184 episodes

Elke zondag verwelkomt Friedl' Lesage van 11 tot 13 uur een boeiende gast die vertelt wat hem of haar raakt in het leven.

Touché VRT

  • Society & Culture
  • 4.1, 225 Ratings

Elke zondag verwelkomt Friedl' Lesage van 11 tot 13 uur een boeiende gast die vertelt wat hem of haar raakt in het leven.

  Touché - Dominique Van Malder

  Touché - Dominique Van Malder

  Dominique Van Malder was altijd het ‘dikkertje’ van de klas. Toch liet hij zich niet kleineren door de pesterijen. Zijn wapen? Humor! Zoveel jaar later schreef hij een reeks over zwaarlijvige mensen: ‘Albatros’. Is obesitas nog steeds taboe? Waarom lachen we gemakkelijk om zware mensen? En hoe goed voelt Dominique Van Malder zich eigenlijk in zijn vel?

  • 1 hr 43 min
  Touché - Karin Bloemen

  Touché - Karin Bloemen

  Karin Bloemen is de lelie in het boeket: opvallend, flamboyant en vrouwelijk. Als je haar ziet zou je niet zeggen dat ze al zoveel op haar bord kreeg. Ze verwerkte een zeer zware jeugd, verloor twee zussen en voedde haar neefje op als haar eigen zoon. Volgende week wordt ze 60 en daar is ze bijzonder dankbaar voor. Als iemand een stevige verjaardagstaart verdient, is zij het wel.

  • 1 hr 45 min
  Touché - Arthur Langerman

  Touché - Arthur Langerman

  Zijn familie werd tijdens de Holocaust uitgemoord, zijn moeder kwam getraumatiseerd terug en hij wilde de jodenhaat proberen te begrijpen. 50 jaar en 10.000 stuks later heeft Arthur Langerman de grootste collectie antisemitische propaganda ter wereld.

  • 1 hr 44 min
  Touché - Begijn Le Bleu

  Touché - Begijn Le Bleu

  Stand-up comedian Begijn Le Bleu kwam een aantal jaren geleden officieel uit de (nest-)kast als vogelaar. Hij begon met de podcast ‘Fwiet! Fwiet!’ die ondertussen zo populair is geworden dat daar ook een boek moest van komen. (uitgeverij: Sterck & de Vreese). Daarin verzamelde hij zijn beste 48 vogelverhalen. Maar wat is de zin van vogelspotten? Zou hij echt een natuurpraatje willen in het nieuws? En hoe komt het dat hij die eenzame hobby zo hard nodig heeft?

  • 1 hr 45 min
  Touché - Tom Waes

  Touché - Tom Waes

  Wie Tom Waes zegt, zegt ‘reizen, avontuur en dingen doen die iemand anders nooit zou doen’. Hij zoekt altijd een nieuwe uitdaging (want anders is het leven toch maar saai) en hij neemt die ook altijd heel serieus. Dat is nu met de coronacrisis niet anders. Hij heeft zich vastgebeten in het thuis blijven. Iets wat hij anders veel te weinig doet. Kan een rusteloze Tom Waes daar mee om? Of heeft hij ook een compleet andere kant die we niet van hem kennen?

  • 1 hr 44 min
  Touché - Eva Van Braeckel

  Touché - Eva Van Braeckel

  Longinfecties zijn haar specialiteit, maar nooit had ze durven denken dat ze nu hoofd zou zijn van de corona-afdeling in het UZ Gent. Longarts Eva Van Braeckel weet maar al te goed hoe belangrijk het leven is. De dood kwam al net iets teveel bij haar aanbellen. Gelukkig geven haar man en kinderen haar elke dag weer de zuurstof die ze nodig heeft om er tegenaan te gaan. Hoe ze in het heetst van deze corona-strijd leven en werk met elkaar combineert, vertelt ze in Touché.

  • 1 hr 45 min

Customer Reviews

4.1 out of 5
225 Ratings

225 Ratings

Kersie_Ann ,

Super programma

Ik hou van dit luister programma. Kwalitatief en non commercieel. Wel jammer van de samenvattingen tussen de reclame door die het wel commercieel laten klinken. Het neemt de echtheid van het interview weg.
Voor de rest super !

david deg. ,

Hoe mooi radio kan zijn

Hoe mooi radio kan zijn,

Weg van de visuele leefwereld die heerst; weg van de stroboscoop-tv (want de aandacht wordt slechts enkele sec vastgehouden) en weg van ieders “15 minutes of famous” (die enkel is voor zij die hun ego gestreeld weten) is dit radio pur sang.

De mooiste interviews zijn deze waarbij de ademhaling, de intonaties en de stiltemomenten evenveel zeggen als de woorden ... want dan zijn het niet langer woorden maar wel emoties...

Mooi !

Ingrid Rathjen ,

Prachtig

Zooo mooi en moedig. Heel puur en inspirerend

Top Podcasts In Society & Culture

Listeners Also Subscribed To

More by VRT