14 episodes

Voor deze podcast ga ik, psycholoog Sabine Klaver, in gesprek met (ervarings)deskundigen over alles wat met psychologie te maken heeft. Door dit thema meer bespreekbaar te maken hoop ik, samen met de luisteraars, het taboe rond geestelijke gezondheid beetje bij beetje te doorbreken.

PsychoLogisch Podcast PsychoLogisch

  • Mental Health

Voor deze podcast ga ik, psycholoog Sabine Klaver, in gesprek met (ervarings)deskundigen over alles wat met psychologie te maken heeft. Door dit thema meer bespreekbaar te maken hoop ik, samen met de luisteraars, het taboe rond geestelijke gezondheid beetje bij beetje te doorbreken.

  #14. Rouw - Zonder Verdriet Geen Liefde met Manu Keirse

  #14. Rouw - Zonder Verdriet Geen Liefde met Manu Keirse

  Verdriet hoort bij het leven. Het is de keerzijde van liefde. Daarom: zonder verdriet geen liefde. Maar waarom is het dan toch zo moeilijk om hierover te praten? Ik vraag het aan Manu Keirse, klinisch psycholoog en rouwexpert. We hebben het over de verschillende soorten verlies, over rouwtaken en wat je kan doen of zeggen wanneer iemand rouwt. Ik hoop dat deze aflevering je troost brengt, op welke manier dan ook. Blijf praten en blijf herinneren. Samen.

  Heb je vragen na het luisteren van deze aflevering? Stuur me een berichtje via mijn website www.sabineklaver.nl of mail naar info@sabineklaver.nl. Je kan ook contact opnemen via Social Media. Je kan me vinden onder @psychologischpodcast en als je volgt word je meteen op de hoogte gehouden van alles wat met psychologie te maken heeft. Wil je PsychoLogisch Podcast steunen? Dan kan je doneren via www.petje.af/psychologisch of geef 5 sterren en abonneer je op de podcast. Ik wil Manu bedanken voor het inspirerende gesprek en SK Produkties voor de fotografie. De muziek is gemaakt door scottholmesmusic.com.

  Zorg goed voor jezelf & elkaar.

  • 1 hr 4 min
  #13. Psychose - Veel Gezichten met Paul de Bont

  #13. Psychose - Veel Gezichten met Paul de Bont

  In deze aflevering ga ik in gesprek met Paul de Bont. Hij is klinisch psycholoog en werkt al jaren met mensen met psychose of psychotische klachten. Tevens doet hij veel onderzoek naar dit onderwerp en pleit hij voor vroege interventie. Er wordt vaak gedacht dat mensen die last hebben van psychoses eng of gek zijn en samen met Paul hoop ik dat beeld met deze aflevering te veranderen.

  In deze aflevering leer je alles over psychose: wat het is, hoe het ontstaat en vooral ook wat we er aan kunnen doen. In de bonusaflevering schetst Paul een casus waarin hij de link tussen trauma en psychose illustreert. Om toegang te krijgen tot deze exclusieve bonuscontent doneer je via www.petje.af/psychologisch.

  Met dank aan Paul voor het interessante gesprek, aan SK Produkties voor de fotografie en Bensound voor de muziek. Heb je vragen/opmerkingen na het luisteren van deze aflevering? Stuur me dan een berichtje via mijn website www.sabineklaver.nl, via Instagram @psychologischpodcast, Twitter @PsychoLogisch__ of Facebook onder PsychoLogisch. Bedankt voor het luisteren, zorg goed voor jezelf en praat met elkaar!

  • 1 hr 13 min
  #12. Verslaving - De Macht Groter dan Ikzelf met Peggy-Sue Figueira

  #12. Verslaving - De Macht Groter dan Ikzelf met Peggy-Sue Figueira

  In deze aflevering ga ik met Peggy-Sue Figueira in gesprek over verslaving. Peggy-Sue heeft zelf te maken met verslaving, maar is hiervan in herstel en heeft haar leven omgegooid. Ze is interventionist en heeft twee klinieken waar mensen met verslavingsproblematiek worden behandeld. Je kan haar ook wel kennen van tv-programma's als Verslaafd!, Utopia en Het Rotterdam Project. Hoe ontstaat verslaving en wat kan je er aan doen? Wat betekent het stigma voor deze doelgroep? Peggy-Sue vertelt alles en meer in deze aflevering. Om haar persoonlijke verhaal te horen ga je naar www.petje.af/psychologisch. Na donatie krijg je toegang tot exclusieve bonuscontent. Met dank aan Peggy-Sue voor het open gesprek, aan SK Produkties voor de fotografie en Bensound voor de muziek. Heb je vragen/opmerkingen na het luisteren van deze aflevering? Stuur me een berichtje via mijn website www.sabineklaver.nl, via Instagram @psychologischpodcast, Twitter @PsychoLogisch__ of Facebook onder PsychoLogisch. Bedankt voor het luisteren, zorg goed voor jezelf en praat met elkaar!

  • 53 min
  #11. Bipolair - Hoge Pieken, Diepe Dalen met Jasper Dolman

  #11. Bipolair - Hoge Pieken, Diepe Dalen met Jasper Dolman

  Welkom bij Psychologisch Podcast! In deze aflevering hebben we het over de Bipolaire Stoornis. De podgast van deze week is Jasper Dolman. In het derde jaar van zijn studie werd hij vrij plots erg depressief en werd hem een opname aangeraden. Net voordat hij de kliniek in ging veranderde de depressie in een manische episode. Ineens voelde het voor hem alsof hij de hele wereld aan kon. Hoe was het voor hem toch de kliniek in te gaan? Hoe kwam hij erachter dat hij bipolair was? Jasper vertelt alles en meer in deze aflevering! 

  Met dank aan Jasper voor het open gesprek, aan SK Produkties voor de fotografie en studio en Bensound voor de muziek. Heb je vragen/opmerkingen na het luisteren van de aflevering? Stuur me een berichtje via Instagram @psychologischpodcast, Twitter @PsychoLogisch__, Facebook onder PsychoLogisch of via mijn website www.sabineklaver.nl.

  Bedankt voor het luisteren, zorg goed voor jezelf & praat met elkaar!

  • 1 hr 3 min
  #10. KOPP/KOV - Met Zonder Ouders met Sandra Vermeulen

  #10. KOPP/KOV - Met Zonder Ouders met Sandra Vermeulen

  Welkom terug bij PsychoLogisch Podcast! Dit is de eerste aflevering van het tweede seizoen en we gaan van start met een fantastische podgast: Sandra Vermeulen. Sandra is KOPP-kind, kind van ouders met psychische problemen. Haar vader pleegde suïcide toen ze 6 jaar was en ze groeide op met een moeder met borderline. Zelf heeft ze last van angstklachten, maar staat desondanks positief in het leven. Vol energie zet ze zich in om KOPP/KOV een meer besproken onderwerp te maken. Er is hier in de zorg nog te weinig aandacht voor en daar wil Sandra iets aan doen. Meer hierover lees je op haar website www.metzonderouders.nl 

  Met dank aan Sandra voor het inspirerende gesprek, aan SK Produkties voor de fotografie en studio en Bensound voor de muziek. Heb je vragen/opmerkingen na het luisteren van de aflevering? Contacteer me dan via Instagram @psychologischpodcast, Twitter @PsychoLogisch__, Facebook onder PsychoLogisch of stuur me een berichtje via mijn website www.sabineklaver.nl 

  Bedankt voor het luisteren, zorg goed voor jezelf & praat met elkaar!

  • 1 hr 3 min
  #9. Eetstoornissen II - Jong & Anorexia met Bernette Beckeringh

  #9. Eetstoornissen II - Jong & Anorexia met Bernette Beckeringh

  Bert is jong, avontuurlijk en... heeft een eetstoornis. Hoe is het nou eigenlijk om een eetstoornis te hebben en hoe verloopt het herstel hiervan? Je hoort het allemaal in deze aflevering. Dit is tevens de laatste aflevering van het eerste seizoen. Maar niet getreurd, want binnenkort zijn we weer bij je terug om nog veel meer te praten over psychologie! 

  Heb je vragen of opmerkingen na het luisteren van de aflevering? Contacteer me dan via Instagram @psychologischpodcast of mijn website www.sabineklaver.nl. Met dank aan Bert voor het inspirerende gesprek, Suzanne Klaver Produkties voor de fotografie en Bensound voor de muziek. 

  • 56 min

Top Podcasts In Mental Health

Listeners Also Subscribed To