden hur viktigt det har varit för henne att ta kontrollen och vara med och skapa den förändring hon vill se. Lovisa pratar om sina tankar kring hållbarhet och att det borde stå högst upp på fler personers agendor. Både hållbart i form av miljö och den gröna omställningen, men även social hållbarhet och hur vi kan göra världen till en bättre plats för alla. Lovisa beskriver hur hon ser att jämställdhet och mångfald på ledningsnivå är nyckeln till detta, men utvecklingen går inte tillräckligt snabbt i den riktningen.
  Tidigare i våras var Lovisa tillsammans med de andra kvinnliga ägarna i hennes internationella fond på World Economic Forum i Davos.  Av antalet deltagare i Davos var endast 25 % kvinnor men Lovisa upplevde ändå att det fanns en styrka bland de kvinnliga deltagarna.
   
  Länkar: Instagram: https://www.instagram.com/lovisalowenborg/ LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/lovisa-l%C3%B6wenborg-b704471b/ Female Fund: femalefund.eu
   
  SWEA-poddens team som medverkat i detta avsnitt:Intervju: Marija Borenius (Global) & Anna Tvinnereim (Örestad)Redigering: Emma Hemström SWEA BangkokWebb: Jenny Hammar (Seattle)Sociala medier: Veronica Strandell (Global)

  • 1 hr

Customer Reviews

5.0 out of 5
7 Ratings

7 Ratings

Akitty75 ,

Fascinerande livsäventyr av svensktalande kvinnor som bor i hela världen

En fantastisk mix av fascinerande svensktalande kvinnor som bor i hela världen med väldigt olika bakgrund; från ambassadör till operasångerska, reservofficer, författare,rallyförare och massa annat! De volontärer som jobbar med SWEA podden gör ett superbra jobb genom att vara pålästa om de kvinnor som intervjuas och avsnitten redigeras på ett proffsigt sätt! Ser fram emot att få lyssna på fler livsäventyr under 2023.

Top Podcasts In Society & Culture

Stuff You Should Know
iHeartPodcasts
Fail Better with David Duchovny
Lemonada Media
This American Life
This American Life
We Can Do Hard Things
Glennon Doyle and Audacy
Shawn Ryan Show
Shawn Ryan | Cumulus Podcast Network
The Ezra Klein Show
New York Times Opinion

You Might Also Like

Värvet
Acast
Bathinas skilda möten
Acast
Kristin Kaspersen Nyfiken på
Perfect Day Media
Framgångspodden
Acast
Dumma Människor
Acast - Lina Thomsgård och Björn Hedensjö
Allt vi inte lärt oss om kärlek
Martin Persson & Peter Magnusson