19 episodes

Fragmenten over Beeldende Kunst uit de uitzendingen van KRO's Nacht van het Goede Leven.

Beeldende Kunst - Nacht van het Goede Leven - KRO KRO

  • Arts

Fragmenten over Beeldende Kunst uit de uitzendingen van KRO's Nacht van het Goede Leven.

  ‘Muck’ in CBK Amsterdam

  ‘Muck’ in CBK Amsterdam

  Daniel Verkerk vind ik een fantastisch schilder, maar hij heeft het 2 dimensionale allang achter zich gelaten. In zijn schilderijen probeerde hij al naar
  3D te gaan en werden ze steeds dikker en boller, staken ze steeds verder uit de lijst, totdat ie niet meer verder kon. Zijn onderwerpen? De wereld, de massa, dat wat de mens met de aardkloot doet. En wie daar over gaan. Wie nemen de beslissingen? In de parlementen over de hele wereld wordt beslist hoe de wereld eruit ziet. En Daniel wilde dat laten zien:waar al die beslissingen toe leiden en ging een wereld bouwen in 3D en toont hoe wij die volplempen met steeds maar meer, steeds meer energie is er voor nodig. Voor Daniel komt ook de vierde dimensie hier meedoen…je bent steeds meer IN het kunstwerk en dag en nacht, toen en nu bestaat allemaal op hetzelfde moment…

  Ik sprak um bij de opening. Spreken met kunstenaars kan tricky zijn, uitleg vragen dodelijk, dus u hoort vooral La Lier het een en ander interpreteren…

  Ga naar de Oranje Vrijstaatkade naar de CBK in Amsterdam-Oost, pal naast het Stadsdeelkantoor-Oost. Expo loopt t/m 27 november 2010

  Interview fotograaf Claude Vanheye en Veiling Christies

  Interview fotograaf Claude Vanheye en Veiling Christies

  Vanmiddag werden in de Amsterdamse Christie ruim 100 foto’s
  geveild van bekende en minder bekende fotografen en de opbrengst is voor de Stichting Young in Prison, opgericht door Noa Lodeizen, nadat ze met eigen ogen in Zuid-Afrika gezien hoe erbarmelijk veel gevangenen het hebben en hoe funest dat vooral voor die jongeren is, die het na die gevangenschap eigenlijk verder wel kunnen schudden.

  Interview: Jacob Arch

  Interview: Jacob Arch

  Singer/songwriter Jacob Arch mag het genoegen smaken dat 10 kunstenaars werken maken n.a.v een gekozen lied van hem...wat zou er bij dit lied te zien zijn volgende week zaterdag 23 oktober in de galerie van Victoria Kovalenckikova?

  Interview Lidy Six

  Interview Lidy Six

  Lidy Six ken ik al meer dan 20 jaar als een gedreven regisseuse die buiten de 9 punten probeert te zoeken naar de verbeelding van theater. Die het liefst het hele leven incorporeert en op zoek is naar mogelijkheden die wat buiten de gebaande paden voeren.

  Vorig jaar zomer deed zij een heel bijzonder project in een van de onaffe metrotunnels bij het CS in Amsterdam...Het met al je zintuigen ervaren, van licht en geluid als echte energiebronnen en 'aanwezigheden', waarbij tijd wegvalt...Ja, ik weet dat het ellendig vaag klinkt, maar het is wel wáár...volgende week verschijnt er een boekje met DVD en de soundtrack van deze voorstelling, die over ter wereld, waar vergelijkbare plekken voorhanden zijn, gespeeld kan en zal worden.

  De vooral in Amerika erg bekende DJ Joaquin 'Joe' Claussell tekende voor de sounddesign.

  ‘Vincent en Camille’

  ‘Vincent en Camille’

  Het Van Goghmuseum organiseert deze hele maand oktober in de
  weekenden familiedagen, gericht op kids met hun ouders of grootouders etc...

  2 x films: Tirza , Exit through the gift shop

  2 x films: Tirza , Exit through the gift shop

  'Tirza' verfilming van de roman van Arnon Grunberg. Gijs Scholten van Asschat is weer fenomenaal. Film ziet er prachtig uit, het verhaal is ingenieus bewerkt door regisseur Rudolf van den Berg en is onze inzending naar de Oscars voor beste buitenlandse film.
  Maar ik laat u straks toch nog even horen waar volgens Johan Doesburg de roman Tirza van Arnon Grunberg allemaal over gaat. Veel daarvan heeft niet de film gehaald helaas. Doesburg bewerkte het boek voor toneel met Kees Hulst in de hoofdrol. Fantastisch vond ik hem. Hij verdiende er ook terecht de Louis d’Or mee dit jaar...de hoogste toneelprijs voor een acteur.

  Ik zag nog een aanbevelenswaardige film: ’Exit through the gift shop’ een uiterst geestige en mindtwisting film annex mockumetary of misschien wel regelrechte hoax, gemaakt door een van de beste street artists ter wereld, de Brit die zich Banksy noemt.

Top Podcasts In Arts

Wim Oosterlinck
Radio 1
Klara
Les Petits Poids, le podcast de Christophe Dechavanne qui donne de la voix aux super héros du quotidien
Klara
Marine Baousson