54 episodes

Laat je inspireren om MET GOESTING EN ENERGIE DOOR HET LEVEN te gaan.

Goed in je Vel-podcast Fré Heylen

  • Health & Fitness
  • 4.8 • 4 Ratings

Laat je inspireren om MET GOESTING EN ENERGIE DOOR HET LEVEN te gaan.

  Afl. 54 Bartel Van Riet

  Afl. 54 Bartel Van Riet

  Hey hey, welkom bij de 54e aflevering van deze Goed in je Vel-podcast.

  Hoe mooi is het te kunnen zeggen dat je het gevoel hebt nog nooit een dag te hebben moeten werken.

  Woorden van de gast die ik in deze aflevering interview.

  Hij zou in deze tijd al heel veel rilatine hebben moeten slikken. Want ja, energie te over. Hyperkinetisch... Ook zijn woorden. Gelukkig was het toen hij jong was nog wel een iets of wat ander tijdperk, was men (onder andere zijn ouders) daar totaal niet mee bezig en ging hij gewoon op zoek naar manieren om zijn energie kwijt te kunnen.

  Hele herkanbaar voor mij 

  Hij wil ook alles kunnen. Niet per se in iets den beste zijn maar zich gewoon verdiepen in heel wat verschillende dingen.

  Ook dat herken ik wel in mezelf. Ik zeg altijd: “Een dag niets bijgeleerd, is een dag niet geleefd.”

  Zoals de gast in deze aflevering zegt: “Mijn grootste angst is om vast te roesten.”

  En dat zal niet snel gebeuren op de manier waarop hij het leven/werk aanpakt. Korte stevige projecten en dan een tijdje de riem eraf.

  Ik pak het nog wel iets anders aan... Ik heb mezelf nu in zo’n situatie gewerkt dat ik nog slechts 30 ondernemers per jaar coach. Dat geeft me zo’n ruimte en vrijheid om daarnaast ook nog heel wat andere dingen te doen die ik leuk en belangrijk vind.

  Het is maar een kwestie van wat hetgene het best jou als persoon past. Ik bijvoorbeeld moet niet even te knallen met ene project om dan even op reis te moeten. Ik geniet gewoon elke dag wel van kleine dingen. Maar ik zou zeggen: “Denk daar maar eens over na, wat voor jou het best aanvoelt en werkt en leef daar dan ook, best met echt een plan, naartoe.”

  We hebben het ook nog over stoppen met uzelf te verantwoorden ten opzichte van anderen en willen voldoen aan verwachtingen van anderen, over 2 zaken die voor hem de barometer vormen voor wanneer het teveel wordt, focussen op de goede dingen en investeren in de zaken die u gelukkig maken.

  Heel boeiend gesprek werd het weeral.

  Ooh ja, ook nog even dit: ik heb een aparte Instagram-pagina aangemaakt van deze podcast. Check dus zeker ook maar even @goedinjevelpodcast op Instagram. Gewoon alles aan elkaar.

  Vind je het trouwens interessant wat je telkens te horen krijgt in deze podcast? Als je abonneert op dit podcast-kanaal krijg je telkens automatisch een melding als ik een nieuwe aflevering online zet. Doen dus, zou ik zeggen ;-)

  Voor nu, gun jezelf een moment... En laat je inspireren door mede inwoner van Bouwel, Bartel Van Riet.

  • 1 hr 7 min
  Afl. 53 Nele Somers

  Afl. 53 Nele Somers

  Hey hey, welkom bij de 53e aflevering van deze Goed in je Vel-podcast.

  De gaste in deze aflevering leerde ik kennen in 2017. Toen was ik, in tegenstelling met vandaag de dag, nog bezig met het fysiek begeleiden van mensen. Alles wat met lifestyle te maken had. Slaap, voeding en dus ook beweging.

  Nu ja, het boeide me mateloos waarom mensen, ook al weten ze dat dit belangrijk en waardevol voor hen is, dit dan toch niet doen. Gezond eten, zich voldoende rust gunnen, hun lichaam fysiek prikkelen door te bewegen en te sporten.

  Daarom ook dat ik uiteindelijk ging doen wat ik nu doe. Mensen begeleiden op gebied van vitaliteit. Heel plat geslagen: “Wat maakt het leven de moeite waard om voor te leven?” Want ja, waarom zou je in godsnaam met je gezondheid en lifestyle bezig zijn als je geen reden hebt om uit je bed te komen...?

  Door bepaalde omstandigheden bied ik dit nu enkel nog aan, met epiccoaching.be, aan ondernemers die het materieel en financieel meer dan goed genoeg op orde hebben, dat leven van hun. Maar die toch op een punt komen van: “Is dit het nu?” Ik word precies meer geleefd. Er mist iets. Maar wat? Dat dus.

  Maar goed, terug naar 2017. Ik had toen een 5-tal online coachingstrajecten. Eén ervan was het Fit to Run-programma om beter, sneller en vooral blessurevrij te kunnen gaan lopen. Voor de Nederlandse luisteraar: hardlopen.

  Zo kwam het dat ik op een dag door Runners Lab, van wie ik de CEO ook al interviewde voor deze podcast (check aflevering 23), werd gevraagd om, in samenwerking met BH-merk Anita, een hele bende influencers klaar te stomen voor de 10 Miles van Antwerpen.

  Daaruit ontstond trouwens nog een derde bedrijf van mij, nl. WordFitMedia. Dat was het begin. Want we maakten van die campagne ook professionele video’s die niet alleen Runners’Lab en Anita konden gebruiken maar ook ik met m’n grote WordFit-community kon delen.

  Eén van die dames was dus de gast die ik vandaag interview.

  Je kent ze vooral van iets waarvan ze zelf zegt dat het verjaard is. En dat brengt ons naadloos bij datgene waar ze dagdagelijks mee bezig is: advocatuur.

  Ze is juriste. En niet zomaar eentje. Ze heeft een missie. Een hele mooie. Ook ik hecht veel belang aan gelijkheid. Eerlijkheid.

  En ja, daar breekt zij graag een lans voor. Namelijk voor het hetzelfde behandeld worden van vrouwen in de advocatuur. En algemeen zelfs in de maatschappij.

  Als dat niet mooi aansluit bij datgene waar deze podcast om draait. Je goed voelen. Anderen zich goed laten voelen en daar dan weer zelf een goed gevoel van krijgen.

  Ik zou zeggen, gun jezelf een momentje. Even de riem eraf en dit interview beluisteren. Het gaat je ongetwijfeld weer haal wat geven. Inzichten, inspiratie, goesting, energie,...

  Dus bij deze: het interview met...

  Nele Somers.

  • 1 hr 4 min
  Afl. 52 Charlotte Van Brabander

  Afl. 52 Charlotte Van Brabander

  Hey hey, welkom bij de 52e aflevering van deze Goed in je Vel-podcast.

  Ik gaf het al eens aan in de intro bij het interview van Vera Smets, aflevering 47 was dat: iIk was lang niet bezig met financiën. Kan je raar vinden. Is het ook wel, als ondernemer. Maar zoals ik in de jubileumaflevering nr. 50 ook al zei: “Veel krijgen, geld dan, is voor mij niet altijd een cadeau geweest.”

  En ja, dat is dus best wel raar. Wetende dat ik al in 2011 met WordFit startte, ondertussen ook WordFitMedia opstartte en vorig jaar EPIC coaching (https://epiccoaching.be/) boven de doopvond hield.

  3 bedrijven runnen en niet bezig zijn met de financiële kant. Ik ben me bewust van het feit dat dit redelijk bijzonder is.

  Maar toen onze Hendrik in november 2020 geboren werd, volop middenin het hele virus-gedoe, kwam er een soort van ingeving. Aha-erlebnis. Of hoe je het ook wil noemen.

  Ik wilde wel iets opbouwen. Ook financieel.

  En ja toegegeven, het coachen van succesvolle ondernemers die, zoals mijn businesscoach het zei, meer geld dan tijd hebben draagt natuurlijk wel bij tot het feit dat m’n omzet en winst (want grote kosten heb ik niet) toeneemt.

  Dan zijn er wel andere personen... Zoals bijvoorbeeld de gaste van deze aflevering.
  Zij was al redelijk snel professioneel pokerspeelster en gamer. Ze bracht net als ik een boek uit bij Borgerhoff & Lamberigts. Ik de handleiding voor een leven vol goesting en energie. Zij de gids om te leren hoe je op jonge leeftijd kan stoppen met werken.

  Tja, dat kan je natuurlijk niet als je niet met geld bezig bent.

  In de wereld van de crypto’s verdiepte ik me enkele jaren geleden al wel door m’n beste vriend maar nu, door m’n gast van deze aflevering, dus ook in beleggen. Aandelen, ETF’s en dat soort zaken.

  Ik vind het ondertussen heel boeiend. Het idee en tevens ook titel van haar boek: Fire, wat staat voor Financial Independence and Retire Early, deed ook mij wel ‘aangaan’ moet ik toegeven.

  Dus ik ben dan ook heel dankbaar de dame die van DPG media €10 000 ter beschikking kreeg om uit te testen wat dit, nadat zij haar ideeën rond beleggen losliet op dat geld, uiteindelijk zou opbrengen. Na, ik denk, een jaar.

  Dus ja, spits je oren maar... Want wat in deze aflevering allemaal aan bod komt zou ook jou wel eens serieus kunnen gaan helpen.

  We hadden zoveel te vertellen (of ik te vragen) dat we zelfs niet toekwamen aan de rubriek ‘Het rapport van...’. Maar goed, dat het interessant was. Daarover bestaat geen twijfel. We zouden nog eens gaan wandelen en nog wel eens een vervolg opnemen. Dus dat heb je nog van ons te goed.

  Voor nu zou ik zeggen: gun jezelf een moment, beluister deze aflevering, waar je ook mag zijn, in de auto, al lopend, wandelend, fietsend... Of het nu dag, avond of zelfs ‘s nachts is (al zou ik dan eigenlijk wel aanraden te gaan slapen maar soit...) Laat je vooral nu maar inspireren door...

  Charlotte Van Brabander.

  • 53 min
  Afl. 51 Caroline Degeyter

  Afl. 51 Caroline Degeyter

  Hey hey, welkom bij de 51e aflevering van deze Goed in je Vel-podcast.

  Als ik met EPIC coaching ondernemers coach die het zakelijk, materieel, financieel heel goed doen, is dit toch ook wel vaak een dingetje: vaak worden ze geleefd door hun agenda. Door de waan van de dag. Heel dikwijls hebben ze het gevoel zelf voor veel (of alles) in de bres te moeten springen. “Tja, het is mijn zaak hé.”

  Moeilijk “neen” kunnen zeggen is voor hen ook vaak heel herkenbaar.

  Tot ze dan op het punt komen dat er of iets heel ergs gebeurd. Een scheiding of de partner die hiermee dreigt. Al beseffen ze het soms zelf ook wel hoor. Een tijdje geleden had ik een inspiratiesessie, ik noem het een ConnectionCall, met iemand die interesse had om mijn Live the Life You Want-programma te volgen. Hij zei letterlijk: “Tja, ik ben al eens gescheiden. Als ik regelmatig zo blijf uitvliegen tegen m’n huidige partner en kinderen, pluskinderen... Da zou het wel eens kunnen dat ik binnenkort 2 keer ben gescheiden.
  Maar ik heb ook al een cliënt gehad die eerst een hartinfarct moest krijgen om te beseffen:

  Fuck, er moet iets veranderen.

  Je hebt maar een beperkte tijd op deze aarde. Die kan soms korter zijn dan je denkt. Hoopt. Verwacht.

  Bewust kieskeurig zijn met wie en wat je je tijd doorbrengt vind ik dus zelf persoonlijk wel heel belangrijk.

  Dat brengt me ook bij de leuze van de CDKN Conceptstores van dewelke ik de oprichtster in deze aflevering interview.

  Die luidt: Be picky with your friends, clothes and time.

  Kan ik me echt wel in vinden.

  CDKN, hoor ik je denken?

  De C staat voor Criminal babies
  De D voor Dandy kids
  De K voor Killer women
  En de N voor Notorious men.

  CDKN vormt, naar eigen zeggen, een warm nest voor ondertussen al meer dan 50 Belgische ondernemers en heeft ondertussen al vestigingen in Wijnegem-shoppingcenter, Antwerpen, Gent, Ninove, Waasland-shoppingcenter, Kortrijk, Knokke.

  Dan zeg ik: “Goed bezig”.

  CDKN daagt ons uit wat meer lokaal en dus Belgisch te kopen.

  En net zoals ik het voorbeeld van die cliënt van me aangaf, die af te rekenen kreeg met een hartinfarct, ook de oprichtster van deze conceptstores heeft het in dit interview onder andere over het hebben van een bijna dood-ervaring op haar 14 jaar.

  Ik kan je nu al zeggen: inspirerend.

  Voor je gaat luisteren nog even deze 2 boodschappen van algemeen nut:
  + Ik maakte een Instagram-profiel aan voor deze podcast: https://www.instagram.com/goedinjevelpodcast/
  Volgen zou ik zeggen.
  + En ten tweede: als je je abonneert op dit podcast-kanaal krijg je een automatisch melding als ik een nieuwe aflevering online zet. Altijd handig.

  Voor nu zou ik zeggen: gun jezelf een moment. Welk moment van de dag het ook is. Waar je ook bent. Wat je ook aan het doen bent. Beluister dit interview en laat je inspireren door...

  Caroline Degeyter.

  • 1 hr 31 min
  Afl. 50: Eindelijk duidelijkheid & bekentenis

  Afl. 50: Eindelijk duidelijkheid & bekentenis

  Feest... Toch een beetje. Hier is de 50e aflevering van deze Goed in je Vel-podcast.

  Dus ik dacht: "Ik doe het eens anders." In plaats van een interview heb ik zelf een uurtje vol gebabbeld.

  Waar ik het over heb?

  Over dat soort momenten dat er tal van dingen in elkaar lijken te vallen. Zo'n moment ervaarde ik afgelopen week. Dat deel ik. Want het is gewoon leuk (en bevrijdend) duidelijkheid te hebben en te kunnen scheppen.

  Maar ik doe ook een bekentenis. Ik was er klaar mee om het te verzwijgen.

  Daarnaast heb ik het ook over het feit dat veel krijgen niet altijd een cadeau is. Zo heb ik het althans ervaren.

  Ik ben trouwens heel benieuwd of jij dit smaakt? Zo'n soort aflevering. Laat het even weten, zou ik zeggen.

  Daarnaast heb ik ook een Instagram-account aangemaakt van deze podcast. Volgen die handel, zou ik zeggen ;-) Hier de link: https://www.instagram.com/goedinjevelpodcast/

  Andere afleveringen beluisteren? De links naar SoundCloud, Spotify en iTunes vind je hier https://www.wordfit.be/podcast

  En op m'n YouTube-kanaal deel ik ook de beelden: https://www.youtube.com/channel/UC0PPR0HUk-8q4WDuJaKuFjw

  Maar laat dus zeker maar even van je horen, wat jij denkt/vindt van deze aflevering.

  Tot horens.

  Groet,
  Fré

  • 1 hr
  Afl. 49 Caroline Carpentier

  Afl. 49 Caroline Carpentier

  Hey hey, welkom bij de 49e aflevering van deze Goed in je Vel-podcast.

  Man man man, hoeveel afgunst en jaloezie is er toch in de wereld. Ongelooflijk.

  Als mensen het goed doen, durven ondernemen, hun nek uitsteken, verantwoordelijkheid opnemen, proberen werkgelegenheid te creëren en hard werken...

  Dan vind ik dat je dat alleen maar heel hard kan bewonderen. Toejuichen. Er appreciatie voor opbrengen.

  Maar dat was de dame die ik in deze aflevering interview de laatste tijd niet echt gegund. Bakken kritiek ja, in plaats van respect.

  Je kan ze misschien wel kennen van het TV-programma Blind Gekocht waarin ze samen met haar man Filip een miljoen euro ter beschikking hadden voor hun nieuwe huis.

  Nu, dat was niet per se de aanleiding om haar eens te interviewen. Ik ken hen namelijk al langer... Tot voor kort woonden ze nog hier achter onze hoek, in Grobbendonk, ze komt bij mijn vrouwke voor haar nagels en ik coachte hen ook al.

  Ik vind het gewoon mooi om zien dat je, door hard te werken, je ambities kan waarmaken. Dat was de reden waarom ik haar vroeg voor dit interview. Omdat ik ervan overtuigd ben dat er velen veel van kunnen opsteken.

  Samen baten ze de grootste binnenspeeltuin in de Benelux uit en investeerden ondanks de klappen die ze kregen door corona nog 600 000 € in 6 escape rooms. Ze hechten ook belang aan netheid en puurheid van eten. Wat ik alleen maar toejuich.

  We hebben het in dit interview onder andere over je kwetsbaar durven opstellen, ook naar je personeel, het duidelijk afbakenen van verantwoordelijkheden, wel eens vergeten te ademen, de beste willen zijn, het wel of niet toegeven aan je vermoeidheid, dat iedereen zijn eigen kwaliteiten heeft en hoe je dat kan inzetten om mensen te laten samenwerken.

  Maar ook over: op 3 jaar tijd het gevoel hebben 20 jaar ouder te zijn geworden, je nooit meer druk maken in domme dingen en nog tal van andere interessante zaken.

  Dus ik zou zeggen: gun je jezelf even een moment en laat je inspireren door...

  Caroline Carpentier.


  !! De links naar zowel Spotify, SoundCloud en iTunes vind je op https://www.wordfit.be/podcast !!

  En ja, ook op m'n YouTube-kanaal (WordFit-tv) deel ik deze interviews maar dan met beeld.

  • 1 hr 36 min

Customer Reviews

4.8 out of 5
4 Ratings

4 Ratings

Top Podcasts In Health & Fitness

HLN
Sofinesse
Scicomm Media
Louie Media
Jay Shetty
Jef Willem & Nicolas Overmeire

You Might Also Like

Eva Daeleman en Stijn Heymans
Knack Weekend
Nieuwsblad
Taboebs
De Standaard
The Women Peloton