192 episodes

Du kan må bra redan i dag och börja skapa livet du vill leva! Vi gör det. Kom och upptäck hur lätt det är att skapa välmående och överflöd. Tillåt dig bli inspirerad av att må bättre och ta ansvar för ditt eget mående.
Vi håller i kurser, workshops, kick-of, föreläsningar och enskild coaching.

Effortlessliving Effortlessliving

  • Health & Fitness

Du kan må bra redan i dag och börja skapa livet du vill leva! Vi gör det. Kom och upptäck hur lätt det är att skapa välmående och överflöd. Tillåt dig bli inspirerad av att må bättre och ta ansvar för ditt eget mående.
Vi håller i kurser, workshops, kick-of, föreläsningar och enskild coaching.

  Nyårslöften eller beslut?

  Nyårslöften eller beslut?

  Vi alla vill bli bättre människor och må bättre och därför vill vi så gärna lova oss själva att förbättra oss och våra liv. Att ge Nyårslöften är ett gammaldags sätt att leva och tänka. Istället för att säga: ”jag vill, jag vill inte, jag försöker”, så bestäm dig. Genom att ta ett beslut visar du dig själv att du tar ett mentalt, inre steg framåt i den riktningen där det du vill ha är. Det finns inget velande eller tvivlande i det. Dina negativa önskemål som ”Jag vill inte äta onyttigt, jag vill sluta äta godis, jag måste börja träna” är negativa formuleringarna och berättar att du har motstånd i dig när det gäller det du tänker på. Som du redan vet, om du har motstånd mot något, så håller du det kvar i ditt liv. Med dessa tankar befinner du dig i en lägre energi, en lägre plats i känsloskalan och upprätthåller en energi av motstånd. ”Jag måste sluta, jag måste börja, jag måste…” innehåller också en energi av kamp, Det innebär att du har det jobbigare och tuffare att genomföra det du vill. Därför är det sällan som nyårslöften håller.
  För att ändra ditt liv, höj först din energi så att du känner dig nöjd, lugn, glad, lycklig och att du är bekväm med dig själv. Då kan du bestämma vad du ska ge dig själv det här året eller framöver. Säg eller skriv ner:
  ”Jag ger mig mer tid att återhämta mig, meditera, njuta av livet, beundra allt som är vackert, känna efter vad det är jag vill, känna efter vad är det jag tycker om, skapa på olika sätt, sova, vila, leka och ha roligt, känna mig fri, jag ger min kropp mat som är gott och näringsrikt, jag ger min kropp mindre mängder av mat, jag ger mig själv tillfällen i närvaro, gåvan att vara närvarande med dom jag umgås med, vara närvarande med mig själv, känna efter hur känns det i mig och min kropp. Jag ger min kropp mer kärlek och omtanke”. ”Jag ger mig mer tid att uppskatta och värdesätta mig själv, andra och hela världen. Jag ger mig mer tid att lära känna mig själv”.
  ”Jag måste gå ner i vikt, banta, testa den här dieten, tappa några kilon”, handlar om motstånd (=negativa övertygelser, tankar). Säg istället ”jag ger min kropp flera tillfällen att röra på sig, vara aktiv på ett roligt och givande sätt”.
  Istället för att säga: ”jag slutar att snusa eller röka”, säg vad är det du vill ha mer i ditt liv, hur vill du må? ”Jag ger min kropp mer frisk luft, jag ger min kropp mer friskhet, ett hälsosamt liv. Jag ger min kropp mer glädje, hälsa och frihet”. Att bestämma dig är ett mer konstruktivt, uppmuntrande, inspirerande och positiv sätt att leva. Det här attityden har du naturligt, när du är i en plats där du trivs med dig själv.
  Alla andra ord som ”lova och försöka” innehåller motstånd och skapar en motsatt effekt. Du kan bestämma för en dag, en stund, en vecka och det finns ingen skuld, dåligt samvete eller skam i det. Du är fri att bestämma och ändra ditt beslut när du känner för det. ”Lämna” inget, ”sluta” inte med något, ”måste” inget, utan bestäm dig att ”det här gör jag, det här ger jag mig själv, det här ger jag andra”.

  Jag ger mig själv mer egentid, jag ger mig mer tid att läsa för mig meningsfulla böcker, lyssna för mig meningsfulla och inspirerande talare.
  Att bestämma dig sparar också din energi, skapar ingen stress i dig som att lova och försöka gör. Egot pratar om den negativa sidan av våra önskningar (sluta, lämna, borde, måste) och hjärtat, själen pratar om det mer kärleksfulla språket. Jag berättar för mina nära och kära hur mycket jag älskar dom, jag berättar för mig själv hur mycket jag älskar mig.

  Vill du lära dig hur du kan tycka om dig själv mer och få ett ännu bättre liv?
  Kika in på hemsidan för de senaste po

  • 15 min
  Träning och hälsa

  Träning och hälsa

  Lyssnarfråga samt om dom negativa övertygelserna från uppväxten.
  Med ett nytt år har vi fått ännu en tid av möjligheter att ta hand om oss själva på alla plan, det inre och det yttre. Oavsett om det gäller det psykiska eller fysiska så handlar det om att sluta jämföra dig med andra, jaga dig själv när det gäller kost och träning, minska kraven och måsten samt använda dig mer av olika verktyg (som meditation) för att bättre lyssna på kroppen. Det gäller allt i livet, men framför allt det fysiska kroppen.
  Om du låter ditt liv styras av fokus på maten och träning så är du i sinnet, i tankarna.
  Ta dig till närvaron, nuet, andas och fråga kroppen: ”vad vill du äta, vad vill du dricka, känns det här bra, vad vill du göra?” Kroppen svarar alltid med en känsla: ”det här känns bra”.
  Det handlar om att vara i samklang med sin kropp, själ och sinne. Dom flesta av oss har levt mer i sinnet än i kroppen och med det kört över kroppens behov. När vi lever i samråd med kroppen, är alltid ansträngningslöst, lätt och fokus är på det som är roligt, inte i vikten, utseendet, hälsan, kroppen. Sluta att söka den bästa dieten, den bästa maten, den bästa träningsformen eller kroppsformen. Alla som söker kommer att vara kvar i just sökandet.
  Är du öppen och lyssnar på din kropp, kommer ni tillsammans att komma på vad ni vill göra och äta. Börja lyssna på din kropp. Dina tankar är inte kroppens språk. Om du tänker på något och säger till dig själv att det är bra för dig, då är det förmodligen ditt ego som pratar, inte kroppen. Du behöver inte sluta med något, sluta äta godis, kakor - för själva ”slutandet” är ett fokus på något negativt, icke önskvärt. Du behöver inte sluta med något, fråga dig själv:
  ”Vad vill jag ha mer av ditt liv?”, ”jag vill ha mer mat som får mig att må bra, jag vill ha mer aktiviteter som känns roliga”.
  Vad vill du mer av, inte vad du vill ha mindre av. Om du tänker på vad du inte vill ha eller ha mindre av, då är du i egot och längre ner i känsloskalan och då får du mer av det. Sluta döma dig själv: ”jag har inte gjort något i fyra dagar”, det är ett negativt fokus och berättar att du är i sinnet. Säg istället: ”wow så bra jag mådde när jag dansade sist”.
  Om du har massa övertygelser från din uppväxt, så kan du skriva ner allt du kommer på och ta en tanke i taget och vända det till något positivt, något som känns bättre. Fråga dig själv:
  ”Känns det här bra i mig när jag tänker på det?” Om det inte känns bra, byt det till en tanke som känns bra för dig. Fråga dig själv: ”vilken tanke skulle kännas bra för mig?”
  Som vår lyssnare uttryckte sig, kan även du ha som ditt mål och fokus på: ”Jag vill känna mig stark, inspirerad och lycklig”. Blicka framåt, hela tiden. Om du blickar tillbaka, se bara på tillfällen som du mådde bra av. Allt annat är slöseri av din tid, din självvärde och skapande av något negativt.

  Vill du lära dig hur du kan tycka om dig själv mer och få ett ännu bättre liv?
  Kika in på hemsidan för de senaste pod-avsnitten samt datum för nästa workshop.
  Vill du boka en coaching-session enskild eller i grupp?
  Kolla på mina erbjudanden på sidan.
  Effortlessliving-podden finns på Spotify, Itunes, Acast, Podbean eller på Soundcloud.
  Facebook: Super Soul.
  Instagram: effortlesslivingpodcast.
  Du kan också läsa min bok Only Good – bara det bästa.
  Hoppas du får en fin dag!

  • 25 min
  Brev till mig själv

  Brev till mig själv

  En fantastisk, givande och rolig övning att göra, flera gånger. Man skriver ett brev till sig själv i form som om det har redan hänt. Med mycket uppskattning och tacksamhet. Tack Jaana att du tog mod till dig att….ta steget. Tacka dig i framtiden som du ordnade, fixade, ändrade, skapade, valde, bestämde, gav dig själv mm.
  Jag hittade mitt brev som jag skrev 7 år sen. När jag hittade den så kändes det som om jag hade skrivit den idag. Allt jag hade skrivit om relationen om boendet är precis som jag har det idag. Jag har manifesterat det här nu. Så fantastiskt. Så ja, vi kan manifestera allt vi vill ha. Jag skrev väldigt detaljerad och jag skrev i inspiration, i glädje och i flow. När jag skrev så var jag nöjd med och i det jag var i, i det jag hade.
  Du kan skriva om vad som helst, om pengar, om familjen, om jobb, om hälsa, kroppen och relation. Skriv med lätthet, med glädje, med en känsla av att allt är möjligt. Ge ditt brev till din kompis och be dom skicka den till dig om ett år.
  En annan övning som vi har pratat om är ”den perfekta, den dästaste, härligaste dagen ever”. Beskriv den med en känsla av glädje, inte för att du saknar något eller måste ha det eller med en annan negativ känsla.
  Båda är pre-paving (förberedelse inför framtiden). När du ”pratar” skriver om något över 17 sekunder så fäster du det i din framtid och knuffar energin i den riktningen. Det här är en härlig övning som du kan göra med din familj, dina barn, dina vänner. Roligt om det blir en vana att göra och använda tiden till att ”måla” framtiden i ditt sinne och skapa förutsättningar för manifestationen.
  Nu har det varit väldigt starka energier som hjälper oss att förvandlas, genom att visa våra skuggsidor. Dvs det som gör ont i oss, som vi ska möta och se på, acceptera och omfamna. Ta alla känslomässiga situationer som händer i dig som en gåva som livet visar vad du kan ta hand om. Varje inre storm skapar klarhet efteråt. Låt det vara ok. Använd tex EFT för att möta dessa.
  Skuggsidorna är våra blinda sidor som vi inte ser (vill inte, kan inte, mäktar inte) men den här tiden hjälper oss att bli medvetna om våra blinda sidor. Var omtänksam och kärleksfull med dig själv och med allt som kommer på ytan. Det här är vägen till transformation och utveckling. Låt det ske.

  Vill du lära dig hur du kan tycka om dig själv mer och få ett ännu bättre liv?
  Kika in på hemsidan för de senaste pod-avsnitten samt datum för nästa workshop.
  Vill du boka en coaching-session enskild eller i grupp?
  Kolla på mina erbjudanden på sidan.
  Effortlessliving-podden finns på Spotify, Itunes, Acast, Podbean eller på Soundcloud.
  Facebook: Super Soul.
  Instagram: effortlesslivingpodcast.

  • 21 min
  Hållbarhet och attraktionslagen

  Hållbarhet och attraktionslagen

  Vi blev intervjuade av en härlig journalist Katarina Fornander från ekoappen.se. Hon ville att vi skulle prata om hållbarhet utifrån attraktionslagen. Först kände vi inte att vi hade så mycket att säga, men när det hade landat i oss så förstod vi att vi har mycket att säga om det. När vi mår bra så mår allt runtomkring oss bra, för då har vi en mer kärleksfull attityd mot allt. Hållbarhet hänger ihop med den kollektiva utvecklingen. Attraktionslagen är ett sätt att leva, tänka och vara. Precis som allt annat så börjar hållbarheten i oss själva, hur vi beter oss, hur vi tänker och vad vi gör. Det är en kärleksfull attityd mot allt, inklusive mig själv. Där jag bor, det jag handskas med och där jag bor.
  Hur kan jag vara en hållbarhet människa, dvs håller jag själv i längden. När vi är sanna med oss själva, omtänksamma med oss själva, håller vi i längden och orkar ta hand om det runt omkring oss. Så desto mer jag ger mig själv, andra och naturen, miljön, desto mer får jag tillbaka.
  Naturen är en levande person, så om jag tar hand om mig själv så har jag lättare att ta hand om den andra, som naturen. Allt hänger ihop.
  Kan du se vad du gör för dig själv, för dina nära och kära och för naturen, för det kollektiva. Hållbarhet är så mycket mer än bara sortera och ta vara på naturen och dess gåvor. Så om vi kan agera utifrån optimism, inspiration, nyfikenhet, tillit och kärlek (inte utifrån hot, rädsla eller kritik) kommer vi längre och får mer hållbara konsekvenser. Desto mer vi ser vad vi redan gör, på alla nivåer, individnivå och på den kollektiva nivån, desto mer kommer vi att se. Det vi ser på växer och får näring av vår fokus. Kan du se vad du gör redan, vad din familj gör, vad din stad gör och vad som händer i det stora världen och känna dig glad, positiv, tillitsfull och inspirerad? Så var inte pekpinne, skuldsättande eller dömande när du vill förändra världen och attityden runtomkring dig. Se till att göra det som känns rätt för dig utan att det blir en ”pekpinne” eller utifrån en känsla av irritation. Det är inget som lockar andra att göra som du gör eller säger. Men när du lever hållbart på ditt sätt, är glad över det så kommer det att smitta mer än alla dina ord. Vi lär inte med vad vi säger, vi lär genom att vara levande exempel och när vi gör det utifrån glädje. Låt andra vara och göra det dom gör, på sitt sätt. Alla kommer vi att komma dit, där vi tar vara på oss själva, tar vara på andra och omgivningen där vi bor och lever. Ha tillit till det. Hållbarhet kommer naturligt till och från oss när vi lever här och nu, närvarande.
  Hela artikel finns att läsa här https://ekoappen.se/harnet-och-jaana-pa-effortless-living-var-stolt-over-dina-hallbara-handlingar/

  Vill du lära dig hur du kan tycka om dig själv mer och få ett ännu bättre liv?
  Kika in på hemsidan för de senaste pod-avsnitten samt datum för nästa workshop.
  Vill du boka en coaching-session enskild eller i grupp?
  Kolla på mina erbjudanden på sidan.
  Effortlessliving-podden finns på Spotify, Itunes, Acast, Podbean eller på Soundcloud.
  Facebook: Super Soul.
  Instagram: effortlesslivingpodcast.

  Du kan också läsa min bok Only Good – bara det bästa.
  Hoppas du får en fin dag!

  • 18 min
  Måste jag umgås med familjen och släkten?

  Måste jag umgås med familjen och släkten?

  Lyssnarfråga! Du kan samtidigt älska dina nära och kära, men du behöver absolut inte umgås med dom. När du känner dig själv stark i dig själv och din energi, kan du umgås med vem som helst utan att påverkas av andra och du håller ditt fokus i hur du känner dig.
  Får du skuldkänslor, dåligt samvete eller känner du att du måste vara tillags när du umgås med släkten. Tror du att du inte har något val, att du måste och borde träffa och umgås med ”den och den”. Då vet du att du styrs och tror på sinnet och tankarna, för allt detta kommer från egot.
  Det är helt rätt att vi ska omge oss med människor som är höga i sin energi och höjer även oss.
  Men ”Path of least resistance” kan vara att du träffar din släkt, men väljer vilka du pratar med, hur länge du är där och vad du fokuserar på. Känn efter vad känns lättaste: att gå och träffas eller att inte gå alls. Kan se olika från person till person.
  Pre-pave är viktigt (förbered ditt inre) innan du träffar din släkt. Lyft och tänk bara på dom bästa sidorna hos dom du kommer att träffa, det kan vara en utmaning i början, men vi lovar att du kommer att dra till dig, från dom nya fantastiska sidor som du inte sett förut. Du kan se framemot att sitta och prata med en person som är hög i sin energi, glad, inspirerande och som du har en fantastisk samtal med. Du behöver inte bestämma vem det är, utan låt universum vägleda dig och skapa det. Istället för att tänka: ”jag vill inte" - så vänd på det - ”jag vill…jag ser framemot…jag älskar att”….
  Det kan underlätta att hålla den fysiska distansen tills du är starkare och högre i din energi. Träffa inte någon när du är som lägst och har massa negativa tankar för då skapar du mer av det i ditt möte.
  Du kan också ta upp med din släkt och familj, vänner om vad är det ni ser framemot med er möte och samvaro. Släpp alla bilder och förutfattade meningar om hur mötet med dom ska se ut (och har sett ut), oavsett om du har känt dom hela ditt liv och TROR att du vet hur dom är.
  Bara för att du tror att du känner dom betyder inte att dom inte kan eller har redan förändrats. Om du håller fast i en bild av någon, skapar du den personen varje gång ni ses.
  Ta ditt ansvar om du går dit och säg, ”jag får och jag vill träffa dom”. Bestäm dig att må bra och vad du vill fokusera på (glädje, inspiration, att du lär dig något osv).
  Fråga: ”Hur kan jag se på dom här människorna på ett annat sätt?” Ha förståelse om varför andra beter sig som dom gör utan att ta det personligt. Har du en energi, övertygelse, att din familj inte förstår dig, så kommer dom inte att förstå dig. Du kommer att skapa ett annat sammanhang där du inte blir förstådd. Många saker kan du ta som en spegling i vad som finns i dig.
  På vilket sätt förstår inte jag mig själv? Du tar med dig själv, vart du än går, oavsett om det handlar om familjen, släkten, jobbet, vänner eller relation. Ha med dig också att din konstellation av släkt och familj finns där för att finslipa din inre diamant, dom ska trycka på dina knappar tills dom inte är tryckbara nåmer. Du drar ner andra när du själv är nere.
  Om du älskar dom från distans, så bästa resultat är när du kan leva detta från en plats av lugn i dig och inte av bitterhet eller frustration. Skälet varför vi inte vill gå och träffa släkten/familjen är att vi tänker mer på dom än vad vi tänker på oss själva, att deras åsikter var viktigare än mina egna.
  Vet att du går aldrig i från något, du går alltid till något, ha det med dig i dina tankar och i det du säger.

  Delta i vår workshop och lär dig mer om dig själv, attraktionslagen, hur du kan tycka om dig själv mer och få ett bättre liv.
  Besök vår hemsida effortlessliving.se, där du hittar d

  • 30 min
  Soulmate

  Soulmate

  Det finns väldigt många åsikter och bestämda bilder om vad soulmate är för nåt. Dom flesta lever i tron att det finns bara en person för mig, som jag lever resten av mitt liv i fullständig lycka. Haha. Lycka till med det!
  Soulmate är personer som får dig att växa på något sätt, antingen genom att det gör ont i hjärtat eller genom att inspirera dig till nya höjder. Många av våra soulmates är dom som trycker våra knappar, för så länge vi har knappar som vi inte vill röra, så länge håller vi oss tillbaka i vår utveckling. Soulmate är personerna som vi kom överens om innan vi kom hit, att hjälpa varandra att utvecklas och expandera. Det kan vara en vän som stöttar och inspirerar dig i din egen utveckling. Så utveckling, växande och expansion kan ske genom smärta eller glädje.
  Om du skulle leva med någon som hela tiden tycker som du, i allt, kommer inget att utvecklas i dig eller den andra. Det bästa är att båda växer tillsammans och har viljan att utvecklas. Att trycka på varandras knappar för utveckling behöver inte vara superdramatiskt, men som ändå tar upp våra gömda, dolda knappar.
  När vi är medvetna om hur vi utvecklas och vill göra det, gör det inte så ont om någon trycker på våra knappar. Då är vi mer uppskattande om det och nyfikna att se vad det är som vi gick igång på. Fatta att alla dina ex är dina soulmates! Dom har gett dig insikter om dig själv, dom har bidragit till din expansion.
  Relation med en soulmate kan variera från en kort stund till hela livet. Varje soulmate (precis som du var för dom) matchade dig där du var just då. Du kunde inte ha träffat någon som hade en annan energi än du, för du var inte redo för något annat än det. Du har säkert träffat flera soulmates i form av dina ex och vänner eller sk ”fiender”, som alla fick dig se dina egna knappar.
  Soulmate ”tvingar” oss att växa när vi är omedvetna, när vi är medvetna handlar det mer om att pusha varandra till förändring. Så släpp din statisk bild över att det finns bara en soulmate. Livet handlar om att vi tvättar bort knappar som vi har, från dom stora och smärtsamma, till dom små och milt frustrerande. Relationer är dom bästa sätten att synliggöra och läka våra knappar. Våra soulmates hjälper oss att bli och växa till den vi är. I början gör det ont då knapparna är större, mer smärtsamma för vi vill inte tag i dom. När vi förstår poängen med människor som trycker våra knappar, behöver vi inte lämna dom och det är det vägen till transformation. I en medveten relation höjer vi varandra, inspirerar, ger andra perspektiv och vidgar våra vyer. Då kan vi säga: Det är inte du som gör mig förbannad, jag kollar vilken knapp som blev tryckt precis.
  Som du redan vet så finns det inte en enskild person som gör dig lycklig. Ingen gör dig lycklig, bara du själv. Som vi brukar säga, var lycklig först och sen, gå in i en relation. Våra partner visar oss vad vi kan känna, vad vi redan har inombords. Vi känner oss inte lyckliga tack vare dom utan att vi redan har den känslan inom oss.
  Alla är potentiella soulmates. Din första och sista soulmate är dock DU SJÄLV!

  Delta i vår workshop och lär dig mer om dig själv, attraktionslagen, hur du kan tycka om dig själv mer och få ett bättre liv.
  Besök vår hemsida effortlessliving.se, där du hittar dom senaste pod-avsnitten samt datum för nästa workshop.
  Läs boken: Only good-bara det bästa av Jaana Suorsa, boka coaching med henne enskild eller i grupp.
  Effortlessliving-podden finns på dom flesta pod-sajterna.
  Facebook: Super Soul.
  Instagram: leva_livet podden.

  • 18 min

Top Podcasts In Health & Fitness

Listeners Also Subscribed To