251 episodes

Paula Molés obre "Un restaurant caníbal a Berlín" per reivindicar que la gastronomia va molt més enllà d'alimentar-se: és cultura...

Un restaurant caníbal a Berlín Catalunya Ràdio

  • Society & Culture

Paula Molés obre "Un restaurant caníbal a Berlín" per reivindicar que la gastronomia va molt més enllà d'alimentar-se: és cultura...

  El negoci darrere d'una ampolla d'aigua mineral natural

  El negoci darrere d'una ampolla d'aigua mineral natural

  Al restaurant caníbal fem una immersió en el món desconegut de l'aigua mineral natural. Anem a Arbúcies, a la Selva, a l'àrea del Montseny-Guilleries, on es concentren les instal·lacions de la majoria de marques d'aigua mineral natural de Catalunya, i parlem amb Carles Lumeras, president de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny, mentre observem l'activitat d'una planta envasadora. També coneixem el punt de vista de Xavier Civit, president de l'Associació Catalana d'Envasadors d'Aigua, i d'Enric Vázquez, hidrogeòleg. Visita el restaurant caníbal Inés Butrón, escriptora i divulgadora de la història de la cuina, que reivindica la figura de l'enyorat Llorenç Torrado. I torna el "Nyap o top?", amb Gerard Jubany. Enredem Tortell Poltrona, fundador del Circ Cric i de Pallassos sense fronteres, per tastar una beguda energètica de nata i maduixa. Descobrim la frase caçada al vol en un restaurant del Salvador Garcia-Arbós i fem gana amb l'especialitat de La Dolceta, de Lleida.

  • 1 hr 3 min
  Sense petroli no hi hauria patates fregides amb gust de tòfona ni iogurts amb gust de maduixa

  Sense petroli no hi hauria patates fregides amb gust de tòfona ni iogurts amb gust de maduixa

  Com es creen les aromes alimentàries? Què hi ha darrere d'unes patates amb gust d'ou ferrat o una pizza amb aroma de fum? Al "Restaurant caníbal" compartim taula amb Salvador Riera, químic i aromista, amb més de 55 anys d'experiència treballant en empreses d'aromes i perfumeria nacionals i estrangeres. Amb ell fem el tast de diferents productes industrials i comentem els secrets que els fan tan addictius. El cuiner Jordi Vilà, dels restaurants Alkimia i Alkostat, ens dona les claus per organitzar bé una barbacoa. Ens parla d'organització, d'estris imprescindibles, de carn, peix i verdures, i amaniments ben gustosos. El forner Daniel Jordà, de Panes Creativos, hi posa el pa, i la sommelier Clara Antúnez, de La Gastronòmica, hi posa el vi. Repassem l'actualitat de la setmana, descobrim la frase caçada al vol per Salvador Garcia-Arbós en un restaurant, i Philippe Regol ens recomana tastar el milfulls de nyàmeres amb formatge tou del Lluçanès del restaurant Aürt de Barcelona.

  • 1 hr 16 min
  Colonització culinària: robatori de receptes i un munt d'estereotips

  Colonització culinària: robatori de receptes i un munt d'estereotips

  Compartim taula amb la periodista i escriptora mexicana Ana Luisa Islas i parlem d'apropiació cultural al món de la cuina i descolonització culinària. Són algunes qüestions que toca a l'assaig "Mejor oler a mar" (editorial Col and Col). Carme Gasull ens descobreix la singular història del pastís de formatge: des de l'antiga Grècia a Nova York. Parlem amb l'autor del Millor Pastís de Formatge Català 2024: el pastisser Pau Carranza, de la pastisseria Larrosa de Flix, a la Ribera d'Ebre, i amb el formatger que ha elaborat el formatge amb què Pau ha fet el seu pastís: Julio Manero, de la formatgeria Serra del Tormo, de la Torre de l'Espanyol, també de la Ribera de l'Ebre. Arturo Puente dissecciona l'imperi del pernil que ha creat Enrique Tomás. Descobrim la frase caçada al vol en un restaurant de Salvador Garcia-Arbós, i fem gana amb l'especialitat del restaurant El Cairat, de Falset, al Priorat.

  • 1 hr 2 min
  Tres dones que estan revolucionant el servei del restaurant

  Tres dones que estan revolucionant el servei del restaurant

  Menú especial del restaurant caníbal sobre el servei de sala. Descobrim com treballen Carmeta Torrents, Sophie Glossin i Paula Garcia a l'Hisop, el restaurant d'Oriol Ivern. Hem anat al restaurant, les hem vist treballar, hem parlat de com n'és d'important entendre la psicologia del client i del perquè de la falta de personal a la sala dels restaurants. Marc Casanovas ens porta pel·lícules nòrdiques que tracten el bevedor de diferents maneres: "Fallen leaves", del director finlandès Aki Kaurismäki, i "Another round", del director danès Thomas Vinterberg, totes dues a Filmin. Torna el "Nyap o top?". Els actors Toni Sans i Montse Amat s'atreveixen amb un snack anomenat Air Chorizo. Descobrim el seu veredicte i parlem d'"Exquisit", una obra sobre el món de la restauració amb tocs de canibalisme. Descobrim la frase caçada al vol en un restaurant del Salvador Garcia-Arbós i fem gana amb l'especialitat del restaurant Ditifet de Girona.

  • 1 hr 2 min
  Un Sant Jordi colgat de llibres sobre cuina i gastronomia

  Un Sant Jordi colgat de llibres sobre cuina i gastronomia

  Menú especial Sant Jordi del restaurant caníbal en un any en què estem colgats de llibres sobre cuina i gastronomia. La tria va a càrrec del nostre llibreter de referència, Nacho Borraz, de la llibreria La Central del Raval de Barcelona; de Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, i de Cristina Caparrós, armadora de la Barceloneta. Parlem amb Carles Gaig, que publica per primera vegada "Les millors receptes de Carles Gaig" (Columna Edicions); i anem al Via Veneto per conversar amb el seu director, Pere Monje. La família Monje acaba de publicar "El gran restaurante de Barcelona" (Planeta Gastro), homenatge a tota una institució barcelonina. Truquem al pagès i productor de maduixes Pep Marpons, de Can Marpons, amb finques a Arenys de Munt, al Maresme. Descobrim la frase caçada al vol en un restaurant del Salvador Garcia-Arbós, i fem gana amb l'especialitat del restaurant El Buen Gusto, a Terrassa. El cuiner Artur Martínez ens parla del seu trinxat vallesenc.

  • 1 hr 12 min
  Cebiche xilè o com entendre que les cuines no coneixen de fronteres

  Cebiche xilè o com entendre que les cuines no coneixen de fronteres

  Menú especial del restaurant caníbal dedicat a la filosofia i el menjar: compartim taula i cebiche en un restaurant peruà amb la filòsofa xilena Valeria Campos. Mentre parlem de gastronacionalismes, alimentació i política, ens preguntem per què els grans filòsofs occidentals han menystingut l'acte de menjar. Són qüestions que tracta al seu últim llibre "Pensar/Comer. Una aproximación filosófica a la alimentación", que publica amb l'editorial Herder. El cuiner Jordi Vilà, dels restaurants Alkimia i Alkostat, ens descobreix els secrets del suquet de peix i la sarsuela. Daniel Jordà, de Panes Creativos, hi posa el pa; i la sommelier Clara Antúnez, de La Gastronòmica, hi porta el vi. Repassem l'actualitat de la setmana centrada en el Fòrum Gastronòmic de Girona, descobrim la frase caçada al vol en un restaurant del Salvador Garcia-Arbós, i Philippe Regol ens recomana l'especialitat del restaurant Agreste de Barcelona.

  • 1 hr 4 min

Top Podcasts In Society & Culture

Fail Better with David Duchovny
Lemonada Media
Stuff You Should Know
iHeartPodcasts
This American Life
This American Life
Blame it on the Fame: Milli Vanilli
Wondery
Shawn Ryan Show
Shawn Ryan | Cumulus Podcast Network
Freakonomics Radio
Freakonomics Radio + Stitcher

You Might Also Like

En guàrdia!
Catalunya Ràdio
La fonda
Catalunya Ràdio
El búnquer
Catalunya Ràdio
L'ofici de viure
Catalunya Ràdio
Via lliure - Il·lustres execrables
RAC1
La competència - Programa sencer
RAC1

More by Catalunya Ràdio

El búnquer
Catalunya Ràdio
Crims
Catalunya Ràdio
En guàrdia!
Catalunya Ràdio
El matí de Catalunya Ràdio
Catalunya Ràdio
El suplement
Catalunya Ràdio
Tot costa
Catalunya Ràdio