151 episodes

Stijn Van de Voorde laat elke week zijn licht schijnen over het popnieuws. Hij krijgt daarbij de hulp van een bekende gast.

De Popcast VRT MAX

  • Music
  • 4.8 • 160 Ratings

Stijn Van de Voorde laat elke week zijn licht schijnen over het popnieuws. Hij krijgt daarbij de hulp van een bekende gast.

  #150 — Clouseau speelt de openingsdans van Noémie Wolfs

  #150 — Clouseau speelt de openingsdans van Noémie Wolfs

  Noémie Wolfs brengt binnenkort een romantisch disco album uit met strijkers, maar er is meer: een wijn werd naar haar vernoemd die 26 euro kost en 3,1 krijgt op Vivino. Ze vertelt hoe Simon Casier haar ten huwelijk vroeg en waarom Clouseau de openingsdans komt spelen. Kirsten tipt ons een Olivia Rodrigo nummer dat rechtstreeks uit een Oostenrijkse skihut komt. En oh ja, het is de 150ste aflevering. Dus Stefke Van De Website heeft om een onbekende reden Stijn zijn ouders uitgenodigd als publiek.

  • 1 hr
  #149 — Mayorga brengt Nickelback naar de AB!

  #149 — Mayorga brengt Nickelback naar de AB!

  Helena en Trui van Mayorga besloten na de gloednieuwe documentaire 'Hate to Love: Nickelback' How You Remind Me te coveren tijdens hun AB show. Anne-Sophie van High Hi componeerde, zoals beloofd, een verse intro voor de Popcast. Verder gaat het nog over Techno Mechanicus Musk, de nieuwe baby van Grimes en Elon Musk en wordt er diep nagedacht over hoe cool het moet zijn om op de Night of The Proms te spelen. Of toch niet?

  • 49 min
  #148 — Verhuist Thibault binnenkort naar West-Vlaanderen?!

  #148 — Verhuist Thibault binnenkort naar West-Vlaanderen?!

  Mickael van Goose brengt binnenkort zijn eerste solo-album uit onder zijn échte naam, Mickael Karkousse. Hij legt uit waarom Goose merchandise onder de marktprijs verkoopt en waarom er niets mis is met het woord 'tof'. Thibault verklaart waarom West-Vlaamse varkensboeren het gedroomde festivalpubliek zijn. Kirsten komt naar goede gewoonte veel te laat binnen, maar dat belet haar niet om ontroerd te vertellen over het belang van Smash Mouth in haar leven.

  • 54 min
  #147 — Brihang over zijn droomvoeding

  #147 — Brihang over zijn droomvoeding

  Brihang, Lennert Coorevits en Kirsten Lemaire zijn drie trotse West-Vlamingen die hun provincie vaarwel zegden om ergens anders te wonen. Hoe zit dat eigenlijk? Brihang legt uit wat droomvoeding is en hoe hij zijn teksten verzint. Kirsten speelde een belangrijke rol in een moordzaak van een balletdanseres. En zou Lennert ooit haken in zijn rug laten piercen om over het publiek te kunnen vliegen?

  • 1 hr 5 min
  #146 — Heeft Thibault als baby gecrowdsurft tijdens Blur?!

  #146 — Heeft Thibault als baby gecrowdsurft tijdens Blur?!

  Het nieuwe seizoen van De Popcast start met een grondige vernieuwing, al is er nog wel wat werk aan de winkel. Gelukkig wil Anne-Sophie van High Hi alvast helpen bij het componeren van een nieuwe intro. Thibault deelt wat persoonlijke gevoelens na zijn Blur-interview en hij vraagt zich luidop af waarom rapper Flo Rida een baby laat crowdsurfen op een concert. Kirsten blikt nog eens terug op de dood van Sinéad O'Connor én het concert van Boygenius. 

  • 59 min
  #145 — De Popcast van Pukkelpop 2023

  #145 — De Popcast van Pukkelpop 2023

  Stijn Van de Voorde, Otto-Jan Ham, Kirsten Lemaire, Thibault Christiaensen en Lennert Coorevits laten hun licht schijnen op 4 dagen Pukkelpop 2023. Billie Eilish zorgde voor een historisch moment, Joost voor kippenvel en Kirsten vond twee bonnen op de wei. Otto-Jan legt z'n favoriete festivalspel uit, Lennert ging met z'n ouders naar Limp Bizkit en Thibault stond op het podium met XINK. Ze bespreken de beste concerten, sfeerverhalen en al het functioneel naakt op het podium en de wei.

  • 50 min

Customer Reviews

4.8 out of 5
160 Ratings

160 Ratings

dreezer ,

5 sterren

De podcast van Stijn nailed keer op keer de meest interessante pop nieuwtjes uit binnen en buitenland. Sinds ik stopte met Joepie lezen was ik nooit zo mee. Ik luister ook maar naar 1 podcast. Maar dat kan aan mij liggen.

KVSmiley ,

Fan van het eerste uur!

Hi Guys, ik ben een fan. Laat dat duidelijk zijn. Ik vind het ook leuker als de week gefileerd wordt dan als één artiest eruit gelicht wordt. Echter dit is relatief, want bepaalde van die afleveringen waren ook echt steengoed. Ik vind jullie grappig, eerlijk en ik luister graag, maar…

Met één ding ben ik het niet eens. Jullie blijven altijd maar beweren dat bepaalde artiesten niet meer relevant zijn. Ik denk daarbij aan U2, Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers of The Rolling Stones. Die mannen blijven echter stuk voor stuk hits scoren, halen nog steeds enorm veel streams (ook met nieuwe nummers) en boren telkens opnieuw een nieuw publiek aan. Want één voor één stonden de genoemde bands de voorbije jaren of in de hitlijsten of in de afrekening van Studio Brussel. Van Simple Minds kan je dat bijvoorbeeld wel zeggen. Die blijven proberen, maar bereiken geen publiek meer. Maar als je een publiek bereikt, ben je voor mij nog altijd relevant. De hitlijsten worden hoofdzakelijk bepaald door de jeugd en als je als ouwe rocker daarin nog een plaatsje krijgt, dan ben je nog altijd goed bezig. Een mooi, heel recent voorbeeld is Living in a Ghost Town van The Rolling Stones. Bijzonder actueel en een dijk van een hit. Relevanter kan een band toch niet worden…

I rest my case en blijf luisteren, want ik ben en blijf een fan van het eerste uur en ik vind jullie nog steeds relevant ;-).

Mvg,
Kurt

Trimpo ,

Teleurgesteld

Erg teleurgesteld dat de aflevering met Lennie en Joris maar 55 minuten was

Top Podcasts In Music

Audible | Wondery
Radio 1
NPO Klassiek / AVROTROS
NPO 3FM / VPRO
Drumcode
Radio 1

You Might Also Like

Alex Agnew & Andries Beckers
Xander De Rycke
Fokke van der Meulen
GoPlay
Lieven Scheire
Sporza

More by VRT

Radio 1
Radio 1
radio2
Radio 1
MNM
VRT 1, VRT NWS