234 episodes

Elke week verwelkomt Friedl' Lesage een boeiende gast die vertelt wat hem of haar raakt in het leven.

Touch‪é‬ VRT

  • Society & Culture
  • 4.2 • 286 Ratings

Elke week verwelkomt Friedl' Lesage een boeiende gast die vertelt wat hem of haar raakt in het leven.

  Frank Deboosere

  Frank Deboosere

  Buiten zijn vakgebied is weerman Frank Deboosere tot weinig te verleiden, maar daarbinnen is hij graag ambassadeur. Zo is hij al jaren peter van de ‘Dag van de Wetenschap’. Want wie kan nog zonder wetenschap? Het coronavirus, de klimaatproblematiek en de ziekte kanker: allemaal hebben ze baat bij het voortschrijdend inzicht van de wetenschap.

  • 1 hr 43 min
  Mohamed Ouaamari

  Mohamed Ouaamari

  Mohamed Ouaamari was zondag de gast in Touché. Schrijver, columnist en online eindredacteur van Canvas. Hij werd geboren in het beruchte jaar 1991, het jaar waarin Antwerpen zijn zwartste zondag beleefde, deze week precies dertig jaar geleden. Hoe hij die dertig jaren is doorgekomen, schreef hij neer in zijn boek ‘Groetjes uit Vlaanderen’.

  • 1 hr 44 min
  André Pelgrims

  André Pelgrims

  André Pelgrims is al dertig jaar lang gespecialiseerd in groepsdynamica. Ons hele leven maken we deel uit van verschillende groepen: het gezin, de school, het werk, de vrienden, de maatschappij. De kunst is om binnen die groep helemaal jezelf te kunnen zijn. Iets wat ook voor de expert ter zake niet altijd even eenvoudig bleek . Een bazige vaderfiguur, een doorgedreven verantwoordelijkheidsgevoel en een overdreven discipline zorgden ervoor dat hij al meermaals uit de bocht ging.

  • 1 hr 44 min
  Tessa Kerre

  Tessa Kerre

  Tessa Kerre is hematologe aan het UZ Gent. Haar zwakke hart zorgde ervoor dat ze van geneeskunde haar levenswerk heeft gemaakt. Immunotherapie werd haar specialiteit. Maar onderweg liet ze haar grote liefde voor kunst nooit los.

  • 1 hr 46 min
  Margot Vanderstraeten

  Margot Vanderstraeten

  In haar nieuwste boek ‘Minjan’ vertelt Margot Vanderstraeten over haar ontmoetingen na 'Mazzel Tov', haar bestseller over haar leven als werkstudente bij een orthodox joodse familie. Een fascinerende inkijk in een wereld die voor gewone ogen vaak gesloten blijft. Maar hoe moet het verder? Vanwaar haar interesse voor Sabena? Hoe gaat het ondertussen met haar man? En verhuist ze ooit nog naar New York? Luister naar Touché met Margot Vanderstraeten.

  • 1 hr 44 min
  Ann De Craemer

  Ann De Craemer

  Ann De Craemer beschrijft in haar nieuwste boek ‘Hersenorkaan’ hoe een zware depressie beslag legde op haar leven. Wat een onschuldige huilbui leek te zijn, was een dekmantel voor onverwerkte emoties. “Pillen en praten, bewegen en buiten komen”, stond er op haar voorschrift. Dat deed ze, maar eenvoudig was het niet. Want ja, depressie is een ziekte. En net zoals bij kanker, heb je tijd nodig om ervan te genezen.

  • 1 hr 42 min

Customer Reviews

4.2 out of 5
286 Ratings

286 Ratings

Kersie_Ann ,

Super programma

Ik hou van dit luister programma. Kwalitatief en non commercieel. Wel jammer van de samenvattingen tussen de reclame door die het wel commercieel laten klinken. Het neemt de echtheid van het interview weg.
Voor de rest super !

KrisjeDS ,

Prachtige verhalen, zo meeslepend mooi, stuk voor stuk parels

Hartverwarmende stem en gasten, ik ben zo’n fan!

david deg. ,

Hoe mooi radio kan zijn

Hoe mooi radio kan zijn,

Weg van de visuele leefwereld die heerst; weg van de stroboscoop-tv (want de aandacht wordt slechts enkele sec vastgehouden) en weg van ieders “15 minutes of famous” (die enkel is voor zij die hun ego gestreeld weten) is dit radio pur sang.

De mooiste interviews zijn deze waarbij de ademhaling, de intonaties en de stiltemomenten evenveel zeggen als de woorden ... want dan zijn het niet langer woorden maar wel emoties...

Mooi !

Top Podcasts In Society & Culture

You Might Also Like

More by VRT